icon

Bojím sa rozvodu kvôli deťom. Ako súd rozhoduje?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 06:42

Dobrý deň.

Už dlhšie rozmýšľam nad rozvodom. Nie je to o tom, že by bol muž nejaký zlý človek, ale doma nám to proste nefunguje, nebavíme sa spolu, žijeme len ako spolubývajúci, som z toho frustrovaná, nešťastná,. Lenže čím viac nad tým rozmýšľam, tým viac sa bojím, čo by bolo s deťmi.

Najväčší strach mám zo striedavky. Úprimne si to vôbec neviem predstaviť. Deti sú na mňa veľmi naviazané, väčšinu vecí okolo nich riešim od malička ja a neviem si predstaviť, že by som ich zrazu videla len pár dní (4 a 6 rokov majú deti).

Máte niekto skúsenosť, ako toto súd reálne posudzuje? Pozerá sa aj na to, kto sa o deti staral doteraz, alebo je to dnes automaticky striedavá starostlivosť?

Neviem, či ostávať kvôli deťom v manželstve, počkať, kým budú staršie a potom sa rozviesť, alebo začať riešiť rozvod už teraz.

Strana
z2
anonym_a3f03d
Dnes o 15:54
@anonym_8d4e98

@anonym_a3f03d dohoda je ale od slova dohodnut sa... pokial on bude chciet striedavu a ona nie.. ziadnu dohodu sudu nedorucia... a budu sa dohadovat priamo na sude... a deti vobec nie su male na striedavju starostlivost, sudy schvalia aj pri ovela mensich detoch....

@anonym_8d4e98 v tom prípade kolízna nie je celkom prícetna… isteze, ak sa nebude dať dohodnúť, odnesú si to deti. Zas niektorí otcovia vyskakuju a keď príde na lámanie chleba, nechce sa im prísť o slobodu. Ale z mojej skúsenosti, poznám jeden prípad z okolia, kde bol chalan, už starší v striedavke. Oproti tomu x deti u mamy, dva pripady u otca, ale tam bola matka problémová alebo v druhom prípade nejavila záujem o deti. Poznám mnoho prípadov, kde sa rodičia spolupodieľajú na výchove, hoci sú deti u matky. Ale oni bývajú neďaleko seba, takže majú podelené poobedia. Deti ale spia len v jednej domácnosti.

simca06022011
Dnes o 16:01

Zalezi aky akcny je ten tvoj partner, ja mam skusenost otecka, ktory sa velmi bil za striedavku (inak tiez taketo male deti dve) a po par mesiacoch mal dost a obtazovalo ho to, nasiel si frajerku, chcel si uzivat.. a deti su s mamou viac ako bolo stanovene, v pohode funguju. Zase ono ak mas pracovat, fungovat ao vsetko sa sama starat, moze ti to aj pomoct, mat cas na seba. Ak je partner zodpovedny a deti bude riadne plnohodnotne opatrovat, pripravovat do skoly atd.

anonym_904d3c
Dnes o 17:53

@pytame_sa_za_teba Žijete spolu sexuálne? Ak áno, ten rozvod bude komplikovaný.

krasneleto
Dnes o 18:39
@anonym_34ad0d

@krasneleto Ved ja chapem, ale uz to nie je proste to dennodenne zdielanie zivota s oboma rodicmi, je to uz priste uplne ine.

@anonym_34ad0d moj exmazel dodnes pracuje na tri zmeny... cize ani tam sa nedalo este pocas manzelstva hovorit o dennodennom zdielani... tiez to bolo vela o kratkych telefonatoch do prace... vsetko sa ked sa chce

majlo1234
Dnes o 20:10
@anonym_8d4e98

@majlo1234 ja osobne nie... predsa len pri mensich detoch a teraz hovorim sama za seba je mama vzdy vacsi rodic... ja celkovo nie som zastancom ale striedavky... skor sa mi paci ked je u jedneho rodica v plnom rozsahu a druhy ma moznost vidiet deti kedykolvek chce... mne sa myslienka dvoch domacnosti nepaci...

@anonym_8d4e98 tiez by som chcela pre svoje deti stabilitu jednej domacnosti, ale po rozvode by som sa o ne teda sama starat nechcela. Dost sa o nich sama staram teraz🫣🤣 preto som za striedavku a normalne dohody, nie ze otec vidi deti kazdy druhy vikend

majlo1234
Dnes o 20:11
@anonym_532d18

@majlo1234 tak, povedzme si na rovinu, s normálnym mužom by sa žena nerozviedla, obzvlášť s deťmi.

@anonym_532d18 muz moze byt “normalny” otec, ale naprd partner 😤

unknowname
Dnes o 21:02

@pytame_sa_za_teba netráp sa tým 🙂 nie si prvá ani posledná a pokiaľ viem všetky páry čo poznám si zvykli najprv áno stres, báli sa , bla bla bla ...ale zvykli si niektorí si to dokonca aj pochvaľujú že keď nie sú s nimi majú čas na seba a svoj rozvoj život ja sám som z rozvedenej rodiny a úplne v pohode ako dieťa som to nevnímal nijak inak proste som chápal a chcel aby moja mama bola šťastná 🙂

anonym_23ddb1
Dnes o 21:13

Uplne ti rozumiem. Mam to rovnako,ja a manzel sme spolubyvajuci. Snazila som sa, marne. Zostavam kvoli detom 2 a 6. Zatial aspon ale verim ze ma caka stastie, ked si ma niekto najde nebudem vediet odolat. Som clovek a tuzim po laske, momentalne som osamela, aj ked sa bojim toho ze by to bolo rovnake...po rokoch na nic. Prezivam. Z druhej strany ziadna snaha, ziadna iniciativa ako som porodila v ociach muza som sa stala matka-drz hubu staraj sa, co vymyslas...(aj ked neni agresivny neni to doslova skarede)
Pred tym sme boli spolu 8 rokov, nikdy sa kumne takto nespraval....niekedy rozmyslam ci sa mohol 8 rokov pretvarovat alebo sa zmenil. Neviem zatial kde je pravda...
Ale drzim ti palce.

Strana
z2