icon

Jedno dievča v chlapčenskej triede

adulkam
13. feb 2025

Ahojte baby,prosím poraďte mi alebo aspoň napíšte svoj názor.
Od sept je dcéra samé dievča v čisto chlapčenskej triede.
Samo o sebe ich je dokopy 8.
Cez prestávku jej učiteľky dovoľujú chodiť do vedľajšej triedy.
Ja s tým niesom ôk od začiatku,len muž má brzdí ved to nevadí.
Ani nejdem rozpisovať tie drobné incidenty alebo situácie vyplývajúce z toho.
Je tretiacka

evka_21
13. feb 2025

@adulkam síce som mala viac rokov ale ja som bola na strednej jediné dievča s 29 chlapcami v "puberte" 😂 a v pohode to bolo ako samozrejme miestami som mala chuť odísť ale teda bolo to ovela lepšie ako v triede s dievčatami 🫣 do teraz nemám rada kolektív s veľa ženami.. proste ženy sú hašterivé, priečne, intrigy, klebety a take blbosti čo mňa nebavia

kika845
13. feb 2025

Stredna skola kde su uz dospievajuce deti, a VS kde su uz iba dospelaci ktori chodia kolko krat uz aj do roboty popri studiu, to sa neda porovnat, to je buducnost nie v dospelosti, ale teraz o 2 - 3 roky, ze to zacne vadit aj dievcatu, len je este mala nevie si to uvedomit

jesenzima
13. feb 2025

toto by bol sen mojej dcéry .. 🙂

danica2711
13. feb 2025

@adulkam čo s tým má spoločné tvoje ADHD, ešte k tomu nediagnostikované?

adulkam
autor
13. feb 2025

@danica2711 nazvala si ma hyperaktivnou ,mala som pre teba iný komentár.
Tiež si mi dala dg. Si lekárka na diaľku?

kika845
13. feb 2025

@danica2711 preco by mala mat adhd?

adulkam
autor
13. feb 2025

@kika845 nieee,ona mi napísala,že som hyperaktivna a ja jej na to,že si myslím, že mám ADHD. 🙂 s triedou to nemá nic

kika845
13. feb 2025

@adulkam jaj ten komentar som nevidela

slavomira236
14. feb 2025

@adulkam moja je druhacka a jej by to vadilo napriklad. ak su 2triedy v jednej viac dievcat v druhej onA nechapem ze ich takto podelili. Ci jej rocnik je len jedna trieda?

maximiliana
14. feb 2025

@adulkam skus si to precitat este raz... nazvala ta hyperPROTEKTIVNOU.... to znamena prilis ochranarska...

elzena2
14. feb 2025

@dankabetka v dnesnom svete sa aj tak viac presadia zeny, ktoré sa vedia "predrat" aj v muzskom kolektive. Taká ticha pracovita myska sa nedostane k poriadnym uloham, resp. nebude za ne ocenena.

adulkam
autor
14. feb 2025

@maximiliana jezis ,to som prehliadla,preto som nechápala,čo to má spoločné ,beriem späť.

lenkakravcova
14. feb 2025

@adulkam podľa mňa do toho 1-2 ročníka je to ešte ako tak, ale potom už sa začínajú chlapci a dievčatá v triedach cez prestávky skupinkovať. Ako sama píšeš, ona potom chodí do inej triedy k dievčatám.
Myslím, že v škole jej to nevadí, počas vyučovania, ale počas prestávok to už začína byť aj pre ňu lepšie v dievčenskom kolektíve. Zvážila by som nejakú žiadosť o preloženie do triedy kde je aspoň pár dievčat. Čím bude staršia, tým bude viac chcieť tráviť čas s kamarátkami a riešiť dievčenské témy.

adulkam
autor
14. feb 2025

@lenkakravcova o to som ja poprosila v sept učiteľky a vyšli v ústrety. Áno chalani sa cez prestávky bijú,riešiš hry,ktorým nerozumie.lebo ich nepozna. Preloženie je možné iba do inej školy a okolité sú tiež malo triedy,preto reálne pre mňa je iba do mesta 22 km. Chcela som ju dat preč až na druhom stupni,ale už sa asi prehovoriť nedám a pôjde už od sept

lenkakravcova
14. feb 2025

@adulkam ako to, že nie je možné ju preložiť? Keby si sa dohodla s nejakými rodičmi z tej druhej triedy, aby zamenila škola deti ? - aby vymenili nejakého chlapca za tvoju dcéru. Čo by chcel ísť do chlapčenskej viac triedy /určite sa tam nájde minimálne jeden taký čo úplne nezapadol a bolo by mu to vhod/

kika845
14. feb 2025

@danica2711 to je co za blbost ze hyperprotektivny rodic? To si v nejakom akom podcaste z drogerie pocula?

danica2711
14. feb 2025

@adulkam čítaj s porozumením, Nenazvala som ťa hyperaktívnou, ale hyperprotektívnou = nadmerne ochraniteľskou matkou
@kika845 nemôžem za to, že nepoznáš cudzie slová a nie, nemá to nič spoločné s drogériou. Vysvetlenie pojmu uvádzam autorke

kika845
14. feb 2025

@danica2711 taketo zvasty som si vsimla ze preberaju vo vselijakych podcastoch (aj z drogerie) kde chodia premotivovane mudrlantky ako hostky a potom pre taketo mamicky co tam obkukaju nove slovko, tak je pre nich kazdy rodic co sa stara o dieta hyperprotektivny

elzena2
14. feb 2025

@lenkakravcova to odkedy rozhoduju rodicia, do akej triedy pôjde dieťa, ak tam nie je nejaký vyrazny problem? To ešte aj rozvrh im budú zostavovat, keď sa ich dietatu nebude dat prvé dve hodiny sustredit na matematiku, tak im vybavia matky telesnu 😀

danica2711
14. feb 2025

@kika845 no nič. Aj na prostoduchých svieti slnko...

prasiatko30
14. feb 2025

Ano bude to mat vplyv na nu v buducnosti, ze nebude vyhukana z chalanov. Chalani su niekedy omnoho lepsi kamosi ako baby. Vacsinou plati, ze intrigy a podobne sprostosti nebudu take rozsirene ako v dievcenskom kolektive. Este bude rada

h2
14. feb 2025

@adulkam To kde je škola, v ktorej je 8 žiakov v triede? A ešte majú aj vedľajšiu triedu, kde sú dievčatá? To prečo ich nedali spolu? Alebo iná trieda je už iný ročník?

kika845
14. feb 2025

@danica2711 tak teda vyjdi von, nech na teba troska slniecka zasvieti

adulkam
autor
14. feb 2025

@h2 nemajú majú vedľa triedu 2 hacku

janickacrazy
14. feb 2025

@h2 na dedine môže byť, môj prostredný boli v prvej triede 11 detí

lenkakravcova
14. feb 2025

@elzena2 od kedy? Od vtedy od kedy je rodič zodpovedný za svoje dieťa. Nie škola ale rodič. Rodič musí vidieť a ak vidí, že jeho dieťa v niečom trpí, tak má konať nie? Dieťa sa samé brániť nevie. Samé si zmeniť triedu nevie. Rodič je jeho obranca a hajiteľ jeho práv. Je nonsens aby dievča behalo cez prestávky do vedľajšej triedy, lebo nemá kolektív kde by zapadla. A to len kvôli tomu, že škola tam skúša akysi pokus.. je jasné, že jej to bude čím ďalej a viac prekážať, takže je to lepšie čím skôr zmeniť. Neviem si ani predstaviť aké to musí byť blbé pre dané dievčatko mať hodinu telocviku ako jediná zvlášť alebo byť vždy najslabšia, prezliekať sa sama atď atď vždy bude na inej koľají než chlapci, ktorí budú mať iné záujmy.

lenkakravcova
14. feb 2025

@adulkam ja by som na tvojom mieste normálne spísala žiadosť o preloženie dieťaťa do tej druhej triedy, s odôvodnením, že dcéra trpí tým, že nemá okolo seba kamarátky a nedokáže si s chlapcami vytvoriť taký kamarátsky vzťah vzhľadom na odlišné hobby. Že preto chodí cez prestávky do druhej triedy. Aby ju tam rovno ponechali. Ak majú problém s kapacitami, nech ju znamenia za 1 chlapca a je to vybavené (aj keď pozerám na odpoveď, že tam asi s kapacitou problém nebude, skôr s neochotou).

janickacrazy
14. feb 2025

@lenkakravcova ťa druhá trieda sú druháci, ona je tretiačka

lenkakravcova
14. feb 2025

@janickacrazy vďaka za upozornenie. To som si nevšimla.
😓

Tak to by som asi dieťa preložila na inú školu. Aspoň na druhý stupeň určite.

podbel2512
Autor odpoveď zmazal