icon

Rozviedli by ste sa v tejto situácii?

Včera o 11:28

Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.

andrejka1974
Včera o 17:51

@anonym_autor však navarím na tri dni spracěm čo treba kupelku umyjem raz za týždeň nežehlím vôbec a poriadok netreba mať stále ja spratavam kuchyňu ráno veci perím raz za týždeň a keď máš deti vonku oddychuj kašli na všetko tvoj muž robí toho dosť môj chodí do prace od 6.00 do 18.30 okrem víkendov a všetko som zvládali s deťmi aj vonku sme boli aj na tréningoch proste všetko som stíhala treba zvoľniť toto by bolo bláznovstvo sa rozviesť trpela by si ty a hlavne deti

tululu
Včera o 17:52

Minuly rok som mala taku virozu, ze som bola na dva tyzdne odpalena v posteli a moji traja chlapi si tu doma udrziavali "domacnost" podla seba a teda to, co pre mna bola katastrofa bola pre nich uplna pohoda a normalka a vtedy som pochopila, ze polovica beznych veci, co upratuju,upratuju len kvoli mne. Byvala som par rokov s bratom a ten dokazal byt spokojny v takom chaose, ze ja som len cumela. Dnes je pre mna nasa domacnost kompromis medzi tym, ako je to ok pre mna a aj pre ostatnych clenov, ktori tu ziju rovnako a je to aj ich vizitka a pohoda. K ostatnemu sa tazko vyjadrit, vychadzas v ustrety vsetkym, len nie sebe. To sa dlhodobo neda potiahnut...

anonym_aaef58
Včera o 17:56

U nas si na poriadku az tak nezakladame, ked sme unaveni, mame neporiadok. Zaroven nikto nikomu nemusi.robit zoznam na chladnicku, obaja mame oci a vidime co treba spravit. Neviem ti poradit ci rozvod ano alebo nie, ale je to celkom red flag ked muza za 18rokov nenapadlo spravit nieco sam od seba. Ja by som sa takto nenechala vyuzivat. Jemu to nie je blbe? Napriklad ta motorkar by mi nevadila raz za tyzden, ak by to nebolo viac nez dve tri hodky a ak by som potom mala aj ja cas na seba
A tiez cas vsetci spolu. Takze ty ubrat naroky na poriadok,.zaucat nejake hobby alebo si vyhradit cas na seba, chlap ak ta miluje, nech otvori oci a ak vidi, ze treba oprat,nech zdvihne zadok a preberie zodpovednost ako dospely clovek. Keby zil sam, musel by to robit a nespoliehal by sa na teba.

mirka414
Včera o 18:00
@anonym_autor

@anjelicek26 keď zoberie deti von alebo na víkend, pracujem. Ja pracujem od 9 do 15 cez týždeň, potom cez víkend dobieham a upratujem. Keď sa vrátia od babky, učím sa so staršou, periem atď. Bohužiaľ na upratovačku mi to nevychádza, je to cca 80-100 eur za týdeň.

@anonym_autor upratovacka 80-100 eur na tyden nestoji ani vo svajciarsku 🙂 dovodov na rozchod musi byt naozaj viac..napriklad ziadny sex,blizkost,nevera na tom sa uz nie vzdy da zapracovat,ale domace prace sa vzdy daju rozdelit,mozno treba naozaj len par veci nechat plavat,popripade rozdelit aj medzi deti.Ja som odisla od manzela a nestacim sa cudovat co zrazu vsetko ide ked naozaj treba,ale bola to naozaj draha lekcia :( ver mi .

katkazatka
Včera o 18:01
@anonym_829978

A keď budeš rozvedená budeš mat toho menej? Nerozumiem tomuto plánu.

@anonym_829978 Áno, bude mať toho o jednu osobu menej na pranie, varenie, žehlenie, upratovanie a ešte počúvať ufrlaného pána,ktory nic nestíhá. Nemohla by som s bezohľadným človekom, ktoremu je úplne u prdele ako to manželka stíha. Aspoň by nemala pocit, že je obyčajná handra a slúžka a neváži si ju. Nemá v manželovi oporu, nemá v ňom lásku, nemá v ňom nič. Nepostará sa ani o svoje vlastné deti, načo by jej bol? Uplne zbytočná osoba v domácnosti. Takže nie, nebola by som s ním.

anonym_d10e41
Včera o 18:03

Ste spolu 18 rokov, plus 40tka na krku, po tej dobe sa casto ludia rozvadzaju. Najma ak boli spolu od 20tky. Unava materialu, ide uz len o spustac. Bud nevera, alebo sa jeden citi viac namahany ako druhy, alebo rozny apetit na sex,,... alebo kombinacia viac veci.

mondolina
Včera o 18:03
@katkazatka

@anonym_829978 Áno, bude mať toho o jednu osobu menej na pranie, varenie, žehlenie, upratovanie a ešte počúvať ufrlaného pána,ktory nic nestíhá. Nemohla by som s bezohľadným človekom, ktoremu je úplne u prdele ako to manželka stíha. Aspoň by nemala pocit, že je obyčajná handra a slúžka a neváži si ju. Nemá v manželovi oporu, nemá v ňom lásku, nemá v ňom nič. Nepostará sa ani o svoje vlastné deti, načo by jej bol? Uplne zbytočná osoba v domácnosti. Takže nie, nebola by som s ním.

@katkazatka
to kde si toto všetko vyčítala? 🤔

katkazatka
Včera o 18:08
@anonym_acbead

Mne sa az verit nechce ako by s tym boli vsetky v pohode. To naozaj by Vam nevadilo ze je vsetko na vas? Riesili by ste to tak ze by ste sa prestali starat aj vy? A pokojne by ste zili v spine? Ja som tak zit nevedela my sme sa stale hadali a naozaj som ja videla ako riesenie rozvod. Ked som si predstavila ze budem zit sama az som mala taky pocit ulavy ze nebudem musiet za niekoho stale tahat.

@anonym_acbead tiež neveriacko čítam tie príspevky, aké je to úplne v pohodičke. To je asi taký tradičný model slovenskej rodiny- zrobená žena, ktorá má celú domácnosť aj všetko okolo detí na svojich pleciach a muž sa len vezie, má svoje pohodlíčko a svojich servis. Bud su tie ženy úplne sprosté, alebo tomu nerozumiem?. Mozno jediné na čom im záleží, je aby vyzerali v očiach verejnosti že sú na poriadku-s manzelom, alebo im záleži na tom, že majú doma lenivého vtáka. Asi je to stále lepšie ako nič. Je to úbohé.

anonym_3ff54d
Včera o 18:11

@anonym_autor prides mi strasne urevana,nehnevaj sa ale to nie je dovod rozbit rodinu,ved ti sprace kuchynu a ako binus vezme deti k babkam,vzedy mas volno.No nvm,skor by si sa ty mala zamysliet,zas tak sa neprekonavas nejako,nvm praca a deti,co mas tri roboty a doma este gazdovku?

anonym_3ff54d
Včera o 18:12
@katkazatka

@anonym_acbead tiež neveriacko čítam tie príspevky, aké je to úplne v pohodičke. To je asi taký tradičný model slovenskej rodiny- zrobená žena, ktorá má celú domácnosť aj všetko okolo detí na svojich pleciach a muž sa len vezie, má svoje pohodlíčko a svojich servis. Bud su tie ženy úplne sprosté, alebo tomu nerozumiem?. Mozno jediné na čom im záleží, je aby vyzerali v očiach verejnosti že sú na poriadku-s manzelom, alebo im záleži na tom, že majú doma lenivého vtáka. Asi je to stále lepšie ako nič. Je to úbohé.

@katkazatka Zrobena zena?Ved ale to je taky standard predsa,v com je zrobena?

katkazatka
Včera o 18:16
@mondolina

@katkazatka
to kde si toto všetko vyčítala? 🤔

@mondolina skús si poriadne prečítať jej úvodný príspevok a následne aj všetky ostatné.

bjnr
Včera o 18:17

Vy žijete v stave dlhodobého preťaženia, kde ste sa postupne stali nositeľkou celej rodiny. A najhoršie na tom nie je samotné množstvo povinností. Najviac človeka ničí pocit, že keď prestane fungovať on, všetko sa zosype. Ste v pasci vlastnej výkonnosti. Tým, že tie kúpeľne nakoniec v utorok ráno umyjete, potvrdzujete jeho stratégiu, stačí počkať dostatočne dlho, kým to urobíte za neho. Váš hnev je v tomto systéme len hlukom na pozadí, ktorý on naučene ignoruje, pretože vie, že po kriku vždy príde vaša rezignovaná náprava situácie. Vy v skutočnosti nežiadate o pomoc, vy prosíte o milosť, a to vás stavia do submisívnej polohy. Skúste radikálnu transparentnosť bez emočného náboja. Ak on kúpeľňu neumyl, nechajte ju špinavú. Ak nie je nakúpené, nevarte. Kým všetko nakoniec aj tak zachránite, systém sa nezmení. Neodpovedala by som vám hneď na otázku „rozvádzať sa alebo nie“. Skôr by som sa pozerala na to, či je váš muž schopný niesť reálnu zodpovednosť bez toho, aby ste ho manažovali, pripomínali mu alebo plakali. Lebo veľa žien nie je v manželstve osamelých preto, že sú samy. Sú osamelé preto, že vedľa nich stojí človek, o ktorého sa musia ešte aj emocionálne opierať namiesto toho, aby si mohli oddýchnuť. Skúste prestať viesť rozhovory typu „pomôž mi viac“. Tie zvyčajne končia obranou alebo sľubmi. Skúste jeden veľmi konkrétny rozhovor o realite. Nie o pocitoch, ale o rozdelení zodpovednosti. Kto nesie OČR. Kto plánuje prázdniny. Kto rieši domácnosť bez pripomínania. A hlavne, čo sa stane, ak sa nič nezmení. Nie ako vyhrážka, ale ako pravda. Ak by ste vedeli, že váš muž sa už nikdy výrazne nezmení, chceli by ste takto žiť ešte ďalších 10 rokov? Na koho povolenie v skutočnosti čakáte, aby ste si dovolili prestať niesť zodpovednosť za dospelého muža, ktorý sa rozhodol byť vo vašom živote len ďalším dieťaťom? Rozvod v tomto štádiu môže byť útekom, ale ak v sebe nezmeníte vzorec „všetko potiahnem sama“, túto mentálnu váhu si prenesiete aj do slobody. Začnite tým, že dovolíte chaosu, aby sa stal viditeľným. Ak systém skolabuje bez vašej ruky, aspoň uvidíte, či je na čom stavať.

katkazatka
Včera o 18:18
@anonym_3ff54d

@katkazatka Zrobena zena?Ved ale to je taky standard predsa,v com je zrobena?

@anonym_3ff54d je v frustrovana zo svojej situácie, zo svojho života, nemá v manželovi oporu. Zene, ktorej manžel nepomáha, nevenuje sa jej, neodbremení ju, tak ju nemôže milovať.

anonym_5824db
Včera o 18:18

Mozno nechce umyvat kupelne alebo vysavat. Skus nech sam navrhne. Ze bude deti brat. Alebo mu das zoznam a bude chodit nakupovat...
proste rozumne si to rozdelit... nie diktatorsky. Je normalne ze si unavena. Frustrovana. Znechutena. Mas toho vela.

anonym_3ff54d
Včera o 18:23
@katkazatka

@anonym_3ff54d je v frustrovana zo svojej situácie, zo svojho života, nemá v manželovi oporu. Zene, ktorej manžel nepomáha, nevenuje sa jej, neodbremení ju, tak ju nemôže milovať.

@katkazatka tak nech tolko neupratuje,nemusi mat kazdy tyzden v sobotu na programe upratovanie,moze kludne ist s detmi na vylet.Alebo citat knihu.Mne upromne na jej programe nic take strasne nepride,on jej aspon deti vezme ,namiesto toho hundre .Nvm no.

mondolina
Včera o 18:25
@katkazatka

@mondolina skús si poriadne prečítať jej úvodný príspevok a následne aj všetky ostatné.

@katkazatka
čítala som. nič také tam nevidím. to, že ona nevie oddychovať, neznamená, že jej muž tiež nemôže 😉

katkazatka
Včera o 18:26
@anonym_3ff54d

@katkazatka tak nech tolko neupratuje,nemusi mat kazdy tyzden v sobotu na programe upratovanie,moze kludne ist s detmi na vylet.Alebo citat knihu.Mne upromne na jej programe nic take strasne nepride,on jej aspon deti vezme ,namiesto toho hundre .Nvm no.

@anonym_3ff54d
Ja neviem či čítate mnohé medzi riadkami. Toto všetko nie je len o upratovaní. Tu je upratovanie najmenší problém.

anonym_3ff54d
Včera o 18:27
@katkazatka

@anonym_3ff54d
Ja neviem či čítate mnohé medzi riadkami. Toto všetko nie je len o upratovaní. Tu je upratovanie najmenší problém.

@katkazatka Citala som uvodny,tak je rec o tom.

hanaxxx
Včera o 18:27
@anonym_autor

@anonym_829978 nebudem, budem mať toho úplne rovnako. Môžem byť rovno sama na to.

@anonym_autor podla
@anonym_autor podla mna toho budes mat menej. Budes menej varit, deti sa najedia v instituciach, ty pre seba spravis nieco rychle, muzi toho zjedia podla mojich skusenosti ovela viac a nejaky salat ci cestoviny im nestaci. Aj prania budes mat menej, aj upratovania, aj nakupovania aj planovania (je lahsie zorganizovat 3 osoby ako 4 osoby, nemusis sa tolko prisposobovat). A hlavne, nebudes zit s pocitom, ze si len sluzka a on si ta nevazi a nerespektuje.
Ale predtym by som sa s nim este raz porozpravala, dala nieco ako ultimatum, ze bud zacne aj on makat alebo rozchod.

katkazatka
Včera o 18:30
@anonym_3ff54d

@katkazatka Citala som uvodny,tak je rec o tom.

@anonym_3ff54d skús si ho ešte raz cely prečítať a poriadne.

anonym_acbead
Včera o 18:31
@mondolina

@katkazatka
čítala som. nič také tam nevidím. to, že ona nevie oddychovať, neznamená, že jej muž tiež nemôže 😉

@mondolina ale tu ide predsa o to ze ked ona bude oddychovat tak ta praca ju akurat pocka. Nejde o ten neporiadok ale o tu frustraciu ze je na vsetko sama.

mondolina
Včera o 18:36
@anonym_acbead

@mondolina ale tu ide predsa o to ze ked ona bude oddychovat tak ta praca ju akurat pocka. Nejde o ten neporiadok ale o tu frustraciu ze je na vsetko sama.

@anonym_acbead
čo ju počká? že nebude týždeň umytá kúpeľňa? tak nebude. domácnosť slúži nám....načo vynervovaná mama, manželka.

anonym_3ff54d
Včera o 18:37
@katkazatka

@anonym_3ff54d skús si ho ešte raz cely prečítať a poriadne.

@anonym_acbead
@katkazatka Citala som dost dobre,pre mna nic neobvykle,skor autorka nie je zvyknuta ?Takto zije x zien,ona ked nestiha nemala mat deti,ten muz nieco pomoze.Aspon deti vezme v sobotu,ona by chcela co?Ked nevladze nech doma vylozi len nohy a povenuje sa detom-vybavene.Vidis muz si nasiel spoosb ako odychnut a nezblaznit sa z neporiadku.To ze ona vozi deti do skolky,skoly je mozno tym ze ma takto nastavenu prac dobu,on ak ide o 6 a pride o 17 tak sa mu neda.

anonym_acbead
Včera o 18:41
@mondolina

@anonym_acbead
čo ju počká? že nebude týždeň umytá kúpeľňa? tak nebude. domácnosť slúži nám....načo vynervovaná mama, manželka.

@mondolina tak ano aj tak sa da. Alebo je riesenie ze sa zapoji aj partner a nemusia znizit hygienicky standard.

michaela329
Včera o 18:48

Zaujímavé koľko dokonale zorganizovaných žien tu dáva všetku vinu Tebe... ale tak slovenská klasika. Ja neviem, či manžela ešte ľúbiš? Ľúbiš? To je otázka, ktorú si musíš vyriešiť a ak áno, choďte do poradne - možno to vezme ako reálne varovanie. A ak ho neľúbiš, tak je dosť možné, že tým rozvodom si skutočne pomôžeš - odpadne hlavný dôvod hnevu. A ja poznám teda aj šťastne rozvedené páry - a nie jeden.

anonym_e9022c
Včera o 19:18
@anonym_8b8183

Bola som na tom horšie,akurát muž nespal a nemotorkoval,chodil robit na svokrino zahradisko ( uroda pre nas) a na dom,ktorý potom zdedil.Ale sama na vsetko s detmi a domacnosť.A on bol v praci viac hodin ako je bežné. Nerozvadzaj sa,deti podrastú a bude lepšie. Najdi si nieco čo ťa bude tešiť a nabijať energiou.napr.chod si zabehať.ku kozmetičke.Nam pomahali vikendy mimo domu,tak musel byt s nami ci chcel či nie a venovat sa.
Na sporiaci ucet mas pristup? Ty vsetko minies a na sp.idu peniaze z jeho uctu,je to ok v pripade rozvodu? Neviem.toto by som si zistila a zmenila.

@anonym_8b8183 nielen toto, ale v podstate hlavne toto mi udreli do očí. Že ona platí " všetko" a muž šetrí. Takže aký má prístup k € ktoré sú spoločné ?!?
V takomto prípade by som radila úplne spoločne financie na 1 účet, pretože všetky € sú spoločné a patria do BSM. Z toho 1 účtu by odchádzali všetky platby, prípadne 1 poducet na šetrenie. Tak aby mali obaja prehľad čo a koľko sa platí, kam odchádzajú peniaze a aby obaja mali pocit aj vedomosť, že hospodária spoločne. Takéto delenie nerobí dobrú krv, žena minie všetko na deti a domácnosť, muž šetrí a kúpi si na motorku...

anonym_d10e41
Včera o 19:36

🙂

michaela329
Včera o 19:41
@anonym_d10e41

🙂

@anonym_d10e41 ja aj neanonymne

anonym_f884ec
Včera o 19:44
@anonym_autor

@anjelicek26 keď zoberie deti von alebo na víkend, pracujem. Ja pracujem od 9 do 15 cez týždeň, potom cez víkend dobieham a upratujem. Keď sa vrátia od babky, učím sa so staršou, periem atď. Bohužiaľ na upratovačku mi to nevychádza, je to cca 80-100 eur za týdeň.

@anonym_autor deti nemôžu ostať u babky na víkend?

loliki
Včera o 19:54
@katkazatka

@katkazatka Z čoho je taká "zrobená"? Čo robí tak strašidelne veľa, že padá na hubu? Ktorá žena toto všetko nerobí? Možno bezdetná. Človek ide do práce, stará sa o deti, nákupy, varenie, pranie, upratovanie, záhradu, zvieratá. A čo iné by chcel robiť?