Do akého veku deti potrebujú hračky?
K hračkám si deti tvoria väzbu a neradi sa ich vzdávajú, ale je to v poriadku, ak sú deti už školáci a majú plnú izbu hračiek a stále sa s nimi hrajú?
To naozaj toto riesis? Vsak su to deti a este sa hraju. Este dlho sa budu hrat.
Ja som sa s hrackami hravala hadam aj v 9triede 😅😅😅 ale to uz je par rokov dozadu, neviem, ako sa to robi teraz 😅😅😅
Nie, zakázať a tablet do ruky.
Áno je to v poriadku
Aj psychológovia často hovoria že deti po prichode zo školy sa ešte majú pohrať a až potom sa pustiť do domácich úloh
@pako24 treba pouvažovať,že či dospelý,čo sa zamýšľa nad niečím takým nepotrebuje nejakú intervenciu.... Ideál by bolo decku zobrať hračku nástupom na základnú školu, alebo ešte lepšie ,nástupom do škôlky. Preboha,veď dieťa je len krátku dobu nech sa čo najdlhšie hra. Či je lepšie vyhnat decko pred tv ,alebo si to predstavuješ tak,že dieťa si samé vyhadze hračky a zaberie izbu knihami🤣,alebo by mal s partiou chlastat a fajčiť,ešte soft verzia.
Radšej do ruky autíčko, či bábiku ako tablet
Hracky maju dovtedy, kym ich bavia... moji si dodnes vytiahnu lego, spolocenske hry ci puzzle a idu...
@pako24 ja mám siedmacku a tiež sa ešte hra a aj so spolužiačkami. Časť dievčat v triede už len chodenie po meste, chlapci, fajčenie časť je ešte taká normálna. A mám aj deviatka no a teda tiež sa ešte hra, lego u nás nemôže chýbať na žiadnej Vianoce. A teda ja mám 45 a tiež sa rada hrám, takže lego pod stromčekom si nájdem vždy aj ja, mám zimnú dedinu a každý prírastok riadne poteší. Okrem toho hrávam som všetkými deťmi spoločenské hry, takže večery trávime hraním aj daždivé dni a zbožňujeme to všetci.
@maciatkolulu @thereisabear @viestta @mondolina takže, keď to zhrniem, kým nie sú stredoškoláci, prípadne vysokoškoláci, tak to vyzerá byť v pohode 🙂, len som sa chcel uistiť, či viac nepreferujete nejaké športy, spoločenské aktivity, knihy, alebo vlastnú tvorivosť...
@maciatkolulu @thereisabear @viestta @mondolina takže, keď to zhrniem, kým nie sú stredoškoláci, prípadne vysokoškoláci, tak to vyzerá byť v pohode 🙂, len som sa chcel uistiť, či viac nepreferujete nejaké športy, spoločenské aktivity, knihy, alebo vlastnú tvorivosť...
@pako24 a potom sa stanu rodicmi a zase sa budu hrat s hrackami. Nakupia si autodrahy, auticka na dialkove ovladanie a domceky pre babiky a budu sa tvarit, ze to su vlastne hracky pre deti, nie pre nich.
Bozemoj, ved je aj kopu dospelych, co si lepia modely aut, lietadiel alebo vlaciky. Preco nutne potrebujes povedat, ze stredoskolak alebo vysokoskolak nema mat hracky? Co si predstavujes pod hrackami? Ja mam 17-rocneho syna a v Ikey si kupil plysaka. Mam si mysliet, ze je divny?
@pako24 samozrejme ze preferujeme aj ine aktivity ako len hranie sa s hrackami, toto co je zas za otazku
@pako24 mam skoro 11rocneho a s hrackami ako takymi sa uz nehraje... Skor preferuje knizku, sporty, kamaratov, obcas si s nami zahraje spolocensku hru. Hracky v izbe ale stale ma, aj kvoli tomu, ze ma mladsieho brata...
Ja som sa s bábikami Barbie zahrala ešte aj v prvom ročníku na strednej,mala som 14 rokov 😃,mala som aj kopec tých "neoriginalnych"s kadejakým príslušenstvom.Okrem toho som aj veľa čítala,hrala so sestrou spoločenské hry,lustila rôzne krížovky,kriskrosy,a podobne,písala vlastne poviedky,no tie bábiky som si stále nechávala. Potom som ich dala sestrinej dcére.
Ja som toto nechala na moje deti.Ako rastli,same mi povedali,ze mama toto mozes uz dat prec,uz som z toho vyrastol..
Ja som dospela a rada sa zahrám so synom napr s magnetickou stavebnicou 🤣 nechajme deti byt deťmi.
@pako24 tebe hračky zobrali keď si šiel na základnú školu a máš z toho traumu? Nech sa pekne hrajú, všetko lepšie ako visieť na internete alebo s partiou chodiť po diskotékach.
Ja som sa s bábikami Barbie zahrala ešte aj v prvom ročníku na strednej,mala som 14 rokov 😃,mala som aj kopec tých "neoriginalnych"s kadejakým príslušenstvom.Okrem toho som aj veľa čítala,hrala so sestrou spoločenské hry,lustila rôzne krížovky,kriskrosy,a podobne,písala vlastne poviedky,no tie bábiky som si stále nechávala. Potom som ich dala sestrinej dcére.
@jaskolka ja sa neviem dockat, ked barbie kupim mojej malej 😅 tiez sme sa s nimi hravali so sestrou strasne dlho 😀😀😀 a inak vsetkymi aktivitami si popisala, co som zvykla robit aj ja 🙂
“Tolerovat hracky”. Uff velmi zvlastna otazka aj obsahovo aj ako je naformulovana. Akoze vies si predstavit dietatu vziat hracky ze uz si velky uz sa nebudes hrat? Cudesne zmyslanie toto
Ľudia by sa mali hrať až do smrti. Či už s hračkami, hrami, športom, sudoku, puzzle, blázniť sa spolu, tvoriť.... všetko je forma hry. Nech sa každý hrá tak, ako mu je po chuti.
@ha_ha @januska12323 @bg92 tak mal som na mysli, či to nechávate na vlastné uváženie detí (tolerujete ich vlastné uváženie kedy dosť, samozrejme to súvisí aj s individuálnym psycho-somatickým vývinom konkrétneho dieťaťa), alebo sa v tomto ohľade snažíte nejako výchovne pôsobiť a prechádzať s nimi na iné aktivity - od hrania sa k tvorivosti, zlepšovaniu fyzických a sociálnych zručností, cez krúžky, iné voľnočasové aktivity, ap.. Mám tiež pocit vplyvu nezdravej komercie a sociálneho tlaku v tejto oblasti, ale to je skôr na inú tému....
Jasne, ze sa hraju a ludia sa maju hrat od narodenia az do smrti. Vidiet to na chlapoch, ktori si kupuju rozne hracky, ako vrtacky, kosacky, auta a potom sa s tym cez vikendy hraju. Len to uz nie su umele blikajuce atrapy, ale realne veci.
Moja ma 11 a izbu zapratanu Barbinami. Kazdy den,ked pride zo skoly, ide k svojmu vlastnorucne vytvorenemu Barbie domu, cely ho popreraba, a vsetko,co v ten den prezila aplikuje do Barbie sveta. Podla mna je to mile. Jej spoluziacky riesia uz len kozmetiku a ju to vobec netrapi,ona sa chce hrat. Preco by som jej to mala brat? Radsej hracky v ruke do puberty,ako mobil v ruke od 8.mesiacov v kociku.
Ako aký je rozdiel medzi hraním sa detí a dospelých?? V mnohých prípadoch veľký nie... Počítačové hry, spoločenské hry, omaľovánky pre dospelých, rôzne hobby od zbierania známok po stavbu modelov... Áno tie pre dospelých sa líšia od detských len tým, že sú sofistikovanejšie a náročnejšie... Ono to prechádza prirodzene od jedného do druhého ale stále je to len hranie sa ... Sa netreba tváriť, že my dospelí robíme vždy len potrebné veci. .... A netreba sa v každej blbosti za každú cenu snažiť pôsobiť akože výchovne
@pako24 ano je to normálne
@pako24 moja staršia dcéry ma 16 a spolu hrávame spoločenské hry, karty aj sa spolu zahráme Playstation je to upne v pohode
Mám najstaršieho 13syna, on sa občas zahrá s legom, stále spáva s plysakom.. viacerých hračiek sa zbavil, ale stále nejaké ma.. jeho skoro 12r sestra sa stále s obľubou hra s 9r bratom na rodinku, starajú sa o bábiky.. nehrajú sa už tak často ako kedysi, už sú v puberte tí starší, ale stále ešte spadnú k detskému uvažovaniu.. neplánujem im nič brať maximálne triediť veci ktoré len zavadzaju..

ano, je to v poriadku.