icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

zeleny_cajik
27. jún 2012

@matkamirko ano, to uz som pochopila, ak je jej verzia pravdiva, tak sa zial asi inak neda. Reagovala som na minewku 😉

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
jajka257
27. jún 2012

@matkamirko fuuu 🙂 vymeniš? Ja rada s tebou vymenim moje ´´nicnerobenie´´ za tvoje tazke pracovne vytazenie... a vymenim volne vikendy a vecery, ktore ty mas za moje vecery a vikendy nad pripravami, testami, opravami testov, momentalne pripravou skolskeho vzdelavacie programu pre cely II.stupen predmety matematika, informatika....vymenim skolenia do vecernych hodin, vymenim vsetko, aby si si vyskusala zivot v kozi ucitela......ale vy vidite, ze nic nerobime.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
minewka
27. jún 2012

@zeleny_cajik keby si čítala poriadne a nie zaujato, ako vždy (inak toto ma už fakt otravuje - ak ti nie som sympatická ja, môj prejav, moje statusty alebo si na mňa alergická alebo XY neviem čo - tak proste nečítaj a nereaguj..je smiešne, ako je moje poúčanie zlé, ale tvoje OK) - ja nepíšem o tom, či niekto môže/nemôže mať zlý deň - ale o tom, že učiteľka sa správala krajne nevhodne a nemala sa tak správať. Zabuchnúť dvere niekomu pred nosom, kto sa slušne vopred dohodol, slušne prišiel, ešte aj s malým dieťaťom, potom ich otvoriť, spýtať sa "ešte tu ste", potom zase zabuchnúť - NIČ aboslútne NIČ neospravedlňuje pani učiteľku.

To nie je o tom - že pani učiteľka bola nepríjemná, nervózna - či zvýšila hlas - zabuchnúť dvere niekomu pred nosom, je úplny prejav buranity. Už ťa vidím, ako v obchode, kde si kupuješ topánky a chceš ich zaplatiť, ti majiteľ obchodu povie sorry, zatvárame, dajte topánky, mali ste prísť skôr, čakal som váš pred 10 minútami, tam sú dvere, odchod. A ty sa pekne usmeješ, poďakuješ, povieš samozrejme, prídem si po topánočky zajtra, ďakujem za Vašu ochotu. 😀 😀 😀

A tento konkrétny prípad, o ktorom sa bavíme - nie je o jednom pošmyknutí pani učiteľky.
Ja osobne to odmietam tolerovať buranitu takého rangu. A burani si veselo fungujú ďalej len pre to, že to slušní ľudia tolerujú.

Nie raz musela buranitu tolerovať, ak som chcela, aby som mala vyplatné faktúry, zákazku, ak som chcela zarobiť peniaze. Musela som zaťať zuby a pekne sa usmievať. A je rozdiel, ak to človek musí a nemusí. Pani učiteľka aj po sťažnosti väčšinu svojho platu dostane. Rovnako ako iní zamestnanci v štátnej správe. Je súčasťou jej práce riešenie rôznych situácií, komunikovať aj s rodičom. Ak nemá počas vyučovania čas, mala sa po telefóne dohodnúť na iný čas a nesúhlasiť s návštevou rodiča medzi 2-3 hodinou.

A čo je pre mňa slušnosť ti nebudem ani vysvetľovať - lebo je to vzhľadom na tvoju zaujatosť úplne zbytočné. 😉 😀 😀 😀 ...tak ma svrbia prsty ešte čosi dopísať - ale premôžem sa a budem slušná 😀 😀 😀

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
zeleny_cajik
27. jún 2012

@minewka skoda reci 😒 ono je tazke ta necitat, kedze si skoro v kazdej teme... ale zareagovala som na teba (myslim, ze slusnejsie ako ty na mna) asi dvakrat. Suhlasim so svetlanou, casto sa s tvojimi nazormi stotoznim, ale ten styl komunikacie... "angry young woman".. to mi nesedi a preto na teba vobec nereagujem, ale tu mi nedalo. Aj by som s argumentovala, kde si odporujes vo svojich reakciach, ale je to strata energie.

andrejka1983
27. jún 2012

@minewka suhlasim s tebou ale len do istej miery...učitelka určite zareagovala nevhodne( ak je to vobec pravda a nie len pohlad nahnevanej mamičky) a tiež niektore učitelky su "prepnute" 😝 ano, minuli sa svojmu povolaniu ak nemaju trpezlivoť,empatiu a cit pre prácu s detmi nech to nerobia 🙂 ....ale zas nevieme ako sa spravala mamička, či na nu nevyletela hned ako učitelka otvorila dvere, nevieme ci nebuchala silno a netrpezlivo na dvere,jednoducho nevieš čo tam bolo( a pravdu sa aj tak nedozvieš) a kto je aka povaha, ani aka konretna situacia tam nastala....a ked už riešiš nezaplatenu prácu, učitelovi kto zaplati pracu mimo vyučovania, to nekonecne opravovanie písomiek a priprava testov( nie jeden, ale často i 6-8), ci podkladov na další den, popritom ako doma upratuje, vari večeru detom, ci sa snimi hrá...????hmmm????...to nie o tom že ty si v kancliku odklikaš na PC co máš a doma maš fajront 🙂 .....toto ber ako všeobecne povedane nie na tvoju osobu, 😉 ok?? aby som tu nemusela potom citat siaghodlhý prispevok na moju osobu akože som zase nič nepochopila...verim že kto chce ten pochopí 😉

maznacik007
27. jún 2012

baby co riesite tam zjavne ide o porusenie pracovnych povinnosti a preto aj nakoniec ta dvojka zo spravania nebude... ak som teda spravne pochopila... ze nebude...
proste tam existuju iste postupy a ak ich ona nedodrzuje tak potom je to com... treba sa stazovat.... u nas sme zvyknuty ze drzime hubu a krok a pomaly mozu na nas drevo rubat....

tu nejde o to ze zabuchla dvere ale o to ze neiformovala tak ako mala....

a prepacte pani ucitelky co sa tu ohanate tym ze ako tazko sa musite pripravovat po vyucovani a kolko sa pripravovat a pod... tak ja osobne mam skusenosti zo skolstva aj ako ucitelka a veru aj medzi nami ucitelmi je nas dost takych ktori chodia na hodiny nepripraveny, odverklikuju si ucivo popijaju v kabinete, atd atd....

samozrejme poznam aj takych ktori sa naozaj venuju tomuto povolaniu s laskou .... ale na skolach kde som posobila to bolo tak pol na pol ... 😖

minewka
27. jún 2012

@andrejka1983 moja mama je učiteľka. Má 4 deti a dokázala sa pripravovať na hodiny, opravovať písomky, atď.A aj tak som za tie roky od nej ani raz nepočula fňukanie o tom, aké sú dnešné deti nemožné a rodičia sú ešte nemožnejší ako deti, že jej niekto nezaplatí extra príplatok za to, že písomky, slohové práce, diktáty, čitateľské denníky opravuje doma. ÁNo, často sa jej ich nechcelo opravovať po robote, starostlivosti o 4 deti, domácnosť, ale opravila - považovala to za súčasť svojej práce, ktorú keĎ nestihla v pracovnom čase, spravila to doma.Rovnako viem, že aj rodičia vedia byť značne nepríjemný, že sú aj problémoví žiaci, aj extrémne problémoví žiaci.A rovnako takmer na vlastnej koži som pocítila (ako dieťa učiteľky), ako sú platovo ohodnotení učitelia, aký je nástupný plat učiteľa, aké sú tabuľky, atď...s akým množstvom papierovačiek sa učitelia boria, atď...

heeedka
27. jún 2012

@tannia87 O ktorých učiteľkách konkrétne hovoríš?

jajka257
27. jún 2012

@matkamirko no reakcia na to co stiham precitat........a nemam tolko casu vsetko citat

heeedka
27. jún 2012

@matkamirko Čo si učiteľky v dnešnej dobe nedovolia...To myslíš vážne???

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
heeedka
27. jún 2012

@matkamirko vidíte, mne to celé až také vtipné nepríde...bez ohľadu na to, čo tu bolo napísané, zovšeobecňujúci výrok "čo si to dnes učitelia dovoľujú..." je znakom prinajmenšom extrémneho nepochopenia úlohy a postavenia, ktorú by mal učiteľ v spoločnosti zastávať. Môžete sa baviť o jednej konkrétnej učiteľke, ktorú mimochodom (predpokladám) vôbec nepoznáte, ale vyjadrovať sa vo všeobecnosti o učiteľoch, ktorí za pár drobných pracujú v konečnom dôsledku v prospech nás všetkých, je minimálne neúctivé a nevďačné.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
andrejka1983
27. jún 2012

@matkamirkokeby sa to dalo, skuste si na pár dni vyskušat prácu učitela v škole s 35 žiakmi v triede, najlepšie napr. taka futbalova trieda,8-9 ročník 😉 a učte tam trebárs hudobnu výchovu alebo výtvarnu či eticku , upútajte pozornosť žiakov celých 45 minut tak aby sa aj zapajali k vašej spokojnosti,, oddučte hodinu na 100% a splnte všetky výchovno vzdelav.ciele ktore ste si dali pred hodinou , či sa vam to podari ?? 😉 🙂 ked budete mať tento zážitok za sebou,potom sem napíšte vaše postrehy......

heeedka
27. jún 2012

@matkamirko no comment...majte sa pekne.

andrejka1983
27. jún 2012

každopádne som rada že tá dievčina nebude mat 2 zo správania,ak si to ozaj nezaslužila , bola by to velka krivda...ostali by jej zle spomienky na školu a študenske časy 🙂 a to je škoda,ja som strašne rada chodila do školy 😀 😀 😀

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
lenka_da
27. jún 2012

@matkamirko sama by som to nenapisala lepsie, neskutocne si mi prehovorila z duse 😀

matkamirko
27. jún 2012

@andrejka1983 aj ja som chodila do skoly rada, vseobecne u nas v rodine vzdelavanie uznavame a mame radi, v kazdom veku. Ale ked vidim, ze sa najdu ucitelia, ktori sa snazia zneprijemnit dietatu to, na co by malo mat len skvele spomienky, nuz tak potom neviem, ci to tie ucitelky bavi, aj ked ucia(asi ich to bavilo, iba ked do tej skoly chodili ako ziaci 🙂 )

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
andrejka1983
27. jún 2012

@matkamirko nie moja, svoje povolanie neberiem ako niečo strašne ani trest, prave preto stale učim nech su decka akekolvek, vždy som to chcela robit tak to aj robim 😉 ak si myslela mna konretne 🙂 ....možno ak by si učila ty štýlom ,že mám vas všetkých v paži, odverklikujem si svoje tak možno 🙂v kabinete si vypijem kávičku a potom bežim do prelakovať si nechty 😝 😀 hej takto by si to mala asi lahšie, lebo podla teba to asi takto funguje....nikde som nenapisala že to mam ťažšie ako neurochirug či kto...ale tak jemu pacient na operač. stole nevynada ani ho neignoruje, ale splni všetko čo mu doktor prikaže, je mu vdačný že mu pomože .-ň ale kto je vdačný učitelovi za vedomosti a že sa mu venuje???? 😉 ...trochu blbe prirovnanie si dala.... 😝 ale chááápem 😉 🙂 😀 ach jaj......a nakoniec teda....ak je teda práca v kancliku taká naročna strašna, tak chod si oddýchnut na vyučovanie 😉 no čo ti poradím 😝 😀

andrejka1983
27. jún 2012

@matkamirko a stýmto tvojím posledným príspevkom suhlasim úplne 🙂 .....ano teraz maš pravdu 😉 ...su učitelky, ktore si potrebuju niečo dokazovať, ale nepači sa mi ak sa vdaka ním zdehonestuje cele učitelske povolanie. aj ja som nemala rada niektore učitelky, ale to ma neodradilo to vyštudovať....a poviem ti, že je to niekedy na psychiatriu !!!!! 😎 to potvrdzuje aj to že ako jediný zo zamestnaní mame 2mesačne prázdniny aby sme psychicky vypli 😀

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
27. jún 2012

jadrova fyzika nieco narocne? nieco uzasne 😵 😀

...okrem toho ze ma tieto veci vzdy fascinovali, tak alfa castice, neutrony, a vsetky tie potvorky nepapulujuuuu...

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
27. jún 2012

@andrejka1983 nie nie ty ani ziadna ina ucitelka vobec nemas sajn o tom co robia iny ludia 😀 😀 😀

kokos, ale kto vychoval tych neurochirurgov? no predsa slahnuty ucitelia 😀

brdo uz minormalne chybali tieto konikovske tahanice, sa tu tak bavim od vcera, neverila som, na ake zeny tu clovek moze natrafit

zuzanockamt
27. jún 2012

jeeej, no citam, ze tu to este stale pekne funguje 😀 ... este stale to niekoho nepreslo 😀 ... radsej ani necitam predchadzajuce prispevky 😝