Rozviedli by ste sa v tejto situácii?
Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.
A on ide s deťmi k rodičom a ty robíš čo? Veď nerob nič,koníčky alebo niečo sám si naplanuj. Veď nemusíš byť otrokom doma
Nerob rozhodnutia ktoré budeš časom ľutovať, a úprimne si myslím že chyba je v tebe a nie v ňom
Ďakujem všetkým za reakcie. Ešte som sa nerozhodla, čo ďalej. Prácu meniť nebudem a nechcem bez ohľadu na všetky skutočnosti, pretože mám dobrý kolektív, chapavú šefku a ako tak slušný plat. Áno, ja viem, že pracovná doba nie je ideálna, ale pochybujem, že nájdem niečo lepšie v tejto dobe. A úprimne sa čudujem, koľkým ženám by nevadilo, že ja makám a chodím s handrou, kým muž oddychuje. Ja si stále stojím za svojím, že kľudne môže v sobotu doobeda pomôcť, upratať,.spraviť čo je treba v domacnosti, za 2 hodiny má voľno a môže celý ostatný víkend ísť pre mňa za mňa niekde. Kľudne aj na pol dňa, ja mu doprajem. Ale však najskôr si urobím povinnosti a potom mám voľno. Ja neviem, mňa rodičia celý život učili, že najskôr povinnosti a potom oddych. Keď mi tie dve hodiny pomôže, ja mile rada pôjdem niekde na kávičku oddychovať. P.S. Mužovi: Dúfam, že si to prečítaš tu, hádam to teraz pochopíš.
@pochod pri striedavke sa to da kludne nastavit tak, ze tyzden s detmi, tyzden s partnerom. Ked nie su deti doma, je menej upratovania, varenia, riesenia prevadzkovych veci. Ak sa obaja pekne staraju o deti a maju aj po rozvode medzi sebou respektujuci rodicovsky vztah, ta striedavka je super, lebo su vsetci, vratane deti spokojni a rodicia brutal odpocinuti.
@anonym_c98d15 teoreticky áno, prakticky isté nie je ,ze by otec chcel deti polku mesiaca mat pri sebe 😶 ale celkovo si myslím podľa opisu situácie ,ze to je mierne prehnaný dôvod na rozbíjanie rodiny, podľa všetkého majú financie aj na šetrenie tak nech si zaplatia nejakú pani na dôchodku ktorá im 2x týždenne urobí väčšie upratovanie, win win situácia, autorka bude spokojná a nejaká pani si trošku privyrobi a deti budu mať oboch rodičov 🤷♂️
Ďakujem všetkým za reakcie. Ešte som sa nerozhodla, čo ďalej. Prácu meniť nebudem a nechcem bez ohľadu na všetky skutočnosti, pretože mám dobrý kolektív, chapavú šefku a ako tak slušný plat. Áno, ja viem, že pracovná doba nie je ideálna, ale pochybujem, že nájdem niečo lepšie v tejto dobe. A úprimne sa čudujem, koľkým ženám by nevadilo, že ja makám a chodím s handrou, kým muž oddychuje. Ja si stále stojím za svojím, že kľudne môže v sobotu doobeda pomôcť, upratať,.spraviť čo je treba v domacnosti, za 2 hodiny má voľno a môže celý ostatný víkend ísť pre mňa za mňa niekde. Kľudne aj na pol dňa, ja mu doprajem. Ale však najskôr si urobím povinnosti a potom mám voľno. Ja neviem, mňa rodičia celý život učili, že najskôr povinnosti a potom oddych. Keď mi tie dve hodiny pomôže, ja mile rada pôjdem niekde na kávičku oddychovať. P.S. Mužovi: Dúfam, že si to prečítaš tu, hádam to teraz pochopíš.
@anonym_autor na siestej strane tu pisal tvoj muz svoj pohlad, myslis, ze to nie je on?
Ja by som sa rozviedla a pekne striedava nech si otecko užije deti
@anonym_autor z tvojho prispevku krici len JA JA JA. Rozumiem,chces zit v prijemnom prostredi,tepla vecera,ulohy s dietatom,upratane,v praci vsetko titop lenze zamyslela si sa niekedy nad tym co chce tvoj muz? Ci on nema co kecat do vasho spolocneho zivota? On chce trochu zit,mat nejaku zalubu,pokojny vecer a nie povinnosti na povinnosti. Ked uberies 10% zo svojich narokov a poprosis ho aby urobil aj on kompromis a trochu nieco viac porobil nezabralo by to? Navyse v celej tej scheme nevidim zapajanie deti do domacnosti. Skolak uz moze kludne povysavat,povesat pradlo,umyt riad,kupelnu,prach utriet. Hej bude šomrat ale aspon si zvykne ze zivot nie je len nosenie tepleho jedla pred nos a vyvazanie do skoly autom zatial co mama je vystresovana az na kost. Este k tomu jedlu,existuju fajn studene vecere,donaska,polotovary fakt v tejto perfekcionistickej dobe nie je nutne byt superzena vo vsetkom.
@denithestrange1993 Takže prváčka má robiť tatinkovi servis, keď je nemtavý? Netvrdím, že deti by sa nemali zapájať do domácnosti, ale keď tu obhajuješ dospelého chlapa, že netreba od neho očakávať, že to bude robiť ale zároveň radiť aby tie domáce práce robilo dieťa, tak mám dosť. Ja naozaj žasnem nad tým, aká je nízka laťka na Slovensku na tých mužov. Že stačí, že párkrát vezme deti von, k starým rodičom, naloží umývačku a pomaly ocenenie otec roka aby dostal. Neexistuje, aby dospelý chlap nevedel obsluhovať práčku, keď to zvládne môj 11-ročný syn. Tomuto sa po anglicky hovorí weaponized incompetence - nechce to robiť, tak sa tvári, že nevie, alebo ak to aj spraví, tak tak nahovno, aby to od neho nabudúce nikto nežiadal. Len aby nemusel nič robiť.
Keď raz obaja pracujú, obaja žijú v tej domácnosti, deti sú oboch tak sa majú na chode domácnosti podieľať obaja.
Plne rozumiem autorke a jej frustrácii. Ešte predpokladám, že aj celý manažment rodiny je na nej a aj celá mentálna záťaž - čo kedy treba zaradiť, nakúpiť, zaplatiť, deti objednať k doktorovi a podobne.
Ako tu bolo spomínané, treba si sadnúť, otvorene sa s mužom porozprávať, čo všetko treba robiť, kto čo robí teraz a rozdeliť to rovnomerne, nech si dajme tomu sám navrhne, čo bude robiť z tých vecí, aby to nebolo o tom, že autorka ho úkoluje. Ale potom nech to robí samostatne. Autorka nech si tiež vyhraní čas na seba a svoje záujmy, aby si oddýchla. Ono je to kopec drobností, ktoré sa rokmi nazbierajú a ten pohár pretečie na zdanlivej blbosti.
@anonym_autor vieš, koľkokrát to tým ženám asi aj vadí, ale radšej budú hrať hrdinky a haniť tie, ktoré tak žiť nechcú, ako by sa mali trochu za seba postaviť a riskovať, že sa ten ich princ možno trochu zmenil na ropuchu.
Koľké ste tu čítali reakciu manžela ,na strane 6 ?
@sapa20 ja som čítala, aj som mu odpovedala
@anonym_autor vieš, koľkokrát to tým ženám asi aj vadí, ale radšej budú hrať hrdinky a haniť tie, ktoré tak žiť nechcú, ako by sa mali trochu za seba postaviť a riskovať, že sa ten ich princ možno trochu zmenil na ropuchu.
@michaela329 vďaka. Inak ja musím povedať, že mne celkom pomohla táto diskusia, v svojom uvedomení, že hoci iné ženy sú s tým OK, ja vnútorne nie a ak sa nič nezmení, proste odídem z takého frustrujúceho vztahu. Už aj preto, lebo aky je to príklad pre moje deti. Nemôžem chodiť do práce ako chlap a mať raz toľko povinností. Jasné, že kým som bola doma a dieťa mi 2,5 hodiny spalo cez obed, všetko som stihala s úsmevom na tvári. Ale teraz už nemám ten luxus voľného času, čo bol pred tým, kým som bola s deťmi. Muž vie, aké sú možnosti a môže si vybrať, ako to zmení. Ukáže čas, ako to dopadne.
@anonym_autor potrebujes upratovacku. A spomalit... nadel chalovi nie to ze ma pustit vysavac, ale to ze rano alebo vecer odvedie deti.. aspon nejake dni a bez pardonu. Ked chces nieco mat urobene a vies ze to vie (moj by kupelnu nikdy neumyl, mohla by osm aj 20rokov cakat), tak ho tam rovno strc, ze teraz umy tu kupelnu... je sobota rano, nemas nic ine na praci. Nakup objednaj, alebo mu strc listok nech nakupi velky nakup raz za tyzden dva.
A nie nerozvadzala by som sa kvoli tomu ak vam ine funguju, lebo su to prkotiny. Urob si volny cas na seba, vypadni na pol dna mimo dom a deti mu nechaj a odreaguj sa. Pocka aj spravanie aj neviem co... Frustrujuce bude zit sama, s dvoma detmi. Ak je umytie kpelne ale pre teba zaklad vztahu tak neviem 🙂 no.. mozno lepsie samej.. ale deti rychlo vyrastu...
Nejdem komentovať manžela. Ale úplne som sa stratila v tom, koľko vlastne robíš. Robíš, pokým sú deti v škole, v škôlke, potom dorábaš večer a ešte 5-10 hodín cez víkend. Tak niekde vidím obrovskú chybu
@michaela329 vďaka. Inak ja musím povedať, že mne celkom pomohla táto diskusia, v svojom uvedomení, že hoci iné ženy sú s tým OK, ja vnútorne nie a ak sa nič nezmení, proste odídem z takého frustrujúceho vztahu. Už aj preto, lebo aky je to príklad pre moje deti. Nemôžem chodiť do práce ako chlap a mať raz toľko povinností. Jasné, že kým som bola doma a dieťa mi 2,5 hodiny spalo cez obed, všetko som stihala s úsmevom na tvári. Ale teraz už nemám ten luxus voľného času, čo bol pred tým, kým som bola s deťmi. Muž vie, aké sú možnosti a môže si vybrať, ako to zmení. Ukáže čas, ako to dopadne.
@anonym_autor dolezite je, ze si si to uvedomila. viacere sme si tym presli, nastup do prace po materskej plus logistika a ucenie s detmi je samo o sebe zahul. Starostlivost o deti a domacnost si treba podelit 50/50 a naozaj popustit z narokov, nemusi byt vsetko tip top. Deti sa budu casom osamostatnovat a vy budete mat viac casu na seba a svoje konicky. Drzim palce!
Pokiaľ sa máte radi nevidím dôvod na rozvod veď toto všetko budeš musieť robiť po rozvode sama a ešte rozmýšľať či budeš mať dosť peňazí na všetko. Akože pomáhať by mohol viac ale mne by pomohlo keby zobral deti von a ja si porobila čo treba. Ja som rozvedená a toto všetko robím sama a ešte k tomu rozvážam na krúžky. Ja tiež padám na hubu večer a takto to ide každý deň ale si hovorím že keď deti vyrastú bude lepšie. Moji majú aj poruchy učenia takže to učenie u nás znamená že sa musím s obidvomi učiť a nie len im prikázať aby sa naučili že ich vyskúšam. Staršiemu šiestakovi píšem vo worde aj poznámky z niektorých predmetov lebo ma dysgrafiu a ťažko po sebe číta. Priateľa mám ale nebyvame spolu, on má svoje deti takže čo sa týka domácnosti ani nejako pomoc nečakám.obcas vysvetlí staršiemu učivo keď treba
Nejdem komentovať manžela. Ale úplne som sa stratila v tom, koľko vlastne robíš. Robíš, pokým sú deti v škole, v škôlke, potom dorábaš večer a ešte 5-10 hodín cez víkend. Tak niekde vidím obrovskú chybu
@abbey1 cez týždeň 9-15 (tam si zvyknem vziať pol hodinku na obed) a potom 1 h večer zvyknem cca od tej 19 do 20. Deti sú už okupane, vtedy zvyknú pozerať rozprávky. A potom víkendy zvyknem, väčšinou keď malý spí, 2h v sobotu a 2h v nedeľu, ako kedy to vyjde. Teraz, keď boli deti choré a fakt som toho nespravila skoro nič, tak to bude viac cez víkend. Ja som účtovníčka, tam je deadline zvyčajne 25 + uzávierka 3 dni na začiatku mesiaca. Preto si to viem veľmi flexibilne rozdeliť, práca je veľmi samostatná. Ale zas kolegovia zvyčajne pracujú 9-15, takže sa mi veľmi pred 9 ani neoplatí pripájať.
Inak aj to obdobie chorob je zaberak a je to na kazdu zenu a je jedno akeho ma muza doma. Fakt si musis spravit cas na seba a ked tak sa prost edohodnete ze ked su chore deti, alebo nieco, musi byt aspon den doma (aj ked len na Pcko - s tym ze "ide s detmi k dr" aj ked to fakt velmi nerada odporucam) a ty proste potiahnes a budes napr len pracovat 8-10h jeden den, aby si mala rezervu a vikend volny. Bohuzial HO je taky ako opisujes, tiez som na nom bola ale celu MD... a potom velku cast RD, lebo tiez som mala dieta chore, aj ked bolo v jasliach, vaic bola doma prvy rok a pol ako tam... ano je to na nervy, k tomu behat po lekaroch a stihat terminy.. ale za to moze hlavne vek deti a ono sa to utrasie... ale uvidis.. no..
@anonym_autor držím palce, nech to nejako upracete a hlavne, nech ste spokojní. Ja som tiež účtovala, ako druhý úväzok a rozumiem, že to sa nedá robiť s hlavou plnou iných povinností a ešte aj krivdy. Skúste aj poradňu, ak sa na to cítite - niekedy je fajn, keď sa veci komunikujú pred treťou osobou.
@loliki a ja som s Tebou v akom partnerskom vzťahu? V diskusii na verejnom fóre, takže ak do takej diskusie nabehneš so svojimi mudrami a začneš niekoho urážať, čakaj reakcie.
@michaela329 ty asi nerozumieš po slovensky. Debatuj s autorkou témy a rešpektuj názory diskutujúcich. Ak to nedokážeš, nie si toho schopná, alebo si sociálne nezrelá, nezapájaj sa do diskusie.
@anonym_a09a53 tak si tu precitaj, co jej vadi. Snáď sa ti otvoria oči. Peniaze a to, ze si hodinku s deťmi vonku (obrazne povedane) je jej ma nic, pokial ona ma vtedy robiť alebo pracovať. Vieš prečo? Lebo ona si vtedy neoddychne, ako ty keď si vyjdes hodinku na motorke. Chapes?
Kde ma ona priestor iba pre seba?
Inak celkom by ma zaujímalo, ako si to tu našiel, nuze prezraď 😁
@anonym_c4d968 ona si tiez moze spravit priestor na seba... :DD v sobotu vypadne na hodinu von, miesto lestenia podlahy? napriklad... priority... fakt su vo vztahoch aj zle obdobia, a male deti a choroby su jedno z nich... a ak ma mlada rodina zavazky, nechcu sa zblaznit, tak z niecoho popustit musia. VOOOBEC ona nemusi chodit s handrou cely den ako opisuje.
@michaela329 ty asi nerozumieš po slovensky. Debatuj s autorkou témy a rešpektuj názory diskutujúcich. Ak to nedokážeš, nie si toho schopná, alebo si sociálne nezrelá, nezapájaj sa do diskusie.
@loliki Ty zakazuješ diskusiu, ale ja som sociálne nezrelá 😂 Ty radšej nepoužívaj termíny, ktorým nerozumieš.
@loliki Ty zakazuješ diskusiu, ale ja som sociálne nezrelá 😂 Ty radšej nepoužívaj termíny, ktorým nerozumieš.
@michaela329 ty fakt nevieš čítať s porozumením.
@anonym_c4d968 ona si tiez moze spravit priestor na seba... :DD v sobotu vypadne na hodinu von, miesto lestenia podlahy? napriklad... priority... fakt su vo vztahoch aj zle obdobia, a male deti a choroby su jedno z nich... a ak ma mlada rodina zavazky, nechcu sa zblaznit, tak z niecoho popustit musia. VOOOBEC ona nemusi chodit s handrou cely den ako opisuje.
@simca06022011 keby si ten priestor spravila, tak si nepomoze, lebo muz neuprace a ona to môže robiť potom v nedeľu večer. Za mna to, že muž vezme deti von je absolútna samozrejmosť, žiadna extra pomoc. Aj to že navari niečo jednoduche (co nevie dat do trúby kura a uvariť ryžu?) a uprace kuchyňu alebo povysava. Mne iba raz muz povedal, že vsak vezme deti von, aby som mala pokoj - na upratovanie. A to mal byť rovno aj môj oddych akoze. Hneď som ho vyviedla z miery. Že síce upracem, ale potom idem ja niekde von si vyvetrať hlavu, ako chodi on. Ak sa mu to nepáči, ja milé rada pôjdem s deťmi von a on môže zatial oddychovať, rozumej upratovať. Pochopil to ihneď.
@simca06022011 keby si ten priestor spravila, tak si nepomoze, lebo muz neuprace a ona to môže robiť potom v nedeľu večer. Za mna to, že muž vezme deti von je absolútna samozrejmosť, žiadna extra pomoc. Aj to že navari niečo jednoduche (co nevie dat do trúby kura a uvariť ryžu?) a uprace kuchyňu alebo povysava. Mne iba raz muz povedal, že vsak vezme deti von, aby som mala pokoj - na upratovanie. A to mal byť rovno aj môj oddych akoze. Hneď som ho vyviedla z miery. Že síce upracem, ale potom idem ja niekde von si vyvetrať hlavu, ako chodi on. Ak sa mu to nepáči, ja milé rada pôjdem s deťmi von a on môže zatial oddychovať, rozumej upratovať. Pochopil to ihneď.
@anonym_c4d968 ved ale nech ide von, co hovorim? :DDD ona v prvom rade potrebuje si oddychnut a nie kazdy den riadit.. lebo podla toho co pise, kazdy den to robi. A nie vsetko. lebo chlap sprace kuchynu, beire deti, pomaha, cize vobec nie je pravda, ze nic nerobi. Dnes mame umyvacky, pracky, roboticky vysavac, tak co tam treba riadit stale? Problem je to, ze nestiha pracu a ma to blbo zariadnee, robi to stresom cez den, doraba cez den po kuskoch a tak sa to robit naozaj neda. Bud su deti chore a je na OCR, alebo si dohodnu ze bude robit den od rana do vecera a on sa postara, aby si dokoncila veci atd..
A bohuzial, toto je take obdobie rodicovstva ked je to tazke a to je fakt. Ak niekto si myslel a mysli, ze bude mat doma male dieta, dve.. a oddychovat bude, tak je mimo. Ale hodinu tyzdenne na motorke nepovazujem v ziadnom pripade za nieco extra a uz vobec nie, ze ona nevie napr v sobotu vypadnut z domu na par hodin sa vyvetrat, lebo chudatko ju bude cakat doma upratovanie. No bude.. tak ako kazdy den, jeden den to prezije a pocka... A rovnako tak mozu ist von vsetci spolu a ten strasnyyy bordel za sebou zatvorit, pustit robota a bude ...
@anonym_c4d968 ved ale nech ide von, co hovorim? :DDD ona v prvom rade potrebuje si oddychnut a nie kazdy den riadit.. lebo podla toho co pise, kazdy den to robi. A nie vsetko. lebo chlap sprace kuchynu, beire deti, pomaha, cize vobec nie je pravda, ze nic nerobi. Dnes mame umyvacky, pracky, roboticky vysavac, tak co tam treba riadit stale? Problem je to, ze nestiha pracu a ma to blbo zariadnee, robi to stresom cez den, doraba cez den po kuskoch a tak sa to robit naozaj neda. Bud su deti chore a je na OCR, alebo si dohodnu ze bude robit den od rana do vecera a on sa postara, aby si dokoncila veci atd..
A bohuzial, toto je take obdobie rodicovstva ked je to tazke a to je fakt. Ak niekto si myslel a mysli, ze bude mat doma male dieta, dve.. a oddychovat bude, tak je mimo. Ale hodinu tyzdenne na motorke nepovazujem v ziadnom pripade za nieco extra a uz vobec nie, ze ona nevie napr v sobotu vypadnut z domu na par hodin sa vyvetrat, lebo chudatko ju bude cakat doma upratovanie. No bude.. tak ako kazdy den, jeden den to prezije a pocka... A rovnako tak mozu ist von vsetci spolu a ten strasnyyy bordel za sebou zatvorit, pustit robota a bude ...
@simca06022011 cize v podstate je vlastne ta neschopná autorka, či?
Toto rozvod neporieši, tam je absolútne zle zorganizovaný čas. Keď muž odíde, žena bude musieť okrem toho, čo už robí robiť aj to, čo teraz robí muž.
Muž berie každý deň deti von, upratuje kuchyňu a riady. Kto bude robiť tieto činnnosti, keď tam nebude? Na vikendy tiež brava deti preč, takže autorka môže oddychovať, ale nepíše, čo vtedy robí, asi zase len upratuje a robí to, čo mala urobiť cez pracovný týždeň. Ak bude klasicky model , že po rozvode žene ostanú deti a muž ich bude mať každý druhy víkend autorka bude mať ešte menej času ako teraz.
Vodiť deti tak neskoro do škôlky a školy je čistý luxus a stratené hodiny hneď zrána. Taktiež vyzdvihovanie o 15.00, ďalši luxus. Mať deti doma zakaždym keď im tečie sopeľ ďalši luxus. Jasné, že potom chýbajú hodiny v práci.
Treba zlepšiť organizáciu práce a komunikáciu s mužom a netreba sa hneď koli tomu rozvádzať. Ak tam teda nie sú ešte iné, neuvedené dôvody.
@anonym_c4d968 ked myslis... nebudem tu hnad debaty do extremov, netusime ako ma autorka zorganizovane dni... ale MA si spravit volno. A to je vsetko. psychohygiena je dolezita. Neda sa cely den cucat doma a upratovat.
Ak chce nieco dohodnut s chlapom, tak taku vec co dava logiku a naozaj pomoze a nie "umy kupelnu, jedno kedy, len ju umy" a nakoniec ju aj tak umyje sama, lebo to trva jej par minut a on to robi vikend. Napriklad. Ona potrebuje si dorabat riadne pracu, ktora jej potom doma ukrajuje z casu na seba a rodinu.
@anonym_c4d968 a este jej aj cez vikend berie deti k rodicom, cize duplom ma cas... lebo chcela som povedat, ze vsak moze deti s muzom poslat k babke na vikend ale citam, ze to robi.. a ona aj tak reve.. takze myslim, ze jej chyba proste relax a nie doma upratovat. Cokovlek by sa robilo, bolo by zle. Ale teda to je len moj nazor...
@anonym_a09a53 nie som síce odborníčka na reality, ale vy zatiaľ žiadny byt nemáte, leda tak niekde nejakú jamu. Dokončenie 2029? To sa ešte modlí, aby to developer vôbec postavil a vy ste neprišli o to, čo ste tam dali. A ak sa s tebou dovtedy rozvedie, tak ti ten byt bude tak na 2 veci. Takže sa nad sebou vazne zamysli.
@anonym_c4d968 Hviezdoslavove púpavy v Nitre developer predstavoval ešte v lete 2022 a až začiatkom tohoto roka začali stavať. 3 roky bola na tom mieste bažina, čo sa len jama vyhĺbila. Napríklad 🤷🏻♀️

Tvoj muž vie oddychovať. Mala by si sa to naučiť aj ty...viac ho zaukolovat cez týždeň,ráno alebo poobede rozvoz on jeden-dva krát. Prečo robíš večer ešte do 8?prácu?druhu?je to nevyhnutné?je potrebné aj vypnúť a vedieť si vyložiť nohy🤷a netvrd mi že to nejde. Mám doma pubertiaka a 6 rocneho