Rozviedli by ste sa v tejto situácii?
Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.
@denithestrange1993 ano, súhlasím s tebou, len neviem ci aj nejaké to trestanie a odopieranie sexu je cestou alebo riešením. Lebo keď raz nechce, tak nechce a zbytočne budú ďalšie hádky.
@anonym_c4d968 ja by som toto vnimala ako vyjednavaciu poziciu. Chlap chce mat klud,navarene,upratane,cez vikend hobby,deti zaopatrene s urobenymi ulohami,zena usmievava,vecer sex. Nezabudajme ze tato konkretna zena nie je v domacnosti,este ku tomu pracuje. Ako toto moze stihat 1 normalna zena aby sa z nej nestala casom alkoholicka alebo psychicky chora? Nijako. Cize ak neposlucha na dobre slovo treba zvazit aj tuto taktiku...
@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit
Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?
@anonym_a09a53 nie som síce odborníčka na reality, ale vy zatiaľ žiadny byt nemáte, leda tak niekde nejakú jamu. Dokončenie 2029? To sa ešte modlí, aby to developer vôbec postavil a vy ste neprišli o to, čo ste tam dali. A ak sa s tebou dovtedy rozvedie, tak ti ten byt bude tak na 2 veci. Takže sa nad sebou vazne zamysli.
@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit
@anonym_5b34ba ak by to bolo naopak, a všetko čo by autorka robila v domácnosti, by bolo že by upratala riady, dala povysávať a vzala deti von, by si považovala za dostatočné? považovala by si ju za dobrú a starostlivú matku a partnerku? lebo ak nie, nechápem ten dvojitý meter.
@anonym_autor Ak sa da, mali by ste si podelit to vozenie a vyzdvihovanie zo skoly/skolky, lebo to vie byt vycerpavajuce, ak to robi len jeden. Proste jeden rano zavezie, druhy poobede vyzdvihne.
Keďže sa pýtaš, čo by sme robili, odpoviem za seba. Nie, toto by nebol u mňa dôvod na rozvod. Totiž ja žijem rovnako, s tým rozdielom, že mám 4ri deti, babky mi ich nevezmú ani na 5noci raz za rok. Proste fungujem tak - deti, obyčajná práca a muž má kariéru. Občas pomôže v kuchyni či na záhrade, ale väčšina je na mne
Keďže mám však veľa energie, nevadí mi to. Preto nemám pocit že toto je dôvod na rozvod, minimálne u mňa nie. Ak budete rozvedení, tiež budeš sama na svoju domácnosť a deti kým budú u teba.
A teda ešte asi jedna vec je čo mám trocha inak - ja ak niečo nestihnem nevyčítam si to. Nevadí mi ak sa nestihnú umyť kúpeľne. Umyjú sa vtedy keď je čas.
@loliki a kto si Ty, aby si súdila, či je alebo nie je zrobená? Je úplne jedno, čo si Ty o jej povinnostiach myslíš, dôležité je, čo cíti ona. A hlavne, dôležité je to, že jej partner neberie do úvahy jej priania, jej potreby a ignoruje jej prosby. A o to ide. O jeho nezáujem, nie o to, čo stihneš Ty, alebo ja. O to, že jej partner očividne nadobudol dojem, že vzťah je perpetum mobile a on v ňom nemusí brať ohľad na prosby svojej ženy.
@michaela329 No mýliš sa. Má si život zariadiť tak, aby stíhala to, čo chce a stanoviť si priority. Ty si kto, že sa vyjadruješ o jej partnerovi, si jeho frajerka, poznáš ho? Čo ho hneď odsudzuješ, ak ani nepoznáš jeho názor a jeho vyjadrenie. Autorka je unavená, napíše niečo na MK a niektoré tu idú ukameňovať manžela za to, že sa manželka o ňom negatívne vyjadruje.
@loliki nie, všetky ženy toto nerobia. Mnohe si to vedeli lepšie v živote zariadiť. Ja nie som ani hovno, ani handra, ani slúžka, aby ma manžel takto choval ako domáce zvieratko na domáce práce. My sme plnohodnotni partneri. Jacsom si debila nevzala. Ak je to bezny standard, tak to sa cudujem, ze je rozvodovost len 50%.
@katkazatka Ako si zariadiš, tak máš. Autorka sa to musí naučiť.
mne toto pripada skor ako strach komunikovat s vlastnou rodinou. Autorka, Ty sa podvedome bojis, ze ak budes komunikovat svoje potreby a aj na nich trvat, toho muza stratis. Ja by som odporucala nejaky kurz asertivnej komunikacie, ale nieco ako "Ako hovorit lepsie". edome bojis, ze ak budes komunikovat svoje potreby a aj na nich trvat, . Reci o rozvode su len takym krikom o pomoc, pretoze takto zit nechces. Ja to vnimam tak, ze mas nizsiu sebahodnotu a kopu strachov, s ktorou sa da pracovat. Ak sa rozvedies, tak deti do striedavky, lebo to budes mat este horsie pri takomto pristupe k sebe.
@michaela329 No mýliš sa. Má si život zariadiť tak, aby stíhala to, čo chce a stanoviť si priority. Ty si kto, že sa vyjadruješ o jej partnerovi, si jeho frajerka, poznáš ho? Čo ho hneď odsudzuješ, ak ani nepoznáš jeho názor a jeho vyjadrenie. Autorka je unavená, napíše niečo na MK a niektoré tu idú ukameňovať manžela za to, že sa manželka o ňom negatívne vyjadruje.
@loliki hlavne, že Ty nepoznáš autorku a ešte si dovolíš hodnotenie jej života a prežívania a jej stupňa únavy. Nie, nepoznám jej partnera, ale poznám základy normálneho fungovania vzťahu a tam rešpekt k prianiam toho druhého patrí.
Tvoju situaciu dokonale vystihuje jedno uslovie "Bolo koze dobre, isla na lad tancovat"
Čítam túto diskusiu a nerozumiem, o čom tu, ženy, točíte a útočíte na autorku. Prečítali ste s porozumením čo napísala? Pracuje tak isto, ako manžel, len na HO. Ale prácu urobiť musí. Čiže ak nestihne cez týždeň alebo počas dňa odrobiť tých 8 hod, tak dorába po večeroch alebo cez víkend. Kde je to rovnocenné rozdelenie úloh v manželstve, ktoré sa spomína skoro v každej jednej diskusii? Ja to rozdelenie úloh v ich domácnosti vidím – ona 90% - on 10%. Ona robí skoro všetko. On naplní umývačku, čo je práca na max 5 min a povysáva, ak ho o to požiada. A zabudla som, zoberie poobede na hodinu deti von. Sám od seba neurobí nič. Je veľmi frustrujúce, ak sa žena musí stále doprosovať a žiadať o pomoc. Pritom, on jej nemá pomáhať. On sa má normálne sám od seba podieľať na chode domácnosti. Ona upratuje, varí, perie, nakupuje, učí sa s dieťaťom, večerná hygiena, číta rozprávku, ráno a poobede rozváža a priváža deti. Navyše píše, že platí takmer všetko – hypotéku, stravu aj všetky nákupy v domácnosti, súkromnú škôlku. On zaplatí elektrinu a internet a ostatné odkladá na sporiaci účet. A že manžel je po práci unavený a potrebuje si oddýchnuť? A ona unavená nie je, ona oddych nepotrebuje? Že si má nájsť normálnu prácu a nie byť na HO. Píše, že dcéra je často chorá. Už vidím, ako si berie OČR manžel. Musela by si ju brať ona a keby bývala každý mesiac doma, tak by veľmi rýchlo o prácu prišla. Čiže ten HO je pre ňu skôr výhra.
Útočíte na ňu, že stále upratuje. Ona nepíše, že stále, ale raz za týždeň chce mať upratané – povysávať, pozmývať, utrieť prach, umyť kúpeľne, WC, oprať + niečo navariť a prevádzkový poriadok každý deň. A to sme sa nedostali k takým prácam, ako je umývanie okien, prezliekanie postelí, čistenie topánok atď. Prečo by to mala robiť všetko len ona? Prečo tú prácu nerozdeliť medzi dvoch dospelých ľudí, ktorí v domácnosti žijú? A prečo ona má manžela o niečo stále žiadať a prosiť? Prečo toho muža nenapadne, že by mal niečo spraviť sám od seba?
Autorka, chápem ťa a mňa by tiež vytáčalo do nepríčetna, keby som bola roky v tomto kolobehu a nevidela by som svetlo na konci tunela. Myslím, že si už v takom stave, že tvoj pohár trpezlivosti pretiekol.
Ak už manžel týmto svojim neempatickým správaním zabil v tebe všetku lásku, tak asi naozaj najlepší bude rozvod. Píšeš, že finančne to zvládneš a keď dostaneš ešte nejaké výživné + ti odpadnú výdavky na neho (strava atď.), tak budeš vlastne v pluse.
Ale ak by si mu ešte chcela dať poslednú šancu, tak si s ním sadni a povedz mu všetky svoje pocity a čo by si si predstavovala. Aj to, že ak sa v dohľadom čase neudeje zmena, tak podáš žiadosť o rozvod. Minimálne nastav to rozdelenie úloh v domácnosti. Ja by som mu asi povedala, že ho už nebudeš o nič prosiť a žiadať a že všetko bude musieť robiť sám od seba. Každý týždeň bude musieť niečo spraviť a prestriedali by ste si úlohy každý druhý týždeň. Takže: vysávanie, úmývanie podlahy, kúpelne, WC, varenie + poriadok kuchyne, pranie, vynesenie smetí, učenie s deťmi, zavezenie a vybratie detí z inštitúcií. To sú asi veci, ktoré treba spraviť každý týždeň. Ak varíš len ty (predpokladám, že on variť nevie), tak on bude vždy spratávať a dávať do poriadku kuchyňu. Jeden týždeň vysáva a umýva podlahy on – ty umyješ kúpelne a WC a na druhý týždeň si tieto činnosti vymeníte. Ty perieš (čiže pretriediš prádlo, nahádžeš do práčky), on vyvešia a zvešia, ty poskladáš. Večer môže on osprchovať deti a ty ich pôjdeš uložiť a prečítať rozprávku alebo naopak. Keď on ide von (na motorku), tak ty potom pôjdeš tiež (do fitka, sadnúť si s kamoškou alebo si len doma ľahnúť a čítať, pozerať telku – proste len čas sama pre seba). Dala by som mu mesiac. Ak by sa nechytal, všetko by bolo stále na tebe a proste by pokračoval vo „svojej predstave“ života, tak by som podala o rozvod.
Ešte mu môžeš navrhnúť, že bude platiť upratovačku. Nie je to až také drahé, 50 Eur na týždeň a máš uprataný celý dom. Prípadne kúpiť robota na vysávanie a mopovanie a vtedy stačí povysávať tak lepšie (rohy, nedostupné miesta ...) raz za mesiac.
No a faktom je, že on vidí, že ty všetko spravíš. Ak by si mu neoprala a v jeden deň by nemal už žiadne čisté ponožky alebo spodné prádlo, tak by mu do smiechu asi nebolo. Ak by si navarila len pre sebe a pre deti a pre neho by už neostalo, čo by jedol? Nekupuj nič, čo má rád alebo jedáva len on.
Ešte mi napadla manželská poradňa. To by ste nevyskúšali? Možno nestranná tretia osoba by z neho vedela ešte niečo „vydolovať“.
No, dievča, veľmi držím palce👍🍀, aby si to nejak psychicky aj fyzicky zvládla, už nech sa rozhodneš akokoľvek. Daj priebežne vedieť, ako to u vás vyzerá.
@sovica 👌👏👏👏
No,ak by si sa rozviedla, je možné,že dostane deti do striedavej starostlivosti a tam už nebude žiadne také, že som unavený. Si na rade, tak sa staráš, varíš, perieš, vodíš deti. Ja by som ako prvé riešenie odišla aspoň na týždeň preč, do kúpeľov atď... On možno vôbec nechápe aká unavená si a čo všetko robíš. Ja nevidím dôvod v dnešnej dobe, keď ženy normálne zarábajú a často aj viac ako muži, aby sa nemohol chlap rovným dielom podieľať na chode domácnosti... U nás chodí s deťmi ráno manžel, ja ich vyzdvihujem, on nakupuje, ja varím, bráva ich von, ja vtedy upratujem .
Nečítam všetko ..chlapovi musíš jasné a stručne povedať a nie len tak, že bolo by dobre umyť kúpeľňu.Ja aj po 20 r musím povedať či mužovi či dcere ja idem naložiť riad, ty umy umývadlá a vždy poviem nemusíš teraz, ale do večera😂tento boj mám aj ja každý si mysli, že ten druhý to spraví.U nás sa funguje len na príkazy aj po toľkých rokoch nikoho nenapadne samého od seba niečo spraviť.co vyhras s rozvodom?Ja robím tiež z domu je to občas take nevdacne, ale ušetrím veľa času a potom je čas pre všetkých na iné veci, lebo veľa spravím za nich🤣musíte si oddýchnuť viac chodiť mimo domu s deťmi, prísť na iné myšlienky doma je stále robota riady, varenie, záhrada stále niečo.
@anonym_autor som sama matka. Prepac ... ale myslíš ze ked sa rozvedies bude ti ľahšie? Keď budes na to komplet sama? Ja som si cestu vybrala, a sama to vdakabohu zvládam lepšie ako v manželstve ale mne muž nepomáhal s ničím este som musela zvladat jeho chlapske povinnosti. Opitý bol nad mieru a veru z roboty šiel do krčmy, po kamarátoch a potom doma robil cirkus. Nikdy som ani necakala ze sprace kuchyňu, umyje kúpeľňu. Stacilo by mi ,keby si lahol a dal mi opity pokoj. Nehas co ta nepáli,prepáč ,verim ze sa cítiš vyhorená ale ked kukneš aj do iného taniera zistíš ze to nieje take zle lebo su ľudia co to maju náročnejšie. A byt sama na deti nieje sranda ... to ti nepomôže nik ani tolko koľko teraz dostávaš pomoc + financie na krku ... mne je lepšie samej ale ja nečakám, ze mi niekto pomôže. Racionálne sa nad tým zamyslieť treba a uvidíš ,ze to nieje take zle. Držím palce 🤗
@loliki hlavne, že Ty nepoznáš autorku a ešte si dovolíš hodnotenie jej života a prežívania a jej stupňa únavy. Nie, nepoznám jej partnera, ale poznám základy normálneho fungovania vzťahu a tam rešpekt k prianiam toho druhého patrí.
@michaela329 Hlavne, že ty ju tiež nepoznáš a dovolíš si hodnotiť a útočiť. Len ty môžeš, nikto iný nie. Keď má rešpektovať jeden, má rešpektovať aj druhý. Všakže?
@michaela329 Hlavne, že ty ju tiež nepoznáš a dovolíš si hodnotiť a útočiť. Len ty môžeš, nikto iný nie. Keď má rešpektovať jeden, má rešpektovať aj druhý. Všakže?
@loliki hej, žiadať od niekoho, aby začal rešpektovať manželkine priania a začal ju počúvať je hrozný útok.
@loliki hej, žiadať od niekoho, aby začal rešpektovať manželkine priania a začal ju počúvať je hrozný útok.
@michaela329 a začať rešpektovať manželove priania a počúvať ho?
@michaela329 a začať rešpektovať manželove priania a počúvať ho?
@loliki a o tom je téma? Či mu robíš hovorcu?
@anonym_autor za rodinu a najma v dnesnej dobe treba bojovat mate deti a urcite tam aj laska je ale je toho na teba vela 🙂 navrhni terapiu... parovu nam osobne velmi pomohla harmonogram jeho a tvojich uloh spis to a ked to uvidi pochopi ten nepomer.Vela robi aj male deti estebtak 4 az 5 rokov a bude s nimi lepsie.Nechybaju Vam peniaze tak skus dat deti do tabora ide leto a byť len ty s muzom .
Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?
@anonym_a09a53 ak to len dočasné riešenie tak čo rieši.. to že nespravíš niečo doma ale venuješ sa deťom je úplne iná situácia. Venuješ sa deťom.. keby toto robil môj muž že sa venuje deťom aká šťastná by som bola..
Asi tu niekto robí z komára somára. Chvíľu by to hádam mohla vydržať
@anonym_autor no popravde som si myslela, že dôvod na rozvod bude úplne o niečom inom, nie o pomáhani v domácnosti. To by tu veľa báb takto napísalo, že robia veľa veci samé. Ráno môže vziat manžel deti a rozviesť ich, poobede vyberieš ty, dohodni si cez soboty 2 hodky v meste s kamoškou a vopred mu povedz, že v taký čas nebudeš doma a deti ostanú s ním. Medzi tým nech pustí umývačku, vysávač, vynesie smeti, vyvesi prádlo. A nemusíš cez týždeň každý deň strhnúť kúpeľňu. U mňa sú veci na rozvod nevera, bitka, automaty. Mas zdravé deti, rodinu, ktorá je nado všetko, preorganizuj to, trávte spolu viac času vonku s deťmi. Radšej smietko na zemi a šťastný úsmev rodiny, ako úvaha o rozvode to mi ver.
Na 6.strane príspevkov sa ozvala aj druhá strana - jej muž
@evelina9
@iwesska
@anonym_8261df
@denithestrange1993
@anonym_5b34ba
@anonym_acbead
@ria_sprout
@alex666
@loliki
@anonym_c98d15
@michaela329
@anonym_f37ea7
@anonym_505cca
@luccija
@kristina2412
Ahoj ❤️ Myslím, že som to už niekde písala, ale mne veľmi pomohol príbeh o spokojnej mame:
"Vyčerpaná mama ide za psychológom, lebo už nevládze. Dve deti, manžel typu: Žena varí, otec číta noviny. Po sedení sa každý deň na dve hodiny vyparila a prišla úplne šťastná. Synovi v pubertálnom veku to nedá a rozhodne sa po dvoch týždňoch, kedy sa mamina zmenila, už jej nevadili ponožky na zemi, nepenila kvôli blbostiam, tak ju začne sledovať. Vidí, že mama sedí v kaviarni, číta si knihu. A to bolo všetko. Keď sa jej spýtal: "Mama, čo robíš?"
"Robím ti šťastnú mamu."
A to je princíp. Zmena je v tebe, jednorodičia to vôbec nemajú jednoduché, počítajú každý cent, na všetko sú sami. Zjednoduš si život. Ja mám polievkovar, keď mám veľa roboty, navarím guľáš aj na tri dni, mám robotický vysávač, okrem práčky sušičku, oblečenie skladá manžel, keď vidí, že nám rastie hora na gauči. No vždy si nájdem aspoň hodinku denne buď na šprot, prechádzku alebo na knihu. Držím palce, nech sebe aj ostatným urobíš šťastnú mamu. 🙂
Na 6.strane príspevkov sa ozvala aj druhá strana - jej muž
@evelina9
@iwesska
@anonym_8261df
@denithestrange1993
@anonym_5b34ba
@anonym_acbead
@ria_sprout
@alex666
@loliki
@anonym_c98d15
@michaela329
@anonym_f37ea7
@anonym_505cca
@luccija
@kristina2412
@anonym_0345ae myslíš ten príspevok o tom, že vzal úspory a kúpil ešte ani nie hotový byt a dostal tak ženu pod tlak, keďže si teraz nemôže už vôbec dovoliť robiť menej? A že bol s deťmi vonku a nestihol upratať? Od soboty do utorka? Keď v nedeľu spinkal? Akože ja som sa k nemu ani nechcela vyjadriť, lebo takto nechápavého chlapa by som asi ...
@anonym_f7a98a vieš čo, zoznam prác na chladničke som už mala. Nepomohlo. Ja každý deň nevarím, ale zvyknem aspoň omeletu/parku, alebo obyčajne cestoviny s omáčkou spraviť. To tiež chvíľku trvá a potom zvyknem aspoň hodinu ešte pracovať. Ale to teda deti aj tak väčšinou pozerajú rozprávky, však to by zvládli aj bez neho.
@anonym_autor každý deň nevaris, moja zlata ja varím 4x na deň, plus kazdodenne upratovanie a žijeme..
nemozes si vybavit 6hodinovy alebo polovicny uvazok? kolko zarabas ty a kolko muz? ako dieta rozvedenych rodicov ti vravim ze skuste poradnu. a a tiez ty vravis ze psychologocku nepotrebujes ale z toho co som od teba citala ano potrebujes
navar na 2 dni alebo sa nauc mrazit ... kup roboticky vysavac a susicku - nemusis zehlit a dat veci do pracky az tak vela nieje.. ja si myslim,ze muz ti pmaha dost oproti inym domacnostiam .. to len ty si nevies zorganizovat cas
Upratovacia sobota je blbost, celú ju zrušte. Zaveďte si upratať v piatok poobede/večer a máte celú sobotu voľnú. Výlet, preč z domu, rodinný čas. V nedeľu deti nech zoberie k rodičom ako sú zvyknutí a ty máš čas sama pre seba

@anonym_autor Zacni chodiť preč z domu cez víkend na pár hodín obchody, cvičiť, kamarátka čokoľvek, alebo cez týždeň v piatok netreba sa učiť s deťmi.Za chvíľu pôjde aj malý do školy a roboty pribudne.Kvoli tomuto by som sa nerozvadzala pribudne ti balvan a budeš všetko robiť sama plus financie, rozdeliť majetok, deti budú nešťastne
Napíš na papier čo má každý deň spraviť.chyba ti tvoj čas nikto nič nechce kľud...nemusí ísť s deťmi von nech spraví ľahkú večeru...takého čo nevarí mám doma, ale zase povysáva, poumýva,, ide do obchodu, spravi iné veci si v jednom kole ty aj on.