icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

Strana
z13
nela82
28. jún 2012

@zuzanockamt ano bola...a poucat ju malo 16-rocne dievca??

zuzanockamt
28. jún 2012

@nela82 osobne mam taku skusenost, ze hlavne vekovo (a sluzobne) starsi kolegovia maju problem s integraciou ... ked som mala v ruke papier z PPP s hodnotenim ziaka, diagnozou, odporucaniami, kde bolo jasne napisane, co zvlada, co nezvlada a co mozem ako vyucujuca od neho pozadovat, tak som sa toho drzala, zvycajne sme aj dost konzultovali so spec.pg., kedze bezny ucitel ma len vseobecne vedomosti z tejto oblasti

nela82
28. jún 2012

@zuzanockamt No ucitelky mojho syna-su mlade zeny..Stale pocuvam-my nevieme...nemame skusennosti-aj ked niekedy sa zda,ze uz je to ok-no neskor zase nieco..Riaditelka ziadala cislo na specialnu pedagogicku,kedze sme po roku zmenili psychologicku...Zacali sme dochadzat niekolko km-tam nastali zmeny-naucil sa konecne citat,pisat,matika mu ide takmer vyborne... 🙂 No cely skolsky rok si ucitelka nenasla cas sa skontaktovat so psychologickou...pokial neviem-spytam sa,poradim..

nela82
28. jún 2012

@zuzanockamt najviac ma zarazilo,ked ho chcela nechat minuly rok prepadnut-aj napriek tomu,ze bol integrovany...co som sa neskor dozvedela-vraj v prvom rocniku deti nesmu byt integrovane-no ja som musela podpisat papier hned v septembri-bola som do toho priam dotlacena

zuzanockamt
28. jún 2012

@nela82 integrovane dieta by nemalo prepadnut (to musi byt na to fakt specialny dovod, no stava sa to) ... s I. stupnom nemam skusenosti, kedze ja som ucitelka pre II. stupen ZS ... osobne by som volila asi odklad skolskej dochadzky nez integraciu, ak by bol problem uz v prvom rocniku

nikki28
28. jún 2012

@sissmiss byt ucitelom je dost ubijajuce, ja som sa potesila, ked som zistila, ze bude baby a aj kvoli materskej, ze si konecne "oddychnem" a hadam aj bude cas hladat si inu pracu.... bola som prekvapena, ked mi prvaci navrhovali, aby som len odrodila a hned isla zasa ucit a to som ich ucila len necele 3 mesiace, vyssie rocniky, ktore som ucila uz predtym nvrhovali porod pocas prestavky alebo cez volnu hodinu a nosenie dietata do prace a maturatnti boli smutny, ze ich nebudem na maturach skusat.... to som bola aj ja, najviac ma mrzeli prave maturanti, si ich piplem od prvaka, bola to naozaj super trieda, aj sa s nimi clovek nasmial a prave v tom finale som chybala :( ja si myslim, ze kazdy by mal po niekolkych rokoch zmenit povolanie, lebo byt len v tom jednom je psychicky narocne....

nikki28
28. jún 2012

@sisaha ja nevydim zmysel v znamkovani zositov z toho dovodu, ze su taki vypocitavci, ktori maju z pisomiek 5-ky, ale za krasny zosit chytia jednotku a su spokojni, ze neprepadnu.... ja hodnotim nielen vedomosti, ale aj pracu na hodinach a aktivitu, takymto sposobom sa daju nachytat dobre znamky 🙂 uz na prvej hodine mojich ziakov upozornim, ze zosioty ani neznamkujem ani nekontrolujem, je to ICH pomocka, nie moja, nech si tam zapisu to, co uznaju za vhodne a hlavne to, co nevedia, aby sa k tomu mohli vratit aj doma a zo skusenosti viem, ze na prvych asi 5 hodinach si vacsina nic nepisala, ale potom zistili, ze nie su vsevediaci, ako si to o sebe mysleli a sami si pisu vsetko, co je na tabuli a aj co poviem a ked nieco nevedia, nemam problem jednu vec zopakovat aj 10 krat, ak im to pomoze

bonaquaba
28. jún 2012

kazdy je tu mudry ako radio, ze treba deti motivovat, ale tak ak mate nejake skvele napady ako to robit, tak dajte ich do eteru a vsetci ucitelia budu vdacni, kazdy len rozprava,ze treba motivovat, ale skuste povedat aspon jednu vec ako motivovat 30 ziakov v triede, ktori su myslienkami niekde doma v posteli, alebo rozmyslaju nad tym, preco ich mama vyziapala,alebo co budu robit poobede a hlavne kazdy z nich je ina osobnost -jeden trpi ADHD, druhy je hyperaktivny, dalsi disgrafik.,.... a mohla by som pokracovat dalej a namotivovat vsetkych 30 ziakov v triede, s roznymi povahami, tak neviem, ci by sa to podarilo vobec prezidentovi
ucitelia sa v skole neucia praxi ako pracovat s detmi, ale jednoducho teoriu, a to ,ze ma aj povinnu prax pocas studia na skole, este neznamena, ze robi z neho experta na vyucbu, na psychologiu osobnosti, na empatiu a neviem co vsetko, pertoze ucitel je nielen ucitelom ale aj vychovatelom, niekedy aj druhym rodicom a vlastne vsetkym
a efektivne skolenia, tak to je teda co o takych som este nepocula, akurat o nahanani nejakych trapnych kreditov pocaas vikendov, ktore su im tak na dve veci
ja si myslim, ze pomohli by nejake sukromne skoly - alternativne skolstvo, lenze to stoji nemale peniaze, nervy, byrokracia a vsetko co k tomu patri akurat tak odradi ludi, skusit nieco take aj na Slovensku, pretoze ked je v triede 30 ziakov tak to je naozaj viac nez dost, a ja prve co by som zaviedla by bolo, aby ziak sa ucil v skole a doma mal oddych, jednoducho domace ulohy by nemali byt, {popripade si len ziak ma doma pozriet co robili, alebo by som to skor zamerala na nejake projekty, pokusy, nezatracujem DU,ale ked ma kazdy den dieta z kazdeho predmetu DU, tak to je akoby sedel dalsie tri hodiny v skole, hlavne ked je prvak a este nema system} dieta by sa malo vsetko naucit v skole, pretoze to je ta institucia, kde sa ma ucit a nie poobede rodicia musia vysedavat s detmi nad knihami, aby sa nieco naucili, ten system ma byt nastaveny tak, ze vsetko sa naucim vskole a aked ma nejaka oblast bavi,tak si to doma este raz precitam alebo jednoducho ked chcem tak sa budem aj doma ucit, ale nie sediet 3 hodiny doma nad knihami a byt zdemotivovany a znechuteny zo skoly
Pred 10 rokmi som bola v Anglicku, dieta chodilo do prvej triedy - ked dieta vstupilo do treidy ucitelka ho s milym usmevom privitala a oprehodila par slov s nim,v triedee bolo cca 12 ziakov - 1 ucitel a asistent a deti mali triedu malu, ale peknu a jednu hodinu pisali, druhu nieco strihali, tretiu isli von sa hrat a takto postupne sa hodiny striedali, ale nie tym systemom, ze dieta mmusi sediet 45 minut v lavici 5-7 hodin denne a ani sa pohnut, ale bolo to tvorive ucenie, ktore deti bavilo a hlavne, kde prisli domov tak nepoznali co je to ucit sa, nikdy doma nepisali DU ani necitali ani nic {akurat ked isli niekde na vylet tak s rodicmi hravou formou si zopakovali nasobilku alebo povedali iecoo zvieratach atd} a myslim si, ze nie su sprostejsie ako nase deti, su skor tvorivejsie a maju zmysel pre kreativitu,ktora je v dnesnej dobe velmi potrebna a nam chyba, pretoze v skole nas ucia sediet so zalozenymmi rukami, pre prvacika to je sok, kedze v skolke sa hrali a zrazu musia 4 hodiny sediet na zadku na jednej stolicke, je to nenormalny skok - moj malypojde od septembra do skoly az sa toho hrozim,ale snad ten prechod z MS do skoly zvladneme

nikki28
28. jún 2012

@bonaquaba problem je aj v tom, ze ked ucitel chce s nimi robit nejake ine aktivity na hodine ako len sediet, tak su ziaci tak zblbnuti z inych predmetov, ze sa im nechce a je tazke ich "nastartovat" na nejaku aktivitu.... :( zmena by mala zacat na ZS, na strednej su 15-16-rocni, ti uz by mali vydrzat sediet, ale zasa viem, ze na telesnu bud nejdu alebo len sedia s mobilom na lavicke, ze im sa hrat futbal, volejbal, basketbal,.... nechce....

nikki28
28. jún 2012

@bonaquaba drzim palce v septembri....

bonaquaba
28. jún 2012

@nikki28 ved prave, ze ta reforma by mmusela byt uplne od zakladov od zaciatku od zakladnej skoly ahlavne mensi pocet ziakov v triedach,s takym velkym poctom studentov v triedach sa ani neda pracovat, nehovoriach o zodpovednosti, ktoru ucitel ma za ziakov a ked sa niekomu nieco stane tak vinu hadzu na ucitela,ale on nemoze mat oci aj na zadku {sorry za vyraz},
ja sa celkom tesim na skolu za mmaleho ako sa s nim budem ucit, aspon sa nieco nove dozviem,ale aj rozmyslam,z e to necham na neho, aby bol samostatny - uvidim ako mu to pojde

sisaha
28. jún 2012

@nikki28 no ale zas oni znamky za zosity nepovazuju za smerodajne. Tie iba dokresluju ziaka...Ak sa niekto neuci, pochybujem, ze si bude davat zalezat na zosite. Tam sa znamka urcuje na zaklade rozhodujucich pisomiek, nie zositov.

nikki28
28. jún 2012

@sisaha u nas je clovek rad, ze ziak vobec zosit ma a ani nehovorim, co tam kolegyna fyzikarka nasla nakreslene.... ale ak ziak vie, ze zo zosita bude znamka, tak to by ste mali vidiet ako sa vie posnazit za vikend dopisat polrocne ucivo, pekne farebne rozlisene.... a ten co si pisal poctivo na kazdej hodine ma horsiu znamku.... a ja som tiez mala hrozne zosity na strednej, takze preto "netyram" ziakov hodnotenim zositov 😉

nela82
28. jún 2012

@zuzanockamt odklad skolskej dochadzky mal-do prveho rocnika nastupil,ako 7-rocny.Prepadnut ho riaditelka chcela dat len kvoli tomu,lebo podla nej by mu to len púomohlo a dalej by pekne napredoval s ostatnymi detmi 😅 Az som mala pocit,ze cely skolsky rok sa ani raz nepozrela do papierov....Vsak z toho sa dieta len tak navyspi a bude dobre..Riesila som to hned so specialnou pedagogickou-vraj aj taka je varianta...no ked som jej povedala.ze ok-nechame ho prepadnut a co potom v druhom rocniku?Zase prepadne?Nesuhlasila som a od septembra som zmenila spominanu specialnu pedagogicku-a prisli vysledky-velke vysledky 🙂 Venovala sa mu-venuje sa mu-vysvetli akym stylom sa s nim ucit...a ide to.Velmi dlho sme sa ucili-denno-denne...teda este aj ucime,ale uz je to trocha lepsie

sissmiss
28. jún 2012

@nikki28 urcite pre niekoho ubijajuce, aj ja si to myslim. Ja by som to robit nemohla a preto to nerobim. Lenze tak ako aj v inych povolaniach, aj tu su aj taki aj taki, akurat ze clovek by od vysokoskolsky vzdelanej skupiny, ktora ma aj nejake zaklady psychologie ocakaval vacsiu inteligenciu ako celku...spravanie a tak. Tiez komunikacia, prezentovanie svojich nazorov, a tu v tejto debate to mnohe pani ucitelky nezvladli. Moja naj kamoska ked si vyberala na gympli pedagogiku ako dalsi svoj smer, tak niezeby sa tesila na skolu, povolanie, ale dopredu bola znechutena a akoby zatrpknuta z toho povolania. ja som na vyske mala dost tazke technicke predmety a raz sme sa boli spolu ucit cez prazdniny, ona svoje, ja svoje...a furt chodila vyryvat a zabrdat do mojho, ze aj toto a toto sa oni ucia a aku ma ona tazku skolu, ked ona bude ucit len prvy stupen a naco jej bude statika a pruznost... To mi pripadalo blbe, lebo ak by ich to aj teoreticky naozaj ucili, tak boze, neubudne z nej, ze bude vediet cosi navyse, co sice tie decka ucit nebude...no proste mi to pripadalo ako komplex menejcennosti, akoby sa potrebovala vyvysovat kedze sa citila byt na nizsej urovni. Co je skoda kedze ja som ju tak nebrala ani kvoli skole, ani inemu.

minewka
28. jún 2012

@drabantovazuzana len menšia pripomienka k tomu kopancu do brucha 😔 - nie je to o ťažkom povolaní ako takom, ale o totálne neschopnej riaditeľke, ktorá to mala riešiť a riešiť sa to dá, sú na to rôzne spôsoby a nie alibisticky čušať. Šéf (riaditeľka) je tu okrem iného aj na to, aby riešil podobné prípady, aby sa zastal zamestnanca. Okamžite volať políciu, predvolať matku, atď, atď - určite si povzdychneš, že to efekt nemá - v rámci nejakého postihu nie - ale jasne to ukáže, či si môže niekto len tak mirnix dirnix dovoliť obdobné správanie. 😒

nikki28
28. jún 2012

@sissmiss hlavny dovod takehoto postoja je ten, ze ucitel ma kvantum zlych skusenosti, co sa tyka ohodnotenia jeho prace a nabera taky defenzivny postoj, ze len co sa niekde mihne naznak kritiky, tak uz sa hned obranuje.... toto povolanie je na Slovensku podhodnotene, ale nielen toto.... a ja viem, ze mnoho je takych, co maju sice VS, ale spravanie hrozne..... vsetko je otazka inteligencie cloveka a nie ziskaneho vzdelania. nechapem postoj tvojej kamaratky, ked si zvolila odbor, tak nema reptat, mohla si zvolit to iste, co ty 🙂 ja som vystudovala najprv filologiu, pocas ucenia som si dorabala DPS a uz vtedy som videla priepastny rozdiel medzi teoriou a praxou.... vela veci zbytocnych pre ucenie....

sissmiss
28. jún 2012

@nikki28 to mas pravdu... 😒 to verim ze potom su precitliveli

nikki28
28. jún 2012

@sissmiss ja len dufam, ze kym ten moj maly pokladik pojde do skoly uz to bude ovela lepsie 🙂

drabantovazuzana
28. jún 2012

@minewka nemysli si, riešilo sa to. Nečakala som na podporu riaditeľky, pretože sa za mňa postavili všetci kolegovia vrátane upratovačiek... 🙂 Ale ako som už povedala, nejdem to ďalej rozoberať, pretože to nie je potrebné a pre túto tému nezaujímavé 🙂

cecil36
autor
28. jún 2012

Boze toto este admin stale nezavrel?????????????????????????? 😝 😝 😝 😝 😝

Strana
z13