icon

Dieťa v škole nechtiac poškodilo učiteľke notebook

blondyblond
10. apr 2019

Bezkonfliktné, skôr tiché dieťa sa potke v škole o kábel a stiahne učiteľke notebook, nechtiac.Ako postupovať? Poistku nemáme a ona ho chce opraviť.

katarinamarkova
10. apr 2019

@blondyblond v prvom rade treba zistiť ako presne k tomu došlo.
Ak bol notebook tam kde nemal byt nedajbože nebol na prac.ucely treba riešiť učiteľku jej nezodpovednost.
Ak to bol notebook používaný v rámci vyucovania a dieťa bolo tam kde nemalo byt spravalo sa tak ako by sa nemalo treba riešiť dieťa a jeho správanie..ako rodiacia ste v tom prípade z každého hľadiska uhradiť všetky skody bez slova a s ospravedlnenim.
Ak je pravda uprostred treba to riešiť kompromisom.

ollynka
10. apr 2019

@blondyblond nič by som jej nedala,...bola medzi deťmi, mala si dať ona pozor,..to sa mohlo stať hocikomu, zodpovednosť nesie ona,...ja budem v kaviarni napr, natiahnem kabel notebook a ked sa mi on niekto potkne tak si budem pýtať peniaze?? má každý do ri..i pošle,...pani učiteľka skúša na teba,..

stanulienkat
10. apr 2019

@sivana09 jasne,treba zakazdym dodrbat ucitelku. Ony mozu za vsetko.. Ci je vase decko hladne,smadne,nevychovane,nenaucene,chore,besne... Mnohym rodicom chybaju zaklady slusnosti a spravania. Trochu sa aj nad sebou zamyslet. Mozno ta prihoda bola trochu inak. A ta ucitelka serie tie notebooky,alebo co?? Uci vase deti za vlastne peniaze,tak si to uvedomte.

judar
10. apr 2019

Samé uhýčkané egoistické matere...nespomenula tu ani len príčinu ako sa to stalo a už si tu vylievajú podaktoré lakomé srdcia typom "nič by som jej nedala"...akože...vidíte len chybu v každom inom a vaše deti sú tí najväčší anjelikovia ...a káble sú všade môžte ďakovať elektronickému vzdelávaniu a to nie každá trieda má hneď idealne riešenie pre čo najbližsie zásuvky

ollynka
10. apr 2019

nosia vlastné notebooky a podobné veci, a načo to nosia?? Ja sa o to prosím?? Nech učia deti v rámci toho čo majú k dispozícií,...a ked nemajú nech neučia,..my sme nemali notebooky a učili sme sa,..lakomé srdcia drahá pani,...ľudia nemajú PENIAZE a nie že lakomé srdcia,... keby sa mne dieťa nedopatrením potkne o kábel, ktorý už v rámci prestávky nemal byť čo vôbec natiahnutý a učiteľka pýta odo mna peniaze, tak ja by som nemala na tú opravu peniaze....doučím decká a kábel stiahnem ked vidím že decká idú z triedy,...toto je benevolencia učiteľky a nie že decká sú besné,..decká besné boli sú aj budú,..ale je tu vždy niekto dospelý kto by mal mať prezieravosť,...

fkata
10. apr 2019

Ten notebook ak využíva v rámci vyučovacieho procesu je školská pomôcka, ZŠ má poistku.

mrkvicka060
10. apr 2019

Ani som neprecitala vsetko a normalne sa nestiham cudovat! Notebook pouzivat v skole na kazdej hodine? Ucitel do triedy chodi s notebookom a kablom? Co tiiii. Toto ina debilna doba. To uz fakt nikto nepise do triednej knihy? Ziadne zapisnice odlozene v archive? Nic?normalne budem pre syna asi hladat normalnu skolu, kde sa pise perom, projekty sa pisu rukou a nalepuju obrazky, kde sa pise na tabulu a do zosita, nie do notebooku, a ako ucebna pomocka naozaj nemusi sluzit notebook. Na co? Nehovorim na "informatike", ale kazda hodina? A knihy uz nemaju ci ako? Ako ja chapem, ze teraz je vsetko online, ale je to chore.... A minule pridem do skolky pre syna a ucitelka tam hudbu mala zapnutu z notebooku, ktory bol polozeny na stole medzi detmi kde si kreslili a vystrihovali a kabel natiahnuty v zastrcke. To naozaj len mne pride na hlavu padnute?

katarinamarkova
10. apr 2019

@ollynka cez prestávku? Kde sa píše o tom kedy a ako sa to stalo? 😊

dovozadokoca
10. apr 2019

Kedysi sa ľudia učili písať na tabuľku a nosili polienko do kachlí do školy. Kedysi mamičky nesedeli na mobile ale šili deckam oblečenie po nociach. Kedysi deti spravili jednu zlu drobnosť v škole a dostali prútikom po paprčiach.

Ja len na margo toho, že koľko matiek ešte nepochopilo, že doba sa mení a riešia to, či učiteľka má mať notebook pri vyučovaní. Je rok 2019 a technika je všade. Nie je dôvod nepoužívať ju, lebo dieťa zakopne o kábel (na ktorý bolo možno aj upozornene) ...

dankanka
10. apr 2019

@katrin21 preto obdivujem všetky učiteľky ze to za ten plat robia. Predstavujem si, že to moje dieťa preletí cez kábel. Predstav si to aj ty so svojim. Nech ide pani učiteľka za riaditeľom školy. Určite ju pochopí.. Bezpečnosť nadovšetko veru.

dankanka
10. apr 2019

@mrkvicka060 aj mne to príde na hlavu.. Ze inak by sa lrn hrali s legom.. Nuž.. Dá sa ísť aj na prechádzku..

ollynka
10. apr 2019

@dovozadokoca technika je všade len nie na školách, tam si učitelia nosia vlastné techniky.

euka210
10. apr 2019

kde to ludia zijete? vsade je technika, do skol ju tlacia, ucitelia su tlaceni aby ich pouzivali, u nas je v kazdej triede interaktivna tabula a k nej veru treba ntb, ak chce ucitel spestrit hodinu. To az posledny cas sa zistuje ze s tou technikou sa prehana a ziaci nemaju manualne zrucnosti lebo doma sa hraju len s mobilom. Pridem po maleho do druziny a tam vsetci okolo mobilu, deti sa uz nevedia hrat, lebo dospeli im kupuju mobily, uz malym prvacikom a klasicke hry uz su pre nich nuda.
Pokial sa to neda cez poistky, tak by som ja na opravu prispela. Zavisi to aj od vztahov. Ak su dobre vztahy, rodic chape aj druhu stranku a prispeje, ale ked nie su dobre vztahy, tak rodic nebude chciet.

ollynka
10. apr 2019

@katarinamarkova to je absolútne jedno kedy sa to stalo,....Ja len pozorujem že p. učiteľky v poslednej modernej dobe lepia svoju benevolenciu a neschopnosť deťmi. Škôlky nevynimajúc,...

blondyblond
autor
10. apr 2019

Po zozbierani informacii sa udalost stala takto : Ucitelka ma notebook zapnuty na kabel od rana do konca vyucovania kym deti odidu s triedy.Kazde rano nosia odovzdavat mobilne telefony do krabicky na maly stolik pricom kazde dieta musi ten kabel prekrocit cca 20az 30cm vo vyske je ten kabel. A po ukonceni vyucovania zas to iste ist si pre mobil cize prekrocit kabel tam aj spät. Syn si siel pre mobil prvou nohou prekrocil o druhu sa mu nestastne zachytil kabel a tym ho stiahol. Cize ziadne nahananie ani vyvadzanie,nestastna nahoda.

kristina2412
10. apr 2019

@blondyblond možno som prehliadla,necitala som úplne celé,koľko rokov má tvoje dieťa?

blondyblond
autor
10. apr 2019

@kristina2412 ma 9 rokov

kristina2412
10. apr 2019

@blondyblond u nás v triede sa všetky takéto " nehody" riešili z triedneho fondu,raz spadlo umývadlo ,keď išiel niekto okolo,raz sa rozbilo okno ked spolužiak otváral okno a nevšimol si ze ktosi tam nechal tus z výtvarnej atď..zároveň v nás týmto budovali pocit spolupatričnosti a kolektívu. Veď sa to mohlo stat komukoľvek z nás. Myslím si že chyba je na oboch stranách,nielen na dieťati...bolo otázkou času kedy o ten kabel niekto zakopne, a priznajme si ani praci nie sme schopni venovať počas 8 hodín 100 percentnú pozornosť...čiže nemožno očakávať od 9 ročných detí že budú 100 percentne sústredené, dieťa bolo mysľou inde, zakoplo, stáva sa...

dai
10. apr 2019

Tak môj názor... P. Učiteľky, obyčajne vás vždy obhajujem, ale v tejto téme mi nedá...
Ja robím medzi dospelými ľuďmi a aj tak musím mať počítač vždy zabezpečený. Keby sa niekto zranil kvôli mojej nezodpovednosti som ja ta vínna, ak by mi niekto zhodil notebook lebo som ho ja zle zabezpečila som opäť ja vinna. V dospelom kolektíve! Nie medzi 9rocnymi deťmi!
Nehnevajte sa na mňa, ale v tomto prípade - Ak používam niečo denne a v skole tak to mam mat riadne zabezpečené a poistené. Vy to pokladate za pritiahnuté za vlasy, ale mne príde ta možnosť zranenia v takomto prípade veľmi vysoká - keby malo decko otras mozgu tak tiež poviete ze s tým nič nemáte lebo nemalo byt slepé a ešte budete od neho pýtať peniaze? Ak by ste doniesli comp za 3k tak pýtate od rodičov 3000 euro?

lintu
10. apr 2019

Mať celý deň notebook v nabíjačke, ok. Zas nie je úplne najlepšie ho z nej neustále vyťahovať a zapájať. Ale tá výška kábla 30 cm nad zemou si raz doslova koledovala o takýto prúser. Dosť naivné spoliehať sa na to, že raz sa oň niekto nepotkne. Keď už sa inak nedalo, aspoň tie telefóny sa mohli zbierať inde či iným spôsobom. Z tohto pohľadu to naozaj nie je chlapcova vina. Koho je vlastne ten notebook? Školský či súkromný? Čo konkrétne od vás žiada učiteľka? @blondyblond

abbey1
10. apr 2019

@blondyblond Určite by som nič neplatila. Nebolo to schválne. Škola má mať poistenie, učiteľka má byť obozretna a hlavne pri deťoch v tomto veku.Islo o nešťastnú náhodu a notebook nebol zabezpečený.

hettinka
11. apr 2019

@mrkvicka060 triedne knihy sme zrušili pred 2 rokmi, klasifikačný záznam v papierovej podobe minuly rok. Ono sa to zo systému na konci roka vytlaci a založí, ale pre učiteľa je to veľká pomoc, ak nemusí všetko písať ručne. Zapisovanie mi trvá 2 sekundy, jeden klik a môžem sa venovat žiakom. Nikto nemusí behať s TK na mojrj delenej hodine, TK sa nemôže stratiť, rodič je hneď informovaný o známke aj chybani, má to vyhody. Zápisnice som písala elektronicky už dávno, tiež sa potom vytlačia.

Ale zasa súhlasím, že netreba používať techniku na každej jednej hodine. Púšťať 3-ročným v škôlke televízor a YouTube, aby sa nehrali toľko s legom je choré.

terezka1947
11. apr 2019

Mna len jedna vec v tejto.teme zaraza,ake ste mnohe naladene na ucitelov a to,ako maju zvladat vase deti,kt.same mnohe nezvladate.

loginexistuje
11. apr 2019

@blondyblond to co sa stalo je dosledok porusenia viacerych predpisov zo strany pani ucitelky a je vobec otazne ci jej nieco poistovna preplati pri takomto popisr udalosti aj ked
ho ma poisteny takto to mat proste nesmie ze sa musi prekracovat kabel zo strany deti

katarinamarkova
11. apr 2019

@blondyblond info máš od syna alebo od učiteľky?

3petka
11. apr 2019

Pokial Je to učebná pomôcka resp. Náhrada triednej knihy. Notebook by mal byt majetkom školy a mal by byt poistený. Pokial je majetkom učiteľky povedala by som že má učiteľka smolu a nemá čo nosiť svoj majetok na hodiny aj keď to slúži k výučbe. Ona každodenne ohrozuje zdravie deti tým káblom, keby sa spomínané dieťa potoklo tak že dopadne hlavou na lavicu a rozbije si ju a pritom rozbije počítač tak sa nikto ani o počítač nezaujíma. Keď je dieťa v škole zodpovedá za neho osoba ktorej bolo zverene.

blondyblond
autor
11. apr 2019

@lintu skolsky,a dat ho do servisu opravit a samozrejme servis zacvakat

blondyblond
autor
11. apr 2019

@katarinamarkova od viacerych deti ktore v tom case boli v triede ,zatial....

0silvia0
11. apr 2019

@blondyblond mna zaraza, ze taketo male deti mozu nosit do skoly mobily. V skole mojich deti to bolo zakazane. Vidim, ze doba sa meni...

loginexistuje
11. apr 2019

@0silvia0 pokial napr dieta dochadza do skoly busom ci mhd alebo same odchadza z druziny lebo holt pracovna doba je 8,5 plus cesta je normalne ze mobil ma