Priateľ mi nechce dať 3-mesačné dieťa
Môj priateľ mi nechce dať dieťa
Ahojte môžte mi prosím vás niekto poradiť ? Ďakujem
Dve deti mám. Bývalom priateľom ako som písala len toto 3 mesačne bábätko mám snim
@add1998 na sociálke to riešiť si bola? Otec dieťaťa má na to úradné rozhodnutie že má dieťa v starostlivosti?
Nehrozilo by aby som pustila z rúk 3 mesačne. To že žije skromne neznamená že sa nepostaraš. Ak máš vodu , elektriku , teplo , jedlo čistotu nepiješ, nedroguješ, nevidím dôvod prečo by si ju nemala dostať a žiadnu striedavu starostlivosť pekne u teba a on nech si platí. Kto sa stará o dieťa nepotrebuje ísť do práce?
Prečo si odišla a nezobrala so sebou bábätko. Veď keď si chcela odísť od chlapa tak si to mala urobiť ,keď on doma nebude. On pracuje niekde ?? A kto sa o dieťa stará, ak on chodí do práce ? Ak náhodou chlap nepracuje čoho on žije ?
@add1998 to dieta je vase? ak ano, obrat sa na upsvar, kuratelu... v prvom a neposlednom rade sa obrat aj na sud, aby urcil prava a povinnosti voci maloletej...
Podľa mňa za tým bude niečo oveľa viac, čo nám autorka neráčila v zadaní prezradiť.
@add1998 ty si namiesto toho aby si išla na políciu, alebo co ja viem kde sa to rieši, radšej sa registrovala sem na mk? Bože, pomoooc
@anonym_43c4ec kojila som ju a dal ju teraz na Sunar
@add1998 Hneď utekaj na políciu a nahlás ho. Ja viem, že je otec, ale kojené dieťa má byť pri mame a určite porušil nejaký paragraf. To už nech rieši polícia a aj na sociálku hneď potom.
To za predpokladu, že ty si nespravila nejaký prúser ako alkohol, drogy alebo ja neviem čo - nechala bábo doma samé a neodišla si na nákup...
Kazda pricetna by tam uz bola s policiou.On asi vie preco ho ma. Ona asi vie preco nevola policiu.
prečo nekontaktuješ kuratelu a policiu.Aj ked je otcom take male babätko len tak vziať od matky a robiť zle že sa pomstiť to dajaký chorý človek. A malička je kde ked ON je v robote ved to je kojenec.
Kazda pricetna by tam uz bola s policiou.On asi vie preco ho ma. Ona asi vie preco nevola policiu.
@maminkadeticiek Ja si tiez myslim, ze to nebude len tak. Aby ten "skromny pribytok u mamy" nebola nejaka buda zbuchana z bohviecoho.
Ak pojdes na policiu a nenechas sa odbit, tak oni hned poslu hliadku spisu spravu a zavolaju na miesto socialku a dietatko odoberu. Pri takto malom dietati nie je treba ani sudne rozhodnutie, proste za 3 hodiny to moze byt vybavene ak sa tam dostavis
Ak pojdes na policiu a nenechas sa odbit, tak oni hned poslu hliadku spisu spravu a zavolaju na miesto socialku a dietatko odoberu. Pri takto malom dietati nie je treba ani sudne rozhodnutie, proste za 3 hodiny to moze byt vybavene ak sa tam dostavis
@anonym_1d1224 Kde berieš tú istotu, že otcovi dieťa okamžite zoberú? Prečo by nemohlo byť doma, s otcom, ak je o neho riadne postarané? Len preto, že má 3 mesiace?
Lebo som nieco podobne riesila pred chvilou. Nie je pravda ze potrebujes sudne rozhodnutie v takejto situacii, treba ist na policiu a ona to expresne rychlo vyriesi len staci najst ochoneho policajta. Berriem istotu lebo som to zazila.
A rovno nech si autorka robi dokazy, ze ju bil, ze ju vyhodil z bytu a nenechal ju zobrat kojene babatko. Zapnut nahravanie na mobile, mobil do vacku a staci ze to spomenie on - trebars mu povedat, ze ty si mi spravil toto toto a on trebars povie lebo si si to zasluzila a bum. Na sude vyhra
A este poradim zavolaj do centra pre tyrane zeny nadej, je to bezplatne a oni ta tak pekne budu navigovat tymto procesom, poskytnu zadarmo pravnu pomoc a podobne, ze ani nebudes vediet ako, a bude to len zla spomienka. Neries toto na koniku, ries to s ludmi co maju skusenosti 30 rokov s muzmi ako je tvoj byvali.
Lebo som nieco podobne riesila pred chvilou. Nie je pravda ze potrebujes sudne rozhodnutie v takejto situacii, treba ist na policiu a ona to expresne rychlo vyriesi len staci najst ochoneho policajta. Berriem istotu lebo som to zazila.
@anonym_1d1224 mňa by zaujímalo či ten chlap pracuje asi nepracuje , keď má dietatko. A chlap prešiel na sunar a predtým matka kojila. Hneď by šla na políciu, ako môže len tak chlap dať dieťatku sunar keď bolo dojčene. Myslím že by mali matke vrátiť bábätko, aby ho mohla dojčiť.
Alebo zavolaj na linku pre tyrane zeny ta je 24/7 a presne ti povedia co robit. Uz len to ze budes mat zaznam v telefone ze si tam zavolala mozes ukazat na sude ked sa to bude riesit ze si to riesila a neodisla, jednoducho to co on robi poskodzuje jeho len to musis spravne pojat. Dostavas tu vela nepresnych informacii v komentoch, ty potrebujes podniknut 2-3 spravne kroky ktore zaberu par minut a budes to mat vyriesene. Vela stastia prajem.
@anonym_1d1224 mňa by zaujímalo či ten chlap pracuje asi nepracuje , keď má dietatko. A chlap prešiel na sunar a predtým matka kojila. Hneď by šla na políciu, ako môže len tak chlap dať dieťatku sunar keď bolo dojčene. Myslím že by mali matke vrátiť bábätko, aby ho mohla dojčiť.
@anonym_c4b152 Absolutne jej musi byt vratene okamzite, jedine co ona musi spravit, je zurgovat institucie. To, ze ona "opustila" dieta neprejde otcovi, ak teraz zurguje urady a bdue sa zaujimat, lebo plati argument, ze ak bola matka tyrana a bala sa partnera a on ju trebars vyhodil, alebo usla pred nasilim, tak to bude brane do uvahy. Tieto urady tychto pripadov videli milion krat. Oni vedia co sa deje. Ine by bolo keby sa matka neozvala nikomu, nic nespravila a potom moze otec povedat, ze opustila dieta. To, ze zijes skromne nie je ziadny argument, ak mate vody, teplo, elektrinu, cisto tak to staci. Viem o pripadoch, kde dieta bolo zverene do chaty, kde bolo toto zabezpecene, lebo skromne neznamena, ze je to zle. To, ze otec ma lepsie byvanie tiez nie je pre sud argument, toboz ak je nasilny, a odobral kojene dieta matke. Bude rad ak ho vobec uvidi, ak autorka zurguje policiu, socialku a centrum pre tyrane zeny.
Mne polícia nepomohla, že otec má rovnaké právo na dieťa, ak je o neho postarané, máme si to vyriešiť sami a pritom som im ukazovala monokel cez celú tvár, ako výsledok toho riešenia.
Jedine súdom určená starostlivosť, vtedy by sa tým museli zaoberať.
Autorka isť na súd na podateľňu, zaplatiť kolok, napísať ti tú žiadosťou pomožu..alebo napíš si ju ručne podľa vzoru na internete.
Ak ti ublížil choď na políciu podať na neho trestné oznámenie, navštíviť lekára.
Mne polícia nepomohla, že otec má rovnaké právo na dieťa, ak je o neho postarané, máme si to vyriešiť sami a pritom som im ukazovala monokel cez celú tvár, ako výsledok toho riešenia.
Jedine súdom určená starostlivosť, vtedy by sa tým museli zaoberať.
Autorka isť na súd na podateľňu, zaplatiť kolok, napísať ti tú žiadosťou pomožu..alebo napíš si ju ručne podľa vzoru na internete.
Ak ti ublížil choď na políciu podať na neho trestné oznámenie, navštíviť lekára.
@anonym_7f3b0d Nie treba najst ochotneho policajta, sud moze prebehnut za rok, viem o com hovorim. Treba to vyriesit okamzite a da sa to, pisem zo skusenosti. Volajte na linku pre tyrane zeny!
@anonym_7f3b0d Nie treba najst ochotneho policajta, sud moze prebehnut za rok, viem o com hovorim. Treba to vyriesit okamzite a da sa to, pisem zo skusenosti. Volajte na linku pre tyrane zeny!
@anonym_1d1224 my sme boli manželia, tak možno preto to brali takto naľahko, neviem.
Ja som to vyriešila, keď videl že to nevzdám a že pojdem podať trestné oznámenie za ublíženie, tak prehodnotíl.
Do mesiaca bol rozvod a pri zverení dieťaťa povedal, že nemá záujem a bol kľud.

Len ,aby ťa tvoj priatel neobvinil, že si opustila bábätko. Preto začni svoju zlu situáciu riešiť hneď.