icon

Môže bývalý manžel brať deti nasilu?

drobcek3003
28. nov 2025

Ahojte. Deti nechcú chodiť k otcovi už vyše pol roka. Majú 6 a 10 rokov. Už za manželstva s ním nikam nechceli chodiť, musela som s nimi vždy ísť aj ja. Mal by ich mať každý párny víkend od soboty do nedele. Včera mi volal, že keď nebudú chcieť ísť tak ich vezme nasilu. Môže to urobiť? Už som tu raz písala, že exmanžel bol za manželstva cholerik a často agresívny na mňa aj na deti. Po jeho odchode od nás sa tiež nesprával pekne, synovi raz povedal aby sa nečudoval keď nebude mať otca a exmanželova matka nášmu synovi povedala, že nám vzal auto preto, lebo nechcú k nemu chodiť. Neviem čo mám robiť, deti vždy začnú plakať keď ich núti ísť k nemu...

Strana
z2
anonym_48ec8d
28. nov 2025

@drobcek3003 nie, deti nemôže vziať násilím. Dokonca ani polícia nič neurobí, keď sa deti zoprú, že nejdu - až na súdny príkaz by museli, ale ten nedostane len tak.

telusikk
28. nov 2025

Samozrejme, že to nemôže spraviť. Keď deti ísť nechcú, tak jednoducho neurobí nič. Ani polícia, ani súd ani nikto 🙂

pribinak
28. nov 2025
@telusikk

Samozrejme, že to nemôže spraviť. Keď deti ísť nechcú, tak jednoducho neurobí nič. Ani polícia, ani súd ani nikto 🙂

@telusikk týmto by som si nebola až taka istá

viestta
28. nov 2025

Poziadaj koliznu opatrovatelku nech ti pomoze problem riesit. Mozno to bude nutne aj riesit cez sud. Prihliada sa na zaujmy deti aj v tomto pripade.

lenka.25
28. nov 2025

Už viac ako pol roka tam deti nechcú chodiť a ty to " riešiš" teraz a na MK ? Dávno si mala kontaktovať kolíznu

drobcek3003
autor
28. nov 2025
@lenka.25

Už viac ako pol roka tam deti nechcú chodiť a ty to " riešiš" teraz a na MK ? Dávno si mala kontaktovať kolíznu

@lenka.25 So synom som chodila celé leto k psychologičke z UPSVARu lebo syn mal z otca strach a od septembra chodíme k psychologičke ja a ex a riešime tam prečo s ním deti nechcú chodiť.

pribinak
28. nov 2025
@drobcek3003

@lenka.25 So synom som chodila celé leto k psychologičke z UPSVARu lebo syn mal z otca strach a od septembra chodíme k psychologičke ja a ex a riešime tam prečo s ním deti nechcú chodiť.

@drobcek3003 aký je záver od psychologicky ?

Toto by chcelo právnika a žiadať styk pod dohľadom

drobcek3003
autor
28. nov 2025

Advokátka mi povedala, že s ním musia ísť aj na silu...
Chcela by som len vedieť či s tým nemá niekto skúsenosť lebo deti ho úplne odmietajú a mám strach z toho ako ich bude násilne tlačiť do auta...

drobcek3003
autor
28. nov 2025
@pribinak

@drobcek3003 aký je záver od psychologicky ?

Toto by chcelo právnika a žiadať styk pod dohľadom

@pribinak Ja mám pocit, že to ani nejako neriešila, syn vraj žiadnu terapiu nepotrebuje, len nemá otca rád. No a na tých sedeniach s ex u psychologičky sa väčšinu času pitváme v našom manželstve, prečo sme sa hádali a podobne...podľa mňa úplne zbytočné sedenia, on tam klame o všetkom čo robil mne aj deťom...

pribinak
28. nov 2025
@drobcek3003

@pribinak Ja mám pocit, že to ani nejako neriešila, syn vraj žiadnu terapiu nepotrebuje, len nemá otca rád. No a na tých sedeniach s ex u psychologičky sa väčšinu času pitváme v našom manželstve, prečo sme sa hádali a podobne...podľa mňa úplne zbytočné sedenia, on tam klame o všetkom čo robil mne aj deťom...

@drobcek3003 zmeň právnickú. A čím skôr !!!!

Psychologickú požiadaj aby dala na papier nejaký reálny záver, ktiry dieťaťu aj reálne pomôže. Veď musí vidieť že dieťa sa boji nemá vzťah k otcovi

A ak zsjtra príde po deti, nastav na mobile kameru, poloz niekde aby vás všetkých bolo Vidieť a počuť a povedz že násilím deti brat nemôže a volaj políciu

Ešte dnes nápis kuratorke čo máš robiť lebo deti s ním ísť nechcú

anonym_aebd39
28. nov 2025

@drobcek3003 vymenila by som psychologičku aj advokátku, aby psychologička riešila od leta traumatizované deti otcom je trošku zvláštne. Tu by mohol poradiť @draik

anonym_969ea4
28. nov 2025
anonym_eaae2a
28. nov 2025
@drobcek3003

Chcela by som len vedieť či s tým nemá niekto skúsenosť lebo deti ho úplne odmietajú a mám strach z toho ako ich bude násilne tlačiť do auta...

@drobcek3003 bože, to čo máš za advokáta? Rok narodenia 1945? Okamžite zmeniť. Deklaráciu práv dieťaťa tento akože advokát asi nečítal, že? A že nikoho nemožno pozbavit na slobode proti jeho vôli, pokiaľ nenastanú zákonné podmienky na " zatknutie" , asi tie nepozná. Celkovo je dosť mimo tento advokát.

simona20201309
28. nov 2025
@anonym_48ec8d

@drobcek3003 nie, deti nemôže vziať násilím. Dokonca ani polícia nič neurobí, keď sa deti zoprú, že nejdu - až na súdny príkaz by museli, ale ten nedostane len tak.

@telusikk
@anonym_48ec8d no asi ste ešte nevideli videa ako sa to dá, aj za asistencie polície....

rejka7
28. nov 2025
@drobcek3003

@drobcek3003 a si si istá, že je to tvoj advokát? Rozumy ti dáva, akoby bol advokát tvojho muža. A ešte mu za to platíš? 🤔

anonym_eaae2a
28. nov 2025
@simona20201309

@telusikk
@anonym_48ec8d no asi ste ešte nevideli videa ako sa to dá, aj za asistencie polície....

@simona20201309 a kde v Afganistane?

anonym_48ec8d
28. nov 2025
@simona20201309

@telusikk

@simona20201309 len keď človek nie je vedomý zákonov… robiť to nemôžu bez súdneho príkazu. Videa sú jedna vec, druhá, čo je realita. Od každého dostaneš inú verziu a dieťa povie pravdu len ak nie je príliš manipulované, prípadne zastrašované (aj to býva).

draik
28. nov 2025

Násilím ich zobrať nemôže. Môže ale vyvolať konanie na posúdenie, či nemanipulujete deti, aby s nimi nemohol byť.

petulda333
28. nov 2025

Napisem ti svagrovu skusenost. Deti nevidel od novembra 2024,my naposledy v marci tohto roku. Potom zrazu nechcu chodit,boja sa babky,dedka,otca... Bolo im tu vraj ublizene. Este predtym bola exsvagrina dorazne upozornena sudkynou,ze deti maju byt nachystane a ma ich dat otcovi. Nic sa nedeje,bola pritomna aj policia,starsie len spustila hlavu a raz zakyvala,ze nejde a nemuseli ist. Chodili ku psychologicke kt.to uzavrela,ze chcu chodit...lenze sa boja matky a tak nechodia,vsetkych nas blokla,aby netere nepisali nikomu z nas...nedavno bol zas sud,mladsia (7r) chcela ist k otcovi aj babke,ale vraj mama povedala,ze sama nemoze ist,ona totiz povie vsetko. Takze podla mna sa bat nemusis...svagrovi prokuratorka povedala,ze pokial deti nechcu,nemusia ist.....aj ked by chceli....no uz sa roZpisujem,ale chyta ma zlost pri tom...kazdopadne drzim palce

petulda333
28. nov 2025
@draik

Násilím ich zobrať nemôže. Môže ale vyvolať konanie na posúdenie, či nemanipulujete deti, aby s nimi nemohol byť.

@draik prosim ta,aky je postup na to konanie???

draik
28. nov 2025

@petulda333
Začína sa to presne uvedenými posudkami a pokračuje návrhmi na pokuty, zmenu osobnej starostlivosti atď. Ale vždy je v nevýhode ten rodič, ktorý sa stretávania domáha.

betulinka1
28. nov 2025

@drobcek3003 neboj sa. Ked deti nechcu ist oznam to kuratele. Nech vedia, ze je problem a maju to v spise. Mozes požiadať o nejaku interakciu psychologa aby sa deti stretli najprv u neho s detmi. Aby sa citili v bezpeci. Ked sa ti aj bude vyhrážať policiou, tak ju kludne zavolaj sama. Policia sa spyta deti, ci chcu ist s otcom. Povedia nie a bude vybavene. Policia je v tomto v pohode, stretávajú sa s tym bezne. Skusila by som zatlačiť na ex, ze ak chce ziskat ich dôveru, tak musi ist na to postupne. Hodinka prechadzka, potom dve hodinky, potom herna a tak. Ked mu budu dôverovať, tak pojdu aj na dlhsie. Ale len tak to nebude. Bude musiet byt trpezlivý. A kludne mozes toto povedat aj kuratele a podat zmenu styku, kde im navrhnes nejaky plan aby ti nebolo naraz aj s prespatim.

petulda333
28. nov 2025
@draik

@petulda333
Začína sa to presne uvedenými posudkami a pokračuje návrhmi na pokuty, zmenu osobnej starostlivosti atď. Ale vždy je v nevýhode ten rodič, ktorý sa stretávania domáha.

@draik dakujem. Este sa spytam,je sanca aleBo je mozne,aby sud dal ,,vysetrit,, ex svagrinu? K psychologovi a pod.

eternity24
28. nov 2025
@drobcek3003

@drobcek3003 ta advokátka je dobre drbnuta. Nemusia ist nasilu.Ako by si ich akože donútila? Aj jed príde polícia, nemôže ich nasilu zobrať resp dať otcovi. Musíš byt tvrdá!

anonym_eaae2a
28. nov 2025
@eternity24

@drobcek3003 ta advokátka je dobre drbnuta. Nemusia ist nasilu.Ako by si ich akože donútila? Aj jed príde polícia, nemôže ich nasilu zobrať resp dať otcovi. Musíš byt tvrdá!

@eternity24 častokrát je postavenie v spoločnosti považované za záruku múdrosti, či už sa to týka advokátov, lekárov a pod. No, fakt je ale taký, že do čoho sa sám neobuješ, nenaštuduješ, nezistiš, tak to nemáš. Česť výnimkám, ale to sú zase kapacity a tie treba riadne zacalovať. Stavím sa, že Černák je lepší advokát na trestné právo ako polovica advokátov v SR. 🤣🤣

eternity24
28. nov 2025
@anonym_eaae2a

@eternity24 častokrát je postavenie v spoločnosti považované za záruku múdrosti, či už sa to týka advokátov, lekárov a pod. No, fakt je ale taký, že do čoho sa sám neobuješ, nenaštuduješ, nezistiš, tak to nemáš. Česť výnimkám, ale to sú zase kapacity a tie treba riadne zacalovať. Stavím sa, že Černák je lepší advokát na trestné právo ako polovica advokátov v SR. 🤣🤣

@anonym_eaae2a presne tak! Ja tiez hovorim, že nie každý pan doktor je pan 😉

parvinka0001
29. nov 2025
@anonym_eaae2a

@simona20201309 a kde v Afganistane?

@anonym_eaae2a pozri si na insta alebo fb boli tam videá z Česka napríklad ako nasilu odoberá kolizna pomocou polície dieťa. Aj veľa o Tom tam hovoria .takže žiaden Afganistan ale deje sa to tu

drobcek3003
autor
29. nov 2025
@draik

@draik S tým počítam, ale bolo by fajn keby sa už niekto spýtal aj tých detí prečo nechcú ísť a nie sa u psychologičky rýpať v starých ranách. Deti sú vždy nachystané, oblečené a zbalené batohy majú. Stáva sa pravidlom, že pol hodinu mešká, naposledy to bola 1,5h a 2 nedele už ani neprišiel...

anonym_54faa3
29. nov 2025
@drobcek3003

@drobcek3003 nemusí ísť na silu. Moje dieťa odmietalo dieťa od 4 rokov. Bolesti brucha, pred návštevou otca.. Ja som mu jednoducho zavolala, že dnes nejde, nechce ísť. Chodili sporadicky, kedy chcelo. Ja som si vždy vypočula.. Ale policajtov neťahal, ani sa nesúdil. Aj tak dieťaťu zarobil na psychické problémy, ktoré prepukli neskôr... Keby som to vtedy vedela, čo čo spôsobí odstrihla by som ho úplne.

anonym_eaae2a
29. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_eaae2a pozri si na insta alebo fb boli tam videá z Česka napríklad ako nasilu odoberá kolizna pomocou polície dieťa. Aj veľa o Tom tam hovoria .takže žiaden Afganistan ale deje sa to tu

@parvinka0001 ktovie aké videá ty si videla, možno sa mater nestarala, tak súd nariadil ústavnú starostlivosť, detský domov. Vtedy boli cirkusy. Ale vziať dieťa od matere, ktorá sa stará, lebo foter si zavolal policajtov, tak toto sa naozaj nedeje. A nestraš ľudí, prosím ťa.

Strana
z2