Rozvod pre nenaplnenú túžbu po deťoch?
Dobrý deň. S partnerkou sme spolu 11 rokov, z toho 3 roky sme manželia. Už približne 6 rokov túžim po deťoch, no manželka stále hovorí, že ešte nie je správny čas. Mám pocit, že sa v tomto názore nikam neposúvame.
Začínam preto uvažovať o rozvode. Nevidím zmysel pokračovať v manželstve, keď jeden z partnerov deti chce a druhý ich nechce alebo ich neustále odkladá.
Môže byť takýto dôvod podľa vás dostatočný na rozvod? Rozviedol by nás súd, aj keď inak spolu vychádzame dobre a v manželstve nemáme vážnejšie problémy? Zaujíma ma váš názor, či je v takejto situácii rozvod správnym riešením. Ja 29 rokov manželka 28.
@anonym_6b3b8a citujem: " bolo by dobré aj ju vypočuť ako to u nich chodí"... to že ona takto na neho zvaľovala, to je jeho interpretácia... sú ľudia ktorým 100x povieš a idú si svoje ...
@biba_18 jasné,hej aj to môže byť
@anonym_autor ja neviem my s manželom sme v rovnakom veku a na deti sa určite ešte necítime minimálne 3 roky. Záleží no
@anonym_autor blbe otazky, sle mate sex? Nechraneny sex? Ako ste na tom v tomto, manzelka sa chrani, ty sa chranis ako to mate v tomto….to moze vela vypovedat…
je to dovod, otazne je ci najdes taku lasku s ktorou budes mat deti, velmi by som zvazila ak milujes, ale asi uz nie tak veľmi, nema zena 40
Rozvedie vás úplne bez problémov, keďže toto je vážny dôvod, jeden chce druhý nie. Ste obaja mladí, a obaja máte šancu nájsť po čom túžite.
1. Je to vyborny dovod na rozvod, odlisne nazory na zakladne veci.
2. Ak ti povie, ze ok, rozvedme sa, tak to "vyborne" manzelstvo nemate, ma ta v pazi.
3. Hnusne bolo a je, ked ti dava cvicne ulohy ako "nauc sa prat a varit, potom decko", to si mal davno prekuknut ako zastupne vyhovorky.
4. Tu niet cesty spat a riesenia, rovno ziadaj o rozvod.
@anonym_autor No sanca je vysoka (ako u kazdeho) ze vychovas cloveka milion - dieta ktore az take terno nebude a bude obrovsky uspech ked za cely svoj zivot vytvori aspon to co zozerie. Takychto ludi je vacsina ( ak si nastavime neprikraslene zrkadlo) . Vacsina ludi ak by zmizla zajtra na jupiter tak sa nic moc nedeje. Cize v tom by som jedinu napln zivota nevidel. Iba velmi malo jedincov posuva spolocnost dopredu v idealnej utopii by spolocnost mala podporovat skor ich ako svoje zbytocne deti , to sa samozrejme nestane ale na zamyslenie dobre. Co cakas od decka?
@martinmmartin žasnem ...a nie, nie je v dobrom
Mozno to, ze mate super manzelstvo bez vaznejsich problemov je tvoj pohlad na vec. Mozno to ona vidi uplne inak kedze je uplne ok s rozvodom. Skoda je, ze ste si to nevykomunikovali skor a tym by ste usetrili roky a celkovy cas. Ste ale mladi, nic nie je stratene 🙂 Ked chces mat rodinu neupustaj z toho, ale najdi si k sebe zenu, ktora to citi rovnako. Na deti musia byt dvaja, na manzelstvo bez deti tiez. Ked jeden na druheho tlaci je to nanic. Prajem ti, aby si coskoro taku partnerku nasiel 🍀
1. Je to vyborny dovod na rozvod, odlisne nazory na zakladne veci.
2. Ak ti povie, ze ok, rozvedme sa, tak to "vyborne" manzelstvo nemate, ma ta v pazi.
3. Hnusne bolo a je, ked ti dava cvicne ulohy ako "nauc sa prat a varit, potom decko", to si mal davno prekuknut ako zastupne vyhovorky.
4. Tu niet cesty spat a riesenia, rovno ziadaj o rozvod.
@patrike tie podla teba zastupne vyhovorky su zakladne zrucnosti, ktore by mal ovladat kazdy dospely jedinec, obzvlast, ked chce dieta. Zena nie je obsluzny personal pre celu domacnost. Mozno by bolo skutocne super vypocut si aj druhu stranu.
Poviem ti priklad, ja som tiez dlho nechcela deti, tlacila ba nas cela manzelova rodina, normalne mi vrela krv ked zase zacala tato tema uz po tisici raz za mesiac. Cim viac tlacis na pilu…vies ako to je. Mozno by bolo fajn dat jej priestor a nechat ju dychat. Mozno tie deti raz chce, ale neciti sa na to, lebo on mozno nerobi nic ine iba do nej huci. Tiez som v 22 rokoch nepremyslala o detoch, ale studovala som vysoku skolu a chcela som mat aj ine vyhliadky v zivote nez deti a nasledne na to pracovat a mat mozno nejaku slusnu matersku a pracu, do ktorej sa mozem po materskej raz aj vratit. Prve dieta sme mali ked som mala 30, teraz cakame druhe, nemyslim si, ze by mi nieco utieklo, ale vsetko chcelo svoj cas a hlavne prestat vyvijat tlak. Vies ako sa zena citi, ked nikto neriesi len to kedy bude mat konecne deti? Ako pochodujuca maternica, ktora si ma konecne splnit ulohu.
Nevies ako to maju doma, ci on nebude stale v praci a na nu spadne okrem dietata cela domacnost. Ci im niekto pomoze v tazkych casoch, ked on nebude doma. Dieta je fakt zavazok, ktory treba prehodnotit, obzvlast, ak sa autoroa zena boji, ze vsetko sa zosype na jej hlavu. To je otazka na autora prispevku ako to maju.
@patrike tie podla teba zastupne vyhovorky su zakladne zrucnosti, ktore by mal ovladat kazdy dospely jedinec, obzvlast, ked chce dieta. Zena nie je obsluzny personal pre celu domacnost. Mozno by bolo skutocne super vypocut si aj druhu stranu.
Poviem ti priklad, ja som tiez dlho nechcela deti, tlacila ba nas cela manzelova rodina, normalne mi vrela krv ked zase zacala tato tema uz po tisici raz za mesiac. Cim viac tlacis na pilu…vies ako to je. Mozno by bolo fajn dat jej priestor a nechat ju dychat. Mozno tie deti raz chce, ale neciti sa na to, lebo on mozno nerobi nic ine iba do nej huci. Tiez som v 22 rokoch nepremyslala o detoch, ale studovala som vysoku skolu a chcela som mat aj ine vyhliadky v zivote nez deti a nasledne na to pracovat a mat mozno nejaku slusnu matersku a pracu, do ktorej sa mozem po materskej raz aj vratit. Prve dieta sme mali ked som mala 30, teraz cakame druhe, nemyslim si, ze by mi nieco utieklo, ale vsetko chcelo svoj cas a hlavne prestat vyvijat tlak. Vies ako sa zena citi, ked nikto neriesi len to kedy bude mat konecne deti? Ako pochodujuca maternica, ktora si ma konecne splnit ulohu.
Nevies ako to maju doma, ci on nebude stale v praci a na nu spadne okrem dietata cela domacnost. Ci im niekto pomoze v tazkych casoch, ked on nebude doma. Dieta je fakt zavazok, ktory treba prehodnotit, obzvlast, ak sa autoroa zena boji, ze vsetko sa zosype na jej hlavu. To je otazka na autora prispevku ako to maju.
@anonym_fdc096 Chapem, co pises, ale u nich to je podla popisu inak, jej je kazda vyhovorka dobra, aby deti nemali. Jasny indikator je suhlas s rozvodom.
Robil si všetko čo vyžadovala, ako sám píšeš, varil, pral atď. aby si jej dokázal, že dačo vieš, to ti malo dopnúť už na začiatku vzťahu, že ťa cvičí, a robí z teba podpapučníka, nemá záujem o deti a ty chceš tu nemáš čo riešiť , rozveďte sa možno spoznaš ženu, kvôli ktorej nebudeš skákať ako ona píska, keď súhlasí s rozvodom nenamýslaj si všetko je ok a je to jej ego, to vôbec nie, pravdepodobne jej ideš na nervičky
@anonym_autor nikto nebude skúmať dôvody a nútiť vás byť spolu.Jeden z vás a možno obidvaja sa chcete rozviesť a rozvedu vas na prvý krát.Tuzbu po deťoch nijako neutisis a lepšie teraz ako v 40 tke.To prečo nechce deti je jej vec to neskumaj
Az mi je luto tejto situacie. Hoc ako matka....
ale ak by ste prisli na to ze deti mat nemozete? Tiez rozvod? To su velmi krute slova... neviem ci ona momentalne nechce. Alebo ich nechce vobec? Kedy by videla realnu moznost? Po 30-tke? Co mi pride uplne v pohode.
Keby sa nechcela rozviesť nesúhlasí tak ľahko s rozvodom. Asi jej aj odľahlo, že namiesto dieťaťa si to navrhol. Na nič nečakaj, ona je už dávno rozhodnutá inak by bojovala.
@anonym_autor a to ste pred manzelstvom nevedeli ze ona dieta nechce ze po dietati netuzi?
@anonym_autor ano, je to dostatocny dovod - sestra sa mi tak rozviedla...ona vedie spokojny zivot s partnerom a psom a jej byvaly manzel ma uz dve deticky. Mas len jeden zivot, chod za tym co chces
@anonym_autor A co sa chce o osy starat?Najdi si normalnu,si mlady a mas aj vyber.Naco ti je taka ktora nesplna to po com ty tuzis?
@anonym_autor No sanca je vysoka (ako u kazdeho) ze vychovas cloveka milion - dieta ktore az take terno nebude a bude obrovsky uspech ked za cely svoj zivot vytvori aspon to co zozerie. Takychto ludi je vacsina ( ak si nastavime neprikraslene zrkadlo) . Vacsina ludi ak by zmizla zajtra na jupiter tak sa nic moc nedeje. Cize v tom by som jedinu napln zivota nevidel. Iba velmi malo jedincov posuva spolocnost dopredu v idealnej utopii by spolocnost mala podporovat skor ich ako svoje zbytocne deti , to sa samozrejme nestane ale na zamyslenie dobre. Co cakas od decka?
@martinmmartin ty si velmi zatrpknuty... A predstav si, ze ak by som zmizla na Jupiter ja, moje deti aj partner si to vsimnu okamzite. Tak isto aj naopak. A na kom inom zalezi, ak nie na najblizsich? Na ludstve? Ty akym osoh prinasas spolocnosti? Kto by si vsimol, ze by si zmizol ty? Myslim, ze ani tu na MK by za tebou nikto neplakal...
@martinmmartin ty si velmi zatrpknuty... A predstav si, ze ak by som zmizla na Jupiter ja, moje deti aj partner si to vsimnu okamzite. Tak isto aj naopak. A na kom inom zalezi, ak nie na najblizsich? Na ludstve? Ty akym osoh prinasas spolocnosti? Kto by si vsimol, ze by si zmizol ty? Myslim, ze ani tu na MK by za tebou nikto neplakal...
@lindusss2016 len si namyslaj blbosti o vlastnej vynimocnosti a jedinecnosti
@martinmmartin len vela krat su ti geniovia ohodnoteni az po ich srmti. Takze sa to neda s istotou urcit tak rycho ☺️
čas relatívne ešte máte, ale môže byť z toho aj rozvod. Ja by som to rozvodom neťahala.
@anonym_autor ano, kamarátku tak rozviedli. Uplne normalne. Manželstvo neplní zákon o rodine
no a preco sa teda nezmenis ty a najdes si iny system zaplnenia zivota ako decko? To sa musia menit vzdy vsetci okolo teba?
@martinmmartin čo si pre svet urobil ty? Lebo ak nič, tak si na tomto svete tiež zbytočne! Aké jednoduché dávať rady na zmenu. Začni sebou, prestaň fajčiť a schudni! Milujem takýchto xxx 🤮
@anonym_autor tak 28 zase nie je úplná hrana, čo sa týka detí, keď nie je pripravená, tak nie pripravená, keď ti aj majetok nechá, tak je naozaj ešte relatívne nezrelá, hlúpa a naivná. A ty ju na oplátku zase až tak nemiluješ. Rozved sa s ňou, nájde si lepšieho.
@martinmmartin čo si pre svet urobil ty? Lebo ak nič, tak si na tomto svete tiež zbytočne! Aké jednoduché dávať rady na zmenu. Začni sebou, prestaň fajčiť a schudni! Milujem takýchto xxx 🤮
@casavina zlakla si sa lebo si sa zbadala v tom zrkadle co ti nastavil? 😂
@anonym_f4700f nemám sa čoho zľaknúť, ale ak chceš dávať otázky, píš pod svojím menom ako ja, inak ma nezaujímaš.
@casavina zacni ty prva, ci sa volas casavina? 😂
@casavina
To nie ja to Leo, A s tym ze by sa svet nezrutil keby ja a cela moja familia aj rozsirena zmizla zajtra mas pravdu. V nemocnici by museli zamestnat dalsich troch ale to je tak vsetko ....ja som realista

@biba_18
A prečo on je rokyyyy v roly dokazovania, že ma na to byt otec? prečo roky hádže vinu na neho, že to kvôli nemu nechce?
O tom je vzťah v manželstve, že ten druhý ma dokedy dokazovať a obhajovať svoje kvality na založenie rodiny?
Keby povedala, že ona sa neciti ale jasne napisal, že dôvod pre ňu je on
@anonym_6b3b8a citujem: " bolo by dobré aj ju vypočuť ako to u nich chodí"... to že ona takto na neho zvaľovala, to je jeho interpretácia... sú ľudia ktorým 100x povieš a idú si svoje ...