icon

Výživné na 6-ročné dieťa? Koľko?

evickapooh
18. aug 2011

mamicky ktore dostavate vyzivne , bola by som zvedava ze kolko vam plati ex ,moja dcerka bude mat o 3 tyzdne 6 rokov,a ex mi plati 75 eur.nie je to malo?vam kolko plati a kolko maju deticky rokov?ma skoro 1000 eurovy plat,zije sam ,ma auto ,byt......dakujem za vsetky odpovede!

krasnulka
11. jan 2012

@marry26 ja uz cakam od 7.3.2011 a stale nic. Takze kludne aj rok ako to tak vyzerá 😠

nayli2004
11. jan 2012

Ahojte.. tak musím aj ja niečo napísať.. môj ex má vysokú školu - študoval a žije vo Švédsku /tam sú trošku iné príjmy/, často chodí aj na Svk, lebo tu má novú priatelku.. keď som prvýkrát požiadala o výživné - súd trval 5 rokov.. dovtedy mi posielal 1000 Sk (30 eur), potom súd určil výšku výživného 166 eur, čo mi až po exekúcii doplatil, a malej zistili celiakiu - v 2009 roku, popritom nastúpila do školy, tak som požiadala o zvýšenie - ešte v roku 2009, a doteraz nebolo vo veci rozhodnuté.

nikolca
19. jan 2012

ja mam 11 ročneho syna a môj byvaly mi plati 73 euro ☹ 😒 ,od septembra syn nastupil do piateho ročnika Zšale ešte pred tym v auguste som podala žiadosť o zvyšenie vyživneho,volala som na sud v novembri na sud že či už nemáme stanoveny termin pojednavania,povedali mi že nie že sudkyni ktorej to bolo pridelene,zo sudu odišla,že sa budu spisi prerozdelovať a momentalne to nie je pridelene nikomu že aby som zavolala o tyžden,zavolala som o dva a stale to nebolo nikomu pridelene 😠 😠 potom som za tyžden znovu zavolala už mi povedali aj meno ktora sudkyna to bude mať len spis vraj stale čaka na vytýčenie termínu 😠 😠 ,povedali mi že aby som si zavolala v polovičke januara ,že to už bude isto termin určeny,volala som tam dnes stale maju čas termin vytýčeny nieje,tak som sa tej paničky na podatelni spytala či sa do leta sudu dočkam a ta páka sa zarehotala ale že jasne že dovtedy to určite bude,že do takeho marca určite budete mať sud 🙂 no jen aby 😠 ,ja som to podavala 8 augusta 2011 a ked čitam že niekto tu podaval aj v roku 2009 a nič tak neviem či si zo mna prdel nerobili 😠 😠

baby2310
19. jan 2012

Môj bývalý platil 33,-eur na 6-ročnú, dala som zvýšenie na začiatku marca 2011 a na 1.júna(deň detí, aký paradox) bolo vytýčené pojednávanie...samozrejme neprišiel, další súd bol v septembri a uznali mi moju žiadosť zvýšiť výživné na 100,-eur + spláca od podania návrhu 77,-eur....len ja mám tú výhodu, ženy, že ten môj...no proste stačilo, že si ústa otvoril a sudkyňa sa priklonila na moju stranu...lebo najprv zvažovala že mi bude stačiť 80,- eur...inak sa nezaujímal, nekupoval nič navyše, nestretával sa s ňou vôbec 😒

lola31774
20. jan 2012

ahoj no ja dostavam na 11ročnu dceru 117eur a to je nezamestnaný!!!!dal si aj o zniženie ale neprešlo mu to lebo hned zistili že je to len jeho vychcanost a je darebný sa zamestnat ,tak ma platit nadalej ,ale bohužial davam stale trestne oznamenia aby platil,,dokonca som si dala aj nahradne výživne,lenže to my teraz zoberu,lebo som sa zamestnala tak prevyšujem tu čiastku!!!je to sila tak ja sa nahanam jak debil a on si pokojne žije!!!take my mame zakony

kkristin
20. jan 2012

No nepoviem ti kolko si mas pytat, ale ked sa nedohodnes s otcom, poviem ti uprimne podla rozhodovania sudov SR je to maximalne 150 eur, a to si mozes gratulovat....

lili_mia
20. jan 2012

záleží od sudcu .. sprav zoznam terajších výdavkov a predpokladaných výdavkov s nástupom do školy .. môj sused na 1,5ročné dieťa platí 130 plus kupuje stravu, pretože potomok odmieta varenú stravu, tak žije na kašičkách a výživách a začula som pri telefonovaní, že dieťa od septembra nastupuje do škôlky a jeho ex žiada, aby platil celú sumu za škôlku, ktorú samozrejme vyberie ona bez jeho pričinenia, kedže ona sa zatiaľ nemá kde zamestnať .. on sa s ňou nechce hádať, tak či tak to ide všetko na dieťa a nechce sa mu riešiť, či si ona uleje nejakých zvyšných 10eur .. čiže je to aj o postoji toho chlapa, ktorý sa pričinil o dieťa

anjelicek26
20. jan 2012

Podla mna sa to pausalne neda povedat, ked chlap zaraba 400€ a ma doma novu zenu s mimcom na materskej, tak mi je jasne, ze 150€ na to prve dieta asi dat NEMOZE. Zasa budme realisti. Proste ak chlap zaraba viac, dostane aj jeho dieta viac. Ak menej, tak menej. Kazde dieta sa ma tak dobre - ako su jeho rodicia schopny zarobit. Preto porovnavat kolko dostavate na xy rokov stare dieta nema vyznam. Ked napisem, ze drahy plati na baby 13&15 rocne 1350€ mesacne, no komu to pomoze? Plati kolko musi 🙄

kacickah
24. jan 2012

mne súd odklepol 25 euro na 7 ročné dieta a to mi ich ex ani raz neposlal ☹ aj to mi bolo povedané čo by som viac chcela 😒

lucia20
24. jan 2012

ja som rozvedena neni, ale prave teraz to riesim s jednou znamou. jej byvaly ma jedno dieta z prveho manzelstva 80eur, dve z druheho /to ju deti znamej a teraz jej odklepli na kazde dieta 100eur/, a tearz ma novu priatelku s dietatom a spolu cakaju dalsie. a ma plat 700eur a napriek tomu, ze ma vyzivovaciu povinnost na 4 deti, tak plati dokopy 280eur zo 700eur platu. deti maju 5 a 3r. takze ja by som asi poziadala. prinajhorsom ti to zamietnu.

tristanto
26. jan 2012

Zdravim vsetky mamicky,ktore riesia financnu situaciu svojich deti.Trochu vam popisem moj pribeh a podla neho sami zvazte,kolko by ste mohli ziadat od svojich ex.Z mojou priatelkou sme sa rozisli,ked mala nasa dcera 2 roky,tak sme sa dohodli,ze jej budem platit 1500sk+ nejake detske veciky.Ked mala dcera4,tak sme sa dohodli na 2500sk,neodporoval som,pretoze som v tej dobe zarabal okolo 20 000sk,par mesiacou nato ma prepustili a uz som rok bez prace a na Urade prace odkial dostavam 3300sk prepocitane z Eur,z toho platim spomynanych 2500sk ako mam zit ja,ked prisla do sveta kriza,vsetko sa zdrazuje a kazdy marne hlada pracu.Moja ex si dovolila dalsie dieta s novym muzom a zacala novy zivot.Mne osud postavil do cesty zenu mojich snou,viem,ze je ta prava,ale ma tiez svoje dve skoro dospele deti,ktore potrebuju este viac ako moja dcera.Spytam sa vas ktory zamestnavatel mi dneska zaruci ,ze budem mat stale dobre platenu pracu alebo,ze ma zamestnavatel neprepusti z prace,aby sme mohli byt vsetci spokojny a stastny.Myslim si,ze kazda/y EX by mal/a mat aj srdce,ktorym sa bude riadit aby obaja rodicia,aj ked niesu uz spolu,aby mohli zacat svoj novy zivot.Preto navrhujem,aby kazdy rodic,ktory sa stara o dieta nepozadoval od druheho vyzsie vyzivne,ako dokaze dat tomu dietatu sam a aby myslel aj na financnu a rodinnu situaciu toho druheho.Dakujem za vas cas a kazdy nazor ocenim.

mateson
26. jan 2012

Ex si DOVOLILA dalšie dieťa a začala nový život. 😉 Mne osud postavil do cesty ženu snov 😉 Ona si dovolila ale u Vás to bol Osud. A na jej deti ktoré potrebuju viac ako Vaša dcéra neplatí otec výživné?

fenea
1. feb 2012

Ahojte, tak ja som mala súd včera a dobre som sa zabavila. Presne, ako som čakala, súdkyňa bola kompletne podplatená. Na súdnom pojednávaní sa ma ani nespýtala na moje výdavky, a ani výdavky na maloletého syna. Brala do úvahy len moje príjmy - rodičovský príspevok. Keď sa opýtala manžela, či má auto, ten odpovedal - že nie. Pritom pred dvoma mesiacmi predal naše spoločné auto a kúpil si nové. Keď som na túto skutočnosť reagovala na súde, súdkyňa sa ani neunúvala túto moju poznámky zaregistrovať. Súdkyňa ma vôbec neoslovovala vysokoškolským titulom, ale zato na manžela stále "pán inžinier". Nebrala do úvahy môj návrh na výšku výživného na syna, ešte mi aj povedala, že dokedy mienim byť na rodičovskej dovolenke, lebo tým pádom by som nemusela žiadať výživné na syna. Tak som jej slušne pripomenula, že dieťa je obidvoch rodičov a obidvaja majú k dieťaťu určité práva a povinnosti.Manžel má pritom viac ako slušný plat, ale tá výška výživného, čo určila súdkyňa je na smiech. Ešte mi pani súdkyňa povedala, že mám zlaviť zo svojich nárokov... Pýtam sa - akých?? Momentálne bývam u rodičov, mojím jediným príjmom je rodičovský príspevok vo výške 212Eur ... Z toho mám uživiť seba aj syna a mám zlaviť zo svojich nárokov???? Viď realita na Slovensku

majuska85
11. feb 2012

tak pridám príbeh aj ja 😉 Mám dve detičky 7ročnu dcérku s byvalým priateľom, ktorý sa oženil a majú jedno spoločné 3r dieťa a jedno 15r má ona z ex. A ešte mám 3r synčeka. Môj EX malú nevidel 5rokov neposiela žiadne darčeky ani na narodky a ine sviatky, nič jej nekupuje ani nevolá dcerka ho už ani nepozná ešte sme jej nepovedali kto je jej bio oco, žijeme s terajšim ktorý je skvelý ocko 😀 a som na neho pyšna. Mám výživné 40e ktore mi pravidelne za tie roky neplati a neviem s tym nič urobiť ☹ beham po policii a uradoch a nič raz mal podmienku peniaze nevyplatil, 2x mal 1,5roka basu ale vyplatil na sude omeškanu časť za rok tak mu zrušili a teraz??, 1,5roka zase nič a zase len 5mes podmienka a peniaze zase nevidím ☹ Chcem si dať zvýšiť výživne ale je vychcaný robil na živnosť tak som nepochodila mal 2000e plat a podla DP bol v minuse takže nič a teraz radšej nerobi alebo robi na čierno. no a nam sa veľmi zmenili podmienky dcerka je školačka a synčekovi zistili leukemiu ☹ ☹ tak neviem ako to dopadne ☹ on aj jeho žena su alkoholici a on da polku vyplaty na automaty ja chcem dcerke dačo našetriť ale nedari sa nam. Mala chodi aj do kupelov koli astme, všetko si hradime sami ☹ ☹ dal si sudom určiť navštevy pomaly 2roky dozadu ani raz neprišiel. Stretli sme sa tak sa malej ani neprihovoril a šiel povedla nej na chodniku. Pravdupovediac mi to nechyba ale je mi to aj ľuto mala za to nemôže ☹ Dcerka po nom mať nikdy nič nebude lebo ma same dlhy nič nevlastni tak by som jej aspon takto chcela nasporiť. Som s toho nešťastna lebo som bola s malou sama ja som si pre nas zarobila a nebola som na nikom zavisla dosť ma to teraz hnevá :( ☹ ☹ Neviem či sa mi podarí zvýšiť výživné ☹

zaneta123
11. feb 2012

Ahoj dieťa má zo zákona právo podieľať sa na životnom štandarde svojich rodičov a súd pri určovaní výživného je povinný uvedené akceptovať a premietnuť do výšky výživného.

andrejuska83
2. sep 2012

Moj priatel ma sedem rocneho syna, matka je lezba ktora mu okrem toho ze neuziva tabletky nepriznala ze je lezba, takze bolo z toho dieta. Plati vyzivne 120 eur. V marci sa nam ma narodit dieta. plati uver aj byt ostava mu okolo stopatdesiat eur. Syna ma velmi rad, vsak je to jeho syn..Chceme poziadat o znizenie vyzivneho. To ze je lezba by na sude a ine veci nepomohli, to nam je jasne este by to pritazilo. Kedy je najlepsie podat o znizenie? Sudy dokazu velmi pomaly pracovat. Moj priatel ma. sedemsto eur aj cosi..Aj taky je zivot...

ivet37
13. sep 2012

to tu mate aj celkom podaktore dobre ,moj ex je nezamestnany mal by platit 33.19 ecok jasne ze neplati ale neplatil aj ked robil radsej prelialhrtanom

jankamesinova
8. okt 2012

Môj ex platil do osmych rokov 50 eur nikdy nič malej naviac nedal a žiadný záujem o nu ani nemal sudili sme sa skoro dva roky koly zvyšeniu a zvyšil to sud na 80 eur mala je druháčka čo sa mi zdá veľmi málo,ale ex zahral nezamestnaného a pritom žiadny doklad o tom nepredložil a je dobrovolne nezamestnaný sudkyna mu na to skočila samozrejme z vyživným som neni spokojná,ktoré stanovila...))

vierus5
11. okt 2012

Ahoj, nemohla mu na to sudkyňa skočiť, pretože doklad o príjme oboch rodičov sa zakladá do spisu na súde, tak mala len preštudovaný spis. Ak tvoj ex je evidovaný na ÚP a robí na čierno, robia sa na súde dokazovačky, ale poviem ti ja mám 14 dcéru robím u advokátky, môj ex má príjem cca 900,- € a na malú platí 100,- €. Veľmi záleží aj na akého sudcu pripadne na súde spis.!!!pááá drž sa

spajzer
Odpoveď bola odstránená
stastenka42
29. okt 2012

spajzer,daj si tabletku na ukludnenie a chod si o tom pokecat s kamaratmi do krčmy!! Nezapajaj sa do debaty ked si plný zlosti ,závisti a nerieš.....skus z tých penazí vyžit sám,napríklad ako 13 ročný chalan,najedz sa ,obleč sa,niečo do školy,na cestovanie,desiata do školy,a pod.,nerátame príspevok na bývanie kedže býva s matkou a tá to platí,ale v priemere je to maximum 6,33€ na den ,ale nie všetky matky dostávajú tvojich vyrátaných 190 € !!!!! Nie si ty Kažimírová rodina??? Aj tomu stačí na mesiac 300€ 😠 😠 😠 😠 😠 😠

mirecxp
30. okt 2012

Ked rodicia spolu ziju aj z detmi tak vyziju aj z mala a povedzme si uprimne akonahle sa rodicia deti rozidu tak zrazu deti chodia na vseliake kruzky maju vela zaujmov zrazu sa zacnu platit zivotne poistky prihlasuju sa na vylety zrazu sa dba na hygienu co doteraz stacilo pre 4 clennu rodinu tak uz je malo len na jedno dieta a podobne. Vam sa mali ked muz dava na dieta 100e ale musite si k tomu priratat aj vasich 100e danovi bonus 20e a rodinne 20e takze do kopy je to 240e a z tohoto mi chcete povedat ze sa neda vyzit dieta? Ale da !!!!!!!! Polozme si otazku malo dieta viac ako tych 240e ked rodicia zili spolu? nie!!!!!! Ja by som len rad vedel keby sa situacia otocila kolko by ste same od seba platili vi uvedomte si to ze deti niesu rukojemnici na vydolovanie penazi lebo pisete tu len to ako dat do navrhu co najvecsiu vysku penazi nikto sa vsak nepozera nato ze pre vela otcov su tieto sumi devastacne potom pride o pracu a neplati nic lebo nema z coho a vi to date na sud a sud vam potom prideli vyzivne od statu ktore je urcite menej ako tych 240e ale znicili ste pritom cloveka z ktorim ste sa niekedy zili a lubili ste sa !!!!!!!!!!!!!!!!!! toto chcete? Keby bolo vyzivne male tak 90% z vas by dalo deti do opateri otcom pretoze vam ide len o peniaze nie o deti" cest vynimkam " Takze na zaver sa skusme vsetci zamysliet nad tym ze ten milujuci otec by urcite dal aj viac ako tych 100e keby zarabal vyse 1000e ja sa zastavam tych co zarabaju 400e alebo 500e mi tiez potrebujeme z niecoho vyzit !!!!!!!!!!!!!!! A este otazka na stastenku42 opitaj sa moja sama seba ci by si ty dala 300e keby si zarabala 400e asi nezijes v realite ale snivas sak urob si este ale 3 deti a nemusis robit 25 rokov s nich vyzijes a potom to zase zopakujes a do smrti mas vystarano !!!!!!!!!! Otcovia drzte sa!!!!!!!! 🙂

aaliyah
8. nov 2012

Ahoj 🙂 ,Ja mam 6-ročnu dcerku a môj EX mi platí 100€ mesačne,teda lepšie povedane,aby som ťa neklamala,tak by mi mal platiť ale už 9 mesiacov mi nedal ani 1€...lebo sa dostal do strašne velkych dlhov,až mu z toho hrabe,a Ja sprosta,nechcem to nahlasovať,lebo mi ho je trošku luto,lebo on žije ešte so svojou dcerou z 1 manželstva,lebo jej matka zomrela na rakovinu,tak po jej smrti môjmu EX ju prisudili a on sa teraz o numusí strať,tak preto to nechcem nahlasovať na policíí,lebo by som aj tej jeho dcere ublížili nakolko ma už iba jeho ayko jedineho rodiča,a ešte ktomu v je ona v puberet,lebo ma 15rokov,takže o to to je horšie ☹ a Ja nemôže nič s tym robiť....ale najsmutnejšie je,že si našiel frajerku ako to som aj rada,že neni sam ale na druhej strane, pre frajerku si peniaze vie najsťa,aj svoj čas vie tak zorganizovať,aby bol stale s nou ale pre dcerku NIE 😠 !!!!Aj ked mu zavolam,aby mi pomohol ju vyzdvihnuť zo škôlky,ked sa mna neda,tak NIKDY sa jemu neda ale pritom je vždy na ceste za frajerkou 😠 ...a pritom moje kamaratky s radostou mi pomôžu a idu pre nu,ked Ja nemôžem...takže keby som nemala ich,tak asi sa roztrhnem na dve časti.....Ja by som si na tvojom mieste určite žiadala aj 300€ mesačne,ked je sam a je na tom tak dobre ako píšeš 😉

erika160669822
8. nov 2012

Ahojte mamicky.Pripajam sa aj ja medzi Vas.Budem podavat aj ja ziadost na vyzivne.Bude mi ju spisovat sudkyna na tunajsom sude.Tento vykend ma ku mne prist dam vam vediet co a ako mi poradi.Maly ma 3 roky a som s nim na predlzenej materskej zo zdravotnych dovodou.Moj byvaly je kamionista ale pise sa mu len minimalna mzda ale jedna sudkyna tu na sude kamoske co mala tiez kamionistu mu povedala ze oni dobre vedia kolko kamionisti zarabaju.Moj ex ma fixny plat 1500e ja pracovat na plny uvazok nemozem a ked tak len na rannu lebo mi nema kto merkovat maleho.Budem ziadat minimalne 300e.Mozno ma budete niektore povazovat za harpiu ale preco by mal chlap pri opusteni zeny a dietata zit spokojne a vysmiato a my sa mozeme nahanat aby sme maly na suchy chcieb.Budem zvysovat kedy sa len bude dat.Chcel mat syna nech plati.Dam vediet co a ako.

zukna
12. nov 2012

Mne platil na 6-ročnú dcérku 116 €, po zvýšení 146 € + 10 € doplaca, lebo uznali zvýšenie od podania návrhu na zvýšenie výživného. Chlapov netreba šetriť, šetrili oni nás?

malena
19. dec 2012

ahoj, moja dcérka bude mať 6 rokov a budúci september nastupuje do školy, jej otec momentálne platí výživné 140 €. Pracuje v banke v čechách, / podotýkam že nie za prepážkou /, iné deti nemá, platí hypotéku za nový byt,...viem, že jeho finančná situácia je veľmi dobrá.
Koľko by ste si dali o výživné? poraďte, ďakujem

stalosa
6. feb 2013

Podľa môjho názoru je to celé komplikované, preto že ten kto má dieťa je v práve pýtať si viac nie ?? je úbohosť keď niekto od niekoho niečo žiada zvlášť v tomto a prosená osoba sa na to vyprdne skrz to, že nemá zájem.... som študent za rok maturujem nedavno som sa dozvedel nemilú správu, že nemenovaná slečna sa ozve po 5 mesiacoch že je tehotná.. budem mať dieťa človeka čo si to vôbec nezaslúži, žijem v rozvrátenéj rodine doma mám peklo a ešte toto k tomu a o tom rodičia ani nevedia čo mám robiť ja ??? ha ?? vy sa sťažujete, že dostávate malé výživné ?? ja si musím platiť všetko sám cestu do školi čo ma mesačne víde 80 € strava v škole ma víde 25€ a nechcem byť za debila už len skrze osobné dôvody že budem o pár rokov počúvať výčitky od stvorenia čo za to nemôže kde som bol keď ma potrebovalo ?? čo mám robiť ja ha ?? ja čo chodím 3 roky v tom istóm čo si horko ťažko zarobím popri škole a cez prázdniny na niečo čo si môžem na seba obliecť.. tu padá otázka ako môže dieťa opotrebovať za rok 2-4 topánky ?? keď mne vydržia minimálne rok ??? je to aj vaša nezodpovednosť nie len toho kto neplatí proste by ste mali začať uvažovať hlavne nad hodnotami osobnosti a človeka nie nato ako od niekoho vytiahnúť prachy ja teraz musím robiť všetko preto aby som aspoň ten kočár mohol kúpiť a vy tu idete riešiť pre 6 ročné dieťa výživné že 100€ je málo ???povedzme si úprimne na normálne dieťa keĎ sú rodičia spolu tak dostáva okolo 150-190 € od štátu ja mám z toho čo ?? hm ponožky na Vianoce ?? priznajte si sami, že to čo je daté pre vaše dieťa nevyužijete doslova len naň keby to tak bolo tak by do strednéj školy kľudne stačilo 100€ keď ja stredoškolák vyžijem z 130€ na mesiac čo minem len na stravu a cestu aby som sa mal ako dostať domov a do školy a to nehovorím o štúdiu.... ako nemôže 6 ročné dieťa vyžiť zo 100€ je to choré mali by ste/sme sa všetci uvedomiť a pozerať na to celé z inšej strany nie takto čo ja teraz môžem robiť keď budem musieť zháňať prachy na to aby som mohol cestovať ešte za dietaťom a dal mu to čo môžem budem môcť dať ??? pre tých čo si myslia, že je to afektované nie je ! ani to nerobí situácia robí to to, že si neviete odopreť zo svôjho luxusu !!! dobre mne majú problém dať rodičia 5 € na to aby som mohol pozvať priateľku si sadnúť aj to keĎ dostanem sa dostaneme maximálne tak niekam do nejakého pajzlu lebo na viac si nemôžem dovoliť a oni mesačne pre..cez 200€ na cigaretách plus hypotéka za dom pôžičky za rekonštrukciu atď.. a neverím nikomu čo povie že sa toho zbaviť nevie pretože to poznám, cítim, vidím... načo žiť v dobe kde spoločnosť dávno stratila svoje pravé morálne hodnoty a ide vám len o jedno viac a viac a viac mať a dostať ja som dostal nemôžem povedať ale to čo som dostal mám stále.... Skúste prosím najprv poriadne prehodnotiť čo vlastne chcete... viem niekedy je to ťažké keď je dieťa v škole a je nadané a chce sa rozvíjať ďaléj a vy mu to nemôžte dopriať lebo otec ho zanedbáva aj keď jeho "Finančná situácia je za vodou" to sa nepatrý... ale pokiaľ vy zarobíte okolo 500€ 100€ hore dole a dostanete ešte zadarma 100€ na dieťa nemáte sa na čo sťažovať... toť vše...

sue
6. feb 2013

@stalosa predovšetkým - keby si sa viac venoval slovenčine - možno si nemusel zasúvať niekam, kde si nemal, pretože by ti hlava dorástla a netlačila ťa v trenírkach 😒
Úprimne mi je ťa ľúto - rovnako ako tej slečny,ktorú si priviedol do druhého stavu a úplne najviac vášho spoločného dieťaťa.

Chápem, že si rozčúlený a máš strach, ale keď vieš mať sex ako dospelý, tak zober rozum do hrste a aj správaj sa ako dospelý aj po ejakulácii 😒

Mnohé z nás by tu boli rady, keby dieťa nevystriedalo 2-4 páry topánok - moje vystrieda cca 6-7 za rok - napr. vlani v zime nosil 28ky snehule, jar 29ky tenisky + 29ky hrubšie nepremokavé + 29ky gumáky ktoré sú predpísané do škôlky, leto 30ky tenisky a sandále, jeseň 31ky nepremokavé, zima 32ky snehule + samozrejme 28,29,30,31,32 papučky do škôlky 🙂 Myslím,že tebe noha nenarastie o 4 čísla za 12mesiacov... (len ako príklad)

Skús si len vyrátať koľko stoja jogurty,chlieb,syry,maslo atď pre dieťa ;) Poplatky za MŠ sú okolo 20€ mesačne + strava 25-35€ mesačne... to sme stále bez oblečenia, krúžkov, hračiek, knižiek...

Priprav sa na to,že skončil život s večermi s priateľkou za 5 € a makaj... čo si si narobil, to máš... (ale aby to nebolo negatívne len - ak sa teraz zachováš ako chlap, tak ti to ten drobček malý 1000x vráti....) Držím palce.

danielsery
8. feb 2013

Dobrý den damy,,,potreboval by som poradit....som rozvedený 7 rokov mam 8 ročnu dceru. Pravidelne mojej EX posielam 140 eur. S malou sa možem stretavat len v sprievode mojej bývalej..ona mala na sude znamosti tak preto tak sud rozhodol.Chcel by som aby i ju davala samemu,potrebujem poradit... prosim,keby ste mohli,bud mi tu poradte alebo mi odporučte nejake forum kde su rady odbornikov na toto Dakujem velmi pekne

erni
8. feb 2013

@anjelicek26 podla mna je uplny nonsens,aby sudca urcil vyzivne podla svojej nalady, mala by existovat nejaka pausalna tabulka, podla ktorej by sa postupovalo na zaklade prijmov a majetkovych priznani...ale co z toho ,ked existuju rozny spekulanti,ktori sa budu hrat na chudakov....je to len o charaktere toho chlapa, kolko da, vela krát sa vtedy ukáže aky je...a dieta ma norok mat rovnaky zivotny standard ako jeho rodicia
vela x si poviem ako @dazdovka ze mi to nestoji za tych par eur vlacit sa po sudoch, ked viem,ze moje deti uzivim sama