icon

Zrušenie pozvania na svadbu

4. sep 2021

Ahojte baby. Budúcu sobotu (11.9.) sme mali ísť na svadbu mm kolegyne, ktorá mu dala pozvánku ešte v júni v práci, ale boli na obálke obe naše mená a sama sa vyjadrila že sa teší ako obaja prídeme. My sme si obaja vybavili v práci voľno a ja som si kupovala nové šaty, pripravili sme obálku s darom a vybavili odvoz a dnes mu kolegyňa zavolala, že bohužiaľ im to finančne nevychádza a musí moje pozvanie zrušiť lebo vlastne nie sme kamarátky a nepotrebuje ma tam mať, muž nech príde normálne na celú svadbu aj s hostinou a ja ak chcem tak nech prídem po 22. Neprišlo by vám to čudné keďže počet menu museli mať nahlásený už dopredu a taktiež miesta pri stole, menovky atd? Muž sa vyjadril že ak ma to urazilo tak on nepôjde a len zagratuluje pred kostolom a podá obálku, ale ja som možno ješitná, ale nahnevalo ma to lebo my sme s tým už mali výdavky a vybavovačky a myslím si že s takýmto prístupom k hosťom si tie peniaze ani nezaslúžia, ale samozrejme zakazovať mu to nebudem.

sasa1310
4. sep 2021

zvláštne, že spolu pracujú 5 mesiacov a už ste boli pozvaní obaja na svadbu. Tam nebude problém vo financiách

slecnalemonova
4. sep 2021

No kedze podla mna je to osoba, ktorá okolo etikety a slušnosti ani nechodila, nahodila by som muza a seba a zagratulovala s usmevom pred kostolom. A potom obidvaja odkracat domov alebo za ušetrené peniaze pre nejaku trúbu ist na super dobru veceru a spravit si večerný program vo dvojici.

klip0
4. sep 2021

A čo teda muž nato ? Nejde či ide aj sám ?

janka_266
4. sep 2021

Ja by som za tie peniaze šla na nejaký výlet, keď už tam máte obaja vybavené voľno 😃 a nešla by som ani do kostola a pondelok by jej mohol muž povedz, že Vám do toho niečo prišlo. bola som na takej svadbe, kde na poslednú chvíľu menili podmienky kto môže a nemôže prísť, dosť to človeka vytočí 😃

autor
4. sep 2021

Ešte mi napadlo že možno chce zneužiť, že môj muž je štedrý k zamestnancom (všetkým bez rozdielu) a myslí si, že dostane od neho rovnako hrubú obálku ako keby išiel aj so mnou a ušetrí za jednu osobu, lebo teda neviem si predstaviť iný dôvod na pozvanie svojho šéfa ako peniaze, my sme na našej svadbe ani jeden nikoho z práce nemali a už vôbec nie nadriadených. No on povedal že ako ja uznám za vhodné a slušné, ale ak dáme obálku, tak jej chce dať pôvodnú sumu na ktorej sme sa dohodli.

loginexistuje
4. sep 2021

a kolegov pozvala s partnermi ? neviem hovori ti muz pravdu ze je kvoli tinanciam asi moc nie

janka_266
4. sep 2021

Moc, ešte je aj nadriadený? Tak to by som už nesla vôbec, a len v pondelok zagratulovala a podala maximálne telegram 😃

klip0
4. sep 2021

Určite by som jej nedávala žiadnu obálku to je až nevhodné v takejto situácii. Vy si spravte sami program keď už máte voľno a jej nech dá maximálne kvet v pondelok v robote alebo svadobnú pohľadnicu. Príde mi to ako píšeš vychcanost a pozvanie lebo očakáva od neho peniaze.
Dáte jej obálku s rovnakou sumou a ešte sa ona bude tešiť že ani ste nešli a aj tak dali peniaze ,ako dobre dopadla. Otras

klip0
4. sep 2021

Ešte keby sú niekoľko rokov kolegovia a aj v súkromí kamoši ale v podstate cudzej osobe dávať peniaze a ešte keď toto spraví.

autor
4. sep 2021

Ostatných kolegov pozvala aj s partnermi, ale iba ako gratulantov po 22, vedeli to však od začiatku. A stála som vedľa neho keď mu zatelefonovala a vysvetľovala situáciu.

deti95060810
4. sep 2021

hanbila by som sa ako pes niekomu takúto správu oznamovať. to si neviem ani len predstaviť...
To ako tvoj manžel presedí celú svadbu za stolom a či to má vykrúcať staré totky ktoré budú na svadbe... Trapnééé....
Na svadbu by som isto nešla, popr. len zablahoželať pred úrad- kostol a domov....

slecnalemonova
4. sep 2021

@deti95060810 no len aby islo o stare totky… dnes su baby slahnute a jednoducho neverím, ze tam nejde o nieco ine. Mozno by bol šéf dobrá partia pre nejaku starú dievku z Oravy…🙈

deti95060810
4. sep 2021

k počtu hostí - počet hostí na oslave sa dá upraviť aj 2-3 dni pred oslavou, svadbou...
samozrejme nie zas veľa, ale tak pár ľudí hore - dole. 😉

som_ponorka
4. sep 2021

tak chodte obaja az vecer s ostatnymi kolegami.

lienka.7
4. sep 2021

Nesla by som a nic by som im nedala.
Sorry. A naco jej chce muz davat pred kostolom obalku???

bimbambim
4. sep 2021

Ja by som v takomto prípade nepustila ani manžela .Už kebyže mám nové šaty aspoň by som si spravila program s mužom a sla do divadla a na večeru.A kebyže ju chcem naštvať tak na svadbu idem tak či tak buď obaja alebo ani jeden 😉

0silvia0
4. sep 2021

Myslim, ze idealne je ist vecer spolu so vsetkymi kolegami. Co tam bude tvoj muz sam sediet? Ved to nebude prijemne ani jemu...

autor
4. sep 2021

Myslím, že to máme už vyriešené. Pýtala som sa ho prečo jej chce dať obálku a nie iba kvety aj keď nepôjdeme na svadbu a že vraj mu hovorila pár týždňov dozadu, že niekto im povedal že na svadbu nemôže prísť ale dal im obálku aj tak, takže ho nenápadne vmanipulovala do toho, že sa to patrí. Ja som mu vysvetlila že nám nikto kto nebol na svadbe peniaze nedal (tieto veci vtedy on neriešil), takže peniaze im nedáme a ešte sa dohodneme či vôbec pôjdeme do kostola.

sasa1310
4. sep 2021

ty brďo. Mám dosť. To je úprimná kolegynka. Do kostola choďte a užite si ten pohľad, keď jej len zagratulujete bez obálky 😀

0silvia0
4. sep 2021

Nevesta moze manipulovat kolko chce, on sa vobec nemusi dat...

autor
Autor odpoveď zmazal
missdiva
4. sep 2021

Je od nej nepekne, ze to takto zrusila (no tiez by som nechcela na svojej svadbe mazelov svojich kolegyn -v zivote som ich nevidela- no preto by som ich ani nikdy nepozvala)...
no ked uz ta pozvala a zrusila (a jej je ocividne jedno,ze je to neslusne) na tvojom mieste by som bola vazne uprimne rada, ze si nemusim zabit volnu sobotu u niekoho na svadbe koho ani nepoznam... manzela by som poslala zagratulovat ku kostolu s obalkou.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
hipuska
4. sep 2021

Riadne trápne. Ja by som išla do kostola, zagratulovala a dala kvety. Isto by som na svadbu nešla (byť tvojim mužom). Ak to nie je tajomstvo, zaujímalo by ma, koľko ste jej chceli do obálky dať.

klip0
4. sep 2021

Inak niektorí ľudia akoby sa brali nie kvôli láske a partnerovi ale preto koľko vyryzuju na svadbe peňazí.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
zuzinapipina
4. sep 2021

Podľa mňa nie si vôbec jesitna, ale nevesta je očividne dobre vychcana, ja by som ani nešla zagratulovať pred kostol,nech ide iba muž s jednou ružou. Potom si možno uvedomí, že prišla o peknú obalocku. Podľa mňa to tak aj celé plánovala, a spravila to naschvál,lebo šak už keď je to týždeň pred svadbou, určite majú obálku nachystanu a určite tej výhovorke uveria a obálku už dajú teda ...u mňa by nepochodila

sense
4. sep 2021

Môžete s manželom odmietnuť obaja, nemusí ist ani na obrad, môže jej ako šéf zo zdvorilosti keď príde do prace po svadbe za gratulovať, ak má v práci ako šéf právomoc a majú nejaké fondy dat ako šéf za firmu dar alebo len kyticu a vybavene...

Osobne si Mylsim že tam bude iný dôvod ako financie pretože jedno miesto hore dolu a myslím ze vzdx je možnosť dve tri miesta mat v rezerve...
A celkovo ja by som k osobe ktorú nepoznám ani na svadobnú hostinu nešla, obzvlášť ak aj muž ju pozná len krátko aj to len ako zamestnankyňu predpokladám

kataina
4. sep 2021

@sense presne tak, zagratulovať v robote po svadbe, aj s obalkou za všetkych kolegov spolu. A so širokymi usmevmi na všetky strany

evamarek77
Odpoveď bola odstránená