icon

Hrozí mi niečo, ak syn nechce k otcovi?

6. nov 2023

Zdravím otec môjho syna ho 5 rokov nevidel, minulý rok si požiadal o styk s malým, nakoľko sa vrátil zo zahraničia, kde sa druhy krat rozviedol. Chodili sme psychologicke na upsvar, sedenia išli celkom dobre, no keď už prišlo v piatok k tomu, že si ma ex syna na 3 hod vyzdvihnúť, syn sa sekol (8r), zacal plakať nedalo sa s ním hnut povedal ze sa bojí ísť s nim sam, ex odisiel. V sobotu radšej ani neprišiel. Podotýkam, že synovi vysvetľujem a vediem ho k styku , taktiež psychológ bol môj návrh, nemáme zlý vzťah, len sme sa dlho nevideli, vážim si ho aj keď mi ublížil a spravil v živote veľa chýb, je to otec môjho dieťaťa a na tom nič nezmením. Dnes mi na upsvar pohrozila ze si môže ex vynucovat svoje práva políciou a tak. Hrozí mi niečo? Ved ja som všetko splnila, syn bol pripravený, bohužiaľ dostal nejaký sok alebo co.

januska12323
6. nov 2023

Nemohla si ísť s ním?

zuzubb007
6. nov 2023

A co si nesla s nim, chuda dieta

mirkava
6. nov 2023

Nečudujem sa synovi, že nechcel ísť s pre neho cudzím človekom. Určite by som zo začiatku chodila spolu s ním na nejakú kratšiu prechádzku. Otec si musi získať synovu dôveru a aj tvoju samozrejme ak chce byť so synom sám. Toto musí pochopiť.

autor
6. nov 2023

@januska12323
@zuzubb007 nie ex ma neodkladne ze uz s nim ma byt sam , nemyslim si ze by s tým súhlasil, ale neviem ci som to dobre napísala syn nakoniec zostal doma, preto sa pýtam ci mi niečo hrozí keďže "neplnim súdne rozhodnutie"

melanta
6. nov 2023

Ex sa ti nejak vyhráža kvôli tomu? Ak nie, nerieš. Dieťa otca nevidelo 5 rokov, je úplne logická táto reakcia. Navrhni ex, že by ste išli niekam spolu vy traja, na prechádzku, do cukrárne či na burger. Aby dieťa videlo, že otec je v poriadku, že vy dvaja spolu pekne komunikujete. Ak je ex normálny, pochopí to. Že má neodkladné neznamená, že sa vy nemôžete dohodnúť, že urobíte pár stretnutí spoločných. Možno by som išla aj niekam na celý deň do aquaparku, kde by mohol syn s otcom byť aj chvíľu sám, pričom by videl teba.

klip0
6. nov 2023

A ex má aký postoj ? Ak mu na synovi naozaj záleží a chce sa s ním naozaj stretávať, tak bude akceptovať adaptovanie syna na novú situáciu tak, že budete najskôr všetci spolu.
Veď je to 8r dieťa, keď sa 5r nevideli, on si ho ani nepamätá. Je až neuveriteľné chcieť po ňom aby bol s otcom sám. A políciou by si právo vynucoval v takomto prípade len úplny chrapun, čo verím že nieje. Veď snáď by ho nemala.policia nasilu oddtrhnut a nasilu dať otcovi preboha
Určite sa porozprávajte a dohodnite na spoločných stretnutiach. Malý si zvykne a môžu byť potom sami

januska12323
6. nov 2023

No keď si dieťa "len tak" nedala vlastne maríš rozhodnutie. Mohla si sa ozvať a ísť s nimi, pozvať ex ku vám, je kopec možností. Alebo aspoň tak, že by išli sme sami a ty pár metrov za nimi aby mal syn istotu a vy s ex sa nemusíte baviť.

nyusika
6. nov 2023

ked je tvoj ex aspon trochu "normalny", zacne si vztah so synom budovat postupne - najskor u vas, hodinku-dve...a takto pekne dalej. navrhni mu to, slusne vysvetli, o co ide - uvidis reakciu

autor
6. nov 2023

@januska12323 a keď marím to rozhodnutie mi hrozí co ?

nyusika
6. nov 2023

nermaris rozhodnutire.
syn je uz dost velky, proste ked to nejde, tak to nejde...najlepsie pre teba ale bude komunikovat s ex a navrhnut, ze sa stretnete najskor u vas, spolu niekde mimo vasho domu a postupne si vybuduje vztah so synom - nech v pripade potreby vies preukazat, ze ti zaleri na tyom, aby si budovali vztah

anjelaa
6. nov 2023

Nehrozí ti nič, rešpektuješ rozhodnutie syna. Dieťa nie je vec, treba ísť na to postupne.

jana_eyre_2
6. nov 2023

Myslím že hlavne je komunikovať - vy dvaja s ex ak spolu vychádzate ako píšeš, tak prečo sa proste nestretnete a nevysvetlite si očakávania? Chlapcovi sa vôbec nečudujem že bol v takom strese, keď s ním defacto nebol v kontakte (veď si ho možno riadne ani nepamätá) a hneď s ním má ísť niekam sám s vedomím že to je akože jeho rodic?

Nerozumiem, ty si nikomu nedala vedieť, nevolala si ex že sa syn boji a ako to na neho pôsobí?

Keď píšeš že nemáš proti nemu nič, predpokladám že nie je nejaký agresívny despota - prečo spolu nekomunikujete a nedohodnete sa bez toho aby to museli riešiť ďalšie osoby...

moonlight1210
6. nov 2023

Tak pre neho je otec vlastne cudzi clovek. Naposledy ho videl v troch rokoch a zase az teraz.
Ak ma otec rozum a ide mu o dobro dietata (a to, aby ho malo naozaj uprimne rado), tak by mohol suhlasit, ze napriek rozhodnutiu budete travit cas najprv spolu. A az postupne s nim ostane sam. Aby si syn zvykol.

Mal by chapat, ze syn nie je auto, ani nic ine hmotne, co si ma pravo si odniest, uzit a vratit. A takto na striedacku. Nejde tu o neho, ale o dieta. On si ho musi ziskat. Nie sa domahat svojho prava kvoli naplneniu svojich dobrych pocitov.

deti95060810
6. nov 2023

nič ti nehrozí... však nech sa páči môže prísť ex aj s políciou a uvidia ako to pôjde... však ty dieťa porichtuješ, neschováš ho pred otcom do pivnice....
a potom ex je sám na vine - o dieťa sa neobzrel roky a zrazu si spomenul že má aj syna...

anjelicek26
6. nov 2023

Blbo ste to vymysleli uprimne pre neho je to cudzi clovek... normlany proces by bol zacat sa stratavat postupne a obcas, ziadne "hned spolu vikend, hned spolu odjazd boh vie kam" - ale - ideme spolu do zoo (vsetci traja), ideme spolu na obed (vsetci traja), ideme do parku (vsetci traja), nech si mlady zvykne, ze v ponimani maminy je ten clovek ok a da sa mu doverovat...to, ze nosi titul "otec" nepomoze, ked je mu cudzi...

martul
6. nov 2023

@anjelicek26 ja nikde nevidím napísané, že si to oni vymysleli. Ako píše autorka určil to tak súd a ex chcel len syna, ako sa mu mala nanútiť aby išli všetci spolu?

anjelicek26
6. nov 2023

@martul ale ona nepise, ze s muzom o tom "pomalsom zvykani" hovorila... sud urci jedno, ale ci tam pojdu spolu je uz na nich tie prve spoznavacie dni... bolo by to byvalo rozumnejsie a citlivejsie voci dietatu...

luccija
6. nov 2023

Stretávajte sa zo začiatku spolu.Ulahcis to synovi a muž je snáď rozumný, že s tým bude súhlasiť.
Načo si bola dnes na upsvare?Snáď muž nečakal, že to pôjde ľahko po toľkých rokoch.A či ti niečo hrozí?tak snáď nie je ex chrapun, že bude volať políciu a ťahať dieťa nasilu z domu.

isis234
6. nov 2023

Nič ti nehrozí. Ako ti píšu vyššie, komunikuj s ex. Postupne nech sa syn zoznamuje s otcom. Pôjdete všetci traja spoločne na prechádzku, na výlet.
8 ročé dieťa nie je batoľa. Rozozná čo je v človeku. Isto cíti niečo, z čoho má z neho strach.
Tvoj ex to musí akceptovať. Policajti mu nepomôžu.