icon

Akú značku školskej tašky kúpiť pre malého prváčika?

ssisska
29. jan 2013

Dobry den chcela by som pre maleho prvacika kupit tasku od 09/2013.Pozerala som na nete znacky Scout,ako najlepsia varianta.

reisi
30. jan 2013

Ale jej spoluziacky co maju 132cm tie tasky nosia v pohode. 😀

billam
30. jan 2013

@reisi no ved hej, to sa im potom nosí s takou telesnou konstrukciou...mala je po mne, taká pidi 🙂

billam
30. jan 2013

@reisi aha, našla som 850g 🙂 a v popise je pre utle deti:

http://www.tigger.sk/skolskataskaballerinaergol...

zlatovlaska123
30. jan 2013

@dai no budeš sa asi čudovať, ale teraz nie je nič výnimočné,, že 5 ročné deti sedia hodiny pri PC - bohužiaľ 😒 A to, že má dieťa od prírody pevné držanie tela ešte neznamená, že sa pri tom PC nebude hrbiť...a školská taška za 200 eur to už nezachráni...
Môj názor je, že taška za 50 eur spĺňa všetky nároky presne rovnako ako taška za 200 eur - zvyšok platíte za reklamu...Nemusím obracať každý cent, no tašku za 200 eur kúpim len v prípade, že už bude do tej školy aj sama chodiť 😀

reisi
30. jan 2013

@billam super stranka, idem pozerat , ja skor batoh, praktickejsi .

dai
30. jan 2013

@zlatovlaska123 hm... asi ano, cudovala by som sa - v mojom okoli take 5 rocne dieta nepoznam a poznam ich teda dost..., ked moja mala nahodou sedi pri tv alebo kdekolvek inde kde nema pevnu oporu za chrbtom tak sedi krasne - ja sa od nej inspirujem, vzdy ked si uvedomim ako pekne sedi a drzi chrbatik tak sa podvedome vystriem 😀 takze myslim ze deti ktore maju dobry zaklad a k tomu aj nejake sportove aktivity na podporu spravneho drzania tela ( moja mala plava, chodi na gymnastiku a tanec ) tak taketo aj pred pc bude sediet pekne 😉

ja osobne som ziadne reklamy na aktovky nezaregistrovala takze neviem kolko taketo firmy investuju do reklamy 🙂 verim tomu ze sa urcite najde taska za 200 euro ktora je aj menej kvalitna ako niektore za 50 euro ... ale na druhej strane mas aj naozaj kvalitne vyrobky a za kvalitu si zial musis priplatit - ci sa to tebe paci alebo nie ( ked niekto chce pouzit material odlahceny, nepremokavy ale vzdusny, spravne odlachcene vystuzeny etc. ... a tento stoji napr. meter stvorcovy 50 euro tak taska logicky nemoze stat menej ako nejakych 70-80 euro - ked pridas cenu prace, dopnkov, nejaky marketing , sprostredkovanie etc. ... )

samozrejme ze je na tebe kolko do tasky investujes, pripadne si ochotna investovat 🙂

dai
30. jan 2013

@billam krasne tasky tam maju 😉

pemotore
30. jan 2013

ahoj....odporucam kupovat tasku s dietatom,treba vyskusat na chrbatik...my sme kupili TOP GALL/neviem ako sa to pise/ a je odporucana,da sa zohnat v roznej cene a vzdrzala 3roky-oplatilo sa .Neodporucam kupovat hitovky s rozpravkovym podkladom-uz o rok bude nemoderna-treba volit nenapadnu, peknu klasiku....

zlatovlaska123
30. jan 2013

@dai nebavíme sa o tvojom dieťati, ktoré pláva, tancuje a neviem čo ešte, ale o dnešnej populácii všeobecne a je dokázané, že trávia neprimerané množstvo času pri tv a pc oproti nám, keď sme boli malí...a pohyb žiadny...a mňa to štve, že mnohým rodičom nevadí, že sa dieťa hrbí pol dňa pri pc, ale keď príde na kúpu tašky - treba tú najdrahšiu, veď aby im nepokazila chrbticu!

dai
30. jan 2013

@zlatovlaska123 tak ano... ale tu sa bavime konkretne - kazda pise o svojom dietati , pripadne o detoch ktore pozna, nie vseobecne o populacii... taktiez kazda riesime kupu pre svoje konkretne dieta - mozme dat akurat odporucanie s cim sme boli alebo neboli spokojne, ostatne filozoficke debaty k tejto teme nepridavaju ( beriem ze aj ja som par tych vseobecnych veci napisala )
teraz este trosku vseobecna🙂 zial dnesni rodicia maju omnoho vaecsi problem primaet deti k pohybu ak si to tieto vyslovene nevyzaduju ( moja ten pohyb potrebuje, je ako nabita duracelka...) - my sme nemali co v detstve robit - v tv nic nebolo a pocitace neboli ani mobily... takze sme mohli tak len citat alebo byt vonku - v 5tich sme vaecsinou citat nevedeli tak sme boli vonku😀 okrem toho nas sa rodicia nebali vypustit von sa hrat, teraz je to trosku ine vsetko - doba sa hybe, mali by sme sa s nou - je len na nas, konkretnych rodicov ako sa postarame o konkretne deti 😉

ssisska
autor
30. jan 2013

Ja si tiez pamatam,ze cele dni sme sa hrali s inymi detmi vonku az kym nebola vonku tma ,je to velmi zdrave,byt cely den na cerstvom vzduchu.Ja som nevedela co je to tekevizor,mobil,ci PC.A bolo to super.

vejvass
30. jan 2013

Hmm téma sa zase pomaličky zvrtne na hádku baby radšej mi poraďte konkrétne pre chlapčeka školskú tašku
Takže je lepšia taška rupsakova alebo aktovkova?
Je lepšia taška na uzatváranie na zips,suchý zips alebo na tu spinku tú zatlacaciu či ako sa to povie😉
Je lepšia taška jednokomorova aby sa tam prvacik nemusel hrabať a hľadať😀 alebo radšej kde sú viaceré prehriadky
Je vhodné kúpiť tašku pre chlapca na kolieska aby si ju mohol ťahať?
No a to je asi všetko čo by som potrebovala vedieť budem rada keď tu v téme nájdem aj odpoveď na môj príspevok ďakujem🙂

sakura77
31. jan 2013

ach jaj,tazke toto,uz to pozeram pekne dlho..najlepsie mi z toho vychadza asi mc neill,ja hladam pre chlapceka,tak napr tato ma len 0,85kg,super polstrovany chrbatik a predelenie vnutornej casti na tri casti...tak asi mame rozhodnute..nehovoriac ze cena je viac nez fajn 🙂
este vybrat motiv🙂

yukki
31. jan 2013

@vejvass ja som pre prváčku brala tašku
1.aktovkovú - aby sa jej v ruksaku nekrčili tie mäkké šlabikáre, ke´d ju bude pohadzovať, sedieť na nej a podobne
2. na tie klasické zatláčacie spinky-je to trvácne, v našom prípade trvácnejšie ako zipsy
3.dvojkomorovú, kôli prehľadu
4.bez koliesok-moja dcéra je málokedy v tak pokojnom pohybe, aby za sebou mohla vliecť tašku a tiež potrebuje voľné ruky ak navyše ponesie nejaké vrecúško...

sakura77
31. jan 2013

@titkovamiriam aka je taska,teraz pozeram ze ste dostali na jeziska? spokojnost? ja uvazujem ze ju kupim krpcovi,motiv´v este necham nech si vyberie...podla fotiek vyzerala ze nie je taka obrovska a aj chrbatik fajn vypolstrovany,je taka aj naozaj?

xenicka13
31. jan 2013

Ja som kúpila ružovu s macickou, dcéra takú chcela v Tescu za 13 euro, má vystuzeny chrbát a všetko co aj tašky za 60 ecok, do druhej triedy kúpim novú, ked zničí, syn má tiež z Tesca uz tretí rok a je ok

menoee
1. feb 2013
dankagirl
1. feb 2013

kočky aj ja som zufala ,neviem aku tašku kupit malemudo 1 triedy je vysoky a chudučky....ako pierko...normalne som zufala ...

zvedavamt
2. feb 2013

malej sme najprv kupili velku paradnu tasku s vystuzenym tvarovanym chrbatikom, veela vreciek ... znacka Modan, len sme si neuvedomili, ze mala bola dost drobec a triedu maju na 2. poschodi a samotna taska vazi cca 1300g + knizky, zisity,plny peracnik,napoj...
Nakoniec som bezala do Dracika a kupila nieco medzi rupsakom a skolskym batohom. Ten nosila skoro cely rok, v druhaku zacala vymyslat , ze uz chce taku paradnu,tak ju nosi, nastastie len od plota skoly. Ale aj ta mensia sa zide,ked nemaju cele vyucko, niekam idu zo skoly,tak jej postaci, aj na vylety.

billam
2. feb 2013

Taska pre malinke dieťatko by nemala vážiť viac ako 1kg!!!

kornelia
3. feb 2013

@reisi My sme dopadli rovnako, pred troma rokmi som tomu az taky vyznam nedavala, proste som hladala na nete dobru, anatomicku tasku pre prvaka, ja som vsak uplne zabudla pozerat na hmotnost, takze som kupila tiez ten 5 dielny set, ale je velky. Sice ho syn nosi uz treti rok- este dobre ze skolu mame pod oknom na dve minuty, ale poviem vam, ze som ju odmerala napakovanu a vazila 6kg! 😲 Skoro ma picne, ked ju dviham, lebo je taka tazka, a syn ma dokopy 25kg, velmi tenucky. Takze pre prvaka by som tuto tasku viac nekupovala, hodi sa skor od tretej triedy najskor, inak je velmi kvalitna. Alebo teda pre lepsie stavane dieta. Po troch rokoch nosenia denno denne, na nej nevidiet ziadne znamky poskodenia, je stale ako nova, fakt!

V septembri ide dcerka do skoly, a viem, ze musim hladat tasku pod 1kg, takze teraz mi najvhodnejsia pride EMIPO, ako som tu pozerala, ale urcite ju pojdeme vyskusat najskor. V ziadnom pripade nebudem vyberat tazsiu tasku, pre tieto deti aj 20dkg je dost navyse.

Pozerala som teraz ten Topgal, ci ako ste to spominali, ale tu by som nikdy nekupila, kedze len ked sa na nu pozriem, ze velmi zle anatomicky stavana - teda ma velmi zle riesene tazisko, je strasne zboku siroka a tu keby som dala synovi na chrbat, by sa cely prevalil dozadu 😀.

Takze pre nas zatial EMIPO - ma aj krasne motivy a uvidime, ci nieco najdem este take lahke. urcite vsak nebudem vyberat podla motivu, ale podla vahy a delenia.

kornelia
3. feb 2013

@reisi - prepac, nemal byt cely prispevok adresovany tebe, len o tej hame 😀 len som sa potom rozpisala, xixi

sasiki
3. feb 2013

@kornelia aj my máme pre naše drobuliatko vyhliadnutú Emipo. V papiernictve som videla aj Herlitz, tiež sa mi pozdávajú - nemáte niekto skúsenosti?

kornelia
3. feb 2013

@sasiki Ano tusim aj Herlitz som niekde videla ci pocula, malo by to byt nemecke nie?Ale mozno sa mylim.

kornelia
3. feb 2013

Inak este som prave pozerala, lebo som nasla tie Herlitz u jednej mamicky na MMB a tiez ma ta MIDI 980g ako EMIPO, ale POZOR! V objeme je podstatny rozdiel - EMIPO ma 20l a Herlitz len 13l objem a to je dost si myslim, takze vlastne Herlitz je rovnako tazka taska, ale menej sa do nej zmesti, neviem, aj toto asi treba pozerat, zasa nechem kupovat tasku po roku znova, len preto, ze sa tam nepomestia veci. 😖

Herlitz ma ale aj uplne male tasky 430g, ale to si myslim, ze fakt len na prvy rocnik, potom to uz bude malo objemovo zial.

sasiki
3. feb 2013

Vezmem malú - v jednom papiernictve vraj majú aj Emipo, v druhom majú viacero verzií Herlitz, porovnáme a uvidím, čo sa mi bude viac pozdávať. Podľa toho jej dám na výber 🙂 (nech si vyberie vzor - bude to jej najpoužívanejšia "kabelka" 😀 ).

kornelia
3. feb 2013

@sasiki presne takto to chcem aj ja

3mickova3
18. feb 2013

@titkovamiriam ahoj, tiež prezeráme tašky a prišla som na tento set čo ste aj Vy kúpili. Chcem sa spýtať aký je???? Ďakujem pekne za info.Zuzana

ssisska
autor
12. máj 2013

Kedy je najvhodnejsi mesiac kupit skolsku tasku pre prvacika,mam ist s nim do predajne aby si tasku vybral sam alebo mu ju mam kupit sama?

wladka
12. máj 2013

@ssisska spolu.. nech si vyberie sam, a vyskusa si ju.. ;).. a my sme ju kupovali maj/jun..