Striedavá starostlivosť a dve rôzne školy
Ahojte máme dieťa prváka v SS( striedava starostlivosť) nastúpilo do pravého ročníka bude navštevovať 2 školy. Máte niekto skúsenosti ako to vaše dieťa alebo dieťa v okolí zvládlo?
PS: poprosím vyjadruje sa len ku konkrétnej otázke
( Dieťa je v SS od 9m )
Ďakujem
Sršnice sa vyrojili... Neviem kto tu komu dal právo takto urážať a osočovať... Poniektoré ste normálne?! Sa čítate? Dospelé ženy?!
Poznám jedno dieťa, dvakrát opakovalo 1. Ročník na 2 školách- nedávala to. Potom ju premiestnili len do jednej, ale bohužiaľ už je tento rok štvrtácka a je to taký "podivín" triedy. Nazapadla, chodí k psychologicke a je veľmi veľmi rozhodená. Pravdu ti poviem, toto rozhodnutie rodičov zničilo malej celé detstvo. Navštevovať 2 škôlky je iné ako škola. Škola sama o sebe je pre deti šok a byť takto na 2 rôznych + rôzne pristupy rodičov pri učení = veľký chaos. Veľmi ju poznačilo práve to prepnutie- bola jediná, ktorá prepadla a to dievčatko to zlomilo. Aj napriek tomu, že nemá žiadne diagnózy, proste má psychicky blok a preto aj jej výsledky sú slabé 😔
@mogaa ďakujem za info. Pôjdem sa zajtra po informovať
@diwotworna oni ako rodičia sa nesprávajú ako dospelý ľudia, čo sa vedia dohodúť v záujme dieťaťa! Hľadia iba na seba a svoje záujmy. Už minimálne pred rokom mal súd túto SS prehodnotiť.
ĎAKUJEM VŠETKÝM KTORÍ SA VYJADRILI K TÉME.
Dlho som rozmýšľala či sem napísať. Ako vidím pri niektorých príspevkoch bola to chyba .
Potrebovala som vedieť či niekto podobne reálne funguje.
K dámam ktoré rozoberajú môj život, pokiaľ nemáte obuté moje topánky tak radšej pssst..
Na MK som sa pri trilon príspevkoch poučila...
Nikdy som nikoho neodsudila.
PS : myslím,že mamičky by si mali pomáhať ale niektoré tú kopú lepšie ako Messi.
Pekný deň..
Vypínam upozornenia keďže neviem odstrániť príspevok.
Ešte raz ďakujem za odpovede k téme.
A ešte Ti dám pohľad mamy dieťaťa, ktoré počas prvého stupňa strašne veľa vymeškalo. To k modelu jedna škola riadne, jedna individuálne štúdium.
Škola je úplne niečo iné ako škôlka. Tam sme nijako extra nepociťovali, že vypadáva.
Ale škola? Učivo sme dali aj keď to nebol med lízať. Čo si, ale odplakala statočne boli práve tie akcie spoločné školské a mimoškolské. Keď všetci spolu niečo robili, mali olympiádu, sútaže, spolu robili školské projekty po 2, 3 či viacerých. Tam už sú úplne iné väzby ako v škôlke. Je viac ľúto dieťaťu ak o ne príde. Potoky sĺz u nás išli.
By ma naozaj zaujímalo, kto zhodnotil, že dieťa ak zvládlo 2 MŠ tak zvládne aj 2 ZŠ.
Za mňa tu odpoveď na svoju otázku nenájdeš, neverím, že takto niekto funguje a má to úspech. Dve škôlky a dve školy je úplne niečo iné. Priala by som vám opak, ale zjem klobúk ak toto bude zvládnuteľné. Dieťa skôr zvládne, keď bude s otcom len cez víkendy/prázdniny ako takýto systém fungovania.
Ak chcete napíšte mi správu 😉
A čo na to hovorí jej otec? Keď vás má tak rada, tak majte aj vy ju radi natoľko, že sa dohodnete kde dieťa bude mať "korene".
Nepýtali ste sa v škole, ako to bude prebiehať? Čo od nej budú vyžadovať? Či jej budú písať absencie, či budú ju skúšať z toho, čo sa naučila v druhej škole, či bude musieť dobiehať každý týždeň to učivo z druhej školy?
Ja len viem podľa mojej dcéry. Keď nastúpila do prvého ročníka, oni boli tá lepšia trieda, kde za jeden deň prebrali tri písmená v abecede, zatiaľ čo iná trieda v tej istej škole boli len na prvom písmene. Oni už písali perom,trieda vedľa len ceruzkou. A to jedna škola.
Veľmi si to premyslite.
Dcéra môže byť nadšená, dve školy, jupii, ale ona nevie zhodnotiť,čo ju čaká. Iné je sa hrať a spať v škôlke, to máš jedno kde si. Ale škola je úplne niečo iné. 🍀
@belllinka mal ale ja osobne viem ako funguje naše súdnictvo a verte mi veľmi často ostávajú len oči pre plač...
Nechapem, preco sa neprestahujes blizsie k ex., ked je taky debil a on to odmieta. Dieta by mohlo navstevovat jednu skolu a bolo by po probleme.
poznam take dieta, absolutne to nezvladalo.. Ine tempo ucenia, ine ucebnice, iny kolektiv.. Nastastie pre nu, otec ustupil a uz chodi len do jednej skoly.
Neverim, ze toto moze nejakemu 6r dietatu, pre ktore je zaciatok skoly sam o sebe trochu stresom, vyhovovat.
@lienka.7 žiješ vo svojom svete pravdepodobne. 3 roky som bojovala aby SS starostlivosť nebola a po 3 rokoch bojov som mala 2 možnosti vidieť dcéru 2 dni za 2 týždne alebo SS.Ty si taká matka že by ti 2 dni stačili ? Ok.mimochodom mám vlastnú nehnuteľnosť a zárobok 2x viac ako je priemer SR. Navážate sa tu do autorky ktorá sa tak nerozhodla možno. Mimochodom moje dieťa je naviazané na otca tak že je to až choré. A ver že aj ja dieťaťu dám všetko. Ale na súde som nemala šancu a minula viac peňazí ako niektoré zarobite za rok...a ?
Okrem školy s tým samozrejme musí súhlasiť aj druhý rodič
@horty99 bud je u teba na 1.mieste tvoje dieta a urobíš pre neho vsetko ako je alebo nie.
Z akého dovodu malo byt dieta zverené otcovi a nie tebe?
Ked mas tooolko peňazí, mohla si si nehnutelnost kúpiť pri otcovi dietata, ci kde bol problém?
Aj tvoje dieta ma 2 skoly kde chodi?
Ešte raz, pokial by obom na dieťati tak zalezalo, tak jeden z nich urobi ústupok nech moze dieta chodiť do 1 skoly a mal by ho cez víkendy. Vsetko sa da len treba chcieť a nielen mat plnú hubu reci ako mam rada dieta.
Mam ale pocit ze u autorky bude pes inde zakopaný.
@trgypadl ja si môžem na verejnom fore napísať co ja uznam vhodne, mimo iného sa to vola demokracia, ak ti to uslo.
A bud mam iba plnú hubu reci ako mam rada svoje dieťa a skutek utek, alebo urobím všetko v jeho prospech a zaujem. A aby prvacka navštevovala 2 rôzne školy, rozhodne NIE JE v prospech dietata. Sorry!!!!
A mimochodom, musela by som byt nesvojpravna, aby mi v 9 mesiacoch dal sud striedavku. To len tak mimochodom. Ale ano, pohodlnejšie je to vsetko hádzať na zlých zlých sudcov👌👌👌
@kittykat22 už to vysvetlila. Ex je v hladovej doline a ona má nového partnera a zázemie. Ale úplne súhlasím, že 2 ZŠ je za mňa týranie dieťaťa
A to ako často si ju striedate to po týždni alebo ako vermi že to zvládať nebude každá škola je iná iní učitelia deti sa jej budú smiať bude trpieť l
@lienka.7 Ano pre dieťa urobím maximum , bohužial to isté urobil aj moj EX. Nehnuteľnosť mám kúpenú par km od neho . Nie moje dieťa ma 1 školské zariadenie. Ak sa budeš rozvádzať kľudne nám ukáž , ako sa to robí , a ukáž nám ako vieš bez svojich detí vydržať 12 dní , JA som sa rozhodla pre 7 ! , áno chcela som 12 . Skús si súdnoznalecké dokazovanie a každy ti z vysoka xxx že si žena. Ide o vzťah dieťaťa k rodičom , a ak je rovnocenný , bohužial osobná ti neprejde. Skús si , nájdi si muža čo bude mať deti rád tak ako ty , a tvoje dieťa bude mať rado oboch a potom si súď.
Takto vyzeráš len tragikomedicky , a je to úbohé prísť sa sem vyvršovať nad ostatnými matkami. Skús si potom si súď . A VER ALEBO NIE , nemusíš byť nesvojprávna aby ti súd dal striedavku.Súd ti nedá NIČ ! Do rozhodnutia súdu budete mať striedavku ak sa muž takto rozhodne tak či onak , kedže na dieťa máte obaja rovnaký nárok. Ak nepodplatíš psychologičku , aby ti vydala neviem akú správu na niektorých súdoch ti neprejde ani predbežné !! Ale to tak ak o tom nič nevieš
Ahoj,
podla mna je to debilina a schvalit toto moze len sudca kreten. To ze sa vas vztah po…. , je problemom dospelych. Ok, ty v tom asi budes nevinne. Ja by som skor zvazila moznost pristahovat sa do jedneho mesta aby dieta nebolo nutene zlyhavat. Nech sa prestahuje jeden z vas dospelych, z lasky k dietatu.
Nechcem ta tym nijako urazit len ma hrozne vytaca, ze aj ti sudcovia maju v hlavach vakum, alebo su donuteni robit rozhodnutia proti dietatu.
Drzim vam vsetkym palce. A hlavne malej nech sa dari.
Mna zaujima jedna vec....to ze dvaja udajne dobri rodicia s tym suhlasili je na grc ale ako je mozne ze s tym suhlasili obe skoly? Co dochadzka? Co normy?
Nejdem súdiť, nejdem mudrovat, čiže napíšem iba skúsenosť mojej Maminy ktorá je učiteľka. Mala ziacku v triede ktorá to mala presne takto isto. Dievčatko to nedalo, po pól roku vybrali rodičia iba jednu školu. Držím palce nech to dopadne k obojstrannej spokojnosti
@horty99 aky rovnocenný vztah dietata k obom rodičom? Vzdy sa o dieta stara jeden rodic viac, jeden menej. Co do skplky chodia spolu po neho obaja? Väčšinou je to matka, ktorá sa obetuje a je s nim. Ci? A ano, ak sa vztah rozpadne a chlap sa rozhodne odsťahovať niekde prec do prdele, tak potom nech nežiada striedavku a to aby decko chodilo 2 tt do skoly v BA a 2 tt v KE. Pripadne aj matka potom, aby som zase nebola za zaujatu voči chlapom...
Autorka pise ze striedavku maju od 9 mesiacov!!! Mi logicky vysvetli, ako vedia u batoľatá posúdiť jeho stav k rodičom. 🤦♀️ Predpokladam, ze autorke to vtedy z nejakých pricin tak vyhovovalo. Neobjasnila to. Ale situácia sa teraz zmenila, treba sa prispôsobiť novým okolnostiam.
A to by teda musel byt super tatko, aby sa o dieta "trhal". Teraz je v móde striedavka len z jedného jediného dovodu, a to preto ze sa neplatí vyzivne. Pre nic ine.
A uprimne, ak by som videla ze ex nemieni ustúpiť (potom mu asi na dieťati nezáleží tak ako prezentuje a dusuje sa, vsak?) tak by som sa presťahovala ja, nie aby som si "znicila" dieta aby chodilo do 2 rozdielnych skol preboha!
Vo svojom okolí mam rozvrdene kamaratky, ale všetky sa dohodli so svojimi ex, maju aj striedavky ale deti nechodia ani do 2 škôl ani do 2 škôlok. Vsak to je chore preboha 🤦♀️
Staci si tu prečítať príspevky ako si dieta nevie zvyknúť chodiť do skolky, nieto ešte aby malo 2 rôzne! Ešte raz nad nikým sa nevyvrsujem, to si od teba vyprosim.
@autorka Vlastnu skusenost nemam, ale tuto som nasla poradnu advokata, kde sa nieco podobne riesilo. Snad to pomoze.
https://ficek.sk/ake-su-podmienky-striedavej-st...
Neviem, ci pomozem, ale... Syn mojej kamosky chodi do dvoch skolok. (Byvaju od seba 15 km 😮Lebo ocinko chcel pre synka sukromnu, ktoru ma kusok od domu...) chlapec to zvlada v pohode, rovnako ako striedavku. Uz asi druhy rok...
@zorkahorka medzi skolkou a školou je výrazný rozdiel. Ak dieťa vypustí pol roka v škôlke nestane sa nič a ani to extra rodičov nezaťaží, škola, hlavne prvý ročník je úplne iná káva. Je omnoho náročnejšia..A to som mala veľmi šikovné dieťa.
To sa snažíme mnohé autorke vysvetliť.

K nám na krúžok chodilo dievčatko čo takto fungovali kým nešla do školy. Potom sám otec uznal, že 2 školy nie. Neviem podrobnosti ich fungovania, ale jednoznačne bolo vidno, že dieťa má výrazné problémy so správaním, z môjho pohľadu až na odborníka.
Dcérka čo mi hovorila a aj ja sama čo som videla v šatni. Chovanie total mimo. Neskôr prestala krúžok navštevovať ale v ni škole nevedela zapadnúť a rokmi to bolo horšie.
Tam bolo vidno, že striedavka a vytŕhanie z kolektívu už v škôlke porobilo veľké škody.