icon

Dva roky sa prispôsobujem ja

perlivka
9. apr 2013

Ahojte rada by som poznala vas nazor...už dva roky sa prisposobujem ja mojmu ex....ked mala mala styri mesiace tak som odisla od neho ale na jeho podnet...ide o to ze uz ma nebavi byt na mobile a cakat kedy napise ze si dojde pre malu a ked ja potrebujem aby ju zobral tak nie uz dlho to ani neskusam radsej a vybavim si strazenie u niekoho.Boli sme na sude ohladom vyzivneho.Daval mi po dohode somnou 100 eur ale nic navyse.Zdalo sa mi to malo tak som to dala na sud a sudkyna mi uznala 120..ale sa odvolal a odvolaci sud mu uznal 100eur.No a vcera som mu napisala ze chcem ist na nakupy pre malu kupit nejake oblecenie a ci mi potom podla toho co kupim ci mi na to nejakou ciastkou prispeje ani sa neunuval mi odpisat.Neviem asi ak mu urcil proste sud ze ma tolko a tolko platit tak uz nemusi nic navyse prispievat??Tak som sa nahnevala viem ze som nemala...a povedala som mu ze rusim nasu dohodu ohladom stretavania sa s malou(mame to len cez socialku spisane)a proste aj ja si chcem urcovat kedy si ju bude bravat..preco by som stale mala cakat kedy sa on ozve???A hlavne chcem mat urcene casy...a pritom viem ze ma vela krat ma volno a ani si po malu nedojde...proste ked mu vyhovuje tak dojde a ked nie tak nedojde....na mna tiez nebude nikto brat ked zacnem pracovat! a tiez sa chcem opytat co by ste urobili keby z materskej platite uz pomaly tri roky 50 eur za nieco(nabytok)ktorý ma vas ex v byte a vy nemate ani peniaze ani nabytok??a este ho aj doteraz splacate?a ked som si ho pytala tak nezajem a nechce mi dat ani nabytok ani peniaze??ci mam mu ho nechat ked ja nemam nic(myslim celkovo nic)?

Strana
z2
sisaha
9. apr 2013

@perlivka nerozumiem poslednym vetam..
co sa tyka stretavania, daj na sud navrh na urcenie styku, nemusis tym padom cakat na telefone, ci sa milostivemu uraci prist pre dieta. Vyzivne: Urob si v exceli tabulku so vsetkymi vydavkami, ktore s malou mas... - zahrn do toho aj jednoraze, aj nakup plienok, podbradnikov, najomne, elektrinu - proste vsetkeho co pre malu potrebujes. sumu vydel 12-timi. Vyjde ti suma na mesiac a tu vydeľ este raz dvomi. A tuto sumu by si si mala pytat ako vyzivne - tabulku dolozis, aby aj sudca videl kolko minies.
Nerozumiem tym platbam za nabytok..Brali ste si spolocny uver? Preco platis za nieco co nemas? To treba vyriesit..

perlivka
autor
9. apr 2013

@sisaha no ohladom toho vyzivneho ja uz sa nemozem odvolat lebo to nam uz urcil odvolaci sud tolko aby platil vyzivne...ale mozem potom poziadat o zvysenie ked pojde mala napr:do skolky ale to pochybujem ze mi zvysia a ak by mi zvysili tak on by sa zas odvolal...no a k tomu nabytku tak ja som si sama brala taku bezurocnu pozicku a este ju splacam...a brala som ju na ten nabytok no a ten nabytok zostal u ex v byte no a ked som si pytala aby mi bud vratil nabytok alebo dal zan peniaze tak sa len pousmial..ze on mi ho nema z coho vyplatit!! no a neviem co mam proste urobit alebo mu ho mam nechat??

sissy27
9. apr 2013

@perlivka sorry, zas raz budem za bezcitnú sviňu, ale nemôžem si pomôcť... čím rozmýšľaš?? prečo sa jemu podriaďuješ? na súde si si na základe čoho pýtala sumu 100€ mesačne? prečo si si rovno s návrhom na výživné nepodala aj návrh na úpravu styku otca s dieťaťom? nebudeš si ani ty určovať, kedy si má malú zobrať, toto vám určí súd (keďže sa neviete dohodnúť) ...a nie, ak súd odklepol 100€ výživné, tak on nie je povinný ti prispievať nad rámec, to sa darmo rozčuľuješ...
s nábytkom / splátkami ťažko, ak si si zobrala dobrovoľne úver na seba, tak ti iné neostáva, len to splácať alebo sa skúsiť obrátiť na políciu a za ich asistencie si odviezť nábytok...ale ak je to bezúčelová pôžička, tak veľmi ťažko budeš dokazovať, že práve z tých peňazí sa kupoval nábytok...

sisaha
9. apr 2013

@perlivka myslela som podat zvysenie vyzivneho..Urob to ked pojde mala do skolky...Tam sa moze odvolavat kolko chce, mas na to narok - zvysenie je odovodnene...Ak je spekulant, odporucam potom s pravnikom..
A co sa tyka nabytku...chod na policiu a podaj a neho trestne oznamenie.. Doklady o kupe mas, o uvere tiez...
Nevidim dovod preco by si mu mala splacat nabytok...
Alebo vezmi troch hrubokrkych chlapov, ktorí ti tvoj nabytok od neho odstahuju...Ak by boli problemy, tak si k tomu prizvi policajtov (doklady o kupe samozrejme maj pri sebe, aby si vedela preukazat, ze mu nestahujes nic jeho) 😉

perlivka
autor
9. apr 2013

@sisaha no mas pravdu vo vsetkom🙂)) no a on je policajt🙂)no a ja sa asi skor hanbim ist na tu policiu☹( akurat som nevedela ze ak ma urcene sudom tolko a tolko tak ze uz sa vlastne nemusi nicoho bat..a preto nemal snahu ani odpisat...lebo vie ze nadramec uz nemusi(a to som ja nevedela)ano mam vsetko ohladom nabytku fakturu aj to ze je to vystavene na moje meno...len ja som blba a nedokazem tam dojst a proste mu zaklopat ze som si prisla pre moj nabytok...je tam aj nejaka premlcacia doba??ze dokedy si mozem prist pre ten nabytok??viem pisem ako madar ale uz to trva fakt dva roky a ja sa stale nejak neviem k tomu dopracovat lebo proste neviem co mozem a co nie☹(

perlivka
autor
9. apr 2013

@sissy27 nevšimla som si tvoju spravu🙂) no a ja som ziadala 150 eur ale sudkyna mi urcila 120..no a spisala som si ake asi mam vydavky...no a preco som si nedala aj styk lebo najprv sme ohladom toho boli na socialke a nechcela som nejak robit problemy ohladom ich stretavania..no a mne to proste nevyhovuje ja by som chcela aby boli urcene dni no ale kedze je policajt a "vela pracuje na smeny"tak si myslim ze aj tak mu urcia ako bude chciet on...lebo uz vtedy mi sudkyna vravela ze nejak sa musime dohodnut...

sisaha
9. apr 2013

@perlivka na to ti odpisem iba, ze kto sa boji, nesmie do lesa..
na tvojom mieste mu dam termin kedy spristupni byt na odstahovanie a ked povie, ze nie, tak ze mu spravis tu hanbu a prides aj s jeho kolegami... 😉

sissy27
9. apr 2013

@perlivka jaj no "nechcela som robiť problémy" - ale že on ich robí tebe, tak to už je ok? určenie styku nie je vyrábanie problémov, ale často práve ich predchádzanie... ale ak ty si celý čas takáto ako tu, že nechcela som, myslela som, nevedela som, tak ja sa nečudujem, že s tebou zametá ako sa mu zapáči... žena, hlavu hore a trošku sebavedomia, musíš si vedieť aj dupnúť 😠 je tu aj dosť tém okolo výživného a týchto vecí, tak trošku googlim, čítam, a zistím, že ak chcem 150€ výživné, tak si musím vypýtať aspoň 200€, a výdavky nie že "aké asi mám" ale vyčíslim ich čo najpresnejšie a zarátam tam aj papierové vreckovky, ktorými decku utieram sople... a čo sa týka styku otca s dieťaťom, súd do istej miery prihliadne na jeho prácu, ale stanoví mu napr. každý druhý víkend a keďže on vie, že každý druhý víkend má program, tak v jeho vlastnom záujme je, aby si to v práci zariadil, a ak sa nedá, tak sa môže s tebou dohodnúť dostatočne včas na náhradnom termíne a ak súhlasíš a má prísť o 14.00 a 14.10 ho nie je, tak odchádzam aj s dieťaťom z domu a nečakám...

perlivka
autor
9. apr 2013

@sisaha 🙂)))) to si pekne napisala🙂) ved ja som sa mu uz s tym vyhrazala🙂)) a on sa zas len zasmial...urcite to riesil s pravnikom..a musim aj ja lebo asi mu nieco poradil...lebo nemam ani ponatia ci mam vobec na ten nabytok pravo...ale aj tak dakujem za odpovede🙂

petiku
9. apr 2013

ahojte...ja som v podobnej situácii....Ešte stále muž si napíše, kedy môže byť s malou, ja mu ju dám v tie dni 2x do týžňa a aj tak ma obviňuje, že mu ju nechcem dávať. Sme v rozvodovom konaní-podala som ho už 12.11.2012 a stále čakám na termín. Platí na malú 100 eur a ja mám 199 rodičovský. Vždy som tá najhoršia a on vysmiaty, lebo sa na všetko odvoláva a vyhráva.Držím vám palce.

perlivka
autor
9. apr 2013

@petiku ja by som najradsej bola keby nam sud urcil dni alebo cas nech nie som na mobile....lebo viem ze vela krat ma volno a bud ide lyzovat,plavat,s kamosmi von,a ja keby som mu napisala ze potrebujem aby si zobral zajtra malu tak je v praci🙂) tak to uz ani neskusam🙂

petiku
9. apr 2013

@perlivka snáď sa Ti to podarí, keď podáš návrh na upravenie styku s dieťaťom. Môj my vravel, že sa musím prispôsobiť ja jemu, lebo on je vojak a pracuje a ja som na materskej.

perlivka
autor
9. apr 2013

@petiku no a prave toto nechcem sa stale prisposobovat do prace pojdem az v septembri... moj ex je zas policajt🙂))

petiku
9. apr 2013

@perlivka policajt a vojak-to je to isté-sú najmúdrejší ...moja malá má 7 mesiacov-odišla som od neho, keď mala 2 mesiace, bývam u rodičov v jednej izbe ešte so staršou dcérou a dnes si ju prvý krát berie domov-chce ju aj nakrmiť a prebaliť. Čo nikdy nerobil. Mám z toho hrôzu.Mával ju len vonku.Stále kojím a malá ešte málo papá príkrmy-ale vysvetlíš mu to?

maxilienka26
9. apr 2013

neviem,čo to je s tými chlapmi...otec mojho 1,5 ročného syna ho ešte ani nevidel...nie je to Slovák a asi mal pocit,že ho nemôžem nájsť,neodpovedal na sms a nakoniec si pre istotu zmenil číslo...ale podala som návrh na určenie otcovstva,keďže sa s ním nedá po dobrom,tak len dúfam,že to dopadne dobre,aj keď na čo je môjmu synovi otec,ktorý ho nechce ani vidieť?

perlivka
autor
9. apr 2013

@petiku 🙂)) veď to maju vzdy pravdu🙂 ja keby som nebyvala u sestry tak by som musela byvat pri nasich v jednej izbe ja mala2,5 roka a moj brat 30 rocny.-))) no hruza chvilu sme tak boli a uz ma porazalo🙂) no ja som mu ju davala ked mala mala 5 mesiacov ale v podstate som vedela ze sa ako tak postara...ale ja som ju už nekojila ale keby som mala co i len nejaky zly pocit ze sa nevie postarat tak mu ju nedam! A ty ked ju este kojis tak urcite by som mu ju dala tak ako by to mne vyhovovalo a malej...su veci ktore viem zeby som si za nimi stála.Toto viem zeby moj ex pochopil ohladom kojenia...

perlivka
autor
9. apr 2013

@maxilienka26 hmm ved moj odpisuje len ked to jemu vyhovuje...a preco chces urcit otcovstvo?ci koli vyzivnemu??

maxilienka26
9. apr 2013

@perlivka hej,hej,kvoli otcovstvu,lenze ked som bola u nas na socialke,tak mi povedali,ze ked neviem jeho adresu trvaleho bydliska,tak mi nemozu pomoct...fakt super,a tak som napisala rovno do ciech a uz tam maju navrh,dufam,ze do leta sa to vyriesi..budeme musiet na testy DNA,ale to je v poho,len nech to uz mam na papieri,ze je jeho otec,potrebujem peniaze,aj ked to nebude vela,len sa desim toho,ze sa zrazu rozmysli a bude chciet maleho na vikendy alebo co...nemozem predsa s malym cestovat desat hodin hore dole..

sashabb
9. apr 2013

@maxilienka26 tak ono si to treba dobre rozmyslieť či ti to za tych par "šupiek" ktoré ti ani nemusí nakoniec platiť stojí. Pokiaľ má takýto postoj, tak by som to vôbec nehrotila a radšej by som tych par € oželela ako mala neskôr problemy.
A to, že by chcel dieťa na víkendy ... s tym rátaj. Nemôžeš to predsa brať len tak, že posielaj mi prachy a inak mi daj pokoj 🤐

perlivka
autor
9. apr 2013

@maxilienka26 no ved to tak byva ze otcovia sa zrazu zobudia a chcu vydat svoje deti...vobec neviem ako postupuju ked su rodicia z inych miest alebo krajin..no budes to mat tazke ale hadam to bude v tvoj prospech🙂)

perlivka
autor
9. apr 2013

@sashabb hmm to je tiež pravda že budu z toho velke problemy☹

sashabb
9. apr 2013

@perlivka jednoznačne nič dobre z toho nebude.

A pokiaľ byvaju ďalej od seba a sud urči stretávanie, tak jednoducho to bude musieť matka rešpektovať. Buď si bude otec pre dieťa chodiť, alebo sa stretnú na "polceste" ale určite to neskončí tak, že matka povie nie a tym to končí.

perlivka
autor
9. apr 2013

@sashabb ano to som pocula ze na polceste by sa mali stretnut..len som nevedela ci je to pravda..

sashabb
9. apr 2013

@perlivka sud pozerá v prvom rade na dieťa a dieťa má mať kompletnú rodinu. Čiže ak sa rodičia rozvedú, nieje dôvod aby dieťa ostalo iba s matkou a otec bude zrazu vzduch.

Preto sa aj čudujem veľakrát takým príspevkom, že ideme na DNA testy, nechce sa k tomu priznať, a donutim ho len skrz výživné. No nezabudnú dodať, ale hádam nebudem musieť malého/malú dávať k otcovi 🤐

kikaba44
9. apr 2013

@maxilienka26 Nič v zlom, a ty si pred tým nevedela s kým si sa schotárila? Píšeš, ako by si bola prekvapením celá bez seba a jediné čo ťa trápi sú peniaze a že nevidel dieťa? A je vôbec isté, či je jeho? 😕

kaktusik007
9. apr 2013

@petiku
@perlivka baby, vy dve ste sa v tejto teme nasli... ja vam k tomu napisem iba to co @sisaha a
@sissy27 - ked ste tak makke a nechate si sebou zametat a ste na spagate, je to vase slobodne rozhodnutie. ako - nemam na vas dve fakt slov........ a uprimne, nedivim sa vasim ex, ze robia to co robia a smeju sa vam do tvare - vedia, ze vy dve absolutne sa na nic nezmozete... bohuzial pre vas... 😖

maxilienka26
9. apr 2013

@kikaba44 jasne,ze som to vedela,lenze povodne som to nechcela vobec riesit,ked on nemal zaujem. Lenze na druhej strane raz sa ma maly moze spytat,preco nema v rodnom liste ziadneho otca,a tak to riesim teraz. A bola by som len rada,keby sa spamatal,lebo napriek tomu,ze moj priatel ma drobca velmi rad,mal by poznat aj bio otca.

perlivka
autor
9. apr 2013

@kaktusik007 absolutne dotoho nevidis..tak nesud...ale je to tvoj nazor z par viet si to takto skonstatovala...asi nie som svina ako to pisala sissy 27....nevidis do toho ako je to a bolo cele...

perlivka
autor
9. apr 2013

@kaktusik007 nikdy by som nevedela niekomu taketo napisat...a som za to rada a neboj mam aj svoj nazor aj vsetko co treba🙂)) pekny vecer🙂)

kaktusik007
9. apr 2013

@maxilienka26 tak ak mas priatela, tak uz uplne nechapem preco riesis bio... to ked sa nahoodou za noveho chlapa vydas, chces riesit natahovacky s bio??? nechapem.. ale ok, tvoj zivot, tvoje komplikacie...

@perlivka zial vidim do toho.... bojis sa ho, je policajt... a tym to konci....

Strana
z2