icon

Rozviedli by ste sa v tejto situácii?

Včera o 11:28

Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.

anonym_881624
Dnes o 06:13

Ideš mu vyčítať 1hodinu v týždni že bol na motorke?? Veď to je smiešne. Nemôže sám na jednu hod týždenne vypadnúť? Mala by si sa to aj ty naučiť. Lebo to tvoje vyhorenie poznačí celý vzťah aj rodinu

michaela329
Dnes o 06:15
@anonym_3ff54d

@michaela329 Tak ktovie ako to je napisala jeden priklad o kupelke,te nakoniec ju umyla sama,mozno je taka netrpezliva povaha,staoe chce ,aby bolo vsetko teraz a hned,ako uprimne manzel nieje zaiden asocial,z toho co pose aj pomoze aj deti vezme,vycita mu namiesto kupelky notorku a?Ved aj chlap ma pravo na to si raz zabtyzden na hodku odychnut po svojom.Ja mam taku sestru hned a zaraz ,musi si uvedomit ze poriadok pri malych detoch az taky dolezity nie je,namiewto upratovania v sobotu mozu ist spolu na vylet,ale to by nebolo umyte.Inak ja si neodychnem ani v nedelu a ani v sobotu,toez stale upratujem,muz ani smeri nevynesie,ale nestazujem sa ,ja nevnimam ako ze padam na hubu.Proste mi to pride ze to chcem urobit a nechcem po praci sediet na gauci .Ale ked nevladzem chripk alebo pod,tak proste lezim po pravi a kaslem na poriadok,neobtazujem tym muza,aj tak by to tak neurobil ako ja.On zasa chodi do prave a robi ine veci ,okolo zahrady,rake tie chlapske☺️

@anonym_3ff54d takže jej "jednu vec" čo chcela aby urobil bagatelizujes, to je je ok, ale zároveň tu zveličuješ jeho podľa Teba veľké zásluhy. Berie deti k rodičom? To nie je pomoc s domácnosťou, to je trávenie času so svojimi deťmi. Umývačka je tak 5 minút "práce" a snáď ten riad nenarobila ona sama. A základ je, že ona ho o niečo požiada a on to očividne pravidelne ignoruje, odkladá - to nie je o raz neumytej kúpeľni, inak odkedy je umývanie kúpeľne raz do týždňa nejaký hygienický nadštandard? Autorka sa potýka s tým, že ju manžel neberie vážne, jej prosby a to je podstata problému, nie že niektoré by pokojne žili aj na hnoji, len nech je manžel spokojný a iné sa idú aj zodrať - len nech náhodou manžel nemá pocit, že po príchode z roboty na byt musí ako dospelý človek aj doma niečo urobiť.

anonym_8035cd
Dnes o 06:20

Život treba žiť a nie prežívať. Chápem tvojho muža že chce mať čas na koníčky a oddych. To isté potrebuješ aj ty.
Ty aj on robíte, ty nosíš deti a on ich zoberie na hodinu každý deň von, ty varíš rýchlu večeru a on sa postará o riad. Za mňa úplne rovnocenné, čo ešte musíš cez týždeň spraviť? Všetko sú to veci ktoré máš spravené za chvíľu.

My to máme podobne ako vy a mám pocit že máme kopec voľného času. Celý deň sa stravujeme mimo domu, večer za 15 minút vyriešim rýchlu večeru. Partner uprace za 15 minút kuchyňu, pustí robotický vysávač. Dcéra si uprace sama svoje hračky, vek má podobný ako tvoje mladšie dieťa. Hotovo, nepovažujem za nutné robiť niečo viac počas týždňa.
V sobotu sa ráno zobudím za 2 hodiny upracem celý byt (kúpeľňa, WC, postele, prach) a mám ďalší týždeň pokoj. Sobotu trávime spoločne na výlete, nedeľu si on robí svoj program a ja chodím s dcérou k rodičom.

orisker
Dnes o 06:40
@anonym_640782

@orisker
Nastastie zijem v krajine kde dovod nemusis uvadzat a nikomu sa spovedat,
Good luck

@anonym_640782 ,
výborne!
Tak to sa teda môžeš v tej krajine nechať rozviesť bez odôvodnenia svojho návrhu, ani nikomu vysvetľovať, prečo si ho vlastne podala.
Niečo ako samoobsluha.
😉
Good luck!

anonym_c4d968
Dnes o 06:40
@denithestrange1993

@anonym_c4d968 samozrejme,tiez nevyzeniem skolaka na rodinny nakup a po surodenca do skolky. Ale kde inde sa maju ucit zodpovednosti,praci ak nie doma. Uz len z hladiska ich buduceho fungovania v zivote. Podla toho co autorka pise vsetkych obskakuje viac ako by chcela. Nase babicky museli vykonavat pracu za dospelych a dnes je nam zatazko skolakovi dat metlu do ruky, lebo predsa nebude chudak muklovat 🫣. Montessori kde si ked ta potrebujeme.

@denithestrange1993 nepochopila si opäť, ale ok. Ja nikde nepíšem, ze deti nemajú pomáhať. Ale píšem o tom, ze teraz nebudú robiť prácu za dospelého. Aj moja 5 ročná dcéra mi pomáha s vešanim pradla (lebo ju učím, ze pomáhať sa ma, ide so mnou vysypať smeti a podobne) to však neznamená, že teraz to prestane robiť muz, keď je to potrebné urobiť. A aj ja som doma vysávala a upratovala, to však neznamená ze otec sedel na sedačke s vylozenymi nohami a my sme makali. A o tomto píše aj autorka. Chápeme sa?

anonym_7ae636
Dnes o 06:44

Nečítala som celú diskusiu. Ja to až tak zle nevidím. Muž Ti pomôže aj v domácnosti, aj zoberie deti von. Neviem akú máte psychicky/fyzicky náročnú prácu a akým pomerom prinášate financie do domácnosti. Z môjho pohľadu riešiš bežný chod domácnosti. Takto to proste funguje, keď žena nastúpi po RD do práce a sú tam 2 malé deti. Časom si nájdeš systém a zlepší sa to. Zostala tam ešte láska? Máte spoločné záujmy? Aký vzťah majú deti k otcovi?

denithestrange1993
Dnes o 06:48
@anonym_c4d968

@denithestrange1993 nepochopila si opäť, ale ok. Ja nikde nepíšem, ze deti nemajú pomáhať. Ale píšem o tom, ze teraz nebudú robiť prácu za dospelého. Aj moja 5 ročná dcéra mi pomáha s vešanim pradla (lebo ju učím, ze pomáhať sa ma, ide so mnou vysypať smeti a podobne) to však neznamená, že teraz to prestane robiť muz, keď je to potrebné urobiť. A aj ja som doma vysávala a upratovala, to však neznamená ze otec sedel na sedačke s vylozenymi nohami a my sme makali. A o tomto píše aj autorka. Chápeme sa?

@anonym_c4d968 ok rozumiem co tym chces povedat, dospeleho muza moze poziadat,ponuknut mu svoj pohlad,robit na truc veci ako ze mu nenavari veceru akebo zatrhne sex,ale ked on sam nechce prisposobenie ani o milimeter tak ho neprevychova...

anonym_b5a318
Dnes o 06:55
@anonym_829978

A keď budeš rozvedená budeš mat toho menej? Nerozumiem tomuto plánu.

@anonym_829978 minimálne bude mať menej o debila ktorý jej nebude žrať nervy, spraví si všetko sama a nebude sa nikomu doprasovať a vyčkávať.. Ja mám doma podobné aj keď môj sa do niečoho pustí tak raz za rok keď mu prdne v bedni a to má v mesiaci dvakrát po 4 dni voľno. Čiže času má habadej ale pc a hrajkanie je prednejšie. Ja nemám absolútny problém s tým, že by som si porobila sama, koľkokrát si to spravím rýchlejšie a poriadne lebo môj chlap šúpe 3 zemiaky hodinu, obed mu zaberie pol dňa a keď varím ja tak do dvoch hodín je hotovo lebo sa neserem so všetkým hodiny kým si to pripravím na varenie.. ale keď vidím, že ide byť 4 dni doma a presedí to zas za PC tak má ide jebnúť.. autorke spraví aspoň niečo aj keď je to ďalšia lemra chodiaca po svete

lucia245
Dnes o 07:28

@anonym_autor z môjho pohľadu by si rozvodom získala iba ak by ste mali striedavku. Vtedy by si toho mala menej každý druhý týždeň, keď budeš bez deti Otázka je, či to chceš takto.
Si vyčerpaná, vyhoreta. Kedysi sa zapájali babky, pomáhali, podporovali. Dnes sú ženy na všetko samé a čakajú od muža viac, niekedy až nad jeho limity. A potom to takto dopadá.
Choď niekam sama na víkend, týždeň, kde budeš iba oddychovať. Ak nepomôže, navštívila by som odborníka kvôli PN z vyhorenia. Zdravie a život máš len jedno a keď fungujes na 110 percent, niekde sa to odrazí. Dopraj si prestávku.

katkazatka
Dnes o 07:36
@anonym_881624

Ideš mu vyčítať 1hodinu v týždni že bol na motorke?? Veď to je smiešne. Nemôže sám na jednu hod týždenne vypadnúť? Mala by si sa to aj ty naučiť. Lebo to tvoje vyhorenie poznačí celý vzťah aj rodinu

@anonym_881624 Ty si asi ďalšia čo nečíta s porozumením. Samozrejme, že on má nárok na hodinu na motorke. A nielen raz za týždeň, aj raz za deň. Ale nikde tam nečítam, že ona by mala to isté. Kde je jej voľný čas? Kde je jej koníček a jej relax? Kde sú jej potreby?
anonym_7ae636 Čo konkrétne si zistila, že jej ten manžel pomáha? Lebo ja som tam nic také nečítala. Naplniť umývačku a ist raz za týždeň na hodinu s deťmi von nie je pomoc.

aurora33
Dnes o 08:27

@anonym_autor ja by som sa rozviedla. Takýto chlap ti je nanič.

anonym_3a1498
Dnes o 08:32

Sadnut a porozpravat sa. Jasne mu povedat, ze musi zacat aj on sa podielat na starostlivosti o deti a domacnost. Ze uz nevladzes takto dalej vsetko tahat sama.

Nech padne aj slovo rozvod, mozno sa spamata.

Ak pojdete do striedavej starostlivosti tak som zvedava ako sa bude 2 tyzdne sam starat o deti. A ty by si zrazu mala 2 tyzdne len pre seba.

anonym_a09a53
Dnes o 09:02

Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?

ester286
Dnes o 09:16

@anonym_autor podľa mňa si popísala všedný, deň týžden bežnej ženy. Mame to tak isto až na to ze o deti sa staráme iba my. Dedko babka sú ďaleko. Inak to isté. Nenapadlo ma rozvádzať. Snažím sa prijať to ze nestíham niesom stroj a rovnako ani môj manžel.
Verím že je to obdobie a keď deti vyrastú a budú samostatnejsie tak znova budeme mať s manželom viac času. Učím sa nemať veľké očakávania od manžela. A koľko krát ani on neurobí co mu poviem... Ale tak... To nieje dôvod na rozvod.

anonym_b40484
Dnes o 09:25
@katkazatka

@anonym_acbead tiež neveriacko čítam tie príspevky, aké je to úplne v pohodičke. To je asi taký tradičný model slovenskej rodiny- zrobená žena, ktorá má celú domácnosť aj všetko okolo detí na svojich pleciach a muž sa len vezie, má svoje pohodlíčko a svojich servis. Bud su tie ženy úplne sprosté, alebo tomu nerozumiem?. Mozno jediné na čom im záleží, je aby vyzerali v očiach verejnosti že sú na poriadku-s manzelom, alebo im záleži na tom, že majú doma lenivého vtáka. Asi je to stále lepšie ako nič. Je to úbohé.

@katkazatka tak ono tie komentare su asi preto take, ze sa uplne neda povedat, ze pan manzel nic nerobi. co ja viem, po praci bere decka von, berie ich prec na vikend, ... nehovorim, ze sa nemoze podielat viac ale zas tvrdit, ze nic nerobi, no neviem. ze ide za tyzden 1x na hodinu na motorku, no skandal. chapem vsak aj autorku, nabehnut spat do prace s malymi deckami, skolkar s chorobami a skolak v prvom rocniku, no peklicko, co si budeme hovorit. ja som sla takto spat po materskej len s jednym dietatom a tiez mi trvalo dlhsie si uvedmit, ze proste ono to uz nebude take "dokonale" ako ked som bola doma. proste, nie nebude tak super upratane, niekedy dieta dostane na jedlo rozok a nie uvarene, niekedy bude zial v skolke dlhsie aj ked chce byt doma, proste to sa uz tak neda stihat a nieto pri 2. detoch. otazka je, ci ma manzelka este muza rada. ak nie, je jedno co spravi a bude alergicka na vsetko. ale tiez by som odporucala, aby si chodidila s deckami do skolky/skoly len rano alebo poobede a raz by chodil muz. uvidis, ze by ti to velmi pomohlo, nemusela by si tolko dorabat vecer/vikendy, uz to by ti strasne odlahcilo

anonym_c8b7f6
Dnes o 09:35
@katkazatka

@anonym_881624 Ty si asi ďalšia čo nečíta s porozumením. Samozrejme, že on má nárok na hodinu na motorke. A nielen raz za týždeň, aj raz za deň. Ale nikde tam nečítam, že ona by mala to isté. Kde je jej voľný čas? Kde je jej koníček a jej relax? Kde sú jej potreby?
anonym_7ae636 Čo konkrétne si zistila, že jej ten manžel pomáha? Lebo ja som tam nic také nečítala. Naplniť umývačku a ist raz za týždeň na hodinu s deťmi von nie je pomoc.

@katkazatka nečítaš dobre. Viaceré jej radíme ako sa má prestať doprosovať chlapovi a nájsť si ten voľný čas. Ak si nevie ožehliť košelu sám, tak ju nebude mať ožehlenú. Odíde von s kamoškami a na ňom bude navariť večeru. Tak mu nebude dávať inštrukcie, nebude nič organizovať, iba povie vopred že ide a pôjde. Chlap si musí poradiť. Ozaj je tu málo komentov o tom, že to majú perfektne nastavené a on robí koľko má a ona robí koľko má. Lenže očividne jej taktika nefunguje. Z vlastnej skúsenosti som jej radila, že má prestať myslieť za neho a robiť veci za neho a keď veci nie sú tak to brať tak, že to musí napraviť ona. Ona si sem prišla po radu, tak radíme jej a nie jej manželovi. Mne liezlo na nervy že som myslela na veci za muža, on si ani neuvedomil, koľko vecí držím v hlave. Potom som ho nechala zabudnúť na fakt dôležitú vec za ktorú sa hanbil a od vtedy si nastavuje pripomienky. Ja mám pocit, že jej tu skôr radíme zmeniť prístup a nie že chlap je dokonalý a ona sa má zdierať.

anonym_c4d968
Dnes o 09:46
@denithestrange1993

@anonym_c4d968 ok rozumiem co tym chces povedat, dospeleho muza moze poziadat,ponuknut mu svoj pohlad,robit na truc veci ako ze mu nenavari veceru akebo zatrhne sex,ale ked on sam nechce prisposobenie ani o milimeter tak ho neprevychova...

@denithestrange1993 ano, súhlasím s tebou, len neviem ci aj nejaké to trestanie a odopieranie sexu je cestou alebo riešením. Lebo keď raz nechce, tak nechce a zbytočne budú ďalšie hádky.

scila
Dnes o 09:47

@anonym_autor ja by som sa v takej situácii nerozviedla, ale to pre teba nemá výpovednú hodnotu. Ty si ty, ja som ja. Každý má inak nastavené priority.
Ja som voľakedy trávila v práci vyše 200 hodín mesačne, bola zmyslom môjho života. Odkedy som sa stala mamou tak sa moje hodnoty poprehadzovali.
Po návrate z materskej som vedela, že plný úväzok nemám šancu stíhať. Môj muž totiž nie je moc rodinne založený, plus pred pár rokmi prepadol športovej kynológii a okrem toho, že trávi kopu času v práci tak navyše aj so psom.
Vykompenzovali sme to tak, že ja robím na skrátený úväzok, riešim krúžky, OČR-ky, domácnosť a záhradu. Pri troch deťoch vyzerá často naša domácnosť ako po výbuchu a záhrada podobne, ale čo už.
Deti ale nosí do školy muž, keďže je to 15 km od domu. To máme dohodnuté.
Občas mám toho plné zuby, ale neuprednostnila by som rozvod pred tým našim chaosom. Keď vidím deti vo svojom okolí čo sa presúvajú hore dole v striedavej starostlivosti, tak mi ich je úprimne ľúto. Aj keď doma majú určite väčší poriadok ako my...

anonym_c4d968
Dnes o 09:51
@anonym_a09a53

Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?

@anonym_a09a53 tak si tu precitaj, co jej vadi. Snáď sa ti otvoria oči. Peniaze a to, ze si hodinku s deťmi vonku (obrazne povedane) je jej ma nic, pokial ona ma vtedy robiť alebo pracovať. Vieš prečo? Lebo ona si vtedy neoddychne, ako ty keď si vyjdes hodinku na motorke. Chapes?
Kde ma ona priestor iba pre seba?
Inak celkom by ma zaujímalo, ako si to tu našiel, nuze prezraď 😁

bluka2
Dnes o 09:51

U mňa by to bolo: buď preberie viac povinnosti alebo dovi. V nerovnoprávnom vzťahu žiť, to človeka psychicky vyšťaví. Pokojná myseľ je začiatok úspechu. Inak ako samozivitelka nemusíš vôbec živoriť. Napríklad ja mám upratovačku, aj niekoho, kto ráno zavedie deti na školský bus, aby som si o hodinu dlhšie pospala a mohla sa lepšie potom sústrediť na prácu. takéto práce, čo ty opisuješ vôbec nerobím. Samozrejme to nie je hneď si postaviť taký system, krok za krokom treba zlepšovať svoj život. Kľudne aj sama, ak chlap nemá záujem o rovnocenný prínos do domácnosti.

lienka.7
Dnes o 09:54
@anonym_a09a53

@anonym_a09a53 keď ju ľúbiš, tak čítaj co tu píše a podla toho sa potom zariad. Z hlavy ti predpokladám neubudne

bluka2
Dnes o 09:54

Ps: okrem menej nervov, menej prania, menej tanierov, menej špiny

vajanika27
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@anonym_c8b7f6 ale ja mu nedávam presný čas. Poprosila som ho v piatok poobede, či by mohol cez víkend pomôcť s týmito vecami. Zjavne nemohol. Keby bolo na ňom, uprace kúpeľňu možno 1x za mesiac. Snáď.

@anonym_autor stačilo by vam jedno choré dieťa ( ako vám rozbíja nábytok a urobi bordel taký) a hneď by ste sa uvedomila o čom je život, rozum sa mi zastavil. Vôbec si nevazite krásnu zdravú rodinu, fuj mám dosť. Príďte ku mne na víkend aby ste pochopila čo doma máte.

anonym_6d9c3a
Dnes o 10:04

@anonym_autor asi ti neporadim, ale mam to rovnako. navrhovala som manzelsku poradnu, kludne v inom meste, kde nas nikto nepozna - nie, naco... navrhovala som rozvod, nie, on dovod nevidi. ani tak ani tak. starsie deti mi uz same x rokov hovoria, nech sa rozvedieme, ze naco sme spolu, doma takmer nic nerobi, na deti cas nema a ked ano, kolkokrat im akurat tak pusti televiziu.
cca. rok dozadu sme si rozdelili izby, on ostal v spalni, ja som v obyvacke, deti v detskej.
ale u nas toho bolo viac, nielen to "nepomahanie". ja a deti sme zili spolu a on si zil svoj zivot (a nie, nie som ten typ, co si nenajde cas na manzela, lebo deti a ani nemam potrebu, aby sa kazdy rozhovor tocil okolo deti).
pol roka bol ofucany, ze som od neho odisla, ale postupne sme si nasli svoj sposob fungovania, paradoxne poslednych par mesiacov sa snazi, aj travit cas s detmi, aj doma sa aspon obcas zapoji do chodu domacnosti aj sa so mnou zacal rozpravat, normalne konverzacie, co bolo cez den, praca, nazory na rozne veci...
...zial za tych x rokov mojej neopatovanej snahy o jeho cas a pozornost sa moja laska k nemu kdesi stratila. uplne som uz emocionalne odstrihnuta od neho a uz ani neviem, ci chcem to puto skusit obnovit a riskovat, ze budem znovu sklamana a zranena jeho nezaujmom. asi mi to uz za to ani nestoji.
uz ho vnimam iba ako spolubyvajuceho, vieme sa slusne porozpravat, dohodnut si prakticke veci okolo deti a domacnosti, riesime v klude spolocne financie, ale tie casy, kedy mi srdce radostou poskocilo, ze je doma a sla som ho vitat ku dveram, su uz prec. teraz mi to uz nic nerobi. pride hned po praci domov, ok. pride x hodin po praci - uprimne, ani si neuvedomim, ze tu vlastne cely den nebol. pozornost a cas, ktore som chcela venovat jemu a on o ne nemal zaujem, som rozdelila medzi deti a svoje konicky. lutovat sa nebudem, som ten typ, co sa nevie nudit a nasla som si nove konicky, ktore ma tesia.

romiada
Dnes o 10:12
@anonym_8fb844

Ale to nie je jeho chyba, ze nema potrebu domacnost hrotit tak ako ty a vie si aj chvilu sadnut alebo ist von vyvetrat hlavu... robi doma kadeco, len nie dost na to, aby si ty mala odhaknuty cely zoznam, co si vyvesila na chladnicku...

btw. ze dcera nema spravene ulohy, je to jej chyba... nie jeho, nie tvoja, ale jej...

A dvaja dospeli sa vedia urcite dohodnut, ale u teba je to len - ked muz pristupi a bude vsetko robit podla teba... a takto to nefunguje... sa ti cudujem, ze si raz za cas, ked odpracete deti k rodicom, nesadnes na tu motorku k nemu a nevyrazite niekam...

@anonym_8fb844 presne to iste som chcela napisat. Vy sa potrebujete niekde v strede stretnut. Mala by si si zobrat priklad z Tvojho muza a presne tak ako on si Dovoliť! isť si vyvetrať hlavu, ist s kamoskami. Proste mat viac veci na háku! Nevravim deti mať na haku, ale upratovanie a pod. Je to aj jeho domacnost a jeho deti. A treba aj deti zapajat. Nie ich učit ze vsetko urobi mama. Ty si to robiš sama. Tahas to ako mulica. Lenze vieš čo ta mulica aspon urobi na rozdiel od Teba? Občas sa tvrdohlavo stopne a nepohneš s nou. To iste urob aj Ty. Dovol si stopnuť sa, dovol si uletieť, dovol si zlyhať, dovol si stratiť kontrolu, dovol si nesnazit sa byt dokonala. Tvoj muz Ti to ukazuje. V podstate mu zavidis to čo Ty sama nevieš. Ukradnut si zo života to čo potrebuješ len a len Ty. Nikde som necitala ze by bol zly a vycital Ti ze si yo a to neurobila. Tak prečo si to robiš sama? Prečo si na seba vytvaras taky tlak? Čo si chceš dokazať? A stavim sa že rovnaky problem mas aj v praci! Preto ju dorabas po veceroch a po vikendoch. Ak to nie je tvoja vašen ale povinnost tak potom je nieco zle. Nevieš povedat Nie. Tvoj muž ano.

anonym_d26600
Dnes o 10:15

Malo by to byt 50/50 cca. U nas syna odveziem ja, manzelka ho zoberie. Ona navari, ja pomaham a umyjem riad, Ja umyte pradlo vyvesim, ona ho zlozi ked je suche, nakupovat chodim vacsinou ja alebo spolu, ona zase viac upratuje doma, ja viac urobim vonku,.. . Tiez som po praci unaveny, ale viem ze aj ona, tak preco by som si ja mal sadnut.

Vyhrazka rozvodom mozno pomoze aspon na chvilu. Ale hlave by ste mali sadnut a rozdelit si ulohy. Zrejme mu musis povedat konkretne co ma urobit a kedy. Napis plan prac na chladnicku, kto ma co kedy urobit a nech vzdy odfajkne co urobil

anonym_640782
Dnes o 10:17
@orisker

@anonym_640782 ,
výborne!
Tak to sa teda môžeš v tej krajine nechať rozviesť bez odôvodnenia svojho návrhu, ani nikomu vysvetľovať, prečo si ho vlastne podala.
Niečo ako samoobsluha.
😉
Good luck!

@orisker
No, you do not have to provide a reason for the breakdown of your marriage in Australia. Australia operates under a "no-fault" divorce system, meaning you only need to prove that the marriage has broken down irretrievably.
Ano bez dovodu, lebo v Australii sa rozvadza bez dokazovania dovodov a dokazovania viny

iwesska
Dnes o 10:20

Ja len nechapem,ked mas HO a deti su v skole/skolke,tak preco dorabas robotu este potom? To ti 8h nestaci? A ked aj musis nieco dorobit,tak nevar. Natri im chleby,alebo povedz muzovi,ze deti placu od hladu,ci ich tak necha ist spat, alebo nieco urobi. Chyba je v tom,ze si myslis,ze bez teba zahynu. No nie. Tym,ze ked to muz neurobi hned a ty to urobis za neho mu vlastne davas signal,ze aj tak to spravis. Tak to preglgni,ze to nie je hotove a nechaj to tak. Musis si ho vycvicit,nie sa rozvadzat🙄

evelina9
Dnes o 10:31

@anonym_autor myslím, že máte úplne ,, bežné manželstvo rodiny s deťmi 🙂,, ja ráno o 5:15 vstávam a ficim do práce aby som poobede deti vyzdvihla zo škôlky, takže ráno ich berie manžel. Poo vyzdvihnem ja a riešim všetko, idem s nimi von, domácnosť, ... píšeš, že babky 0 bodov, že majú cez leto staršiu na 4-5 dni, srandujes? To je sen! Nezažili sme, že by nám deti, alebo aspoň jedno, niekto vzal na jednu noc. Ak si nespokojná poriešte to aj vyriešte. A chápem, že si unavená, keď päť dní v týždni od rána ficim v robote a do večera s chalanmi mám dosť ale rozvodom si asi nepomôžes.

anonym_8261df
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@hanka_se škola začína o 8, dcéra chodí do školy na 7 45 a syn 8 15. Kým príde. Domov, je 8 30 - 8 35. Reálne najskôr viem začať pracovať je 8 45. Mu odchádza do práce 6 10, prichádza okolo 16 15. Družina je síce do 16 30, ale dcéra tam nechce bývať tak dlho, preto pre oboch chodím okolo 15. To je stále iba 6 hodín práce. Od tej 15 do cca 17-17 30 som s deťmi, dokončíme úlohy, hráme sa atď. To je náš čas. Muž chodí z práce okolo tých 16 15 ale keď príde, musí si oddýchnuť, najesť sa a tak. Deti čakajú, kým je schopný ísť s nimi von, lebo nie je s nimi rád vnútri. Ja zvyknem robiť ešte od tej 18-19, deťom nachystám večeru, okupem / osprchujem ich a idem dať spať. Väčšinou som taká unavená, že zaspím s nimi. Keďže mi chýbajú hodiny, dokončujem cez víkend, väčšinou keď malý spí cez obed. Ja reálne nerobím viac ako 8 hodín, len to mám rozkuskovane. Tento mesiac tiež budem robiť oba víkendy, lebo minulý týždeň bol chorý mladší syn a tento týždeň je chorá staršia dcéra. S oboma som doma ja. Od septembra som nemala ani 1 mesiac, keď by niekto nebol chorý. Majú síce iba sople, ale keď im tečú sople až po bradu, predsa ich nenechám v škole nakaziť všetkých ostatných. Čiže ja aj víkendy robím. A ako som písala, staršia má problémy s imunitou, brávala Imunor.

@anonym_autor ničí tá práca a nie rodina a domácnosť.Kszdy deň niečo dokončujes plus víkend.Moj muž ani nechodil s deťmi von iba cez víkend s to zase spolu.Zmen si plán dňa.Varit na viac dní, s dcérou nech sa učí on nemusia každý deň ísť von.Vela pracuješ a rozķuskovano