So snúbencom sa vo vzťahu neposúvame dopredu

majca1995
8. apr 2020

ahojte ..
mám taký problém.. mám snúbenca sme zasnúbený od vianoc minulého roka ja mam 25 a on 26 sme spolu dva roky ..
ľúbime sa aj všetko len proste nejako sa nikam nepohíname čo mne dosť vadí .
nebývame spolu on býva s mamou a ja doma bývam sama v jednom dvore s mojou maminou.
dnes sme sa dosť pohádali odišla som a neviem,či mám chuť aj v tom vzťahu pokračovať.
Vadí mi dosť to, že ked sme u nich tak večer utekáme ku mne domov nikdy som u nich nespala.
Koľko krát som u nich celé dni pomáham jemu či jeho mamine a večer sadnúť do auta utekať domov a na další deň zas k nim.
Dosť ma začalo štvať aj to, že svokra nechce ani pocuť že by sme mali dieťa furt len že v 30 tke že ona by dieťa v tejto dobe ani nemala a o svadbe už vôbec .
vychádzame spolu fajn, ale tieto reči od nej ma dosť zaboleli na koľko si myslíme, že už máme aj vek a čakala som skôr že by bola rada keby jej raz oznámim že som tehu.
a za dalšie mi vadí máme ísť bývať asi 2 m od nej a dom je stále písaný na ňu neni na snúbenca takže on si nemôže ani zobrať hypotéku aby to dokončil tak sa len tak trápi.
a on mi povie, že nie som normálna ked mi občas dojdu nervy a niečo mu poviem , že mne všetko vadí a že ked sú kkti s jeho mamou tak že mám ísť domov ako napr dnes ale ja to tak nemyslím len proste mne chýba to že spolu sme malo že spolu nezdielame jednu domácnosť že sa naťahujeme ako soplavé deti pritom už máme vek aby sme aspoň spolu bývali.
neviem možno to len ja vidím tak čierno a som až príliš náročná ...

pribinak
8. apr 2020

Bývať 2 metre od nej? Ty by si mala chcieť ísť od nej 20000m a nie 2m

gladys_07
8. apr 2020

urcite nie byvat k nej!! preco nemozete ostat byvat u teba? Nebude snubenec mamanek? :(

anonymdonyma
8. apr 2020

V prvom rade by si sa nemala hnevať na to že má takú xxx mamu. On za to nemôže na tebe je už iba zistiť či si to uvedomuje a vidí že nie je všetko v poriadku. Ak to vidí a dokáže ťa pochopiť dala by som tomu šancu , ak je to však makinkin maznáčik a chybu v nej žiadnu nevidí tak ber nohy na plecia a kade ľahšie .

jaass
8. apr 2020

@majca1995 moja rada..hm, skúste sa viac venovať sebe a teraz sa to nedá ale nejaké výlety, jednoducho aby ste spolu boli co najviac... a dalsia vec, dva roky nie je vela, cize ho nepoznas az tak dobre a dávaj si pozor - neze potom zistíš, že on je maminkin miláčik a ked spolu budete o 10 rokov a ona mu zavolá, ze ho potrebuje a on hned pojde...a aby si ty nebola cely zivot na druhom mieste. V tomto nemáš taký pocit?????

majca1995
autor
8. apr 2020

Ja u nich trávim celé dni a on príde len večer ako zvykla som si na všetko už ale v tomto mi dochádzajú sili a nemám chuť už vôbec pokračovať..
raz som mu to povedala že je mamičkár tak sa sťažoval mame a tá mi to po dlhšej dobe povedala ale povedal že neni.. dosť ho to urazilo vtedy ale keby neni mamičkár tak už tam neni..
On vidí , že to neni v poriadku , ale dáva to za vinu mne , že som taká , že hladám len konflikty aby sme sa hádali ale to vôbec tak nie je .

majca1995
autor
8. apr 2020

@gladys_07 nechce ísť bývať sem .. jeho mamka mi minule začala že má 6 rokov do dôchodku a že bude sama že nevie čo bude robiť ..

jaass
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majca1995
autor
8. apr 2020

a napríklad vadí mi aj to že chodievam tam pokosím im vždy dvor záhradu pomôžem s drevom navarím alebo donesiem navarené z domu o psika sa starám záhradu vyčistím no proste na komplet všetko a dnes mi vraví , že prečo nepomáham jeho mame sadiť muškáty reku ja tu nie som doma ja to nebudem robiť , lebo som si chcela kúpiť minule kvet do altánku a povedala že nie tak asi sa jej nepáčil a ja sa jej nechcem starať do záhrady zbytočne ...

jaass
8. apr 2020

@majca1995 no vidim, ze je mamičkár, predsa len.... nikdy by som takého nechcela, poznám 3 zeny, ktoré majú ´mamičkárov´ a každá jedna z nich mi povedala, ze keby mohla vrátiť čas späť.

stanulienkat
8. apr 2020

Tak 2 roky nie je az tak vela. S dietatom pockajte. Ked mate teraz taketo konflikty,co bude,ked budete spolu byvat? A este so svokrou za chrbtom. A uz vobec nechapem,naco si denne u svokry a muklujes tam.

majca1995
autor
8. apr 2020

@stanulienkat nepripúšťala som si to až tak snažila som sa im pomôcť a nech vidí, že si našiel niekoho kto sa "o neho postará" že nie som dáka lemra .. no nemyslím si, že sa dostaneme do takého štádia bývanie ked sme sa ani teraz nejako nepohli s tým domom ..

stanulienkat
8. apr 2020

@majca1995 ako bude vztah fungovat,budes vidiet ak budete spolu zit. A u svokry by som to fakt neriskovala. Moze byt akokolvek fajn,po case si zacnete liezt na nervy a bude sa do vas starat a mudrovat do vychovy dietata. Precitaj si tu zopar diskusii o svokrach

majca1995
autor
8. apr 2020

@stanulienkat Ďakujem prečítam 🙂 no neviem či by sa ona starala ked nechce ani počuť o vnúčati a svadbe .. jeho brat sa zobrali tak, že jej to ani nedali vedieť asi vedela jej druhá nevesta prečo ...

katkami123
8. apr 2020

@majca1995
Pekne si ťa ten snúbenec vycvičil, keď jej tam už teraz takto makáš a očividne sa mu ešte máli. A teraz si pridaj do toho deti, ktoré sú úplný požierač času, plačúcu mamu, ako už nezvláda a ty, ktorá nebudeš vedieť či sa rozpoliť alebo rozštvrtiť a kde skôr utekať. A aj tak bude stále malo a zle. Ona ti nepriamo nepovie, ze ta nemá rada, myslím, ze takto pasívne ti to dáva dostatočne najavo. A nečakaj, ze sa to narodením dieťaťa znení. Bohužiaľ, sú aj nevyrovnané semetriky, ktoré dokazu žiarliť aj na to čiste nevinne dieta, pretože sa s ním musí deliť o synacikovu pozornost a lásku. Všímaj si veľmi dobre už teraz varovne signály, aby si neskončila ako slobodná mamička. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale tu nie je nič dobre. Od toho ako ti bude zasahovať do výchovy, lebo bude kúsok od toho, ako si na druhom mieste. Jeden väčší pruser ako druhy, lebo teraz je ešte dobre, riešite malichernosti, len co keď prídu ozajstne problémy a ty napríklad budeš potrebovať tu pomoc, aj to sa môže stať.

jaass
8. apr 2020

@katkami123 super si to napísala....

majca1995
autor
8. apr 2020

@katkami123 parádne napísané ..🙂 hej máš pravdu veľmi si ma vycvičil to ma dnes ešte chcel naučiť píliť drevo s motorovou pílou ..
noo ja si mysôím, že ona nechce aby sme mali deti aj skrz to že ja ju zoberiem vždy kam potrebuje a povedala mi že mám počkať do 30 tky lebo nebudem mať čas vôbec na seba a nikam nebudem chodiť a podobné veci ale inak nechodím ani teraz nikam len do práce domov a k nim teraz do práce nie lebo máme zatvorené skrz tej vírus ale inak mám taký režim takže ja sa neflakam s nikým nechodím po discotekách len skôr si myslím, že sa bojí, že by prišla oo mňa a čas ktorý dávam jej by som dávala svojmu dietatu

jaass
8. apr 2020

@majca1995 vieš si s ním predstaviť celý život?

kiki68
8. apr 2020

Prec od svokry, trvat na bydlisku mimo rodicov. Byt Tebou tak mozno vyskusam byvat v prenajatom byte, nejakom mensom a mimo toho mesta ci dediny. A budes vidiet co mas doma a ci chystat svadbu. Ked to nepojde tak proste smola, furt lepsie ako byt rozvedena

c_est_la_vie
8. apr 2020

@majca1995 svokre treba povedat ze jej dakujes za nazor, ale ty sa budes rozhodovat kedy mat dieta a s kym a jediny, koho nazor zavazi je mozny otecko ( aj ked podla tvojho popisu by hned zacala spracovavat tvojho chlapa).
Chlapa by som nechala par tyzdnov vydychnut a potom zobrala niekam na prechadzku do prirody a kludne bez emocii popisala situaciu z tvojho pohladu ( ze do vztahu davas dost energie, pomahas im s domacnostou i financne z lasky k nemu, ale nedostavas nic spat a nevies ci v tomto chces dlhodobo pokracovat a stracat cas, kym si si mohla budovat vlastnu domacnost).
Ked to nepochopi, kasli nanho. Ak ta ma rad tak sa aspon spyta co si predstavujes a urobi nejake kompromisy.

majca1995
autor
8. apr 2020

@kiki68 vravela som aj o byte ale ani počuť, že on do bytu nepôjde že on by aj tak utekal tam kde býva tak že zas by som tam bola sama

deti95060810
8. apr 2020

no ja to vidím troška inak... Tiež mám syna dokonca v tvojom veku a neviem prečo by som mu mala prepisovať dom v ktorom bývame celá rodina.... Však nech sa mladý troška potrápi a nie hneď prísť rovno ku hotovému.... Tak isto som bývala s rodičmi roky, aj za nevestu som bola a veru že si svoj dom vážim nadovšetko....
Myslím že si ani nezapadla do ich rodiny....

majca1995
autor
8. apr 2020

@c_est_la_vie dnes sme sa išli prejsť a som mu povedala teda že či povedal mame že sa chce ženiť lebo jej to chcell povedať a on že nie (lebo včera mi až bolo do plaču ked som odchádzala tak som mu vravela čo sa stalo a ja že ale nevrav že som ti niečo vravela a on že tak jej to poviem inak no a nepovedal )
a s tým že povedať mu to tak vravela som to pár krát ale to hned obráti na mna že mu to vykrikujem a že nemusím ím nič robiť

katkami123
8. apr 2020

@majca1995

To nemyslíš vážne 😂😂😂😂 ako ja sa na tom smejem, ze Ta chcel učiť ešte rúbať motorovou pílou 😂😂😂😂
Dievca zlate a toto si ty všetko necháš úplne vážne? 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
No, tak už teraz vidíš, kde je tvoje miesto, byt jeho matke otrok. Pokým posluchas, je dobre, neboj, teraz si ešte dobrá, lebo skacem ako psík, prídu časy, keď nebudeš môcť vladat, lebo pri dieťati to nie je o tom, ze nikam nepôjdeš. To sú neprespane noci, to je, ze ti decko reve, ty nemáš navarené, ožehlené, upratané a musíš ísť ku nemu a nemáš čas si doma urobiť, nie ešte svokre. Otvor oči. Ty ešte nevieš, čo to obnáša, ona áno, už 2x, nepriamo ti dáva na javo, že ti nepomôže. Ak jej tam nebudeš chodiť pomáhať, potom ešte budeš zla. Keď sa ťa teraz snúbenec nedokáže zastať a pripravuje ťa čoraz intenzívnejšie na úlohu matkineho poskoka, myslíš si, ze sa ťa zastane, keď budeš s dieťaťom, ešte viac od neho závislá či už financne alebo po psychickej stránke, s mastnými vlasmi, kruhmi pod očami? Ak to nerobí teraz, nebude to ani potom už tobôž, lebo nebudeš mat kam ujsť, budeš v jej dome. Dievca, neznic si život a záchod veľmi ďaleko tie ružové okuliare.

Inak, berie ťa vôbec ako rovnocenného partnera? Lebo mne to príde take, ze keď Ta už učí píliť drevo, niečo nie je v poriadku. A ty? Nebojíš sa mu povedať na niektoré veci nie? Len aby zle nebolo?

kiki68
8. apr 2020

@majca1995 tak to asi mozes rovno odpiskat, kedze on od mamicky nepojde a Teba by tam cakalo peklo. Pozriet a mama odpiskala jednu svadbu tyzden pred nou a vsetci to prezili. Doteraz je rada, ze sa vtedy nevydala, az mojho tata si vzala a su spolu 36 rokov.

sapetka
8. apr 2020

Dievca utekaj

majca1995
autor
8. apr 2020

@deti95060810 toto je dom po jeho ocinovi nadrel sa tam najviac on lebo on si to prerába z výplat a ona mu to slúbila že ten dom bude jeho ja si naň vôbec ale vôbec nenárokujem nemám na to právo len sama mu vravela nech si zoberie úver a nech si to dokončí ale nič z toho

tinatitti
8. apr 2020

V dnešnej dobe by som sa do dieťaťa nehrnula. Počať v období pandémie je podľa mňa obrovské riziko. Takže ak môžem poradiť, chráň sa dvojnásobne viac ako inokedy. A ten váš vzťah? Opýtam sa inak, keby nebola svokra, bolo by to ok? Podľa tvojich predstáv? Sprava sa on k tebe slušne, si stred jeho vesmíru? Je to muž, s ktorým chceš zostarnut? Môžeš sa na neho plne vo všetkom spoľahnúť? Obávam sa, že na väčšinu si odpovedala nie. Si ešte mladá, bezdetna, nájdi si niekoho, pre koho budeš kráľovnou, s kým sa budeš cítiť dobre aj v tej najťažšej situacii. A nezabudni, s mužom si berieš aj jeho rodinu. Držím palce

majca1995
autor
8. apr 2020

@katkami123 nepoviem mu nie , lebo aj sa bojím a snažím sa mu pomáhať .. mňa naučil už zo všetkým hádam robiť čo našiel ale na túto pílu som sa dnes fakt necítila :D :D :D dosť čo som mu to všetko pofúrikovala :D :D
je mi ťažko a fakt ma najviac trápi, že si ma nevie zastať ... :(
Ďakujem <3

majca1995
autor
8. apr 2020

@tinatitti nehrniem sa hned ale zas myslím že 30 je dosť neskoro ..
keby sa vedel trochu rozhýbať a odtrhnúť sa od nej tak by som si vedela ale v tomto aká tá situáacia je tak to vôbec ... Ďakujem ste zlatá 🙂
Ďakujem za každý názor 🙂 vážim si ho a pomáha mi rozhodovať sa ako dalej 🙂

janinah
8. apr 2020

Nemám čas rozpisovať,zažila som toho dosť....a to som si presadila bývanie v meste ,nie vo svokrinom dome....svokra ho tam furt ťahala,lebo robota a zas len robota a ona nevládze a pestovala v zahrade a na poli akoby mala 10 detí....skončilo to tak,že ak som chcela byť celý víkend s manželom,tak ber 2 deti,kopu vecí pre ne,jedlo a smer svokrin dom,tak rob kolko vládzeš,potom dôjdi do svojho bytu v nedeli večer a porob si tam,nik mi za ten čas doma nenavaril,neopral....ked som ostala v byte,on šiel mamke pomáhať....87 mechov zemiakov napr. dopestovali....škoda spomínať...ty ak sa dá,tak ho ťahaj bývať preč,kúpte byt mimo alebo sa rozíď,nebudeš spokojná.....a neotehotni,pred svadbou nie,to by ťa svokra mala len z aprespanku,ktorá si jej synáčika získala cez dieťa...a prestaň tam makať,j atehotná tie zemiaky vo vedrách vláčila,ach aká som hlúpa bola...