Striedava starostlivosť - otec s dieťaťom fyzicky nie je

gugugaga
29. júl 2020

Ahojte. Riešili by ste zrušenie striedavej starostlivosti? Som vydatá a na materskej. S ex máme striedavku týždeň a týždeň, syn má 6 rokov a nastupuje do školy. Otec pracuje na 3 zmeny a v týždni kedy má syna on, tak musí zabezpečiť opateru cez starých rodičov alebo cez jeho partnerky. Lenže je stále u starých rodičov. Keď má otec rannú, tak syn musí ísť večer k starým rodičom na noc a tí ho vodili do škôlky. Lenže teraz ide do školy. Keď má otec poobednú, tak zase večer než príde z práce po 22:15 tak už syn spáva a ja neviem kde sa syn nachádza. Keď má otec nočnú,tak zase musí ísť syn na noc ku starým rodičom. A ja som na materskej a stále len rozmýšľam,kde je moje dieťa, s kým práve je. No des. Ja vi, že materská nie je navždy,ale mám čas sa mu venovať. Pýtal striedavku i keď vedel, že so synom nebude. Soc.pracovnicka mi povedala,že aj starí rodičia majú nárok. No ale v tomto prípade suplujú vychovu a starostlivosť otca. Otec pýtal striedavku a starajú sa starí rodičia. Čo si myslíte vy ?

bluka2
29. júl 2020

Môžeš sa s ním skúsiť dohodnúť, prípadne to dat na sud, ale neviem, či to do začiatku školy stíhaš zmeniť

zooeynka
29. júl 2020

@gugugaga nepomozes si asi. Aj s dedom a babkou si moze budovat vztah. Mozno im raz rupnu nervy a a takuto starostlivost zrusia a dieta zostane na 100 percent iba na tebe. Bud rada ze maju zaujem

gugugaga
autor
29. júl 2020

@bluka2 ale zaráža ma postoj soc.pracovnicky, že aj starí rodičia majú nárok a že pochybuje o tom, že by súd kvôli tomu striedavku zrušil. Ja viem, že starí rodičia nárok majú, ale rozhodne nie taký ako rodičia. A v tomto prípade má otec nielen práva ale aj povinnosti.

zooeynka
29. júl 2020

@gugugaga ked je raz otec v robote tak si nevydupes aby s nim travil cas.

gugugaga
autor
29. júl 2020

@zooeynka môže. Ale ide do školy, celkovo ďalšia zmena a kto sa s ním bude pripravovať na vyučovanie, starí rodičia keď bude otec na zmene. A to tiež nie je bohviečo.

gugugaga
autor
29. júl 2020

@zooeynka nie a môžem sa aj na hlavu postaviť, to je jasné. Hlavné, že má otec striedavku

sashabb
29. júl 2020

@gugugaga určite by som to riešila. Dieťa potrebuje režim a hlavne je rozdiel škôlka a škola.

zooeynka
29. júl 2020

@gugugaga Ved skus. Osobne si myslim ze dieta ma mat 1 stabilny domov. Bodaj by ti vyhoveli. Aj dedkovcom odlahne predpokladam. Len teda ci je to schodne....

extempore
29. júl 2020

Niekto tu chce výživné... 🤣

gugugaga
autor
29. júl 2020

@zooeynka veď určite, že by im odľahlo,je rozdiel mať vnuka na víkend a rozdiel nonstop, babka je tiež pracujúca na dve zmeny a dedko je po mozgovej príhode, veď to je obrovská záťaž pre nich

eliska13
29. júl 2020

@gugugaga daj to na prehodnotenie to, že to povedala jedna soc.pracovnicka nič neznamená.Este skôr, keď teraz ide do školy starať sa majú rodičia starí rodičia môže pomôcť, ale nie suplovať výchovu.Daj na papier aké má smeny a koľko s ním reálne a ako je.Cez partnerky ..takže ich mal viac... chlapec by potreboval stabilitu.ak to je raz týždenne, že ho starí rodičia odprevadia do školy, škôlky to je iné neviem ako je časti, že spí inde a chodi hore dole.

anos18
29. júl 2020

@extempore to,že je striedavá starostlivosť automaticky neznamená,že výživné sa neplatí

gugugaga
autor
29. júl 2020

@extempore istotne, keďže počas rozvodu som žiadne nepožadovala 😅

janinque
29. júl 2020

Skús možno požiadať o úpravu rozvrhu striedavky. Nie týždeň/týždeň, ale napríklad štvrtok+piatok / štvrtok+piatok+sobota+nedeľa. Dostanete sa na pomer 8:6 zo 14 dní, čo vyznie aj pred súdom lepšie ako zrušenie striedavky. Rozhodne by to bolo pre malého optimálnejšie, aj čo sa týka prípravy na vyučovanie.

hindakus
29. júl 2020

Jedna moja známa má tiež bývalého, čo dieta okamzite po prevzatí od matky hodí na krk babicke, a povie este, ze to tak aj planoval, aby ju nastval

syslik81
29. júl 2020

ked ty zacnes robit a mozno i na zmeny kde bude tvoje dieta? u starkych u tvojho noveho partnera? ta sita sytuacia ako u otca- moze ta snad on dat na sud a vziat ti dieta zo striedavjy a davat len na vikend-kazdy drhy ... ber to aj z jeho pohladu -snazi sa stara sa tak ako by sa starala kazda matka ... skor mu ponukni aj ty pomoc a dohodnite sa tak aby to vyhovovalo hlavne dietatu

gugugaga
autor
29. júl 2020

@syslik81 zavolať, napísať môže kedykoľvek, určite má ponechané správy v ktorých som ponúkla pomoc. Doteraz nezavolal a nenapísal. Pracujem u exekútora, teraz som MD a zatiaľ tu zmeny nehrozia. Určite sa snaží a stará sa, tak ako každá matka 🙂)))

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
29. júl 2020

Ja tiež robím na smeny a keď mám nočnú tak je dieťa s mojou mamou.
Čo má dať tvoj ex výpoveď aby bol 24 hodín s dieťaťom?

gugugaga
autor
29. júl 2020

@mondolina Nemusí. Ale nemusel sa hneď ohradzovať striedavkou. A to je rozdieľ.

kristiii
29. júl 2020

@gugugaga akoze za mňa je celkovo striedavka blbosť sama o sebe, ale to, že otec robí na smeny mi nepríde ako dôvod na jej zrušenie. Koľko matiek robí na smeny a starostlivosť o deti musia tiež všelijako vykrývať a otcovia im preto deti neberú

janinah
29. júl 2020

Chudák dieťa,ved nevie ani kde je sever,tri domovy mať ,to je strašné....určite by som urobila všetko čo sa dá pre jeho stabilitu a pokoj.

gugugaga
autor
29. júl 2020

@kristiii nikto nič neruší. A tiež viem, že plno ľudí pracuje na zmeny, aj moja mama pracuje na zmeny a ešte dlho bude. Ale keď už niekto pýta striedavku a zavádza súd tým, že si vie prac.dobu upraviť tak, že so synom bude, tak mi to nepríde košér voči dieťaťu pendlovat medzi tromi domácnosťami.

majkeel
29. júl 2020

Ak napriklad po materskej pojdes do prace, (nebudes na nej cely zivot) a ex zostane doma, lebo na to ma. Ako by sa Ti pacilo, ze ex poziada o zverenie dietata iba do svojej vyhradnej starostlivosti, lebo si v praci a on doma?
Spytaj sa objektivne syna, ci mu to takto vyhovuje. A medzi sebou mimo sudu sa dohodnite, ze kym si na materskej, ako kompromis bude syn u teba castejsie (napr 60%:40%) a je to.

marca12
29. júl 2020

Celu striedavku by som zrusila. Nech si stary rodic s prepacenim vysere oko. Dieta ma mat domov,zazemie. Ide do 1.rocnika potrebuje klud na ucenie a ne,aby si sa stari hrali na rodicov.

gugugaga
autor
29. júl 2020

@majkeel Nekomunikuje, ignoruje a pri preberaní syna ho len pošle k autu za mnou čiže sa nedozviem ani aké lieky má brať atď a vždy je prítomná jeho partnerka, tak ani nemám možnosť sa popýtať na také tie klasické veci

majkeel
29. júl 2020

@marca12 Raz budes tiez stara a povedia Ti, tak ty baba stara a vyser si teraz oko Ty. ;)
Striedava je dobra vec, ked su dvaja rozumni ludia, neriesia svoje ego, ale zaujem dietata a treba ochotu vediet sa dohodnut a doladit detaily.

gugugaga
autor
29. júl 2020

@majkeel presne

kristiii
29. júl 2020

@gugugaga tak tvoja druhá veta v úvode znie: Riešili by ste zrušenie striedavej starostlivosti? Tak som pochopila, že by si asi chcela. A áno riešila by som, ale nie kvôli jeho práci, ale kvôli tomu, že s tebou odmieta komunikovať, lebo to je pri takejto výchove základ. Ak toho nie je schopný, nech ide do kelu so striedavkou. Ale tak poznáme len tvoju verziu a davkujes informácie veľmi pomaly

gugugaga
autor
29. júl 2020

@kristiii môžem poslať súkromnú správu ?