icon

Rozviedli by ste sa v tejto situácii?

Včera o 11:28

Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.

anonym_886cbd
Včera o 14:32
@anonym_autor

@anonym_acbead strašne ďakujem za tvoj komentár 🙏. Áno, presne toto cítim, už dlhšie. Mne nejde o to, aby som ho zodrala, ale verila som, že sme rovnocenní partneri. Ja som vyrastala v inej rodine. A áno, pri slove rozvod citim úľavu.

@anonym_autor navrhni, nech chodí po deti muž- zastaví sa cestou z práce.
Neviem ako ďaleko je škola a škôlka od seba aj od domu, no najprv by som odviedla škôlkara, potom dcéru do školy a od 8 môžeš robiť. Spolu s tým, že po nich nepôjdeš, pekne stihneš pracovnú dobu a ver, že ti bude aj psychicky ľahšie, keď nebudeš musieť dorábať po večeroch.
A uvidíš aj mužovu ochotu priložiť ruku k dielu, odbremeniť ťa....

sense
Včera o 14:39

Prečo nejdeš aj ty von , proste si dohodnite pravidlá, raz za týždeň nech ide on, na motorku , nabudúce chod ty ...fitko , kino, šport. Takisto by som zvazila upratovačku tak nie každý tZden ale dvakrát do mesiaca,
Len kvôli tomuto by som sa nerozvadzala.

lienka.7
Včera o 14:41

@anonym_autor nie je podstatné, co by sme urobili my, ale co urobíš ty.

anonym_c4d968
Včera o 14:44

@anonym_autor mas home office, klasika, berie to tak ze ty si doma. Načo by sa zapájal on. Keby si normalne chodila do prace, nevodila by si deti tam aj späť. A jednoduché, nerob ti ani ty, resp.rob ako tvoj muz.
Ak si myslíš, ze sama to dáš aj financne, tak sa rozved. Budeš to mat za jedno potom

anonym_c4d968
Včera o 14:48
@anonym_autor

@anonym_f7a98a vieš čo, zoznam prác na chladničke som už mala. Nepomohlo. Ja každý deň nevarím, ale zvyknem aspoň omeletu/parku, alebo obyčajne cestoviny s omáčkou spraviť. To tiež chvíľku trvá a potom zvyknem aspoň hodinu ešte pracovať. Ale to teda deti aj tak väčšinou pozerajú rozprávky, však to by zvládli aj bez neho.

@anonym_autor píšeš, že robíš do 15. Tak potom co robíš večer?

zildo
Včera o 15:04

@anonym_autor trošku sa ukľudní..Manžel od koľkej do koľkej pracuje? Že by aspoň pre ne chodil do školy, škôlky, krúžky.
Keď nevladzes,nestíhaš upratovať vykašli sa na to.najdi si aj ty chvíľu pre seba. Ja by som mužovi nič nevyčítala.Maloktory urobí toľko čo tvoj. A že ide von? Dobre robí, tiež chce trochu vypnúť...to,že ty nevieš odpočívať a dávaš si na plecia viac ako unesies je tvoj problém...

anonym_e1f03d
Včera o 15:07

A co stane, ked sa kupelne nebudu lesknut ako konske oneee🤣 vsetko hrotis, baba. Chodi ti niekto brat stery zo stien? Strasne mi prides rigidna, spontannost. 0. Stary sa zbera na motorku? Maj v talone studentku, babku zo susedstva, ktira si rada prilepsi a ked pojde do terenu, ty v kozi a prilbe ready🏍️ . Lenty sa radsej budes srat s kupelnami.... Kto to oceni, kedy? Tie decka si podelte, jeden vodi rano, druhy berie poobede. Zi trochu baba, kuoelne ti neutecu, zivot ano, a rychlostou blesku. ⚡⚡⚡⚡

anonym_e66363
Včera o 15:14
@anonym_autor

@hanka_se škola začína o 8, dcéra chodí do školy na 7 45 a syn 8 15. Kým príde. Domov, je 8 30 - 8 35. Reálne najskôr viem začať pracovať je 8 45. Mu odchádza do práce 6 10, prichádza okolo 16 15. Družina je síce do 16 30, ale dcéra tam nechce bývať tak dlho, preto pre oboch chodím okolo 15. To je stále iba 6 hodín práce. Od tej 15 do cca 17-17 30 som s deťmi, dokončíme úlohy, hráme sa atď. To je náš čas. Muž chodí z práce okolo tých 16 15 ale keď príde, musí si oddýchnuť, najesť sa a tak. Deti čakajú, kým je schopný ísť s nimi von, lebo nie je s nimi rád vnútri. Ja zvyknem robiť ešte od tej 18-19, deťom nachystám večeru, okupem / osprchujem ich a idem dať spať. Väčšinou som taká unavená, že zaspím s nimi. Keďže mi chýbajú hodiny, dokončujem cez víkend, väčšinou keď malý spí cez obed. Ja reálne nerobím viac ako 8 hodín, len to mám rozkuskovane. Tento mesiac tiež budem robiť oba víkendy, lebo minulý týždeň bol chorý mladší syn a tento týždeň je chorá staršia dcéra. S oboma som doma ja. Od septembra som nemala ani 1 mesiac, keď by niekto nebol chorý. Majú síce iba sople, ale keď im tečú sople až po bradu, predsa ich nenechám v škole nakaziť všetkých ostatných. Čiže ja aj víkendy robím. A ako som písala, staršia má problémy s imunitou, brávala Imunor.

@anonym_autor decká nechaj v družine a nech ich vyberá odtiaľ muž.žiadne také,že ona tam nechce byť.Bude a hotovo.

anonym_e1f03d
Včera o 15:15

.▪️ Čo sa týka financií, tak v podstate ja platím hypotéku, stravu pre celú rodinu, súkromnú škôlku pre mladsieho a všetky nákupy v domácnosti. Muž zaplatí elektrinu a internet, ostatné peniaze odkladá na sporiaci účet. Nemyslím si, že by sa mi finančne pohoršilo. Budem na tom tak isto. Proste mám chuť zmeniť svoj život a rozviesť sa, lebo toto je živorenie.▪️

Tak tito si si velmi zle zariadila, na ten sporuaci ucet mas pristup, si disponent a ko trolujes stav?

mondolina
Včera o 15:15

@anonym_autor
dovolil si ísť na HODINU! v sobotu na motorku? 🙏🙈
tvoj muž sa aspoň snaží zachovať si psychické zdravie.
ber si príklad z neho....

anonym_c8a23a
Včera o 15:22
@anonym_autor

@anonym_acbead strašne ďakujem za tvoj komentár 🙏. Áno, presne toto cítim, už dlhšie. Mne nejde o to, aby som ho zodrala, ale verila som, že sme rovnocenní partneri. Ja som vyrastala v inej rodine. A áno, pri slove rozvod citim úľavu.

@anonym_autor ver, že iba dočasnú.. Rozvodom prídeš o manžela a viacmenej iba o jeho prádlo,ktoré treba vyprať a nie o všetky starosti, ktoré popisuješ. Naozaj nemáš ani predstavu ako fungujú matky samoživiteľky. Nehrala by som sa v Tvojom prípade na hrdinku. To ešte nemáš poňatie ako by sa po rozvode správal Tvoj muž. Deti by to odniesli najviac.

Ako Ti tu jedna písala. Musíš si sama určiť priority a prerobiť svoj harmonogram a do toho zaradiť aj čas pre seba.

anonym_f56fcb
Včera o 15:30
@anonym_e1f03d

.▪️ Čo sa týka financií, tak v podstate ja platím hypotéku, stravu pre celú rodinu, súkromnú škôlku pre mladsieho a všetky nákupy v domácnosti. Muž zaplatí elektrinu a internet, ostatné peniaze odkladá na sporiaci účet. Nemyslím si, že by sa mi finančne pohoršilo. Budem na tom tak isto. Proste mám chuť zmeniť svoj život a rozviesť sa, lebo toto je živorenie.▪️

Tak tito si si velmi zle zariadila, na ten sporuaci ucet mas pristup, si disponent a ko trolujes stav?

@anonym_e1f03d Tiez mi blikala kontrolka.

anonym_276bee
Včera o 15:33

@anonym_autor Keďže sa chceš rozviesť, sudca sa bude pýtať aj na vás intímny život. Spávate ešte spolu? Ak áno, nerozvedu vás.

saraxyz
Včera o 15:46
@anonym_c4d968

@anonym_autor píšeš, že robíš do 15. Tak potom co robíš večer?

@anonym_c4d968 ona má home office. Dorába si prácu.
@anonym_autor akú prácu má manžel keď potrebuje oddychovať?

anonym_f56fcb
Včera o 15:48
@saraxyz

@saraxyz V tradicnej slovenskej rodine je po praci unaveny len mazel. Bodaj by nebol, ked vie, ze zena sa postara o vsetko ostatne😃

anonym_7eaef7
Včera o 15:49

@anonym_autor prečo sa manžel neučí s dcérou kým ty doháňaš prácu v popoludní. Ja by som si radšej ráno privstala a tu hodinu odrobila pred odchodom do inštitúcií.

anonym_677472
Včera o 16:02

@anonym_autor uprimne : po rozvode bude to iste+ ziadne take ze deti vezme von, ci babke vsetko bude na tebe vratane vymeny ziarovky oprava pracky, servis auta. Fakt 24/7. A penazi bude o dost menej. Cisty minus

anonym_c4d968
Včera o 16:04
@saraxyz

@saraxyz tu je vidno ten slávny home office v slovenských podmienkach. Namiesto toho, aby pracovaka keď ma, robi všetko ostatné okolo rodiny. Aj v normálnej praci sa toto robí? Nie. Tak nech sa potom nesťažuje, ze nič nestíha. Moja sestra ma tiež home office, alé nehrozí, žeby od 8 do 16 nepracovala, ale robila servis rodine.
Autorka si to tak sama zariadila, tak teraz nech sa nestazuje.

anonym_7705a1
Včera o 16:12

Pripadám si jak v zamene manželiek. Tiež všetci riešia len, či je poklizeno. Čo toľko upratujes? Ľudia sa kvôli takým blbostiam rozvádzajú, že mi to hlava neberie.. ale hej, rozved sa, určite ti bude lepšie a aj deťom 🤦

bomba36
Včera o 16:19

Tak minimálne by si nemusela ešte pracovať po pracovnej dobe. To svoju robotu nestíhaš že si ju berieš domov? A manžel robí tiež čo vie, veď sama píšeš že sa zapája.

liliana363
Včera o 16:23

@anonym_autor ak som dobre pochopila zarobis 400€ za mesiac, pracuješ pondelok až piatok 6 hodín + večer a víkendy. Myslíš že by ti nebolo lepšie bez tejto práce, ak by to muž finančne utiahol?

anonym_6eeadf
Včera o 16:40

Zatial sa nerozvadzaj. Skus na nejaku dobu v tej domacnosti nerobit nic. Alebo len to, co robi on. S dcerou nech sa zacne aj on ucit. Odid z domu na hodinku sem, na dve hodinky tam. Ze nemas s kym? Nevadi! Proste chod. Kasli na tu domacnost, ukaz mu aky je zivot ked sa niekto nepodiela. Ale nehysterci. Bud kludna a usmiata. Proste chod von. Zacni robit nieco pre seba. Zacni cvicit, odid aj na cely vikend prec a deti mu nechaj. Chces mat vsetko tip top, ale vykasli sa teraz na to. Vyskusaj, co ti pisem. A zaroven co sa tyka vasho vztahu, zdover sa mu o tom pri vinku napriklad. Sadnite si a povedz mu co citis, co sa rokmi zmenilo.

Nikdy nezabudnem, ako som iste obdobie ked boli deti mensie premyslala, aka skvela musi byt striedava starostlivost, ze by som si aspon trochuuu oddychla. Zeny zvacsa sme v jednom nekonciacom kolotoci. Poviem ti a to moj muz je super, a spravi vsetko o co ho poprosim, ale ja som neprosila. Isla som na plne obratky a moje ocakavania zostali niekde vzadu.

Raz uz som fakt vybuchla. Ale totalne. A vykricala som vsetko co robim, ako robim, zr ja si cas musim najst vzdy, ze moja praca je na poslednom mieste a ake mam vikendy ked len varim a pracem atd atd., ze proste nemam nikdy volno, ze ked deti pytaju jest alebo nieco tak len ja skacem a tak dalej. Povedala som mu, nech si to so mnou vymeni. S vies co? Po tyzdni sa isiel z toho pototo. Vol taky nervozny, ze konec. Tak som sa smiala, ze vidis, ake to je, byt 24/7 k dospozicii atd. A vies co? Odvtedy ho ani nemusim prosim a robi viac, uz na chate nebalim a neupratujem vsetko sama, uz sa s dietatom aj on nauci a tak dalej a tak dalej. A vztah, ten tiez treba budovat. Nejako na to pro tych detoch zabudame.

Poznam 3 chlapov co prisli o zeny, lebo sa o ne malo zaujimali a nepocuvali ich. Ktorym praca bola prednejsia. Ale velmi prekvapeni boli ked zena oznamila rozvod. Zeny davaju vela sanci, sle raz ked pretecie pohar..

Skus dat tomu este sancu, mozno aj psychologa navstivit a poradit sa, a stopro zvolni zena.

loliki
Včera o 16:41
@anonym_autor

@anonym_e8c7e9 ver mi, že keby to niekedy za celý náš spoločný život urobil sám, nechám ho. My sme spolu 18 rokov, ja som už stratila akékoľvek ilúzie. Za ten čas neurobil nikdy nič sam od seba. Všetko ho musím žiadať aspoň 10x. Ja naozaj nemám pocit, že by som preháňala a.v domácnosti sa snažím robiť minimum, ale keď 1 človek musí robiť za 4, je to náročné. U nás u rodičov sa vždy práca v domácnosti delila a išlo to rýchlo, pomáhal otec aj môj brat. Len ja mám nahovno domácnost. Môj brat si napríklad bežné sám perie, vari, uvari, keď prídem ja s deťmi. Môj muž nevie ani, kde sa dáva práci prášok. A to som sa ho snažila naučiť, ako sa perú uteráky. Nepomohlo ani, keď som mu to 5x ukázala. Ono nejde o to, že by sa to nevedel naučiť, on proste nechce. A v Tom je hlavný problém našej domácnosti, keby chcel, všetko sa dá. A ja už nevládzem a prestávam chcieť takto žiť. On si vyberie určite práce, ktoré sú v jeho komfortnej zóne, tie je ochotný spraviť a ostatné sú asi pod jeho úroveň. Ale zas tu si musím priznať, že vedela som, koho so beriem, bola som mladá a hlúpa. Nemôžem tvrdiť, že by sa zmenil. Pretože vždy bol taký, len ja som to prehliadala.

@anonym_autor Tak mu nechaj špinavý uterák. Si v kolotoči, ale vyskakovať sa neoplatí. Nauč sa relaxovať. Pol hodinku. Nemusíš v kuse upratovať, nikto to od teba nechce. Je to len v tvojej hlave. Keď toho máš veľa, zastav sa, nadýchni sa. Nejdeme k vám na návštevu, zvaľ sa na gauč, a kľud. Všetko je v poriadku.

anonym_cb91e7
Včera o 16:44

Ak pri myslienke na rozvod citis ulavu, uz sa podla mna nie je velmi o com bavit.

Mne vzdy pri temach “mam sa rozviest” zdvihne jedno obocie. Mozu cudzie tety na konovi rozhodnut ci muza este lubis? Ale z toho co tu citam, u teba laska vyprchala.

anonym_6eeadf
Včera o 16:45

A ako tu niektore pisete, ja mam kamosky co si po rozvode pochvaluju 🙈. Ale skoda rozbijat rodinu, vsetko sa (alebo takmer vsetko) sa da napravit. Mozes mu aj povedat, ze ten rozvod zvazujes. Nakoniec ta striedavka by aj jeho naucila. Co nerobi teraz, naucil by sa potom.

loliki
Včera o 16:50
@anonym_6eeadf

A ako tu niektore pisete, ja mam kamosky co si po rozvode pochvaluju 🙈. Ale skoda rozbijat rodinu, vsetko sa (alebo takmer vsetko) sa da napravit. Mozes mu aj povedat, ze ten rozvod zvazujes. Nakoniec ta striedavka by aj jeho naucila. Co nerobi teraz, naucil by sa potom.

@anonym_6eeadf Presne tak, škoda rozbíjať rodinu kvôli kúpelni. 🙂 Poobede a po práci sú všetci unavení. To je v každej rodine. Tak po príchode domov netreba hneď zbytočne stresovať ale oddychovať. Užívať si, že som konečne doma, deti, muž, ja. Nech si každý oddýchne a stretnete sa pri večeri, debata, ste spolu, super, ďalší deň za vami. A zvládneme to. Troška pozitívnejší prístup, nie táto tragédia, som unavená, padám na hubu... Veď si oddýchni, nikto ťa nenaháňa, autorka. 😍

zuzulkazu
Včera o 16:51

Ja som bola v podobnej situacii, len sme stavali dom, vsetko okoko bolo na mne, praca, rozvoz deti skola skolka nakupy varenie upratovanie, ex robil na smeny, mal volno cez tyzden mohol si oddychnut riesit svoje veci cez tyzden.. myslela som ze po prestahovani dokonceni domu to bude lepsie(on ho chcel)este horsie, este viac na mne... uz som toho mala plne zuby, on bol zduty co som nervozna, mohla som mu vysvetlovat milion krat, nepomohlo on bol za chudacika co nema ziadny volny cas, ak som sa vecer zavrela ze si chcem nieco pozriet, citat tak bol zduty. Ak som chcela ist niekams kamosmi alebo na sluzobku tak nie lebo on nemoze mat volno a rodicom sa doprosovat nebude. V konecnom dosledku som uz bola tak nanervy ze kazdy bpzi den som to po coste z prace a skoly mala chut nadrbat do betonoveho piliera. Mala som toho nadhlavu.. aby malo nebolo tak chudacik si este zacal s niekym pridali sa k tomu klamstva doma nebol vobec no uplne cele zle takze to u nas vyustilo v rozvod. Uprimne ma totalne sklamal zradil ale to nieje podstatne... nemam toho menej ale som kludnejsia... vieco stiham co nie, mam bordel? Nevadi, aj decka sa musia naucit pomahat, aj si nieco jest urobit atd

Este ked pises ze mas ho preco zacinas o 9? Nevies zacat skor aby si nemusela dorabat?

anonym_a9f455
Včera o 16:52

Ja si nemyslim ze toto je dovod na rozvod.. ale ked sa tak citis urob, deti budu urcite nadsene a v puberte si myslim ze sa to prejavi naplno.
V dnesnej dobe ludia nevedia nic vydrzat mam pocit..
kazdy druhy rozvedeni..
a s tym upratovanim, nestoji to 100€ na tyzden. Teda ak nechces aby chodila pani kazdy den na hodinu..
ja platim 60€ raz za dva tyzdne a uprace mi cely dom.
Mas v podstate muza ktory sa podiela na chode domacnosti a starostlivosti o deti len ti to nestaci..

anonym_390a7b
Včera o 16:56

Hmmm dost ma mrzi tvoja situacia. Znie to tak, ze si sa totalne stratila v kolobehu povinnosti a je zle, ze muz to nevnima alebo skor nechce vnimat.. Musis zacat oddychovat. V tomto ti nikto iny nepomoze, toboz nie tvoj manzel, iba ty sama. Zacni dnes vecer.
Celkovo si dopraj oddych v rovnakej miere ako tvoj manzel, najdi si nejaky konicek alebo chod von s kamaratkou. Najdi v sebe opat zenu, nielen mamu, zamestnanca, sluzku… skrasluj sa, cvic. Daj detom spravny priklad, ze aj mama si vie oddychnut a zrelaxovat. Este zopar veci co mi napada:
Dcerku nech vybera manzel aj za cenu zhorsenej pozornosti pri ulohach. Aspon to skuste.
Nechavaj bordel, az to zacne vadit manzelovi.
Nevar kazdy den, iba kazdy druhy.
Zisti si, ako je to s tym sporiacim uctom (!!).
Zmen pracu - pride mi otrasne ako fungujes.
Raz za tyzden si dopraj uplne pomaly den.
Po tychto zmenach mozes zacat zvazovat rozvod…

anonym_6bfc6e
Včera o 17:44

Žila som podobne, ja som, ale otca nemala a doma sme museli kmitat na 200% , takze vzor som mala len taký. Boli sme len mama a dcéry. Tiež som sa s manželom spoznala v 17tich, mam 36r 🙂 este pri prvom dietati to bolo ok, aj napriek praci sa vsetko dalo stíhať atď. Po druhom dietati som aj ja od neho cakala viac zapájania sa, lenže ked som to od neho nežiadala prvých 7 rokov, nechápal co mi odrazu vadí. Nieže by som nestíhala, stíhala som vsetko, ale sralo ma najviac to, ze som na to sama. Akoby som mala v niektorých veciach 3 deti. Nemôžem povedat, ze by bol lenivý, práveže robil vela, ale nie v domacnosti, furt len v garazi sa špŕtal a tak. Vzdy pracoval tazko fyzicky, on sa zas nerád nudí. S nami to asi nuda bola pre neho. Druhe dieta bolo dost náročné. Ked nam odbilo spoločných 10rokov, povedala som mu, ze chcem žiť sama a ze ho uz nemilujem, dôvody. Veľmi prekvapený bol, stale nechápal, nechcel? ze co sa deje, preco, začo... pre neho to neboli dôležité veci. Byt bol moj, zbalil sa a odisiel. Poviem ti, ze bolo to velmi náročné psychicky, deti ho zbožňovali, velmi im chýbal a prvé dieta dávalo dokonca vinu mne. Vydržali sme tak 2 mesiace, hrozne som sa trápila pri pohľade na deti, uvedomila som si, ze ho stale milujem a neznesiem pocit byt bez neho. Prvé dni som bola spokojná, citila som ulavu a pod. Ked sme sa stretli pri striedaní deti, islo mi srdce puknut, obaja ako cudzí ludia ,bez štipku citu navonok. Po 2 mesiacoch som tomu dala sancu. Deti podrastli, uz je vsetko jednoduchsie. Nieže by sa nejak zavratne manzel zmenil, ked ho o niečo poprosím tak nie je problem, ale ja som aj tak naucena robit to po svojom tak dokonalejsie, neznasam ked niekto nieco spravi a nie je to tak ako chcem, tak ho nebudem tyranizovat za to. Keďže deti su uz velke, maju svoje záujmy, veľakrát sa aj nudím ked mam voľno. Musela som si najst dva konicky, aby som kus vyplnila cas najma v hlave, lebo ked je tolko rokov zhon a potom klud, clovek nevie co so sebou a svojim voľným časom. Uz budeme mat ďalších 10rokov spolu. Priznám sa, ze niekedy si zelam byt aspon na tyzden sama alebo len s deťmi 🙂 ale ked som aj par dni preč, uz prvy den mi chýbajú vsetci aj manžel. Pre mna je najlepsia psychohygiena byt sama doma v kľude bez povinností.
Ked tak kalkulujem, nebolo to az tak zle ako som to vtedy videla. Nikdy nic netrvá večne a vzdy sa vyjasní.
Ja som nakoniec rada, ze sme manželstvo zachranili, bola by to škoda, lebo inak je to milujuci manžel a otec, velmi empativny a rešpektujuci, dal by aj zivot za nas, pre neho sme vsetko. Držím palce aby ste to zachranili tiez 🔥