Mám 18 rokov, som tehotná a vykašlala som sa na frajera

mimca556
13. máj 2022

Ahojte chcem sa spýtať či sú tu niake slobodne mamičky ktoré bývajú u rodičov ako to zvládate ja mám 18 rokov a som v 21tt . S frajerom sa stále hádame vôbec ma nepodporuje tak som sa na neho vykaslala bojím sa že to sama nezvládnem

diamond007
13. máj 2022

@mimca556 není si ty a on, ale ste VY, VY rodičia a predsa sami deti. Prestaňte sa hádať a začnite sa rozprávať, idete vychovávať dieťa. Či spolu, či zvlášť ale predpokladám že obaja.

mimca556
autor
13. máj 2022

@diamond007 chcela som sa rozprávať ale to sa nedá on je starší ale chová sa ako decko len stále čakám na zázraky že sa zmení aj keď asi zbytočne ...

ellisa12
13. máj 2022

@mimca556 a aký je hlavný problém vašich hádok?

mimca556
autor
13. máj 2022

@ellisa12 on strašne žiarli a pije dosť a potom je agresívny a nedá sa s ním baviť vždy ma obviňuje a pýta sa či je to jeho pritom dobre vie že áno a mne to ubližuje uráža ma to keď sa ma to pýta lebo dobre vie že som mala iba jeho bol to môj prvý vzťah

kandelabra
13. máj 2022

utekaj kade ľahšie, lepšie ti bude samej s dieťaťom, hoci aj u rodičov, ako s takýmto chlapom. Narodením dieťaťa sa problémy väčšinou ešte zhoršia!

ellisa12
13. máj 2022

@mimca556 presne tak utekaj od takého... dostaneš výživné a rodičia ti určite pomôžu... pozri ja veľmi chcem babo s partnerom žiaľ sa nám nedarí ty buď rada ze si tento dar dostala ...
Tak nekaz život sebe ani bábu....
Veľmi ✊️

pribinak
13. máj 2022

@mimca556 prečo si si takýmto chlapom robila dieťa? Keď si chcela sex, mala si sa chrániť. Si rovnako nezodpovedná ako on

Teraz už len odkladaj bloky za výbavu pre dieťa a ďakujem rodičom že ich máš.

timing
13. máj 2022

Nebudes ani prva ani posledna co bude slobodna mamicka.
Mas podporu rodicov? Strechu nad hlavou? Mas, niektore nemaju ani to.
Takeho chlapa ti k zivotu netreba. Alkoholik,agresor? Prosim ta, ked uz nepozeras na seba pozeraj na dieta. Ked bude babatko plakat v akom pristredi ho chces utisovat ak bude mat bolesti v kludnom rodinnom alebo pod natlakom agresivneho priatela?

Uz sa snim nedavaj dokopy. Ukludnu sa psychicky. Mas este dost pred sebou,uzivaj si tyzdne co Ta cakaju. Odkladaj blocky z vybavicky a ked sa narodi dietatko pekne poziadas o vyzivne ( ak ho chces uviest do rodneho listu dietata(

abbey1
13. máj 2022

@mimca556 A toto všetko si zistila až po otehotnením? Denno denne sú tu podobné príbehy. Prečo si vôbec dievča začne s niekým takým? Veď to nie je, že sa rokmi zmenil.

betulinka1
13. máj 2022

@mimca556 v pohode to zvladnes, budu ti pomahat. Len prosim ta dokonci skolu 🙈🙈. To pri babu individuálne das.

h2
13. máj 2022

Zvládneš, neboj. Rodičia ti pomôžu. Aj mladšie boli a zvládli.

evicta_zumpa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petricka22
14. máj 2022

@abbey1 preco? Pretoze ma 18r. Nema skusenosti s muzmi a nevie, co od vztahu ocakavat, ako by mal spravny muz vyzerat. Ty si v 18 vedela odhadnut cloveka? Ja nie, bola som dost naivna, ale s rokmi a skusenostami sa to zmenilo. Akurat dievca malo tu smolu, ze otehotnela…

melanta
14. máj 2022

@petricka22 ale aj v 18 som vedela, že nechcela by som niekoho, kto veľa pije. Na to netreba mať skúsenosti.

elizabet173
14. máj 2022

@petricka22 tak aj v 18 som vedela, že muž, ktorý často pije, nebude to naj. s takým som si ani nezačínala, nie to, aby som s ním liezla do postele. Na to zase netreba ani životné skúsenosti, ani červený diplom. A dievča nemalo smolu, len sa vykašlalo na antikoncepciu, lebo už v 16 dávno vie, ako sa má chrániť, len dnes je zodpovednosť cudzí pojem pre mladé ženy

melanta
14. máj 2022

@elizabet173 vieš kde je problém. Petricka to tu obhajuje. A keď má takýto postoj matka, potom sa nemožno čudovať, že dieťa takto dopadne. Keď dospelá žena napíše, že je v poriadku, že 18 ročná nevie, že nemá späť bez ochrany a s alkoholikom.

elizabet173
14. máj 2022

@melanta čakala som ešte príspevok, že možno zlyhala ochrana. Na MK totiž zlyháva niekoľkonásobne častejšie, ako bežne. Viem, že dievča nemusí mať správny príklad zo svojej rodiny, ale nežije predsa v izolácii a má taký prístup k info, o akom sa pred rokmi mladým ženám ani nesnívalo.

heleninamama
14. máj 2022

Celé zle - zrejme zlyhali rodiny oboch: mladého nezodpovedného alkoholika aj naivného dievčaťa, ktoré s ním vliezlo do postele v čase, keď mala ešte radšej sedieť v škole. Obaja majú svojim spôsobom poznačený život aj keď ona viac, lebo dieťa jej zostane na krku.
Ľutujem hlavne to dieťa, ktoré sa narodí do takýchto pomerov a čakám tu príspevky od pánbožkariek, pre ktoré je tehotná - násťročná vždy hrdinka a dieťa ten najväčší dar.

tinatitti
14. máj 2022

Zbožňujem tieto múdre komentáre, načo si si robila decko s debilom. Vam vždy všetky vzťahy vyšli? Autorka je mladučká, v tom veku ešte neriesis, že chalan občas pije. Ved mládež sa tak dnes chova. Málokto v dnešnej dobe buduje celoživotný vzťah v 18tich. Viac menej si užívajú život. Áno, stalo sa, mladá je tehotná. Nechce počuť kazania od žien z dokonalých rodin s úžasnymi manželmi. Chce počuť skúsenosti žien, ktoré ostali v podobnom veku ako ona s dieťaťom samé. Apropo, neboj, všetko zvládneš, rodičia ti pomôžu. Partner, keď vekom dostane rozum, sa k veci postaví inak. Teraz je to zjavne ešte nereálne. Radšej sa sústred na seba, bábätko. Dokončí školu a užívaj si radosti materstva.

mimca556
autor
14. máj 2022

@tinatitti ja sa teším na bábätko doktor povedal že budem mať dievčatko a som rada že mám rodinu ktorý mi pomôžu a mám kde bývať nieje to až také hrozne aj keď mohlo byť lepšie ale už sa nebudem trápiť

petricka22
14. máj 2022

@melanta petricka to neobhajuje, petricka ma dost pochopenia a empatie. A mozno vy ste mali v rodine alkoholika, tak si vedela, co nechces…
Nevieme ako to bolo a nieco taketo sa moze stat aj “v dobrej rodine”. Hadam teraz nejdeme za to to dievca ukamenovat…

petricka22
14. máj 2022

@melanta a ty si tiez jedna z tych, co potrebuje mudrovat a kopnut si do kazdej. By som sa rada pozrela na tvoj dokonaly zivot bez chyb a na tvoje dokonale vychovane deti, ktore nikdy nemali ziadny pruser. Nespochybnuj moju vychovu, ked o mne nic nevies.
Ale co si deriem hubu, ty sa potrbujes skratka vysmievat vsetkym naokolo, aby si si zdvihla ego.

abbey1
14. máj 2022

@petricka22 Nie, nevysvetlila si mi prečo. Mala som 18, dcéra mala 18, moje spolužiačky, kamarátky mali 18. Moja mladšia dcéra má teraz 11 a snáď každý trošku zmýšľajúci človek vie, aké sú základné ľudské vlastnosti ľudí, ktorými sa chceme dobrovoľne obklopiť.
Vyhovárať sa na mladučký vek, že človek nevidí alkoholizmus, agresiu, že sa celkovo v tom veku nechráni pred otehotnením, že vôbec má intímny vzťah, s človekom, ktorého dobre nepozná, alebo pozná a vedome ignoruje jeho problematické soravanie, to sa nevolá empatia.
To je hlúposť, možno zlá výchova, ľahkovážnosť.
Samozrejme každá z nás želá autorke, aby všetko dobre dopadlo, zvládla výchovu dieťatka, školu a raz našla pre seba milujúceho manžela a pre dieťatko milujúceho otca.
Avšak nemyslím si, že je správne takúto nezodpovednosť zľahčovať, tváriť sa, že všetko v pohode. Problém treba pomenovať, aby sme sa vôbec vedeli z neho poučiť.
Tu nie je zlyhanie, však vybrala som si blbú školu, o rok skúsim druhú.
Tu ide o výber otca dieťatka. I keď ho matka opustí, on otcom bohužiaľ zostane. Celé roky môže robiť problémy, psychické tomu dieťaťu i expartnerke. Celé roky môžu bojovať o výživné, zlý vplyv na výchovu dieťatka. A mohla by som pokračovať a pokračovať.
Prípadne matka s takým partnerom zostane a zasa stovky a stovky úplne nefunkčných rodín, nešťastných detí, týraných manželiek, v lepšom prípade problémových rozvodov.
Moja empatia k tomu ešte nenarodenému dieťatku je to.

petricka22
14. máj 2022

@abbey1 ja predsa nezodpovednost nenazyvam empatiou… ale lahko je sudit druheho. Nie kazda zena ma tolko sebalasky, nie kazda zena ma tolko sebavedomia, nie kazdej bolo z hora dane, ci uz mentalne, ci uz fyzicky, nie kazda mala milujucu rodinu, ktora ju podporovala. Neviem, z akych podmienok dievca pochadza. Mozno to mala doma tazke a nalepila sa na prveho, hoc debila, len aby usla. Nevieme… a preto netreba sudit a poucovat, treba sa snazit pomoc a podporit a nie opovrhovat. Ja ju za to nechvalim, ale tak isto ju nemam potrebu karhat.
Vy si tu kolkokrat ani neuvedomujete, ake mate stastie, ze ste vyrastali v dobrej rodine, kde ste mali lasku, kde vas niekto podporoval, ze ste mohli studovat, ze mozete mat dobru pracu. Ste na seba pysne, kolko ste toho dokozali, no nie kazdy ma zazemie, nie kazdy ma moznosti a nie kazdy ma pevnu volu, vytrvalost alebo mentalene schopnosti sa v zivote presadit.
Neviem, ci ta nieco aj presvedci o inom ako tvojej pravde. Ja som len mala potrebu sa jej zastat, kedze sudit druheho je tak lahke, hlavne, ked nepoznas pozadie…

abbey1
14. máj 2022

@petricka22 Ty jediná tu stále spomínaš súdenie a opovrhovanie. A obvinuješ z neho nás. Pritom sama robíš to isté. Zaradila si nás do rodín so striebornou lyžičkou v ústach, s dokonalými rodičmi , manželmi a úžasným životom.
Takto to predsa väčšinou nefunguje. O akom presadení to píšeš? Myslela som, že riešime základ.
Bohužiaľ, často vidím dôsledky tých nefunkčných rodín a neuvážených vzťahov. Je mi tých detí nesmierne ľúto.
Nikto do autorky nehádže kameňom. Všetci si už potom želajú tú najlepšiu možnú variantu pre dieťa i matku do budúcnosti.
Avšak bagatelizovanie, neustále obviňovanie tých naokolo a podobne, veľmi často vyvoláva dojem, že však ťažká pohoda. Nejako bolo, nejako bude a ja mám proste smolu a ti okolo majú všetko na zlatej tácke.

petricka22
14. máj 2022

@abbey1 ja nikoho neobvinujem, to neviem, kde si citala? ani nepisem, ze si mala vsetko na zlatom podnose, len si mozno mala viac stastia, mozno si si to aj vydrela sama, ale mala si na to pevnu volu a ta tiez nie je kazdemu dana. A to teraz nepisem priamo na teba, ale vseobecne. Ja tu hovorim i tom, ze je lahko sudit, ked o druhom nic nevies… ale ty si z textu vyberas len useky, ktore sa ta nejakym sposom dotknu a nepozeraz na celok…

vero_29
14. máj 2022

@mimca556 otec tvojho dieťaťa to bude stále..to že by dvaja sa hádate neznamená, že sa nebude pekne starať o dieťa a že budu mať spolu zlý vzťah. Byť slobodnou matkou v momentálnom svete je extrémne ťažké, ale samozrejme dá sa to zvládnuť.

tinatitti
14. máj 2022

@mimca556 tak to je dobre, mam radosť z teba

kandelabra
14. máj 2022

tieto koníkovské hádky a obviňovania... v ničom nepomôžu, ale hlavne, že sa dosekáme do krvi. No tak má len 18, no tak asi spravila blbosť že spala s blbcom, môžeme tu polemizovať o výchove, jej rodine a o tom ako dlho sa poznali a čo už o sebe mali vedieť, ale to je aj tak jedno. Podľa mňa má kočka aj tak dosť rozumu keď ako tehotná v v takom veku vedela poslať takého chlapa dokelu. Iná by možno nemala toľko odvahy, ani takú podporu rodiny, možno by ju tlačili do potratu, alebo svadby, možno by sa dala zlomiť a preto, že "sa to patrí" sa vydala, a žila ďalších xy rokov v mizernom vzťahu, z ktorého by vyšla ako ubitá žena na dne... Teraz to síce nebude mať ľahké, ale kľudne to môže v živote ďaleko dotiahnuť.

viky173
14. máj 2022

@mimca556 Ahoj, urcite to zvladnes, neboj sa, nebude to take zle ako to teraz vyzera. Obavy su samozrejme, bude to pre Teba nove, nevies co Ta caka, ale Ty to das. Das to kvoli svojmu dietatu. O to lepsie, ak sa mozes spolahnut na rodinu, ktora by Ti pomohla.
To, ze si sa na neho vykaslala uz teraz, si urobila velmi dobre, a to Ti pisem sice nie ako slobodna mamicka, ale ako dcera slobodnej mamicky, ktora ale takehoto priatela, mojho otca s podobnym spravanim ako popisujes Ty, tolerovala az do mojich 6 rokov. Ked sa na to pozriem spat, vela veci si z toho obdobia pamatam, ktore by som si radsej nepamatala. Bolo by ovela lepsie, keby ho moja mama poslala kade lahsie este pred tym ako som sa narodila ako prezivat to, co som prezivala do mojich 6 rokov. Dieta, ked bude od narodenia zit iba s matkou, nebude poznat pocit, ze mu chyba otec, lebo to nikdy nezazije, takze pre neho to bude normalny stav. Mne nechybal taktiez, praveze to bol pre mna pocit vykupenia, ze konecne to vsetko skonci. Takze je lepsie vyrastat v pokojnom prostredi aj ked len s jednym rodicom, ako s oboma, pricom otec je alkoholik a hadky su na dennom poriadku.
Drzim palce ❤