icon

Rozviedli by ste sa v tejto situácii?

13. máj 2026

Ahojte, píšem anonymné, lebo sa hanbím za svoju situáciu. Nemám blízke kamarátky, s ktorými by som vedela prebrať svoju situáciu. Rozvádzali by ste sa v mojej situácii, či ešte vydržali? Ja sa musím priznať, že už nevládzem nič predstierať ani sa snažiť. Máme 2 deti, škôlkara a školáčku. Ja som nastúpila od septembra do práce, malý do škôlky a dcéra do školy. Ja každý deň padám na hubu, ráno vodím deti do školy/škôlky, cez deň pracujem, vyzdvihnem ich z instutúcií , učím sa so staršou. Potom muž príde, vezme deti von, ja niečo uvarím a idem ešte robiť do 8 večer. Takto každý deň. Čo sa týka domácnosti, ja mám na starosti všetko odvádzanie do školy/škôlky, vyzdvihovanie, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie, nakupovanie veci do domácnosti, komplet celé plánovanie. Muž tvrdí, že je unavený z roboty. Cez týždeň večer iba sprace kuchyňu, dá riad do umývačky. Tento víkend som ho poprosila, že by mohol dať povysávať a umyť kúpeľne. Povysávať dal, ale kúpeľne za celý víkend a pondelok nestihol. Podotykam, že v sobotu stihol ísť na hodinu na motorku a v nedeľu cez obed spal, lebo bol unavený. V utorok doobeda som ich ja naštvaná ráno umyla, nebudem čakať do nekonečna. A toto je stále -on mi tvrdí, že bude pomáhať, ale vždy skutek utek. Raz musí byť cez víkend v práci, potom ide cez víkend k rodičom (aj s deťmi), potom je unavený a cez víkend nestihne. Ja môžem plakať, prosiť, kričať, nič nepomáha. A toto je stále dookola. Všetky PN/ OčR, prázdniny, riešim ja, lebo však ja mám home Office a flexibilný čas, on si nebude kvôli tomu brat dovolenku. On síce tvrdí, že ma miluje, nechce sa rozvádzať, že mi vždy pomôže, ale sú to len reči. A ja už nevládzem. Láska sa niekde pomedzi bežný život stratila. Ja už iba idem na autopilota a nejak fungujem. Ja si pripadám úplne ako matka samoživiteľka, akurát nemám finančné problémy. Babky pomoc 0 bodov, cez prázdniny majú iba staršiu na Max 4-5 dní. Záľuby ani koníčky nemám, za kamarátkou idem možno 1x za 4 mesiace na 2 hodinu. A to nehovorím o Tom, že v podstate každý víkend ešte 5-10 hodín dorábam, čo som nestihla cez týždeň .
Rozvádzali by ste sa? Nápravu v ňom nevidím, lebo on si myslí, ze je to takto fajn a iný muži pomáhajú ženám oveľa menej.
A áno, je to moja chýba, mohla som to tušiť skôr.

anonym_505cca
14. máj 2026
@anonym_a09a53

Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?

@anonym_a09a53 mladý muž, treba komunikovat so ženou o všetkom tak, aby boli obe strany spokojné. Ja som na ďalšej strane aj napísala, že pre také veci sa nerozvadza. Ja si neviem ani predstaviť, aby som sa rozvadzala kvôli tomu, či muž umyl kúpeľňu, či vybral umývačku. A áno, super, že myslíš na budúcnosť rodiny a kúpil si byt, len možno tiež bolo treba jej to povedať nie?. Ako vravím, veľa komunikácie prospieva nedorozumeniam a hádkam.

annie34
14. máj 2026

@anonym_autor Prešla som si veľmi podobným pocitom ako opisuješ ty. Tým nekonečným fungovaním, pocitom, že všetko stojí na mne a že už len prežívam na autopilota. Preto ti chcem napísať hlavne to, že tvoje vyčerpanie je podľa mňa úplne pochopiteľné a nie si zlá ani precitlivená. Neviem, aké rozhodnutie je pre vás správne, ale myslím si, že by si svoje pocity nemala ďalej potláčať ani zľahčovať.
A ešte jedna vec — veľa žien odíde až vtedy, keď už necítia hnev, ale len prázdnotu a únavu. Preto by som tvoje pocity úplne nebrala na ľahkú váhu. Skús sa s mužom naozaj úprimne porozprávať, nie len o vysávaní či kúpeľni, ale o tom, že sa vo vzťahu cítiš sama a dlhodobo vyčerpaná. Niekedy si ten druhý človek vôbec neuvedomuje, ako blízko je ten druhý k úplnému vyhoreniu.
Držim ti palce aby si sa správne rozhodla a aby si sa necítila sama na všetko lebo vzťah tvoria dvaja nie jeden! 🙂

anonym_3d7147
14. máj 2026
@bambulkaaskatulka

Počuj, na tomto celom má najviac zaujalo...prečo pre boha platíš hypo, bývanie a všetky väčšie položky? Veď toto je šialené, ti zmeň úplne prvé... Ostatné už baby pisali

@bambulkaaskatulka mňa to nezaujalo vôbec. Je predsa jedno, kto to platí, peniaze majú spoločné. Teda je jedno, kto platí a kto šetrí . Našetrené patrí predsa obom. Tým príspevkom chcela zrejme len vyjadrit, že po rozvode by vyžila. Lebo zvláda platiť spomenuté veci zo svojho platu.

anonym_3d7147
14. máj 2026
@iwesska

Ja len nechapem,ked mas HO a deti su v skole/skolke,tak preco dorabas robotu este potom? To ti 8h nestaci? A ked aj musis nieco dorobit,tak nevar. Natri im chleby,alebo povedz muzovi,ze deti placu od hladu,ci ich tak necha ist spat, alebo nieco urobi. Chyba je v tom,ze si myslis,ze bez teba zahynu. No nie. Tym,ze ked to muz neurobi hned a ty to urobis za neho mu vlastne davas signal,ze aj tak to spravis. Tak to preglgni,ze to nie je hotove a nechaj to tak. Musis si ho vycvicit,nie sa rozvadzat🙄

@iwesska 9 až 15 je podľa teba osem hodín?

anonym_51f29d
14. máj 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 keď zoberie deti von alebo na víkend, pracujem. Ja pracujem od 9 do 15 cez týždeň, potom cez víkend dobieham a upratujem. Keď sa vrátia od babky, učím sa so staršou, periem atď. Bohužiaľ na upratovačku mi to nevychádza, je to cca 80-100 eur za týdeň.

@anonym_autor skor zmen pracu

anonym_8a2eec
14. máj 2026

@anonym_autor ja som to mala podobne a rozviedla som sa ale boli tam aj ine probkemy a nemali sme sa uz radi. Ja som dospela do stadia ze som sa na spolocnu domacnost vykaslala, prala a varila som len sebe a dietatu, tiez riad som po nom neumyvala, on si za pol roka ani len navliecky sam nevymenil (vo svojej izbe). Ako tu niekto pisal ano roboty mam rovnako ale nemam v sebe ten obrovsky hnev ze ho vidim vyvalovat sa na gauci lebo on je unaveny ale ja nemozem byt lebo ved treba skakat doma, dieta nakrmit umyt odviezt doviezt kruzok oblecenie vsetko vsetko som resila a bola som nonstop nasrana. Mne ani tak neslo o to aby bolo doma upratane a aby to robil on ale ten jeho nezaujem to ma stvalo najviac az tak ze sa mi zhnusil. Takze moja rada je ak ho mas stale rada hladaj cestu a ak nie tak cau naco budes trpiet zivot je kratky.

anonym_dd7470
14. máj 2026

Sorry ale ja sa postavím tiež na stranu toho chlapa. Lebo ja som nastavená rovnako ako on. Aj so mnou by sa mohol manžel rozviesť lebo on bol 8.5 v robote a ja na bajku a kúpeľňa neupratana.
Myslím že toto rozhodne nie je dôvod na rozvod. Aspoň pre mňa. A ani sa nečudujem že sa toľko vzťahov rozpadá len preto lebo ľudia nevedia komunikovať. Ok ja chápem aj teba.
Každá z nás zažila to obdobie že skončí rodicak a zrazu škola škôlka práca, domácnosť, choroby a jeden nekonečný kolotoč. Ale mám pozitívnu správu. Moje deti sú na druhom stupni ZŠ a ja mám konečne upratanu domácnosť. Naozaj si to nastav v hlave tak že trochu zvolni, nemusí byt všetko tip top. Je to len obdobie a keď trochu podrastú deti bude to lepšie
A ešte jedna rada. Na tvojom mieste vstanem trochu skôr, aby som 7.30 odprevádzala deti a aby som o 8mej začala pracovať. Keby si nemala ho ale chodíš do kanclu tak by to bol štandard

loliki
14. máj 2026
@michaela329

@loliki a o tom je téma? Či mu robíš hovorcu?

@michaela329 ty si to navrhla ako riešenie: poznám základy normálneho fungovania vzťahu a tam rešpekt k prianiam toho druhého patrí. Tak nech sa rešpektujú oni a ty rešpektuj moje názory a nenavážaj sa tu do mňa. Ja napíšem autorke svoj názor a ty sa do toho nemáš čo starať.

elisebah91
14. máj 2026

@autor ja ti úplne rozumiem...ja som takto fungovala skoro 3/4 roka , robila som jednozmennu prácu. Muž bol doma ale keďže som bola poobede doma aj ja tak jednoducho ako si zvykol cez RD tak to pokračovalo. Ja z práce ušiť sa s deťmi, chystať na druhý deň atď...a v sobotu doháňať vsekto čo som nestihla cez týždeň..ako v kolotoči. V nedeľu sme oddychovali ale čo to jeden deň...
Ale stalo sa to,že som menila prácu a robím na zmeny....juhuu, ako úprimne, teraz v Tom vidim aj výhody (i keď povedzme si nocne sú zabíjajú asi všade)...ale, muž bol donútení mojou neprítomnosťou zapojiť sa. Žiaľ muselo to prist externe-z vonka-ze práca, zmeny. Lebo moje reči atď ten interny dohovor nefungoval. Takto bol a je postavený do pozície, keď som v práci celý deň tak vychytať deti, ísť po nej a poučiť sa a nimi. Ked som v nočnej doučiť sa s nimi, večeru, uložiť a ráno vychytať.
No musel, prebralo ho to. Je ale smutné že na to musel prísť takto a nestačili my na to moje predošlé reči.
A ja ...mám čas keď nerobím a deti aj preč...to ticho, to že som sama...a že si môžem urobiť aj čas na niečo pre seba...

aurora33
15. máj 2026
@elisebah91

@autor ja ti úplne rozumiem...ja som takto fungovala skoro 3/4 roka , robila som jednozmennu prácu. Muž bol doma ale keďže som bola poobede doma aj ja tak jednoducho ako si zvykol cez RD tak to pokračovalo. Ja z práce ušiť sa s deťmi, chystať na druhý deň atď...a v sobotu doháňať vsekto čo som nestihla cez týždeň..ako v kolotoči. V nedeľu sme oddychovali ale čo to jeden deň...
Ale stalo sa to,že som menila prácu a robím na zmeny....juhuu, ako úprimne, teraz v Tom vidim aj výhody (i keď povedzme si nocne sú zabíjajú asi všade)...ale, muž bol donútení mojou neprítomnosťou zapojiť sa. Žiaľ muselo to prist externe-z vonka-ze práca, zmeny. Lebo moje reči atď ten interny dohovor nefungoval. Takto bol a je postavený do pozície, keď som v práci celý deň tak vychytať deti, ísť po nej a poučiť sa a nimi. Ked som v nočnej doučiť sa s nimi, večeru, uložiť a ráno vychytať.
No musel, prebralo ho to. Je ale smutné že na to musel prísť takto a nestačili my na to moje predošlé reči.
A ja ...mám čas keď nerobím a deti aj preč...to ticho, to že som sama...a že si môžem urobiť aj čas na niečo pre seba...

@elisebah91 je to veľmi smutne, že tvoj muž bol donútený až zmenou prace sa starat o svoje vlastne deti. Nerozumiem kde chodíte na takých neschopných chlapov.

dorotenka333
15. máj 2026

@anonym_autor čítala som iba Tvoj príspevok,ja tam vidím problém v práci...nie je normálne pracovať večer a ani cez víkend...to je problém korporátov...novodobé otroctvo...berie Ti to energiu na iné bežné veci...deti...koníčky a tak...radu nemám...tiež som nastúpila do práce po 10rokoch-korporát a som na tom podobne a vidím,že kolegyne to tiež tak majú...a pozerám inú prácu...aj za cenu,že skončím s miniplatom v lidli na polovičný...toto nie je život,ale prežívanie...manžel pracuje 3-4dni do týždna mimo domu,ale keď je doma snažíme sa ísť von a pomáha,ale nadpriemerne-nie je unavený,ale robí iba tie 3-4dni(ťažkú manuálnu prácu)-to je cesta-robiť menej...na rozvod to nie je-treba komunikovať a možno upustiť trochu z upratovania...rozprávať sa a rozprávať,ak sa ľúbite....stále vravím,sme zdraví a ľúbime sa veľmi a zvyšok sa vymyslí...asi nepomohla som,ale aspoň zdieľanie

michaela329
15. máj 2026
@loliki

@michaela329 ty si to navrhla ako riešenie: poznám základy normálneho fungovania vzťahu a tam rešpekt k prianiam toho druhého patrí. Tak nech sa rešpektujú oni a ty rešpektuj moje názory a nenavážaj sa tu do mňa. Ja napíšem autorke svoj názor a ty sa do toho nemáš čo starať.

@loliki a ja som s Tebou v akom partnerskom vzťahu? V diskusii na verejnom fóre, takže ak do takej diskusie nabehneš so svojimi mudrami a začneš niekoho urážať, čakaj reakcie.

lucia147852
15. máj 2026
@anonym_a09a53

Ja som ten muž. Rozhodol som sa reagovať aby ste mali obraz aj z druhej strany. Vopred sa ospravedlňujem za gramatiku ktorá mi moc nejde našťastie mám technickú prácu rozumiem elektronike a pomerne dobre zarobím. K tej motorke bol som na nej 2x za tento rok na hodinu. Najradšej som s deckami a konkrétne aj tento prípad že som nestihol upratať bolo že som bol dlhšie vonku s nimi. Ale snažím sa aj upratať, žene na tom velmy záleží no niekedy to už nedám mám tiež náročnú prácu časovo. No problém je že sa žena vracala skorej do prace - zavolali ju mali mal 2,5 roka a mierne ju oklamali a dotlačili do plného úväzku namiesto pol ja som medzi tým zobral naše úspory a kúpil byt v Bratislave - ide o novostavbu ktorý bude dokončený až 2029 bude tam treba dosporit do tej doby ďalšie peniaze a zobrat hypo preto sporím na svojom úcte. Byt je napísaný na oboch a bude to taká poistka na dôchodkom. V rozpočte sú aj peniaze na dovolenky a žitie takže netrieme biedu. Ale je tu ale nemôžme si dovoliť aby žena alebo ja dali výpoved pripadne zobrali ľahšiu menej platenú prácu a to najmä ženu zožiera a cíti sa pod tlakom následne aj ja a vznikajú hádky. Priznávam do tohto som nás dostal ja ale s dobrým úmyslom ženu ľúbim no situácia sa nedá zmeniť v prípade že by nás to okolnosťami dotlačilo k rozvodu prídeme o cca 100000€. Čo poradíte ?

@anonym_a09a53 no môj zlatý, krásny a ty si s ňou aj komunikoval o tom byte? Či len tak si si vybral úspory a vtrepal ich do niečoho, čo možno ani nebude? Takto si ju postavil do pozície otroka a ešte sa tu robis chrumkavy. Za blbe rozhodnutia sa platí. Tak dvihnúť zadok a makať rovnako ako ona. Žiadne ruka hore kým neni hotovo. A také vyhovaracky, že si nestihol lebo si bol vonku s deťmi? A to do kedy? Do pól noci? Tie deti hádam išli aj spať a potom si mohol umývať aj do rana. Vydrhnutie kúpeľne je koľko? 30 minút? Tak?

anonym_afe930
15. máj 2026

Nerozviedla by som sa

euka210
15. máj 2026

@anonym_autor ja myslim, ze je to dost bezny stav v rodine uz pracujucej mamy a malych deti.
Moj ani vonku tie deti nezobral a maalokedy ide niekde cez vikend so vsetkymi detmi, ze ja mam volno. Robi fyzicky, tiez vie pol nedele pospat ci vecer cez tyzden lahne a spi. A ked ma poobednu, tak vsetky 3 deti a vozenie na kruzky riesim ja. Plno veci nestiham, teraz mame este aj zahradu...ale tam som radsej ako upratovat doma 😁. Robim na polovicny uvazok, inak by som vsetko nezvladala...mam aj svoje problemy.
Trochu je smutne, ze ked vidi, ze je toho vela na teba, ze Ti viac nepomoze. Moj nerad pomaha doma dnu, radsej bude robit okolo domu. Ale ked je velmo zle, tak pomoze. Nam uz deti podrastli, takze uz pomahaju dnu s upratovanim ci vonku ked treba manzelovi.
Kolko krat sa ja hnevam, ze mojim 4 chlapom je poriadok ukradnuty 🤦‍♀️ a nemaju to v sebe ako ja. Niekedy ich ponahanam a pucujem a niekedy to uz vzdam a kaslem na to.
Na rozvod toto urcite nie je, deti si vychovaj, aby Ti doma pomahali a s manzelom este pokecaj, nech Ti pomoze viac. Moj je vnimavy na to, ked som uz z toho vsetkeho nestastna, aspon ma vypocuje, pochopi a na chvilu to pomoze. Ale je x veci, ktore ked neurobim ja tak to neurobi nikto...vcera syn...nemame maslo...lebo som si nevsimla ze konci a treba vybrat z mrazaku 🤷‍♀️ ale su aj veci, ktore ked neurobi manzel, tak nebudu urobene...tie chlapske.

bambulkaaskatulka
15. máj 2026
@anonym_3d7147

@bambulkaaskatulka mňa to nezaujalo vôbec. Je predsa jedno, kto to platí, peniaze majú spoločné. Teda je jedno, kto platí a kto šetrí . Našetrené patrí predsa obom. Tým príspevkom chcela zrejme len vyjadrit, že po rozvode by vyžila. Lebo zvláda platiť spomenuté veci zo svojho platu.

@anonym_3d7147 teoreticky 🤣. Áno teoreticky máš pravdu. Prakticky? A ty by si pristála na takýto model? Lebo ja nepoznám jeden pár, čo to takto má. Standardne sa na chodbe domácnosti podieľajú obaja manželia, občas ak muž zarobí nadstandardne, tak potiahne väčšinu. Ale tu máme prípad, kedy žena platí prakticky všetko, čím umožňuje chlapovi si odkladať. A čo jej potreby? Má si potom pýtať od muža z nasetrenych? Ty by si bola rada v tejto situácii? Ach tá teória

anonym_5b34ba
15. máj 2026
@anonym_a09a53

@anonym_a09a53 a to fakt kvoli jednej kupelni sa idete rozvadzat? O kolkej rano vstavas? Privstan si a raz do tyzdna vyriad kupelnu a je po probleme. Kolkokrat my zeny musime v noci vstavam k chorym detom a potom cely den makat. Ja vstavam 5:30 a idem spat o cca 22.00. Cely den sa nezastavim. Ked mi uz z toho sibe, ked deti zalahnu, pustime si vecer film alebo cestopis a nieco dobre spolu zjeme. Musite budovat aj vztah. Ked si to s tym bytom vymyslel, tak si to uvedom, ze si dal na vas velke bremeno a musis pre to nieco viac urobit. Musis pomahat viac cez tyzden a vikend by ste mali travit spolu a ist si oddychnut a nie ze ty sam a zena sama

gaborka28
15. máj 2026

ja som necitala uplne vsetky prispevky, len niektore, vratane toho prispevku tvojho muza. ja si vsak myslim, ze toto vobec nie je o domacnosti, o povinnostiach, to uz je len taka ceresnicka na torte. kedze som si nieco podobne prezila, tak ano, rozviedla by som sa. pretoze toto nie je problem s utretim prachu, to je vyhoreny vztah a pokial sa neviete zhodnut a nastavit, bude to casom len horsie a horsie. my sme dospeli do stadia, kedy mi vadilo uz aj to, ze polozil hrncek na dres. jemu vadilo, ze nie som stale mila a prijemna. ale uz nevidel, ze jedinou jeho povinnostou je chodit do prace a obcas vziat deti von, kym ja pracujem rovnako, ak nie viac a robim toho ovela viac. ale to uz tieto dotahovacky a narastajuca nespokojnost boli len dosledok inych problemov, ktore sme mali nevykomunikovane a boli podstatne vaznejsie ako nepovysavany koberec napriklad. a myslim, ze u vas je to rovnako.

ano, som sama, ale v konecnom dosledku mi je ovela lahsie a lepsie, hoci su dni, kedy padam na hubu. ale mam o jedno "dospele dieta" menej. v upratovani som si nastavila svoj system, zasadne nemam upratovacie soboty, upratujem v piatok poobede, ked pridem z prace a zapajam aj deti. nie je to sice take, ako by som chcela, ale cert to ber, dalsi piatok to bude rovnake...

takze na rozdiel od vacsiny zien, ktore ti pisu, ze riesis blbosti alebo ze mas zlavit z narokov, alebo ze ti je prilis dobre, ja ti napisem, ze ja si myslim, ze vas problem vobec nie je rozdelenie povinnosti v domacnosti. mate ine problemy, ktore sposobuju, ze uz ti postupne bude vadit aj to, ako sa nadychne... a to pokial nemate zaujem kompletne prekopat obaja a najst spolocny system, nepomoze ani keby ste mali tri sluzky.

anonym_92b89d
15. máj 2026

Prečo sa práci venuješ aj cez víkend? Sa rozved, kúp si vlastnú nehnuteľnosť a na všetko budeš sama a deti budú bez otca.

pochod
15. máj 2026

@anonym_autor tak sa rozved a aspoň počas dni ked budu deti u neho budes mat cas od rána do večera všetko upratovať a budeš už úplne na všetko sama ked budu deti u teba , a keď si tvoj muz nájde inú a uz ťa nebude chcieť späť a tebe po roku , dvoch začne tiež chýbať vzťah tak si bez problémov s dvoma deťmi nájdeš hneď novu známost ktorá vam bude s radosťou upratovať a ešte aj s tvojimi krpcami pomáhať lebo to he tajný sen každého chlapa 😂

anonym_c98d15
15. máj 2026
@anonym_92b89d

Prečo sa práci venuješ aj cez víkend? Sa rozved, kúp si vlastnú nehnuteľnosť a na všetko budeš sama a deti budú bez otca.

@anonym_92b89d preco by mali byt deti bez otca? Dieta nie je majetok matky

anonym_c98d15
15. máj 2026
@pochod

@anonym_autor tak sa rozved a aspoň počas dni ked budu deti u neho budes mat cas od rána do večera všetko upratovať a budeš už úplne na všetko sama ked budu deti u teba , a keď si tvoj muz nájde inú a uz ťa nebude chcieť späť a tebe po roku , dvoch začne tiež chýbať vzťah tak si bez problémov s dvoma deťmi nájdeš hneď novu známost ktorá vam bude s radosťou upratovať a ešte aj s tvojimi krpcami pomáhať lebo to he tajný sen každého chlapa 😂

@pochod pri striedavke sa to da kludne nastavit tak, ze tyzden s detmi, tyzden s partnerom. Ked nie su deti doma, je menej upratovania, varenia, riesenia prevadzkovych veci. Ak sa obaja pekne staraju o deti a maju aj po rozvode medzi sebou respektujuci rodicovsky vztah, ta striedavka je super, lebo su vsetci, vratane deti spokojni a rodicia brutal odpocinuti.

kp7333
15. máj 2026

@anonym_autor a co sa stane, ked nebude kazdy tyzden umyta kupelna? Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze vobec nic. Niektore vikendy nie sme doma a upratovanie sa nekona. Maximalne pretriem umyvadla a zrkadla, umyt zachod neda vela prace. Drhnut vanu a sprchovy kut ozaj nie je nutne kazdy tyzden. Na vysavanie si kup roboticky vysavac, pustis par krat do tyzdna, ked je muz s detmi vonku. Inak doporucujem sa striedat - niektore dni sa vymente, ty chod s detmi von a on do obchodu. Rovnako aj s nosenim deti do skoly a skolky, podelte si to - on do skolky, ty do skoly alebo naopak. Var na 2 dni, naco byt kazdy den v strese. Sustred sa na spolocne prezity cas s manzelom a detmi, nielen na domacnost. Deti vyrastu rychlo a vy sa navzajom odcudzite, ked budes vystresovana a nevrla.

roxana280
15. máj 2026
@anonym_829978

A keď budeš rozvedená budeš mat toho menej? Nerozumiem tomuto plánu.

@anonym_829978 nemusí sa starať ešte aj o chlapa a jeho pohodlie

roxana280
15. máj 2026

@anonym_autor normálne mu povedz, že keď nechce pomáhať, tak nech zaplatí upratovačku, raz za 2 týždne vygrutuntuje celý byt, stanoviť si pravidlá. Rozvádzajú sa ľudia pre horšie veci.

sapa20
15. máj 2026

Ahoj
Nečítala som všetky komentáre takže si " idem svoje".
Celkom nerozumiem tomuto príspevku.
Nemôžem povedať,že som to mala podobné.
Môj muž odniesol deti ( pobede prišli autobusom) lebo ja nemám vodičák. Robí od 7 do 15 . Ja som robila od 6 do kým nevyrobim v pekárni/ cukrárni objednávky. Väčšinou som končila okolo 16. Každú druhú nedeľu 12ka v pekárni.
Potom sa učiť a deťmi. Nevarit si do práce obed. Niekedy to bolo tak ,že manžel odniesol deti na tréning ( 4x do týždňa) a ja som zatiaľ urobila to nevyhnutné. Nahodila do práčky, sušičky,uvarila, utrpela prach... Po práci zbehla na rýchly nákup. Taký väčší robíme v sobotu.
S manželom sme boli obaja vyčerpaní z tohto kolobehu. Takže on začal viac pomáhať v domácnosti * a ja som som začala chodiť na tréningy s ním aby sme boli viac spolu.( Tréning trvá 1 a pol hod takže sa neoplatí pendlovat)
Jaj a tie OČR riešil on. Lebo lepšie mu to vychádzalo. Ale v noci som sa starala ja o deti 😃
Deti trochu odrastli a je to lepšie.
Vy ste obaja zo všetkého takpovediac vyhoretí!
Na vašom mieste by som neriešila, že ti nepomáha , ale to ,že nemáte čas pre seba!
Celkovo toto nie je dôvod na rozvod ale na produktívnu debatu.

* On pomáhal s tým,že napríklad utrpel riad alebo povysaval,urobil večeru keď som nestíhala.

anonym_f99325
15. máj 2026

@anonym_autor asi budem jedina, co ti povie, ze ak to tak citis, tak sa rozved. Uplne chapem, ze to vnimas tak, ze do vztahu davas omnoho viac, nez dostavas a chlapovi to vyhovuje. Obcas pomoze, aby sa nepovedalo, ale 90 percent domacnosti je na tebe. Ak vyprchala laska, tak naco v takom vztahu zostavat. Vztah ma byt o tom, ze si partneri pomahaju, doplnaju sa a zivot spolu je jednoduchsi a su stastni, nie ze jeden taha a druhy sa vezie. Deti vezme aj potom, ved su jeho a ty budes mat sice mozno rovnako vela roboty, ale nebudes mat pocit, ze si vyuzivana. A casom mozno najdes svoj klud. Takto sa len znicis a budes mat na neho len a len nervy.

elisebah91
15. máj 2026
@aurora33

@elisebah91 je to veľmi smutne, že tvoj muž bol donútený až zmenou prace sa starat o svoje vlastne deti. Nerozumiem kde chodíte na takých neschopných chlapov.

@aurora33 taký chlapi sú časti zranený s ich pôvodnej rodiny, niekto viac niekto menej. Môj mal ťažké detstvo, zle vzory, či chce alebo nechce ovplyvňuje ho to. Na moju radosť, dosť si toho uvedomuje a aj on to chce zmeniť, len na to teba čas a veeeela práce na sebe( a to vidím že on je nespokojný so svojimi reakciami a robí pomalými krokmi )

domix147
15. máj 2026

@anonym_autor podľa mňa si vyhorena...zo všetkého...a vinu podvedome hadzes na neho...ale on s tým fakt nemusí mať nič spoločné...
Keď sa rozvedies ,to si len myslíš,že bude ľahšie...nebude...
A ublížis.tym aj deťom...podľa mňa už to že ich berie von po škole je dosť...
Vieš koľko otcov je napr na tyzdnovkacj alebo ak sú aj doma tak hrajú hru, alebo sedia na dvore pijú pivo, alebo sa idú bicyklovať,alebo do posilky,alebo za kamošom alebo na futbal...
Toto fakt nie je dôvod na rozvoj...podľa mňa si fakt vyhorena a ak pracuješ z domu tak aj frustrovaná...určite nie je na vine on...naozaj porozmýšľaj ako si na Tom psychicky aby si si nezdnicila manzelstvo koli zlému psycho stavu....

anonym_92b89d
15. máj 2026
@anonym_c98d15

@anonym_92b89d preco by mali byt deti bez otca? Dieta nie je majetok matky

@anonym_c98d15 pretože už s ním nebudú tráviť toľko času ako predtým