icon

Nútené stretnutia vnučky so starými rodičmi

donutena
16. dec 2025

Ahojte
Som v koncoch
Priateľ zomrel pred 2 rokmi ostala som sama s dcérkou
Pred smrťou sa so mnou rozišiel
Jeho rodicia ma nikdy neakceptovali o malú nemali záujem a teraz dali na súd aby sa s ňou mohli stretávať mala bude mať 3 roky a súd dal im 2 krát do mesiaca sa stretávať a bez mňa
Neviem s tým pohnúť už som dala aj na krajský súd a nič nepomáha. Hadky z každej strany a oni si idú svoje
Prosím Vás viete mi nejako poradit🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Strana
z2
ivik4
16. dec 2025

Raz mesacne je maaaaalo ? Ze to im stacilo? Ja tu na koni zistujem ze o vnuca sa maju starat pomaly aj dedkovci kazdy tyzden aspon par dni.

Ale k zvysku ,ak klamu o inom tak hnus 🤢

marth16
16. dec 2025

@donutena poradiť neviem, ale úplne ti rozumiem, prešla som si tým, aj keď teda "starý rodičia" môjho syna nešli cez súd.A tie čo píšu že starý rodičia majú právo sa s ňou vidieť a ako sa máš prekonať si nevšímaj. Toto kto nezažil nepochopí. Držím palce nech to dopadne v tvoj prospech

biba_18
16. dec 2025

@marth16 a nie v prospech dieťaťa?

anonym_50682d
16. dec 2025

ale neboj chapeme ta, ale ty skus s tvojou dcerou vytazit.
a jasne ze prve navstevy s tebou a pomalicky si zvykat. ty si nasrana na byvaleho a zraven na nich. citit z teba hnev aj cez pismena...
ved to ber ze pojde k nim ked uz budu sa spolu poznat. ty si vylozis nohy, pripadne cez prazdniny k nim. ked buduch chciet nieco kupit nerob zo seba obeť. nech kupia , postaraju sa.. nebud hrdinka s vyplazenym jazykom po kolena

liv1
16. dec 2025

No takto. Ak dva roky stari rodicia nevideli dieta, to by ziadny sud neodklepol. Tak ju asi videli…
Ak klamali na sude, tak by som znemoznila stretavanie az do casu, keby nepovedali pravdu a prve stretavania by boli len so mnou. A keby som videla ze je vsetko v poriadku, sama by som ju tam odniesla aby mala so starymi rodicmi vztah. A budovala by si ho.

A znemoznila znamena, ze proste dieta zrazu ochorie a podobne. S tym oni nic nezmozu. Ale to ti hovorim len preto, ze tvrdis ze na sude klamali.

spongebob1
16. dec 2025
@michaelam2

@donutena doteraz sa s nou nestretavali?
ja neviem zeny ale ja by som tiez nebola nadsena kebyze mam dat moje ani nie trojrocne dieta niekomu koho vobec nepozna

@michaelam2

3 rocne deti idu do skplky medzi uplne cudzich ludi. Toto su jej stari rodicia. Autorka moze byt rasa, ze sa zaukimaju. Pomoze to dietatu aj mentalne.

iwinka82
16. dec 2025
@anonym_38c938

@zunaf ja som za tie roky na koniku pochopila, ze tieto prispevky byvaju strasne jednostranne. A tri roky su presne vek, kedy to sud konecne umozni, ze to dieta uvidia.. Tieto zdute ohrdnute vsetci ma mozete mamicky, to dieta je MOJE... ked im to odmietla par krat, ze je babo male, ze to ci hento, tak im uz aj bolo blbe po case volat a doprosovat sa, co ty vies... pri jej nastaveni k celej veci to nebude len cierno-biely problem...

@anonym_38c938 čítajte text s porozumením..tu nejde o to,že to dieťa bolo ešte malé,oni oň nejavili vôbec záujem ako som pochopila ja,ani za života ich syna do jej 3 rokov.Sú pre tú malú v podstate cudzí ľudia,a ako vyšie spomínané bolo,keď už stretávať,tak zo začiatku v prítomnosti matky
@anonym_38c938

donutena
autor
16. dec 2025
@ivik4

Raz mesacne je maaaaalo ? Ze to im stacilo? Ja tu na koni zistujem ze o vnuca sa maju starat pomaly aj dedkovci kazdy tyzden aspon par dni.

Ale k zvysku ,ak klamu o inom tak hnus 🤢

@ivik4
Vtedy som sa na to pýtala priateľa prečo
Ale odpoveď bola je to zložité
Na to ze ma zdravotne problémy mi jej stará mam povedala že zo zdravého dieťaťa robím choré
Chodíme každého pol roka na kardiologiu
Zväčšuje sa jej jedna chlopna
Jej otec zomrel na roztrhnutie aorty
A oni na to povedali že bol zdravý a keď som chcela pre kardiológia správu od obhliadajuceho lekára tak mi jej stará mama povedala že on bol zdravý a nič nepotrebujem

tamitamitami
16. dec 2025

Vždy sa je lepšie dohodnúť sa. Teba chápem že sa hneváš, dlho nič a zrazu chcú. Každopádne nárok na stretávanie majú.
Zavolaj ich na kávu 2-3 krát nech si dieťa zvykne a ty vidíš ako sa chovajú. Možno keď uvidia že ty máš záujem aj oni zmenia postoj. Súd im schválil stretávanie 2 krát mesačne na ako dlho?

donutena
autor
16. dec 2025
@spongebob1

@michaelam2

3 rocne deti idu do skplky medzi uplne cudzich ludi. Toto su jej stari rodicia. Autorka moze byt rasa, ze sa zaukimaju. Pomoze to dietatu aj mentalne.

@spongebob1
Bola by som rada ale nie za tých okolností čo povystrajali
Nie je normálne aby mi nadávali že som zabila och syna
Mal vrodenú vadu
Genetické testy mal on že ma poškodený FBN1 gen čo má aj mala zdesene po ňom
A tiež nie je normálne aby som mala ja výpis z genetických testov čo mu bolo a ja sa to dozviem rok po jeho smrti
A jej starý rodicia si idú svoje že jej nič nie je že zo zdravého dieťaťa robím choré.
Ja som bola ta ktorá chodila dva týždne po pohrebe ku nim
Ich nič nezaujímalo
A teraz si skáču že chcú malú

anonym_a75171
16. dec 2025
@spongebob1

@michaelam2

@spongebob1 idú ale k svojím rovesníkom a ešte jedna vec,aj deti čo idú do škôlky môžu mať traumu
Bývame pri škôlke a na začiatku škol.roka počujeme neraz deti plakať pomali už s cesty ku škôlke a neraz vidíme aj drámy čo sa dejú pred škôlkou ráno čo deti nechcú ísť lebo je yo pre nich cudzie.Takže nie je to len tak dať dieťa niekomu alebo niekde k ,,cudziemu,,.

donutena
autor
16. dec 2025
@liv1

No takto. Ak dva roky stari rodicia nevideli dieta, to by ziadny sud neodklepol. Tak ju asi videli…
Ak klamali na sude, tak by som znemoznila stretavanie az do casu, keby nepovedali pravdu a prve stretavania by boli len so mnou. A keby som videla ze je vsetko v poriadku, sama by som ju tam odniesla aby mala so starymi rodicmi vztah. A budovala by si ho.

A znemoznila znamena, ze proste dieta zrazu ochorie a podobne. S tym oni nic nezmozu. Ale to ti hovorim len preto, ze tvrdis ze na sude klamali.

@liv1
Prepáč ale ako na ich mieste keď vedeli akú chorobu mal jej otec tak mali byť oni ktorý má mali upozornovat a trvať na genetických testov
A nie točiť so mnou ako na kolotoči že ja som ho zabila
Keď ani so mnou už nežil v jednej domácnosti keď zomrel.
Mali ho doma jeho rodicia tak potom nechápem prečo som ja ta vrahyňa

michaelam2
16. dec 2025
@spongebob1

@michaelam2

@spongebob1 do skolky davam dieta k ucitelkam ktorym doverujem. Navyse je v skolke adaptacny proces. A tu ma ist ani nie trojrocne dieta k pre nu cudzim ludom lebo si teraz spomenuli ze maju vnucku? Ano sla by ale jedine v mojej pritomnosti.

anonym_38c938
16. dec 2025

Pozri kazdy spracovava stratu dietat inac. Oni situaciu, ze bol chory a oni v detstve nieco zanedbali nevedeli prijat. Ze po pohrebe sa uzavreli do seba a hladali "akehokolvek" vinnika, pretoze ten smutok a bolest bola prilis tazka.. je uplne jedno co bolo, otazne je, co moze byt...to trojrocne dieta si k nim vie este vybudovat uzasny vztah... minulost sa zmenit neda, len buducnost... zatrpknutost a hadky pomozu komu?

marth16
16. dec 2025
@biba_18

@marth16 a nie v prospech dieťaťa?

@biba_18 tak ja to beriem tak, že matka je za dieťa zodpovedá a určite chce pre neho to najlepšie. Takže som tým myslela aj prospech dieťaťa

donutena
autor
16. dec 2025
@anonym_38c938

Pozri kazdy spracovava stratu dietat inac. Oni situaciu, ze bol chory a oni v detstve nieco zanedbali nevedeli prijat. Ze po pohrebe sa uzavreli do seba a hladali "akehokolvek" vinnika, pretoze ten smutok a bolest bola prilis tazka.. je uplne jedno co bolo, otazne je, co moze byt...to trojrocne dieta si k nim vie este vybudovat uzasny vztah... minulost sa zmenit neda, len buducnost... zatrpknutost a hadky pomozu komu?

@anonym_38c938
No prave nikomu
Tiež by sa mohli ospradlnit inak by to už vyzeralo

liv1
16. dec 2025
@donutena

@liv1
Prepáč ale ako na ich mieste keď vedeli akú chorobu mal jej otec tak mali byť oni ktorý má mali upozornovat a trvať na genetických testov
A nie točiť so mnou ako na kolotoči že ja som ho zabila
Keď ani so mnou už nežil v jednej domácnosti keď zomrel.
Mali ho doma jeho rodicia tak potom nechápem prečo som ja ta vrahyňa

@donutena si si ma nepomylila nahodou???

majus2323
16. dec 2025
@donutena

@ivik4
Vtedy som sa na to pýtala priateľa prečo
Ale odpoveď bola je to zložité
Na to ze ma zdravotne problémy mi jej stará mam povedala že zo zdravého dieťaťa robím choré
Chodíme každého pol roka na kardiologiu
Zväčšuje sa jej jedna chlopna
Jej otec zomrel na roztrhnutie aorty
A oni na to povedali že bol zdravý a keď som chcela pre kardiológia správu od obhliadajuceho lekára tak mi jej stará mama povedala že on bol zdravý a nič nepotrebujem

@donutena fuha. Na tvojom mieste by som okamžite podala odvolanie a povedala svoju časť príbehu. Toto sú vážne veci. Naozaj. To si neviem ani predstaviť. Je mi to ľúto úplne ťa chápem. Manželstvo sa vie kvôli zamlčaniu rozviesť do týždňa , myslím to katolícke, ktoré je naozaj obrovský záväzok. Píšem to ako kontrast voči tomuto , že samé dieťa by som im jednoducho nedala.
Chápem že sa chcú stretávať, ale pod mojím dohľadom.
Ešte raz , mrzí ma to

zunaf
16. dec 2025
@anonym_38c938

@anonym_38c938 Lenže oni sa z toho nielen že nepoučili, ale ešte idú autorku, ktorá má od odborníka potvrdené, že dcéra má vadu chlopne a preto je sledovaná presviedčať, že robí zo zdravého dieťaťa choré.
Obvinili ju, že im zabila syna a pritom jej celá rodina zatajila, že má genetickú vadu.

zunaf
16. dec 2025
@anonym_38c938

@zunaf ja som za tie roky na koniku pochopila, ze tieto prispevky byvaju strasne jednostranne. A tri roky su presne vek, kedy to sud konecne umozni, ze to dieta uvidia.. Tieto zdute ohrdnute vsetci ma mozete mamicky, to dieta je MOJE... ked im to odmietla par krat, ze je babo male, ze to ci hento, tak im uz aj bolo blbe po case volat a doprosovat sa, co ty vies... pri jej nastaveni k celej veci to nebude len cierno-biely problem...

@anonym_38c938 Tak ono málo vecí je čierno-bielych, ale v tomto budem primárne na strane matky. Lebo naša spoločnosť je nastavená tak, že matka musí, ale všetci ostatní majú právo a nárok. A všetky ďalšie info, ktoré autorka doplnila ma o tom len ďalej presviedčajú.

anonym_38c938
16. dec 2025
@zunaf

@anonym_38c938 Lenže oni sa z toho nielen že nepoučili, ale ešte idú autorku, ktorá má od odborníka potvrdené, že dcéra má vadu chlopne a preto je sledovaná presviedčať, že robí zo zdravého dieťaťa choré.
Obvinili ju, že im zabila syna a pritom jej celá rodina zatajila, že má genetickú vadu.

@zunaf pozri zvacsenu chlopnu ma vela deti, malu sleduju, nema ZATIAL ziadne obmedzenia. Nejdu s nou behat triatlon, ale ide na navstevu. Predpokladam, ze aj do skolky pojde normalne. Vsetko je to o komunikacii, rovnako - si si ista, ze o tej genetickej vade vedeli, alebo ju zistili po pitve? Pokial obe strany neustupia a pojdu si svoje, najviac bude to dieta trpiet, lebo obe strany odute a urazene... pritom dieta moze mat normalne 2 dni v mesiaci u dedka a babky a mama den pre seba a win win pre obe strany...

donutena
autor
16. dec 2025
@anonym_38c938

@zunaf pozri zvacsenu chlopnu ma vela deti, malu sleduju, nema ZATIAL ziadne obmedzenia. Nejdu s nou behat triatlon, ale ide na navstevu. Predpokladam, ze aj do skolky pojde normalne. Vsetko je to o komunikacii, rovnako - si si ista, ze o tej genetickej vade vedeli, alebo ju zistili po pitve? Pokial obe strany neustupia a pojdu si svoje, najviac bude to dieta trpiet, lebo obe strany odute a urazene... pritom dieta moze mat normalne 2 dni v mesiaci u dedka a babky a mama den pre seba a win win pre obe strany...

@anonym_38c938
Vedeli o tom zdravotnom probléme len ja nie
Mal aj on v 2013 spravené genetické testy.
🙏🏼 ako mama chcem pre svoje dieťa to najlepšie
Je to pre mňa šok aby mi doktor oznámil vaše dieťa má marfanov syndrom

donutena
autor
16. dec 2025
@zunaf

@anonym_38c938 Tak ono málo vecí je čierno-bielych, ale v tomto budem primárne na strane matky. Lebo naša spoločnosť je nastavená tak, že matka musí, ale všetci ostatní majú právo a nárok. A všetky ďalšie info, ktoré autorka doplnila ma o tom len ďalej presviedčajú.

@zunaf
Mali by sa troska uvedomiť
Chápem ze človek keď je rozculeny alebo prežíva žiaľ tak povie aj to co potom ľutuje, ale oni nemajú žiaden súcit so mnou

donutena
autor
16. dec 2025
@zunaf

Ďakujem vám za podporu
Veľmi ma to uráža že súdy rozhodnú v podstate bez mňa a je to aj o mne
Ty sa máš starať a byť ticho.

donutena
autor
16. dec 2025
@majus2323

@donutena fuha. Na tvojom mieste by som okamžite podala odvolanie a povedala svoju časť príbehu. Toto sú vážne veci. Naozaj. To si neviem ani predstaviť. Je mi to ľúto úplne ťa chápem. Manželstvo sa vie kvôli zamlčaniu rozviesť do týždňa , myslím to katolícke, ktoré je naozaj obrovský záväzok. Píšem to ako kontrast voči tomuto , že samé dieťa by som im jednoducho nedala.
Chápem že sa chcú stretávať, ale pod mojím dohľadom.
Ešte raz , mrzí ma to

@majus2323
Trošičku pokory by im nezaškodilo
Keď už sú taky aký sú

donutena
autor
16. dec 2025
@zunaf

@zunaf
Zo súdu sme mali aj sedenia u psychológa a vyjadril sa ze sam je za to aby toho nechali a nepridávajú človeku
Sama sa pozastavujem nad tým ze dvoch ludi ktorý sú už skoro v dôchodku učí psychológ ako sa majú správať

spongebob1
16. dec 2025
@anonym_a75171

@spongebob1 idú ale k svojím rovesníkom a ešte jedna vec,aj deti čo idú do škôlky môžu mať traumu
Bývame pri škôlke a na začiatku škol.roka počujeme neraz deti plakať pomali už s cesty ku škôlke a neraz vidíme aj drámy čo sa dejú pred škôlkou ráno čo deti nechcú ísť lebo je yo pre nich cudzie.Takže nie je to len tak dať dieťa niekomu alebo niekde k ,,cudziemu,,.

@anonym_a75171 Deti budu vzdy plakat. Aj prvaci v skole. Velakrat deticky s roznymi lahsimi formami autizmu, tazko to spracuvavaju. Nemozu byt do dospelosti pri matkach, musia sa prisposobit spolocnosti.

majus2323
16. dec 2025
@donutena

@majus2323
Trošičku pokory by im nezaškodilo
Keď už sú taky aký sú

@donutena takí ľudia nevedia že robia niečo zle. Mám s tým skúsenosť proste v ich hlave je všetko ok. Oni nič neurobili a človek ktorému je ublížené sa väčšinou ako jediný doma trápi , plače, pýta sa - prečo ? Vlastná rodina si blíži ? Nuž toto naozaj nie je ojedinelé. Často píšem pod príspevky , aby ľudia čo majú dobré vzťahy na každý smer si to vazili , musí to byť super. Ale toto naozaj nie. Neviem ako v tomto funguje súdnictvo, ale dúfam že po vypočutí oboch strán....

donutena
autor
16. dec 2025
@majus2323

@donutena takí ľudia nevedia že robia niečo zle. Mám s tým skúsenosť proste v ich hlave je všetko ok. Oni nič neurobili a človek ktorému je ublížené sa väčšinou ako jediný doma trápi , plače, pýta sa - prečo ? Vlastná rodina si blíži ? Nuž toto naozaj nie je ojedinelé. Často píšem pod príspevky , aby ľudia čo majú dobré vzťahy na každý smer si to vazili , musí to byť super. Ale toto naozaj nie. Neviem ako v tomto funguje súdnictvo, ale dúfam že po vypočutí oboch strán....

@majus2323
Súdy fungujú tak že si ťa vypočujú
Ale toto čo som ja zažila na súde
Tak prišla sudkyňa
A povedala
Mam už rozhodnutie chcem aby sa starý rodicia stretávali s vnučkou ale vypočujem si aj Vás.
Ja som proste len ostala ako obarena že čo to je?
Ja som nikto?

domkakvet
16. dec 2025

@donutena su to jej stari rodicia, ak prejavili zaujem, tak to bude pre tvoju dceru len pozitivne.

Strana
z2