Aký je vhodný trest za trojku zo správania?
Ahoj, aky trest za trojku zo spravania? Budem vdacna za napady.
Tresty dávajú len primitivni rodiča, ktorí nemajú snahu pracovať s dieťaťom a vychovávať ho. Lebo to chce čas. Tak radšej struhnem facku, dam týždeň zaracha a čakám zázraky 😂 Ani sa nečudujem, že z tých deciek vyrastajú také hieny. Ved sú odrazom rodičov.
@nikaeli Ma adhd, dysgrafiu, poruchu pozornosti. Je integrovany. On skor take, ze odmieta si pisat. Rozprava cez hodiny, raz jedol pocas hodiny bez dovolenia.. kedze malokedy chodia cez velku prestavku von, tak chodia s chalanmi behat po chodbach, co som mu uz Xkrat vysvetlovala, preco to nema robit. Jeho byvala triedna nam aj povedala, ze ked ona odide, budu sa mu poznamky mnozit, lebo su uz na neho nasadeni, za co ine dieta poznamku nedostane, on ano.. Co je aj fakt, v dcerinej triede za to iste chlapci poznamku nedostali, on ano. Dcera mi take veci zas povie.
Ale som tiez skor toho nazoru, ked sa teraz ukludnil, sama som s nim mala rec pred casom, potvrdil aj on, ze uz je kludnejsi.. nechat to uz tak.. a uvidime, co od dalsieho roka a co sa bude diat u psychiatra a plus hadam si ho konecne vezme aj nova specialna pedagogicka.. Doteraz sa k nej totiz nedostal. Skolska psychologicka a on maju vzajomnu antipatiu.
@cavalierka my deti nefackame, skor dohovory alebo zakazy. Len v skole nevieme presne, co sa deje. Vieme verziu ucitelov a jeho verziu.. kolkokrat aj kamosi povedia jemu samemu, ze to prehnal, ale kolkokrat aj mne povedia, ze to prosto zbytocne nafukla ucitelka.
To čo za učiteľky a celý pedagogický zbor musí byť keď dajú za poznámky 3 a ešte keď je integrovaný? Prečo ho nedáš do špeciálnej školy?
@vyrovnanaosoba špec.škola je pre deti so zníženým intelektom, nie pre deti s poruchami správania a adhd
Daj ho do špeciálnej skoly a netrap ho v klasickej zaklad ke. Viac s nimi pracuju, viac im tolerujú. Nedala by som ziadny trest, ak by to bolo len za papulovanie učiteľom, odchod z hodiny a tak. Ma diagnozy, jeho mozog pracuje inak. Ak by to bola šikana, tak to si mala riesit ihned po nahlásení skolou a riesit psychologa a psychiatra.
ahojko ak je integrovany zhorsenu znamku zo správania moze dostat dieta s adhd len vtedy ak to odsuhlasi cpp inak nie a ak su to naozaj len poznámky typu behal, rozpraval, vyrušoval ... je to vplyvom dg. a nema sa to hodnotiť ako poznamka k zhorsenej znamky zo správania. nepoznam vsak situáciu ci tam toho nie je viac ako pises, ake je naozaj dieťa lebo adhd je jedna vec nevychovanost, odvravanie... je ina vec (vec vychovy nie vplyvu dg.) vtedy to moze byt zasluzene. toto si ujasnite doma a ak je to dg. predsa nebudete trestat dieťa za adhd, napr. ak je vozičkár tiez ho nepotrestate za to ze nechodi po schodoch tak ani dieta s adhd nemozete trestat za to co nevie ovplyvnit. ak je to nevychovanost tak to treba dietatu specifikovat a za to nasadit trest. avsak nemozete 2x trestat za tu istu vec (trest za správanie je dôsledok za predchadzajuce ciny za ktore uz mal byt "potrestany" a ako aj pises bol) držím palceky
@nikaeli lenže píše ze ma aj dis...problemy.
@autorka ahoj. Triedny akym sposobom prihliada na to, ze ma adhd? Psychologovia hovoria, ze dieta sa nema trestat, ked nevydrzi sediet a zacne odchadzat. Myslim, ze na toto ma prihliadat aj ucitel.
Opytala by som sa asi triedneho, ci uz ma skusenosti s dietatom s adhd, ak ano, ako to riesil v minulosti, co mu pomahalo pri zvladani takehoto ziaka, ci v skole riesia otazku adhd deti a poznamok. Za co dieta nemoze, tak poznamku nema dostat. A ak nema skusenosti, tak odkial cerpa informacie, ako jednat s dietatom s adhd v skole pocas vyucovania, ako sa tejto problematike venuju v skole.
Tie deti za niektore veci naozaj nemozu. Casto sa javia ako nevychovane ale to suvisi s ich impulzivitou a nadmernou aktivitou.. drzim vam palce
V tomto prípade už nič, správanie zlepšil...nevidím dôvod na trest. Skôr by som mu povedala že som rada že svoje správanie zlepšil a motivovala ho aby to bolo takto aj ďalej.
Ináč aj ja mám ADHD kým so bola mladšia tiež som v škole vyrušovala. Čím som bola staršia tým to bolo lepšie, naučila som sa ako si dopomôcť aby som sa vedela sústrediť.
Takze dieta ma kopu diagnoz, je integrovane a napriek tomu dostava poznamky za spravanie a 3 na vysvedceni dovolim si povedat ze za blbosti? Pri zdravom dietati by sa neviem co muselo stat aby ho takto ohodnotili…. Prepac, ale tu zlyhala skola a cela integracia, dieta by som urcite netrestala a skor sa isla dohdonut do skoly ako chcu pokracovat dalej
@vyrovnanaosoba stále platí, čo som napísala vyššie. Dys - poruchy učenia - nepatria na špecku. Tieto deti majú normointelekt, a teda sú vzdelávané na ZŠ bežného typu @betulinka1
@nikaeli si učiteľka v špeciálnej ci normálnej škole, nebodaj psychologička?
Ak ma diagnozy, tak nemozu znizit znamku zo spravania, je integrovany? Ak nie, tak to spravte pre svoje dobro
Nevidim dovod dieta trestat za prejavy jeho diagnozy…
@vyrovnanaosoba ideš ma spochybňovať?
@nikaeli ale on nie je dys. Ma poruchu osobnosti atd.. dys je ti najmenej.
V akom ročníku je ?
Trestom sa to určite vyrieši 3 zo správania žeby chyba len čia píšeš že je integrovaný nemá asistentku počas vyučovania. Ak nie prečo ak chodí do normálnej zš tak asi až tak zlé to nebude.
@betulinka1do klasickej špecky ho neprijmu . Tam môžu deti s mentálnou retardáciou , dokonca aj deti s mentálnou subnormou sa držia na základnej škole.
@betulinka1 a nemá poruchu osobnosti ale poruchu pozornosti s hyperaktivitou .
@betulinka1 tak ja neviem - nevidím žiadnu zmienku o poruche osobnosti - autorka o 18.02 uvádza - citujem - "ma adhd, dysgrafiu, poruchu pozornosti" a dopĺňa, že kvôli ADHD navštevuje psychiatra. ADHD je porucha pozornosti a hyperaktivity. Ja hovorím, že na špec.ZŠ chodia deti s rôznym postihnutím (zdravotným znevýhodnením) - to znamená s ment.post., podľa závažnosti stupňa so sluchovým, či zrakovým postihnutím, s viacnásobným postihnutím, atď. Autorkin syn je integrovaný kvôli dysgrafii (čo je porucha písania) a ADHD. S týmito dg ho na špec.ZŠ nevezmú (ani nesmú). Platí to aj pre tebou spomínanú poruchu osobnosti. Psychiatrickí pacienti s normointelektom nepatria na špeciálnu školu.
Dieta s ADHD,ktore je integrovane nemoze dostat 3 zo spravania. To by som riesila s riaditelkou.
@nikaeli 🙈🙈🙈🙈 ja som citala osobnosti. Sorry. Nechcem sa dohadovat ale nemyslim, ze by tam diagnoza nebola. Ale 3 zo správania ho moze viac degradovať a teda to je uz dost vážna situacia.
@subartic Ano Ano sorry ja som si to zle precitala
@salamistka presne, ja tiež nie. Ta nespravodlivosť a neprávosť mi zlomilo moju detskú dušičku, strašne som sa preto trápila a prežívala. Keby sa mi to stalo ako pubertiačke, asi by som to menej prežívala. Naozaj je pravda, že keď človek zažije nejakú traumu v detstve, ponesie si to do dospelosti.
Žiadny mobil, ani PC a pod. Dať mu knihy nech číta a napíše z tých kníh slohovu prácu. Domáce práce. A buď prísna. Žiadne flakanie.
@candii 7.koncil. on je inak dost inteligentny, znamky nemava zle, pobabral este jeden predmet, ale inak jednotky, par dvojek. Ked dostane trojku a horsiu, sam pracuje na tom, aby si to opravil, ma dobru sluchovu pamata..ale..je tam to adhd, porucha pozornosti a dysgrafia.. no...

@kosicanka2018 neviem vysvetlit muzovi, ze on uz je potrestany dost... A ze mam mu daky vymysliet... No..on ma aj adhd, poruchu pozornosti, je integrovany a chodime aj k detskemu psychiatrovi prave kvoli adhcd a tak a s nim aj najlepsie este spolupracoval, len tie terminy su strasne dlhe....mame termin na september.. Co asi aj bude dobre, kedze novy skolsky rok..