icon

Súkromné školy s prípravným ročníkom pri Senci

daniela237
4. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať či neviete o nejakej súkromnej škole, ktorá má prípravný ročník okrem Petržalky a Kramárov. Možno bližšie k Sencu. Dcéru neodporúčajú do školy a v škôlke ju nechcem nechávať,lebo tam sa dopredu neposunie. Hľadala som ,ale stále mu vyhadzovalo len školu v Petržalke a na kramaroch. Pripadne ak by niekto vedel o inej možnosti budem rada ak mi poradíte.dakujem veľmi pekne.

Strana
z2
aaadkaaa
4. apr 2025

Preco chces pripravny rocnik?

nikpa
4. apr 2025

@aaadkaaa ved to napísala... ,,Dcéru neodporúčajú do školy a v škôlke ju nechcem nechávať,lebo tam sa dopredu neposunie,,

@daniela237 informuj sa u zriaďovateľa, teda na meste, odbor školstva. Mali by mať informácie aj o súkromných školách. A možno sa dozvieš aj o štátnej, ktorá je bližšie ale nenašla si info o nej na nete.

martul
4. apr 2025

@daniela237 veď napísala dôvod, nečítala si?
Každopádne otázka znie KD a nie či.

daniela237
autor
4. apr 2025

@aaadkaaa dcéra má nks, poruchu sluchu,epilepsiu,

daniela237
autor
4. apr 2025

@nikpa ďakujem skúsim ešte raz i keď som to zisťovala priamo na zápise, nevedeli mi povedať.len o tych dvoch čo som písala

aaadkaaa
4. apr 2025

@daniela237 a do uvodneho rocnika by ju nevzali? Malo skol ma v sucasnosti pripravny rocnik... drzim palce v hladani. Na meste budu mat presne informacie k skolach, tam ti poradia najpresnejsie.

sopevka
4. apr 2025

@daniela237 Ahoj. Osobnú skúsenosť nemám, ale skús Paneurópska základná škola v Bratislave (Karloveská ulica). www.paneuroszs.sk ak neponukajú nultý ročník,vták možno budúci školský rok, i keď recenzie sú rôzne!

palicka
4. apr 2025

@daniela237 prípravný ročník sa zriaďuje pri školách pre žiakov so zdravotným znevyhodnenim a ráta sa ako prvý rok povinnej školskej dochádzky. Ty asi skôr hovoríš o úvodnom ročníku, ten sa zriaďuje v bežných ZŠ a sú to triedy pre žiakov s NKS, VPU alebo nadaných. Pozor, musí tam byt normointelekt. Neviem však, aké máte odporúčanie z CPP skrz sluchové znevýhodnenie (primárne znevýhodnenie). Uvidny ročník sa neráta ako prvý rok PSD napriek tomu, že ju už plní

nikpa
5. apr 2025

@daniela237 ja som týmto získavaním informácií prešla minulý rok. Nikto mi nevedel poradiť, či už v škôlke, v škole na zápise, logopedicka, v centre kde sme chodili na terapie a venovali sa predskolakom. Až som už zúfalá volala kade tade a niekto mi poradil osloviť priamo zriaďovateľa.

feketka
5. apr 2025

Spojena skola Mokrohajska ma prípravný rocnik,ale neviem ci zoberu aj poruchu sluchu.potom sa este skuste informovať na hrdlickovej ci neotvaraju prípravny rocnik,to je skola pre deti so sluchovym postihnutim.

daniela237
autor
5. apr 2025

@nikpa a čo ste potom vymysleli?čo vám odporučili

nikpa
5. apr 2025

@daniela237 prípravný ročník pre deti s NKS v Trnave

pupava36
Autor odpoveď zmazal
pupava36
7. apr 2025

No moja dcera ma nks tiez ale do pripravneho rocnika sme ju nedali kedze v blizkosti senca taka skola ziadna nieje a odmietam cestovat do BA, PK, TT koli jednej skole. Pripravny rocnik maju aj na vlasteneckom v BA ale aj na Drotarskej kde su aj deti sluchovo postihnute. Potom pripravny rocnik sa mi zda mala aj ZS Jelenia 16 v BA (pod hlavnou stanicou) ale problem je v tom ze tieto skoly v BA neberu ziadneho ziaka ktory nema trvaly pobyt v BA a teda nespada pod ich mesto. Mne dceru takto nevzali do 3 ZS v BA lebo nemame tam trvaly pobyt.

daniela237
autor
7. apr 2025

@pupava36 a kam ste ju potom dali?lebo tým že ich je málo tých škôl a tiež sa mi je nechce voziť ráno hodinu tam a hodinu späť.ja som s ivanky pri Dunaji. neviem kde inde by som ju mohla dať

caboteur
8. apr 2025

Prípravný ročník navštevovali naše dvojičky v Modre. Trieda pre deti s NKS spadá pod Spojenú školu Pezinok. Skúste pozrieť tu: https://szspk.edupage.org/a/trieda-pripravneho-...

pupava36
8. apr 2025

@daniela237 zostala v skolke ten jeden rok a potom isla do klasickej ZS v ktorej ma asistentku.

daniela237
autor
8. apr 2025

@pupava36 a pomohlo jej to?mne učiteľky v MŠ tvrdia že ju to neposunie dopredu a že bude zaostávať medzí malými deťmi. Lebo ona mala v decembri 6rokov,čiže keď si zopakuje ešte jeden rok v škôlke tak pôjde do školy skoro 8rocna

pupava36
9. apr 2025

@daniela237 no jej celkovo ta skolka nic nedala, kedze sa jej nechceli bohvie ako venovat lebo udajne nemali cas sediet len pri nej. Ona sa vela veci naucila v prvom rocniku v skole a plus doma.

vevet
11. apr 2025

@daniela237 v pezinku je statna s pripravnym rocnikom, na Komenského, syn tam chodil, tiez mal nks

kokca83
16. apr 2025

@caboteur
Mozem sa spytat?Potom chodili dvojcata do klasickej skoly po tom pripravnom rocniku?
Su tam s nimi aj mentalne postihnute deti ci ako si mam predstavit tie triedy?
Dakujem pekne

kokca83
16. apr 2025

@daniela237
My riesime teraz uplne to iste

kokca83
16. apr 2025

@vevet
A pokracoval do klasickej skoly potom?
Dal mu ten pripravny rocnik nieco naviac?

vevet
16. apr 2025

@kokca83 ano potom siel klasicky do normálnej skoly do 1.rocnika. Da sa tym povedat ze mal odklad, ale skolsku dochdzku ma o ten rok naviac.
Ano, musim povedat ze mu dala vela, ak by siel normalne, “trpel” by ze by ho hned brali ako slabeho ziaka a pritom to vedel, len mu to trvalo. Ale tymto 0.rocnikom do dobehol a potom bol v 1.rocniku uz prichystany a lahsie sa mu ucilo, no zaroven sa nenudil, ze by uz vsetko vedel.
A bolo to akurat cez koronu, ze bol skoro 1/2doma.

caboteur
16. apr 2025

@kokca83 Dvojičky chodia do normálnej školy. V prípravnom ročníku neboli deti s mentálnym postihnutím. Prípravný ročník chalanom veľmi pomohol. Vďaka nemu zvládli v pohode prvý ročník. Pani učiteľky sa k deťom v rámci prípravného ročníka správali úžasne. Rešpektovali ich takých, akí sú. Chalani doteraz v dobrom na ne spomínajú. V škole boli 2 triedy po 10 žiakov. Vyučovacia hodina trvala 20 minút. Potom nasledovala prestávka. V rámci týždňa mali aj logopediu. Trénovali grafomotoriku. Teraz sú druháci, v škole sa im darí dobre.

kokca83
17. apr 2025

@caboteur
Super ďakujem za odpoveď.A to chodili do Pezinku alebo do Modry?
Lebo som rozprávala( telefonicky) s pani riaditeľkou a máme doniesť všelijaké správy a že si vyberajú detičky.
Aké správy ste mali prosím?

caboteur
17. apr 2025

@kokca83 Chodili do Modry. Žiaľ, už si nepamätám všetky správy, ktoré sme predkladali. Boli sme v Centre poradenstva a prevencie v Pezinku. Tam absolvovali psychologické a logopedické vyšetrenie. Na základe vyšetrení nám odporučili prípravný ročník. Správy z vyšetrení sme doložili škole. Zároveň chalani ešte absolvovali vyšetrenie u špeciálnej pedagogičky priamo v škole. Predkladali sme myslím aj rodný list a potvrdenie od pediatričky.

milanemila
17. apr 2025

Ja viem o takych skolach iba v BA…vzhladom na stav tvojej dcery by som zvazila ci ti predsalen nestoji za to “vozit ju hodinu hore dole” ak jej to moze zaistit adekvatne vzdelanie. Ja viem poradit na dlhych dieloch CENADA, tam podporuju aj integraciu deticiek s nejakou poruchou a aj maju pripravny rocnik…neviem ci ale riesit toto v polke aprila ak by mala od septembra nastupit nie je uz neskoro.

anonym_e5c941
19. nov 2025

Dobry vecer, ako ste nakoniec dopadli? My sme zase z bernolakova a budem riesit asi podobnu situaciu. Dcerka ma 5 rokov a zdravotne znevyhodnenie. Ide teda o uvodny rocnik a nie nulty? Pomohol vam zriadovatel? Viete odporucit psychologicku?

daniela237
autor
19. nov 2025
@anonym_e5c941

Dobry vecer, ako ste nakoniec dopadli? My sme zase z bernolakova a budem riesit asi podobnu situaciu. Dcerka ma 5 rokov a zdravotne znevyhodnenie. Ide teda o uvodny rocnik a nie nulty? Pomohol vam zriadovatel? Viete odporucit psychologicku?

@anonym_e5c941 dobrý deň,riešili sme to odkladom a navštevuje znovu predškolské zariadenie.popri Tom logopedicku a aj jazykové vzdelávanie.v septembri pôjde do školy ale ešte neviem do akej.propravny ročník som neskúšala lebo je ďaleko od bydliska.nulty ročník už nemohla lebo je predškolácka.tento mesiac sa chystáme znovu MUDr lazikovej do trnavy.inak nemavstevujeme psychologicku.v apríli jej robili vyšetrenie na školskú zrelosť a tou neprešla.moja bude mať teraz v decembri 7rokov.vy kľudne môžete dať odklad je ešte malinká. My už musíme do školy ale stále som nenašla tu vhodnú.neviem či zvládne bežnú ZŠ

Strana
z2