icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

pink_lady
27. jún 2012

@matkamirko predstav si, pracovala som na takych..a velmi ma to bavilo 😉

pink_lady
27. jún 2012

@zuzanockamt ani necitaj nema to zmysel, citala som to podchvilami cely den kedze sme dnes nuteni byt doma, no zabavala som sa riadne ... 😀

sorciera24
27. jún 2012

@matkamirko ja soms tebou suhlasila , ze vsade sa najdu vynimky....cize jasne, aj ucitelia su taki, co by tam nemali co robit....ale andrejka ti chcela povedat, ze je to ok,ale odsudit kvoli tomu vsetkych ucitelov...hadam nie...to by sme mohli odsudit celu spolocnost potom 😉 a trosku si to prepiskla s tym, ze ucitel nema na starosti ludsky zivot....a co ma na starosti?...skus ist s dnesnymi detmi na taky sk. vylet....(myslim, ze viac netreba rozvijat....aka je toto zodpovednost...)...a ak naozaj tak dehonestujes ucitelov a ich pracu....komu das ucit svoje dieta? 😀 😉

ursul
27. jún 2012

@pink_lady strašneeeeeee 😀

cecil36
autor
27. jún 2012

Uz poobede som poziadala o zavretie tejto temy lebo absolutne neplni ucel, kedze sa tu prebera tazke povolanie ucitelov, co nebolo predmetom temy. Nechapem preco to uz nie je zamknute 😠 Takze ak nemate co k teme (uz ani nie je co) tak sa tu prestante hadat o p iiiiii p. Kazde povolanie je narocne, ziadne nie je nadradene inemu. Ucitel sa stazuje na blbych a drzych ziakov, nizky plat, upratovacka na smrad a spinave topanky, lekar na to, ze ho pacient ovracia ci vynada mu ked mu chce pomoct, novinar na arogantne celebrity atd. Kazde povolanie ma negativa aj pozitiva a ak negativa prevysuju pozitiva, menim povolanie. Ak je pozitiv viac ako negativ tak sa nestazujem, lebo som si to vybrala. Kazdy ma moznost volby. 😉

libka1
27. jún 2012

@svetllana ty si akosi mimo dievca, nie zlo zlom, o tom rec nebola 😉 ale prepac, kupovat bukretu a potichu dufat ze si ju tym podplatim aby nerobila mojmu dietatu zle je cosi z coho mne je na grcanie... kazdy mame svoj standard, ty sa drz pri svojom, ja ostanem verna svojemu 😉 pa pa

maznacik007
27. jún 2012

umenie ucit je aj o tom ako zaujat deti a dospievajucich pre dany predmet a mat prirodzenu autoritu vybudovanu tak aby ich ani nenapadlo papulovat....

ale to je aj asi o tom ze komu neni zhora dano v apatieke nekupi...

ja som pracovala aj v skolstve a presla som do sukromnej sfery.... kde je sice vyssie platove ohodnotenie ale je to teda narocnejsia praca.... ako ucitel som mala vacsiu samostatnost v mojej praci tu sa viac musim prisposobovat kolegom a clenom timu... ale zasa ja som ucila velmi rada nemala som problemy s disciplinou a pod. ucila som uz vacsich... aj ked jasne ze problemy boli ale to je vsade... dodnes som v kontakte s byvalymi ziakmi posielaju mi foto uz svojich babetiek a ked sa stretnem s niekym z ich rodicov v meste vzdy sa mi prihovoria...
podla mna je to o tom ako ich zaujat prebudit zaujem, niekedy staci sa zaujimat o nich ako o osoby, vypocut niekedy napomenut a hlavne sa nebrat nejako vazne a vediet si priznat omyl a to ze niekedy mame proste svoj den ako vsetci...

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
27. jún 2012

tak snad sa uz admini zobudia a coskoro to tu zamknu, lebo fakt sa to miestami neda citat 😝

pulsatilka
27. jún 2012

@maznacik007 velmi pekne a vystizne.... 🙂

maznacik007
27. jún 2012

no praveze mna to celkom zaujima .... tato diskusia... z mnohych uciteliek co tu pisu tak z tych prispevkov ja teda nemam pocit ze by som chcela aby boli ucitelkami mojho dietata...

minewka
27. jún 2012

@maznacik007 21:28 krásne napísané, like, like

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
27. jún 2012

@matkamirko snad natrafis na nieco lepsie a prijatelnejsie nez sme my - chudatka ubohe 😀 ... a veru zelam tym ucitelom pevne nervy, lebo mat takychto rodicov svojich ziakov - nuz veru tazka praca na rodicovskom zdruzeni 😀

andrejka1983
27. jún 2012

@matkamirko v škole sme sa učili čítať s porozumenim.... 🙂 tak ked porozumieš textu, co som napísala,potom mi odpíš🙂...a ak ty pristupuješ k druhým ludom vo svojej práci ( a je mi jedno čo robíš) takým nervoznym štýlom ako tu v príspevkoch, no tiež nič moc, čo ti poviem... 😀 ...ludí typu Já já já tu už bolo, bez urážky 😉 trocha skromnosti by neuškodilo

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
27. jún 2012

@zuzanockamt ako su si niektori isti, ze?

@matkamirko mna by potom naozaj zaujimalo, kto bude tvoje dieta ucit? 😀 urob si pedagogiku a mozes ho doma ucit aj sama 😉 ....a to ja si napr. vazim kazde povolanie a ani jedno si nedovolim dehonestovat...ci je to lekar, ci predavacka, ci smetiar....v kazdom sa najdu aj taki aj taki....ale kvoli tomu nebudem ponizovat alebo nadradzovat nejake povolanie, ci ludi 😉

maranat
27. jún 2012

Každá tema do ktorej nazriem je plna hadok..... 😒 clovek aj strati chut diskutovat.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
maznacik007
27. jún 2012

@zuzanockamt
@andrejka1983

ja teda uz skolopovinne dieta nejaky ten rok mam a zatial sa ziaden z ucitelov mojej dcery nestazoval.... 😉 ani na dieta ani na nas ako rodicov... a neskromne musim povedat ze nemam problem ak nieco pani ucitelka potrebuje od pomoci ako dozor na vylet z detmi az po pomoc pri sprave PC ucebne a pod... pred dietatom si nedovolim cokolvek negativne na ucitelov povedat ak sa mi nieco nezda vydiskutujem si to s kludom osobne a doteraz ziaden problem... ved sme predsa partneri a nie nejaki protivnici co si idu po krku predsa....

ucitelia a rodicia maju byt partneri a je prioritne na ucitelovi ako odbornikovi aby toto ovzdusie partnerstva budoval.... a to najma ferovym a otvorenym pristupom... ved ucitel ma byt v prvom rade vzor pre tie deti a to aj v komunikacii s rodicmi a aj so ziakmi a tam podla mna vysmech, nadradenost a zbytocna ironia nepatria

sorciera24
27. jún 2012

@matkamirko kto vy?....ako som ja ponizila cloveka? (narozdiel od teba?)....naozaj bud je problem s porozumenim textu alebo v netolerantnosti 😠

zuzanockamt
27. jún 2012

@maznacik007 ved tebe to adresovane nebolo 😉 🙂 ... ja som doteraz s rodicom problem nemala a to som mala v triedach teda pekne kvietky, ale vedeli to aj ti rodicia, takze asi som mala stastie na ludi

sorciera24
27. jún 2012

@maznacik007 podobne....suhlasim s tvojim prispevkom....

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
27. jún 2012

@matkamirko esteze si mi odpovedala na otazku...hmmm....

zuzanockamt
27. jún 2012

@matkamirko vyjadrit svoj nazor je uz diagnoza pre psychiatra ?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
amdeis
27. jún 2012

Necitala som a ani nebudem citat vsetky prispevky v tejto teme. Neda mi vsak neprispiet. Ak sa niekto vyjadri, ze byt ucitelom nie je tazka praca, nech si to najprv skusi a potom nech rozprava. 🙄 Byt ucitelom je jedno z najtazsich povolani. Nepodpisuje sa len po fyzickej stranke, ale najma po psychickej. Ucitel sa musi pripravovat na kazdu hodinu, ktoru odvyucuje. To je ten cas, ktory netravi v skole ale je doma a "vala sunky". Pripravuje hodinu po obsahovej stranke - teda co musi oducit. Ale musi aj zvolit ako to oduci. Citlivo volit mieru cisteho prednasania a kombinovat to so zaujimavymi prvkami. Vzhladom na mnozstvo zbytocnosti, ktore musi ucitel deti naucit je naozaj tazke pripravit hodinu tak, aby bola podnetna a zaujimava. Zvazuje rozne motivacne a psychologicke techniky zaujatia a pristupu, pretoze ucitel obycajne pozna kazde jedno dieta v kazdej triede, ktore uci. Vie, ze nie vsetky deti su na tom rovnako co sa tyka schopnosti pochopi a naucit sa. Deti maju rozne poruchy, povahy, pochadzaju z roznych prostredi. Niekedy su deti ako dive zvery bez stipky zaujmu a ucty k ucitelovi, podporovane rodicmi v tom, ze ucitel je nula. Skuste len vojst do triedy osmakov, ktori na vas pozeraju ako na odpad. Skuste vysvetlovat v triedach kde to sumi, huci, kde nie je zaujem. Skuste to 1, 2, ...5 hodin po sebe. Pridete o hlas, o nervy. Budete trpiet neurozami.
Nie som ucitel, ale napriek tomu si Vazim ucitelov a velmi. Poznam absolutne vynikajucich, priemernych a aj mizernych. Ti posledni by mali ist robit naozaj nieco ine, napriklad peciatkovat papiere do malej komorky. Ale bez ucitelov by sme boli este niekde v mladsej dobe kamenej. Nevedeli by sme pisat, citat, pocitat a ani toho neurochirurga by nemal kto naucit kde do mozgu ponorit nastroj. Spomente si ako stracate niekedy nervy pri svojich detoch ked im nejde nieco tak ako si zelate. A co ucitel, ktori ma 30 deti, musi byt trpezlivy, mily, chapajuci? A ze to nie je povolanie so zodpovednostou? Preboha a co skoly v prirode, vylety a podobne? Stada zdivocenych deti trielia lesom, skacu po posteliach, pchaju si vsetky mozne aj nemozne predmety do roznych otvorov svojich telicok len aby sa zadusili. Alebo len taka velka prestavka ked deti vybehnu na chodbu. Sikana na skolach, prve lasky, tehotenstva, zabehnuty knedlik v krku. Za vsetko zodpoveda ucitel. Deti sa hraju s kruzidlami a pichnu sa. Aj za to moze ucitel. Ved to je na zblaznenie taka velka zodpovednost. A popri tom vsetkom ti ucitelia tie deti stale maju radi. Bez toho sa to len tazko da robit.

minewka
27. jún 2012

@matkamirko nechaj tak, učky keď sa spoja, nepomôžeš si, to mi ver 😅 😝 😝 😝

To je taký zvláštny koníkovský paradox - niekto sa na teba nepríjemne osopí pre tvoj názor, ty sa brániš a už amen tma, koniec. 😅 si zlá, keď sa stiahneš do ofenzívy, ešte horšia, keĎ do defenzívy, úplný psychopat, keď nepíšeš nič 😀 😀 😀

Ale inak - aj učiteľ má zodpovednosť za zdravie detí. Nie síce priamu, ako lekár, ale nepriamu určite, škola je zodpovedná za to, čo sa deťom stane počas vyučovania - s tou maličkou nevýhodou, že deti nie sú pod narkózou 😅 😅