icon

Rozviedli by ste sa v tejto situácii?

Včera o 11:28

Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.

Strana
z7
anonym_8261df
Dnes o 11:06

@anonym_autor Zacni chodiť preč z domu cez víkend na pár hodín obchody, cvičiť, kamarátka čokoľvek, alebo cez týždeň v piatok netreba sa učiť s deťmi.Za chvíľu pôjde aj malý do školy a roboty pribudne.Kvoli tomuto by som sa nerozvadzala pribudne ti balvan a budeš všetko robiť sama plus financie, rozdeliť majetok, deti budú nešťastne
Napíš na papier čo má každý deň spraviť.chyba ti tvoj čas nikto nič nechce kľud...nemusí ísť s deťmi von nech spraví ľahkú večeru...takého čo nevarí mám doma, ale zase povysáva, poumýva,, ide do obchodu, spravi iné veci si v jednom kole ty aj on.

denithestrange1993
Dnes o 11:25
@anonym_c4d968

@denithestrange1993 ano, súhlasím s tebou, len neviem ci aj nejaké to trestanie a odopieranie sexu je cestou alebo riešením. Lebo keď raz nechce, tak nechce a zbytočne budú ďalšie hádky.

@anonym_c4d968 ja by som toto vnimala ako vyjednavaciu poziciu. Chlap chce mat klud,navarene,upratane,cez vikend hobby,deti zaopatrene s urobenymi ulohami,zena usmievava,vecer sex. Nezabudajme ze tato konkretna zena nie je v domacnosti,este ku tomu pracuje. Ako toto moze stihat 1 normalna zena aby sa z nej nestala casom alkoholicka alebo psychicky chora? Nijako. Cize ak neposlucha na dobre slovo treba zvazit aj tuto taktiku...

anonym_5b34ba
Dnes o 11:35

@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit

anonym_c4d968
Dnes o 11:40
@anonym_a09a53

Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?

@anonym_a09a53 nie som síce odborníčka na reality, ale vy zatiaľ žiadny byt nemáte, leda tak niekde nejakú jamu. Dokončenie 2029? To sa ešte modlí, aby to developer vôbec postavil a vy ste neprišli o to, čo ste tam dali. A ak sa s tebou dovtedy rozvedie, tak ti ten byt bude tak na 2 veci. Takže sa nad sebou vazne zamysli.

anonym_acbead
Dnes o 11:48
@anonym_5b34ba

@anonym_autor a naco varis ked prides z prace? My jeme suchu veceru a zijeme. A mame pokoj.
Ved ti sprace riady a vezme deti von. Da povysavat.
Tak polav z narokov. Si vycerpana z prace. Neda sa ti robit na polovicny uvazok? Alebo zmenit pracu?
Rozbit rodinu by ti neprinieslo ulavu. Podla mna je to len tvoja snaha ako sa mu pomstit

@anonym_5b34ba ak by to bolo naopak, a všetko čo by autorka robila v domácnosti, by bolo že by upratala riady, dala povysávať a vzala deti von, by si považovala za dostatočné? považovala by si ju za dobrú a starostlivú matku a partnerku? lebo ak nie, nechápem ten dvojitý meter.

alex666
Dnes o 12:12

@anonym_autor Ak sa da, mali by ste si podelit to vozenie a vyzdvihovanie zo skoly/skolky, lebo to vie byt vycerpavajuce, ak to robi len jeden. Proste jeden rano zavezie, druhy poobede vyzdvihne.

ria_sprout
Dnes o 12:24

Keďže sa pýtaš, čo by sme robili, odpoviem za seba. Nie, toto by nebol u mňa dôvod na rozvod. Totiž ja žijem rovnako, s tým rozdielom, že mám 4ri deti, babky mi ich nevezmú ani na 5noci raz za rok. Proste fungujem tak - deti, obyčajná práca a muž má kariéru. Občas pomôže v kuchyni či na záhrade, ale väčšina je na mne
Keďže mám však veľa energie, nevadí mi to. Preto nemám pocit že toto je dôvod na rozvod, minimálne u mňa nie. Ak budete rozvedení, tiež budeš sama na svoju domácnosť a deti kým budú u teba.
A teda ešte asi jedna vec je čo mám trocha inak - ja ak niečo nestihnem nevyčítam si to. Nevadí mi ak sa nestihnú umyť kúpeľne. Umyjú sa vtedy keď je čas.

Strana
z7