icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 nikto tu nepisal ,ze nieje za inovacie aj ja by som uvitala ale si uvedom ,ze nie kazdy rodic hoc by chcel tak taku moznost ma...ani ja nemam na vyber...a ak citas s porozumenim tak som aj napisala ze neztracujem nove sposoby vyuky ci sukromne skoly a ani nepovazujem tích rodicov za snobov,alebo strelených alebo za tích kt.si svoje nedosiahnute ciele kompenzuju na svojich detoch.To ty si nas tu prva dourazala a nazvala ovcami vr.nasich deti.Ja sama za seba aktualne mozem povedat,ze nemam problem s tym ,ze syn chodí do beznej ZS a som spokojna ..co ma vediet vie a venujem sa mu aj ja..mam prehlad kde ma medzery snazim sa vysvetlit...aj sama ucitelka na rodicku apeluje na to ze ak nechapu nema problem sa k tomu vratit a preto nemam pocit,ze by mu bezna ZS nedala to co potrebuje.a ak v niecom dieta vynika a nema moznost nastupit do prestiznejsej skoly da sa to predsa riesit aj inak aby tieto svoje schopnosti rozvyjalo viac a viac..to len ty mas o vsetkych beznych ZS taku mienku aku mas vratane vsetkych ucitelov na nich uciacich a to len preto ,ze ta vraj nic nenaucilia trpela si tam..a napadlo ta vobec niekedy hladat chybu v sebe samej? ano ono je lepsie zvalit vinu na iných... a zasa sme sa dostali ku tradicnemu konikovskemu slovicku ZAVIST...co mame akoze zavidiet? a prepac ale neverim ,ze tamto hore si pisala ty,,absolutne to nekoresponduje s tvojim stylom pisania co som tu videla doteraz a uz vobec so stylom tvojho vyjadrovania..a mmch zit ta nenauci skola ale zivot sam..skola ti ma dat vedomosti a nie manual na to ako mas zit...

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Sye si sama odpovedala, zacali ste s tym...

snehuuulienka
29. sep 2017

@nelinka2009 už som aj prestala prispievat do tejto Tvojej témy ,keďže mi to prišlo ako strata mojho drahocenného času,akoby niekto hrach na stenu hádzal😜

Ale nedá mi to:
Konečne prvý príspevok od Teba 09:43,ktorý mal aj hlavu, aj pätu......

A tak sa pýtam,napísala si ho vôbec Ty???????????........asi nie😉

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@marianeta nechapem comu neveris co som nepisala??!

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@snehuuulienka ??? Nechapem...

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 a zas..kto si a na co odpovedal? a kto s cim zacal?

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@marianeta s urazanim ste tu zacali vy od mojej gramatiky az po moju osobnost. Tiez mam na vacsinu z,vas nazor, ale viem, ze je subjektivny, preto som to tu verejne vypisovat nechxela, ale aj ja mam svoju hranicu...

snehuuulienka
29. sep 2017

@nelinka2009 ale ja chápem ☺

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 moja ..ja som ta nikde neurazila to poprve..po druhe tvoja gramatika ti bola vytknuta viacerými a to skor nez som sa tu ja zapojila,po tretie nenapisala som nic o tvojej gramatike rozumej nevypichovala som ziadne hrubky ale tvoj styl pisania v ktorom sa len tazko vyznat co tym vlastne chces povedat a tazko to prelozit..ale beriem ak pise clovek z mobilu ujde aj ine pismenko aj mne no radsej si to opravim a hlavne ak je tam toho viac..

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Ale ved podstata veci je niekde uplne inde... Proste nechcem aby moje deti spadli niekde do systemu, ktory je velmi nevyhovujuci a nevie akceptovat potreby jednotlivcov a ani skupin so specialnymi potrebami, a ostali v nom dokonca zivota, tak ako vacsina diskutujucich tu... Chcem pre svoje deti viac... Ale od urciteho veku sa uz rozhodnu same, ci predsa len budu s vacsinou, alebo pojdu naslapnutou INOU cestickou... Chcem viac ako ucitelku, viac ako len skolu... Na tom neni nic zle a vyhovarat sa na moznosti a nemoznosti v 21 storoci??? Ano su to len vyhovorky...

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 na zaver este dodam,ze ak by si si naozaj dala tu namahu a precitala vsetko po sebe tak by si v skutku pochopila o co mi ide...v kazdom pripade ti prajem aby tvoja dcerka prosperovala a ty mala z nej radost a viem a verim ze ju mas uz teraz..a ano tvoje rozhodnutie dat ju do inej nez beznej skoly bolo viac ako správne..peace

loginexistuje
29. sep 2017

@nelinka2009 neries to tu .. aj tak sa velmi pochopenia nedockas .... ono vacsinou na prvom stupni ak mas stastie na Pani Ucitelku tak je to ok .. ale druhy stupen... no je to fakt o stasti ... ja som prekladala dceru zo statnej skoly prave v priebehu piateho rocnika kvôli nerieseniu sikany zo strany skoly do sukromnej skoly bilingválnej .. cize presla na vyucovanie vsetkych predmetov v anglictine (s vyminku slovenciny, nabozenstva ..) a dala to v pohode ... a konecne mi chodila s radostou do skoly ... a to je pre mna podstatne aby sa dieta chcelo vzdelavat, hladat suvislosti a prepajat vedomosti a aby skola rozvijala aj jeho osobnostnu stranku
teraz ma uz 14 nast a je tu http://besst.sk/gymnazium/o-skole/koncepcia/ lebo sem ma blizsie ako do BA (bola prijata aj na statne bil. gymnázium v BA ale rozhodli sme sa pre toto ) a je spokojna a my s nou ...
nedaj sa vytočiť ludmi, ktori su presvedceny o svojej pravde ako jedinej axiome ktora plati ...

ja plne suhlasim s @dai nase skolstvo zastalo v case a neuci v súvislostiach neuci analyzu a syntezu vedomosti kros

to ako uci bolo dobre v dobach minulých v dnesnych casoch je klucove rýchle vyhodnotenie informácii a ich pouzitie ... resp. aplikovanie na neustale meniace sa podmienky ..

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 ano neni na tom nic zle a ani to tu nikto nenapisal a ani ja kt.vyuku v inej skole nevidela ani z rychlika a pres to vsetko si nedovolim tvrdit ze taketo skoly su zle ci vyvyjaju na deti prilis velke naroky...ty vychadzas len z toho co si zazila mozno pred 20timi rokmi a nepripustas ani len minimum ze by to uz mohlo byt inak..stavias svoje názory len na vlastnej traume..a zas sa zopakujem je maximalne v poriadku ako si sa rozhodla a aj to ze chces dat svojim detom viac...mas moznost tak preco ju nevyuzit..ale vidiet nase skolstvo ako ciernu dieru celeho sveta len preto ze ty sama si sa tam neviem co tak skor mne to pride ako nerespektovanie nazoru inych ked povedia ze aj statne ZS su dobre a nazyvas nas ovcami..mnohe ponukaju aj nieco nad ramec .aj ta nasa a tí ucitelia to robia z vlastnej vole a radi a nie preto ze im to niekto prikázal...

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@marianeta ale ja som nepovedala, ze vsetky statne skoly su zle a ani ucitelky... Len tie dobre ucitelky maju na tych dobrych statnych skolach velmi zviazane ruky

.system je zly

nelinka2009
autor
29. sep 2017

A ten system sa podporuje rodicmi a detmi, ktore tie skoly aj tak navstevuju a uciteli, ktory tam aj tak ucia... Preto viem, ze sa tam nic nezmenilo a ani sa nic zasadne v najblizsej dobe nezmeni

snehuuulienka
29. sep 2017

@nelinka2009 na tom Tvojom presvedčení dat dcérku na inú ako štátnu sk školu by nebolo nič zlé,keby si to vedela hneď aj od začiatku obhajit,vysvetlit a zdovodnit nám ostatným,ktoré sme sa Ťa od zač. na to pýtali.
Zial podávala si to nezrozumitelne,omackovo,a tak asi máloktoru mamicku si touto diskusiou presvedčila o výhodách tejto bulh.skoly.

Ak dieťa žije na Slovensku,nevie rozprávať po bulharsky,nemá ani jedného z rodičov bulharskej národnosti,a tým jedinym pre mňa rozhodujúcim dôvodom je to,ze sa mi nechce učiť s mojim dietatom denne cca 1 hod,tak to je smutné.....a pre nás vsetky dosť málo presvedčivé

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Ja som nechcela presvedcit vas, ale seba... Mala som strach z nespravneho rozhodnutia a stale mam. Aj ked cim dalej tym mensi. Bulh. skola nepotrebuje alsich ziakiv,uz tento rok nam pribudli 3 nove spoluziacky..je ich 15 a to sa mi zda mic a podla poctu deti, ktore nastupili fo prveho rocnika si tieto problemy v nasom skstve uvefomuje viac a viac rodicov ci s vam to paci, alebo nie. Je zvlastne ako vas rozculuhe ta bulgarcina... Madarske skoly na juhu, take rozhorcenie nevyvolavaju... Ale to je len dalsi dokaz choreho sk systemu

atrami
29. sep 2017

@moni73 ono to je fajn, ale musi byt nastavený dobre system. Hlavne, či deti si potom ,,v realite" nepripadaju ako mimozemšťania. Ja ak by som mohla, ucim deti doma. Moje deti sa ucia sami. Teraz musim dohliadat nad pubosom, lebo ma obdobie, ze zivot ho nauci. Vymyslam im pomocky, aby mali suvislosti a nie len memorovanie. Mne sa nepaci system, ako je nastavene školstvo. Fungovali nejake pravidla a nejaky blb prisiel s tym, ze co bolo odskusane nefunguje. Potom pride dalsi s tym, ze ani toto nieje dobre a zrazu objavi novinku, napr. Dualne vzdelavanie.

dai
29. sep 2017

@atrami tak dualne vzdelavanie je nieco co v komunizme napr. super fungovalo🙂 zial toto sa zahodilo hned po zmene☹ zatial co mnohe ine zle veci tam zostali...

vienala
29. sep 2017

@nelinka2009 tak vies, v malom meste je to tak, su to moji byvali spoluziaci. Ale zasa my nemame moznost vyberu z roznych sukromnych skol, neviem, ci nastastie alebo bohuzial.

bmuller
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl asi reagujes na ten prispevok o zastaralych nazoroch 😀
ale prosim ta - zacem bukvy? vsjo jasno.... 😀
ked to nejde, tak to nejde. niekto skratka len potrebuje pritakanie, potvrdenie a pochvalu svojich modernych nazorov 😀

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@bmuller no, nespadli sme na zadok z bulharskej skoly, nakoniec, ani nebol dovod, lebo ja som sa nedozvedela nic, co by ma presvedcilo, ze je to naozaj dobra skola a z ich web-stranky tiez nic, ale aspon som sa dozvedela, ze vlastne iba prezivam, nie som kreativna osobnost a podobne. Hlavne, ze nam slnko svieti a vikend sa blizi😀

bmuller
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl nooo, ved tie skoly mozu byt naozaj zaujimave, a ked su vsetci spokojni a vysledky dobre... 😉... len teda neviem, preco by som za to, ze ma iny nazor na nejaky system a skolu, mala nadavat do neviemcoho 🙈 niektori asi stale nepochopili "virtualnost" internetovych diskusii alebo virtualne nazory beru prilis osobne ci co 🙉

siska53
29. sep 2017

@nelinka2009 Vies,len vyznela si,aspon pre mna ako hysterka,ktorej prekaza,ze v beznej ZS nezaviazu detom snurky,nenakrajaju reznik..

Ako som pisala,ja ta aj chapem,ak ti ide o kvalitu vzdelania, myslim,ze tam asi vsetky chceme pre deti to najlepsie,len.nie kazdy ma financie na to..
A je fakt,ze vacsinou ta uroven nie je bohvieaka,to ale nemusi byt ani na sukromnej,tu tiez treba poznat prostredie tam. No prekvapuje ma,ze v dnesnej dobe su opat tkz. Janovia Amosovia Dzinsovi trnom v oku. Dolezity by mal byt vysledok - cize co nauci,co deti vedia,ake su..nie akou formou..
Tiez som aj muzovi vravela-dost casto sa bavime na tuto temu,ze uvidime,zatial mame skusenost len so skolkou, skolou len trosku.
Je ale fakt,ze uz priprava ucitelov na vyske je dost zla,zastarala..ak je to tak ako za mojich cias.. No uvidim,ako sabude darit mladej byvalej kolegyni,ktorej sa konecne splnil sen a sla ucit. Dufam,ze bude jednou z tych,co studentov pripravi naozaj kvalitne.
Moju svokru do vysokeho veku volali ucit (ucila na skrateny do 75r.),lebo ona jedina tych mladych bola schopna uctovnictvo naozaj naucit,prosto to naozaj podstatne. Aj studaci ju mali radi a aj si ju ako ucitelku ziadali.. Cize su aj vynimky..A ak je riaditel nakloneny alternativam,vie strhnut aj ucitelov,moze byt dobra uroven aj na beznej ZS..

lalinko2010
29. sep 2017

Chcem viac ako ucitelku, viac ako len skolu - ja tomuto nerozumiem.... ako že chceš viac ako učieľku - ona má suplovať teba? alebo čo žiadaš od učiteľky aby bola čo? a viac ako len školu - to akože chceš jej vytvoriť druhý domov?
má mamu, otca a domov, na čo je vytvárať niečo plus...
čo žiadaš od školy? čo aby naučili tvoje dieťa?

Nečítala som diskusiu.

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Aby ju nenaucili len odrapkat nezmyselne poucky, aby ju naucili veci, ktore v zivote vyuzije... Mne napr. velmi chybaju temy ako multikulturalizmus v ucebnych osnovach... Viac moznosti venovat sa cudzim jazykom ako len aglictina, nemcina... To je pre mna uz zaklad a nie vzorce z,chemie a zakony z fyziky, teraz deti v mladsom skolskom veku potrebuju ine ako sme potrebovali mi v ich veku...

xxxkatka
29. sep 2017

@nelinka2009 😲 😲 😲 sakra nemala si hovorit tak nahlas, ze nie som kreativna, je to sucast mojej prace, co ak to tu cita moj sef? Doteraz som moju kreativitu len predstierala, tak pst nech to nik nezisti... 😀 A teraz vazne. Netvrdim, ze vsetky sukromky su zle. Rovnako netvrdim, ze vsetky statne su dobre. System je na prd, nakolko sa schalil zakon a nespravili sa podmienky na jeho aplikaciu do praxe (integracia). To nie je chyba ucitela! ad1 fyzicky ie je mozne pristupovat ku kazdemu ziakovi v triede (25 deti) individualne, ak tam ma 2,3,5 ... integrovanych a kazdeho s inou diagozou. Navyse, poznatky zo specky iba orientacne. Nedavno som bola pracovne v jednej sukromnej skole a dojem? Sialeny. Oni pokojne prijali 7 r. dieta- autistu s poruchou pozornosti, bez asistenta a vyzadovali od neho, aby sa sustredil 1 hodinu! Ale, hlavne ze rodicia platia a im slubili aj "more na strednom Slovensku."

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Dost sa v tejto diskusii riesila tema vseobecneho rozhladu... Viem, ze kazdy so mnou suhlasit nemoze, ale pre mna vs. rozhlad nie je o tim, ze scetova vojna trvala id do... Ale o tom, ze vojna bola a preco bola a ze by sa uz take situacie nemali opakovat, aby nwbola dalsia... Deti dopodrobna rozoberaju krajiny, ktore mozno ani nikdy nenavstivia a ak by ich aj chceli navstivit v dnesnej dobe uz nieje problem, aby sa k informaciam o danej krajine dostali aj bez toho, ze by to mali v ucebnych osnovach... Ale nijto s detmi nwrozobera aktualne situacie napr. preco niektori ludia zo svpjich krajin utekaju... Preco je dobre nastudovat si aspon co to o krajine, bez tam vycestujeme... Je to len moj pohlad a ak ma nepochopite, tak ma aspon neukamenujte sorry za chyby

lalinko2010
29. sep 2017

@nelinka2009 ale ty si napísala nie čo iné - Chcem viac ako ucitelku, viac ako len skolu - pod týmto chápem, že chcem pre svoju dcéru "novú mamu" a "nový domov" aspoň ja som to tak pochopila, keby si bola napísala že chce svojú dcéru iný vyučovací systém ako je na štátnych školách.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@nelinka2009 mozno sa mylim, ale zatial mi to tak vychadza, ze by si prirodne vedy najradsej nahradila niecim, podla Teba, uzitocnejsim. Aspon podla toho, co pises, to tak vyzera. Lenze ZS je zaklad a ten by mal byt pre vsetkych a nemyslim si, ze by sa na ZS napr. z fyziky, matematiky, ci chemie ucili nejake strasne narocne veci, fakt len zaklad a su deti, ktore prave k takymto predmetom inklinuju a teda, ak by sa to vyhodilo, tak by im to chybalo. Na to je ale stredna skola, aby sa deti profilovali a su aj statne napr. jazykove alebo prirodovedne zamerane gymnazia a potom aj ine SS, takze tam sa uz da vybrat.