Rozviedli by ste sa v tejto situácii?
Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.
@denithestrange1993 ano, súhlasím s tebou, len neviem ci aj nejaké to trestanie a odopieranie sexu je cestou alebo riešením. Lebo keď raz nechce, tak nechce a zbytočne budú ďalšie hádky.
@anonym_c4d968 ja by som toto vnimala ako vyjednavaciu poziciu. Chlap chce mat klud,navarene,upratane,cez vikend hobby,deti zaopatrene s urobenymi ulohami,zena usmievava,vecer sex. Nezabudajme ze tato konkretna zena nie je v domacnosti,este ku tomu pracuje. Ako toto moze stihat 1 normalna zena aby sa z nej nestala casom alkoholicka alebo psychicky chora? Nijako. Cize ak neposlucha na dobre slovo treba zvazit aj tuto taktiku...
@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit
Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?
@anonym_a09a53 nie som síce odborníčka na reality, ale vy zatiaľ žiadny byt nemáte, leda tak niekde nejakú jamu. Dokončenie 2029? To sa ešte modlí, aby to developer vôbec postavil a vy ste neprišli o to, čo ste tam dali. A ak sa s tebou dovtedy rozvedie, tak ti ten byt bude tak na 2 veci. Takže sa nad sebou vazne zamysli.
@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit
@anonym_5b34ba ak by to bolo naopak, a všetko čo by autorka robila v domácnosti, by bolo že by upratala riady, dala povysávať a vzala deti von, by si považovala za dostatočné? považovala by si ju za dobrú a starostlivú matku a partnerku? lebo ak nie, nechápem ten dvojitý meter.
@anonym_autor Ak sa da, mali by ste si podelit to vozenie a vyzdvihovanie zo skoly/skolky, lebo to vie byt vycerpavajuce, ak to robi len jeden. Proste jeden rano zavezie, druhy poobede vyzdvihne.
Keďže sa pýtaš, čo by sme robili, odpoviem za seba. Nie, toto by nebol u mňa dôvod na rozvod. Totiž ja žijem rovnako, s tým rozdielom, že mám 4ri deti, babky mi ich nevezmú ani na 5noci raz za rok. Proste fungujem tak - deti, obyčajná práca a muž má kariéru. Občas pomôže v kuchyni či na záhrade, ale väčšina je na mne
Keďže mám však veľa energie, nevadí mi to. Preto nemám pocit že toto je dôvod na rozvod, minimálne u mňa nie. Ak budete rozvedení, tiež budeš sama na svoju domácnosť a deti kým budú u teba.
A teda ešte asi jedna vec je čo mám trocha inak - ja ak niečo nestihnem nevyčítam si to. Nevadí mi ak sa nestihnú umyť kúpeľne. Umyjú sa vtedy keď je čas.

@anonym_autor Zacni chodiť preč z domu cez víkend na pár hodín obchody, cvičiť, kamarátka čokoľvek, alebo cez týždeň v piatok netreba sa učiť s deťmi.Za chvíľu pôjde aj malý do školy a roboty pribudne.Kvoli tomuto by som sa nerozvadzala pribudne ti balvan a budeš všetko robiť sama plus financie, rozdeliť majetok, deti budú nešťastne
Napíš na papier čo má každý deň spraviť.chyba ti tvoj čas nikto nič nechce kľud...nemusí ísť s deťmi von nech spraví ľahkú večeru...takého čo nevarí mám doma, ale zase povysáva, poumýva,, ide do obchodu, spravi iné veci si v jednom kole ty aj on.