Nútené stretnutia vnučky so starými rodičmi
Ahojte
Som v koncoch
Priateľ zomrel pred 2 rokmi ostala som sama s dcérkou
Pred smrťou sa so mnou rozišiel
Jeho rodicia ma nikdy neakceptovali o malú nemali záujem a teraz dali na súd aby sa s ňou mohli stretávať mala bude mať 3 roky a súd dal im 2 krát do mesiaca sa stretávať a bez mňa
Neviem s tým pohnúť už som dala aj na krajský súd a nič nepomáha. Hadky z každej strany a oni si idú svoje
Prosím Vás viete mi nejako poradit🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@donutena Zmeň mentálne nastavenie. Je to ich vnučka a je v jej záujme, aby poznala aj rodinu z otcovej strany. Raz ti za to môže byť vďačná. Toto nie je o Tebe, ani o tvojom nevydarenom vzťahu, ty si pre nich cudzí človek, ona patrí aj do ich rodiny. Nie je tvojím majetkom.
Nikoho ineho po synovi nemaju iba jeho dceru, takze asi by som nebranila stretavaniu sa, maju na to narok a ano, chapem, ze ak sa doteraz nezaujimali, tak mas s tym problem ale skus sa s tym nejako vysporiadat, popripade si to s nimi nejako vydiskutovat
chapem že ta to hneva ked ta mali v pazi. ale nebud hlupa. su to jej starí rodiacia, nech sa jej venuju a pomozu. a ty si oddychni
@donutena stari rodičia sú rodina tvojej dcéry, je prirodzene že sa chcú s vnučkou stretávať.
Jedine čo by som riešila je, aby aspoň prvé mesiace bolo stretávaníe sa v tvojej prítomnosti
Tak ako ti už písali v iných príspevkoch, zmeň svoje nastavenie. Si zober ako by zo bolo opačne, toez by si chcela aby tvoji rodičia videli vnučku
Tu sa môžeš odvolávať aj na 100 sudov, majú na to právo, takze z donútenia by som prešla na to, že sú rodina a raz ti to môže ešte aj pomôcť
Poradot? Sú to jej starý rodicia, poradim ti aby si to akceptovala a bola rada, že majú záujem...priprav dcerku na to, že sa s nimi bude stretavat....nevidim dovod prečo by si Iim v tom mala branit
Boze to sa nevies povzniest cez to ze Teba nemuseli? Ja aj ked som mala ,,horsie" obdobie, nikdy som do rodinnych vztahov nezatahovala moje dieta. Ma pravo na starych rodicov ci sa Ti to paci alebo nie.
Rozumiem, že ťa to hnevá. Ak nechceš, aby dieťa zažívalo stres z toho, že je zrazu s cudzími ľuďmi, tak im navrhni, že zo začiatku budete všetci spolu, aby si dieťa na nich zvyklo. Určite je v zaujme oboch strán, aby bolo najmä dieťa spokojné. Postupne to bude super, aj tebe to veľakrát pomôže, že si môžeš oddýchnuť. 🙂
@donutena doteraz sa s nou nestretavali?
ja neviem zeny ale ja by som tiez nebola nadsena kebyze mam dat moje ani nie trojrocne dieta niekomu koho vobec nepozna
Ja som to pochopila tak ze isto sa s nou aspon sem tam stretavali hoci nie vela. Neverim ze sud by dal rovno stretavky bez matky dietatu s ,,uplne cudzimi ludmi" preň kt. nikdy nevidelo
Ja som to pochopila tak ze isto sa s nou aspon sem tam stretavali hoci nie vela. Neverim ze sud by dal rovno stretavky bez matky dietatu s ,,uplne cudzimi ludmi" preň kt. nikdy nevidelo
@ivik4 no ak ich dieta pozna a akceptuje tak ok ale ak nepozna tak ja by som ju tiez nedala. Vychadzala som z toho ze autorka pise ze priatel zomrel pred dvomi rokmi a oni nejavili zaujem o dceru. Ale ktovie, musi to autorka upresnit.
@donutena autorka musíš dať viac info - chceli sa stretávať a ty si nechcela tak do dali na súd ? Lebo akože ja ťa mega chápem , ale pokiaľ nie sú to nejakí mimo ľudia čo by mohli ublížiť tvojmu dieťaťu , že sa naozaj nevieš na nich spoľahnúť, tak to musíš akceptovať.
Úplne viem , chlap ta nechal a ešte aj oni ta nemali radi , ty si na všetko sama a zrazu wuiii baba dede.
Fakt ti rozumiem. Ale nevieme veľa info.
Ano poradím ti,bud rada že majú záujem a nerob im na prieky
Však to aspoň skús, dieťaťu sa nič nestane keď bude 2 krát mesačne na chvíľu s nimi. Dieťa si s nimi nemalo ešte šancu spraviť vzťah. Daj tomu šancu, čas a uvidíš aké to bude.
Tvoji rodičia sa s tvojou dcérou nestretávajú? Pretože budeš prekvapená, ale tvoji rodičia sú pre tvoju dcéru presne takí istí starí rodičia ako rodičia jej otca. Presne takí istí. Takže tak ako má tvoja dcéra vzťah s tvojimi rodičmi, tak jej nechaj možnosť mať vzťah s rodičmi jej otca. Tvoja frustrácia z toho, že ťa jej otec nechal, by nemala ovplyvňovať tvoje dieťa. Tvoja dcéra nemôže za to, akého otca si jej vybrala či aký si s ním mala vzťah. A že jeho rodičia nemali po jeho smrti záujem? Napadlo tu niekoho, že im vlastne zomrelo dieťa? Že potrebovali čas a svoj spôsob, ako sa s tým vyrovnať?
Tak tie hadky a ides si svoje a dat to na xy sud - trochu tvrdohlava si aj ty, ze? Je to ich vnucka, tym to zacina aj konci. Zmen nastavenie v hlave a zacni sa spravat ako dospela zena a nauc sa povzniest nad minulost. Im umrel syn, to je tazke az az. Ta vnucke je to jedine, co im po nej ostalo a dva krat do mesiaca ju vidiet nie je vela. Nastav sa pozitivne, nech sa tam mala tesi, nie je to ine, ako ked vidi tvojich rodicov. Ty si sprav volny den, mala si to tam uzije. Fakt treba vzdy ist hlavou proti muru?
No neviem, to fakt vám toľkým ženám príde ok, že ani nie trojročné dieťa má tráviť čas samo s cudzími ľuďmi, lebo súd povedal? Lebo reálne z pohľadu toho dieťaťa sú to cudzí ľudia, aj keď papierovo sú rodina. A asi nebudú úplne v pohode, keď ich dva roky nezaujímalo, že majú vnučku. Dobre, je to niekto, kto im ostal po synovi, ale kde boli doteraz? Mne to príde, že nechali ženu vytrápiť sa, vypiplať dieťa bez pomoci a teraz, keď už bude "parťačka", tak si poďme robiť nároky. Autorka - asi jedine skúsiť na súde presadiť, aby aspoň zo začiatku bolo stretávanie za tvojej prítomnosti. Je fajn, keď dieťa bude poznať starých rodičov a mať s nimi vzťah, ale aj ten treba budovať postupne.
@ivik4 no ak ich dieta pozna a akceptuje tak ok ale ak nepozna tak ja by som ju tiez nedala. Vychadzala som z toho ze autorka pise ze priatel zomrel pred dvomi rokmi a oni nejavili zaujem o dceru. Ale ktovie, musi to autorka upresnit.
@michaelam2 autorka jasne píše,,priateľ sa s ňou rozišiel,, a oni o malú nemali záujem a AŽ TERAZ,čiže keď má mala 3 roky dali na súd .Čítajte s porozumením
No neviem, to fakt vám toľkým ženám príde ok, že ani nie trojročné dieťa má tráviť čas samo s cudzími ľuďmi, lebo súd povedal? Lebo reálne z pohľadu toho dieťaťa sú to cudzí ľudia, aj keď papierovo sú rodina. A asi nebudú úplne v pohode, keď ich dva roky nezaujímalo, že majú vnučku. Dobre, je to niekto, kto im ostal po synovi, ale kde boli doteraz? Mne to príde, že nechali ženu vytrápiť sa, vypiplať dieťa bez pomoci a teraz, keď už bude "parťačka", tak si poďme robiť nároky. Autorka - asi jedine skúsiť na súde presadiť, aby aspoň zo začiatku bolo stretávanie za tvojej prítomnosti. Je fajn, keď dieťa bude poznať starých rodičov a mať s nimi vzťah, ale aj ten treba budovať postupne.
@zunaf ja som za tie roky na koniku pochopila, ze tieto prispevky byvaju strasne jednostranne. A tri roky su presne vek, kedy to sud konecne umozni, ze to dieta uvidia.. Tieto zdute ohrdnute vsetci ma mozete mamicky, to dieta je MOJE... ked im to odmietla par krat, ze je babo male, ze to ci hento, tak im uz aj bolo blbe po case volat a doprosovat sa, co ty vies... pri jej nastaveni k celej veci to nebude len cierno-biely problem...
Ja by som dala odvolanie, že nech je to v mojej prítomnosti. Len krajský súd, tam myslím ze to pojednávanie je už len jedno a robia s tým rýchly proces. Ak žiadas, aby sa nestretavali vôbec s tým neuspeje, najmä ak sa prezentujú ako stelesnenie lásky a starostlivosti. Samu by som pustila až od 6 rokov keď bude mať s nimi nejaký vzťah. A keď proste budeš s nou a nepohnes sa od nej? Zavolajú na teba policajtov?
@zunaf ďakujem Vám za pochopenie.
@michaelam2 autorka jasne píše,,priateľ sa s ňou rozišiel,, a oni o malú nemali záujem a AŽ TERAZ,čiže keď má mala 3 roky dali na súd .Čítajte s porozumením
@iwinka82 a?? Nechapem co tym chces povedat
@donutena doteraz sa s nou nestretavali?
ja neviem zeny ale ja by som tiez nebola nadsena kebyze mam dat moje ani nie trojrocne dieta niekomu koho vobec nepozna
@michaelam2
Nemali záujem
Kým žil jej otec chodili sme im ju ukázať raz za mesiac
Lebo oni ju nepotrebovali vidieť
A teraz im hrablo
A zrazu oni tvrdia ze im ju vozil skoro každý deň kým žil
Plne kojene dieťa
A skoro každý deň
25 km tam a 25 naspäť
Akože v vom mi idú pomôcť keď klamú...
@michaelam2
Nemali záujem
Kým žil jej otec chodili sme im ju ukázať raz za mesiac
Lebo oni ju nepotrebovali vidieť
A teraz im hrablo
A zrazu oni tvrdia ze im ju vozil skoro každý deň kým žil
Plne kojene dieťa
A skoro každý deň
25 km tam a 25 naspäť
Akože v vom mi idú pomôcť keď klamú...
@donutena a ked zomrel tak uz nemali o nu zaujem? Potom sa s nou uz nestretavali?
@donutena Zmeň mentálne nastavenie. Je to ich vnučka a je v jej záujme, aby poznala aj rodinu z otcovej strany. Raz ti za to môže byť vďačná. Toto nie je o Tebe, ani o tvojom nevydarenom vzťahu, ty si pre nich cudzí človek, ona patrí aj do ich rodiny. Nie je tvojím majetkom.
@anonym_8d250f presne taky je aj môj názor si myslím,že aj vnučka sa bude mať lepšie keď bude poznať starých rodičov.
@iwinka82 autorka dala len veľmi malo info a myslím že zámerne
Ak by stretávanie normálne fungovalo, asi by to stari rodičia nemuseli riešiť cez súd
@donutena to je jedno čo bolo keď bola bábätko, píšeš že ste k nim chodievali raz mesačne, to úplne stačilo, teraz ma už 3 roky a už si začína budovať vzťahy, nielen byt na matke prilepená…aj moja teraz v 3 rokoch je schopná prespať u starých rodičov, v škôlke a pod takže ja tam problém nevidím.
určite to nie je pre teba jednoduché, ale aspoň to skús a uvidíš, možno to bude pre ňu príjemné

@donutena
Zmen pravnika