Mám nárok na polovicu bytu ako spoluvlastník?
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať na názor. S manželom sa budeme asi rozvádzať a pred rozvodom on vlastnil trojizbový byt a ja garsónku. Na začiatku vzťahu som bola na materskej a rodičovskej. Trojizbový byt sme predali a z predaja on alebo my sme získali 40 tisíc. Tie sme použili pri kúpe bytu, kde bola hypotéka 85 000 tisíc, ktorú sme následne splácali a ja z môjho účtu zaplatila mimoriadnu splátku 30 000. On spravil vo vzťahu chybu a teraz mi vraví, že ja nemám nárok na polovicu bytu. Popritom som napísaná ako spoluvlastník plus splátky som uhradila aj z prenájmu garsónky a dieťa budem mať zväčša v mojej starostlivosti. Ďakujem za odpoveď 🙂
@katkazatka to nemozes vediet, nemusi zena podpisat co jej nevyhovuje a nemusi si chlapa zobrat, ktory ju hned tam bude chciet odstavit. Podla mna vobec nemame nic benevolentne, ked sa neberie ohlad na ulohu zien doma (pripadne muzov, lebo aj naopak to byva).. Ale vies, vzdy je to moznost a nie povinnost take nieco mat.
@simca06022011 uvidi sa akurat to, ci je zena vychcana a chce sa vydat kvoli majetku muza.
@simca06022011 uvidi sa akurat to, ci je zena vychcana a chce sa vydat kvoli majetku muza.
@katkazatka urcite 😂 alebo sa ukaze ze chlap je vychcany m a chce sluzku, maternicu a nic negarantovat. Tie zmluvy funguju a velakrat su vyrovnania fajn a spravodlive. Je to moznost a nie povinnost ako som pisala
Nieje pravda ze BS. je vzdy 1/1.
Zalezi odkial boli koho peniaze ked byt kupovali.
Manžel ma pravdu, keď dokáže ze polovica bytu bola hradená z jeho peňazí, tak pri majetkovopravnom vysporiadaní polovicu nedostanes
@anonym_0615ee úbohejší a primitívnejší príspevok som dávno nečítala. Predpokladám, že si nejaký zakomplexovaný chudák, od ktorého odišla žena. Mať takého chlapa ako si ty Nechám ti všetok majetok a utekám. Aký máš prejav, presne taký istý si musel byť aj partner.
@katkazatka urcite 😂 alebo sa ukaze ze chlap je vychcany m a chce sluzku, maternicu a nic negarantovat. Tie zmluvy funguju a velakrat su vyrovnania fajn a spravodlive. Je to moznost a nie povinnost ako som pisala
@simca06022011 ja viem co mi chceš zrejme povedať, ale nikto nemôže za to, že sú ženy hlúpe a nechajú sa využívať. Ja mám manžela ktory mi vo všetkom pomáha. Naozaj vo všetkom. To, že si to druhé hlúpe ženy tak nevedia zariadiť, to je ich problém, a že nakoniec zostanú s holou v riťou po 20 rokoch manželstva. Aj to niečo o nich vypovedá.
@anonym_0615ee úbohejší a primitívnejší príspevok som dávno nečítala. Predpokladám, že si nejaký zakomplexovaný chudák, od ktorého odišla žena. Mať takého chlapa ako si ty Nechám ti všetok majetok a utekám. Aký máš prejav, presne taký istý si musel byť aj partner.
@anonym_86080b som žena a neuznávam aby také ženy robili 😉 robia hanbu všetkým ostatným
Vďaka takým zlatokopkam si chlapi myslia že každá je taká
Neuznávam také
Ak raz niekomu niečo patrí , druhý na to nemá nárok ani náhodou !
@anonym_86080b uľavilo sa ti keď si nahlásila ? 🤣🤣🤣🤣
@anonym_86080b vieš komu hovor
@anonym_86080b nevieš asi čítať však 🤣🤣
@anonym_6b9af5 @martinka17 citujem: “ teraz mi vraví, že ja nemám nárok na polovicu bytu.” nemá nárok = odíde s holým zadkom…
ale prečo by nemala nárok mi je záhadou…
@biba_18
No lebo nemá narok na polovicu, ale len na svoj podiel.
Keďže on vie dokázať svoj vklad z peňazí získaných pred manželstvom tak automaticky bude jeho podiel viac ako polovica z čoho vyplýva ze jej bude menej ako polovica.

@simca06022011 keď tu budú predmanželské zmluvy, ešte len vtedy budú ženy odchádzať s holým zadkom. Naša legislatíva je priam benevolentna.
@katkazatka to nemozes vediet, nemusi zena podpisat co jej nevyhovuje a nemusi si chlapa zobrat, ktory ju hned tam bude chciet odstavit. Podla mna vobec nemame nic benevolentne, ked sa neberie ohlad na ulohu zien doma (pripadne muzov, lebo aj naopak to byva).. Ale vies, vzdy je to moznost a nie povinnost take nieco mat.