icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

bubutko
26. jún 2012

@jajka257 vyborne si to napisala. podla mna v dnesnej dobe to maju ucitelky tazke. poznam vela mamiciek co su presvedcene ze to ich dieta je genius a ked donesie zle znamky tak automaticky je to chyba ucitelky, ktora na nom sedi, a podme sa hned na nu stazovat. a ani ich len nenapadne ze mozno to ich genialne dieta ma tu znamku opravnene. ja by som asi nemohla robit toto povolanie a vsetky ucitelky maju u mna obdiv.

mravvcek
26. jún 2012

😀

trish31
26. jún 2012

@cecil36 moja matka je ucitelka.Vidim,ako to fungovalo v rodinach kedysi a ako je to dnes.Ucitelia su brani ako najvacsia spodina statu.

Konkretna ucitelka urcite necakala len na teba.Mat na starosti 30 malych deti je obrovska zodpovednost.Myslim si,ze stacilo zavolat hodinku predtym,ze by si rada prisla a ci ma cas.

Ja to takto robim pravidelne a s kazdym,ci uz v praci alebo sukromne.

maminuska
26. jún 2012

no tak ja len rozmýšľam že čo by som urobila ako riaditeľka súkromnej školy ak by toto urobila moja zamestnankyňa ?Čo by som urobila ak by to urobil môj zamestnanec v sukromnej firme s.r.o , a.s. ?
Alebo ak by som aj takto zavrela svojmu klientovi pred nosom . Neviem či by sa ku mne ešte vrátil. 😖 . Myslíte že si toto si môže niekto dovolit len preto že je štátnm sektore ?

pink_lady
26. jún 2012

@matkamirko "Mam pocit, ze dnes si ucitelia myslia, ze sa z nich s prepacenim poserkame emoticon" - Ja si zas myslim, ze rodicia si myslia ze sa z nich ucitelia "poserkaju"

P.S.: ja uz neucim, ale ak mas tolko znamych ucitelov tak zrejme len na nejakych dedinskych skolach, pretoze v meste je to uplne o inom ...ked pises "ze to nie je take strasne"

😝 😝 😝 😝 howgh!

pink_lady
26. jún 2012

a napisala vobec zakladatelka temy, verejne, co isla riesit?! do IP to napisala ale verejne sa mi zda nie....

pink_lady
26. jún 2012

a este k tomu, ze ucitelka odmietla dat mail ci telefonne cislo...jo, na jednej zo skol kde som ucila sa stalo ze ziaci (gymnazisti) sa naburali ucitelke vdaka do mailu, vdaka ktoremu ziskali pristup do internetbankingu...takze ...nedivim sa... 😉

zuzanockamt
26. jún 2012

@matkamirko pracovala si niekedy v skolstve, ked mas taky nazor?

zuzanockamt
26. jún 2012

tiez som ucitelka ... a k tomu telefonnemu cislu - ja uz nikdy poskytovat svoj sukromny mobil nebudem, su kontakty na skolu, mozu volat rodicia tam ... ja si tiez nepytam cislo na lekara, uradnicku, predavacku a pod

matkamirko
26. jún 2012

@pink_lady samozrejme, na dedine🙂 Tam je totizto tolko sukromnych skol, ze az ...no proste skoro v kazdom dome 🙂 🙂 🙂
A co ine prosim ta robia ucitelia na dedine, a ucitelia v meste??? Pouc ma. Pokial viem, tak vsade su mladi ucitelia, prestriedavaju sa so starsimi, ktori odchadzaju dod ochodku. A teda novi maju za sebou nove sposoby vyucby, a kazdy musel prejst reformou skolstva...kazdy, a to robis rozdiely medzi ucitelmi??? Ja nevidim rozdiel v tom, ze maju urcite, ci uz v meste, na dedine, ovela menej roboty ako pracovnik v sukromnom sektore!! Nenavazaj sa neopodstatnene, prosim, dakujem.

andrejka1983
26. jún 2012

he he...tak ja poznam chlapca,mamičkinho miláčika,ktorý maturoval asi až na 3 škole, pretože na prvej na nom sedel dejepisar, na druhej matikarka a v tej poslednej mal problemy s triednou, tak maturoval nakoniec v druhej triede ale hlavne že zmaturoval...chudiatonko 20 ročné, ktoré sa nevie zmestit do kože, myslelo si že pojedlo všetko mudrosť sveta, všetci učitelia ho nemali radi.....ale to že chlapec poznal len svoje práva a žiadne povinnosti,že bol lenivý ako voš a všetko za neho vybavovala mamička štýlom "robia ti zlé učitelia?, šup na inu školu..."ved ty si ten dobrý oni su tí zlí co nerozumeju svojmu povolaniu... 😀 mam pocit niekedy...dnes chlapec ma 25 rokov a vystriedal asi 6 povolaní,lebo niekto sa na neho krivo pozrie a hned dava vypoved, že on to trpiet za tie prachy nebude 😝 😀 he he ...sme dospeli teda...

maminuska
26. jún 2012

ja neviem prečo sa stále oháňate školstvom ? Tam sa akože toto môže ?
Toto je nepríspustné kdekolvek .

matkamirko
26. jún 2012

@zuzanockamt to je nepodstatne, riesi sa tu problem inej maminy, precitaj si uvodny problem, prispevok prosim, dakujem.

bubutko
26. jún 2012

pokial by jej skola platila sluzobny telefon, tak jasne ze by mala dat cislo, ale sukromne? kde sme, vy by ste dali svojmu klientovi v praci vas telefon aby vas mohol kedykolvek na nom kontaktovat? ved majme trosku pochopenie, ok nehovorim ze sa ta ucitelka zachovala uctivo, ale vam sa nikdy nestalo ze na vas bola protivna predavacka, alebo zdravotna sestra, atd? mne ano, ale nikdy ma nenapadlo ist za jej nadriadenym a takto to riesit. OK, mozno ucitelka stratila v ten den nervy, tak by sa mohla mozno nabuduce za to ospravedlnit a dat nahradny termin, ale dovod na nejake vyvodzovanie vaznejsich dosledkov tu nevidim. zabite ma.

zuzanockamt
26. jún 2012

@matkamirko uvodny prispevok mam precitany, len ma zaujal tvoj nazor - typicky pre ludi, ktori nevedia ako to v skole funguje ... ale ak mas v skole nieco oducene, tak potom sorry

pink_lady
26. jún 2012

@matkamirko 😀

Dedinske - mensie, na dedine su deti o cosi kludnejsie aj ked to neni jasnacka pravidlo 😀

Sukromne skoly----naozaj zaruka vzdelania ...tam sa fakt ucitelia nepretrhnu ...pretoze vela veci sa deje len "akoze" ... 😀 😝 Ved, rodicia si zaplatia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

............a o tom kto sa tu do koho navaza :D :D

matkamirko
26. jún 2012

@zuzanockamt precitaj si v tejto teme vsetky moje prispevky, a podla mna zbytocne reakcie ostatnych mamiciek, ktore zbytocne provokuju, namiesto toho, aby dali mamine s problemom uzitocnu radu.

drabantovazuzana
26. jún 2012

ahoj, ja som učiteľka (momentálne na materskej 😀 ) a neviem síce, v čom spočíva tvoj problém s triednou pani učiteľkou Tvojej dcéry, keďže si to nerozpíslala konkrétnejšie, ale poviem ti, čo sa týka toho stretnutia s ňou - každý si myslí, že zvonením na koniec hodiny sa končí veškerá práca učiteľov... nebudem tu rozpisovať, o čom to všetko ešte ďalej je (nekonečné papierovačky, milión porád, ....) - ale niekedy je ťažké nájsť si čas, ver mi... Lenže mnohí rodičia majú takú predstavu, že kedykoľvek sa ukážu, musíš sa im venovať. No a navyše, ak ste mali dohovorené stretnutie a ty si neprišla načas, je to tvoja chyba. Druhá vec je ale tá, že nemáte na ňu žiaden kontakt - to mi príde dosť divné. Ja som svojim žiakom písala svoj e-mail aj tel. číslo do žiackej knižky hneď na začiatku roka a telefón som dvíhala vždy, dokonca aj cez víkendy...

@matkamirko ja keď som s učením začínala, ostávalo mi na rodinu toľko času, že vlastne ma môj manžel ani poriadne nevidel... A keď som sa konečne zabehla a mala som pred adaptačnou skúškou, ostala som doma na PN tehotná. Takže po materskej ma čaká všetko toto opäť. Trvá nejakých 5 rokov, kým učiteľa prestane vedenie brať ako "začínajúceho" a prestane ho trápiť hospitáciami a odovzdávaním ukážkových plánov, či príprav na každú jednu vyučovaciu hodinu. Každý dobrý učiteľ sa ale pripravuje na každú jednu hodinu aj po týchto kritických 5 rokoch a to tiež chce svoj čas. A čo myslíš - kedy to asi tak robí??? A čo myslíš, kedy sa píšu kvartálne hodnotenia, plány, atď.... Navyše, s novým zákonom prišlo naháňanie kreditov, takže to sú často školenia, ktoré trvajú celé víkendy, nové štúdium a tak stále dookola. Takže ak máš pocit, že by ti ako učiteľke bolo sveta žiť, nech sa páči, vyskúšaj si to 🙂

maminuska
26. jún 2012

@bubutko vieš ono je to tak že napríklad tá protivná sestra u sukromného lekára by neprežila ani chvílu , alebo protivná predavačka - nechala by si ju ty vo svojom obchode ? Ja teda určite nie.
Je len otázkou času kedy aj školy budú tvrdo bojovat o deti , ono sa to v podstate deje už aj teraz ale ni je to až také.

pink_lady
26. jún 2012

@cecil36 myslim si ze ked si tu rozprudila zivu debatu, bolo by fer napisat verejne o co ide ... 😉

zuzanockamt
26. jún 2012

@drabantovazuzana mna caka teraz v septembri navrat po materskej do skoly 😝 😀 ... a tiez som zdesena, ze ako to budem stihat, lebo pred MD som robila od nevidim do nevidim + castokrat aj vikendy ... mam kombinaciu predmetov matika a SJL, takze je co robit 😀 ... ale tesim sa, lebo ma cakaju mensie pocty v triedach, nie 30-ky ako predtym 🙂

matkamirko
26. jún 2012

@pink_lady mensie??? Ako v com?? 🙂 Aj v mestach su väcsie a mensie skoly..o kludnejsich detoch pomlcim 🙂
No a praveze ak platim, tak ocakavam urcite nieco viac ako v statnej skole. Cize logicky sa ucitel dietatu venuje viacej(lebo to od neho JA vyzadujem), samozrejme aj RODICOVI, a nezabuchne mu dvere 😀

zuzanockamt
26. jún 2012

@matkamirko zazila som si aj mestsku aj dedinsku skolu a teda rozdiel je priepastny ... neda sa to porovnavat ... len to si treba zazit 😉 🙂

drabantovazuzana
26. jún 2012

@zuzanockamt ja som učila v špeciálnej škole, ale z mesta, v ktorom som pracovala sme sa odsťahovali a tým pádom ma čaká nové zamestnanie. Mám ešte kvalifikáciu na prvý stupeň a vyzerá to reálne, že nastúpim do školy u nás v dedine. Takže keďže nemám štátnicu z cudzieho jazyka, už viem, na čo sa môžem v najbližšej dobe tešiť... ☹

zuzanockamt
26. jún 2012

@drabantovazuzana tak to klobuk dole - specialna skola je poriadny zaberak

pink_lady
26. jún 2012

@matkamirko 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 ucila som na sukromnej skole, takze viem o com to je...zberka deti, ktore by na inej skole "neprezili"...a este ti riaditel ci zriadovatel povedia, ze no co ked ma chlapec 330 vymeskanych hodin...ved plati ...pustime ho k maturite .... 😎

osobne som odmietla robit veci "akoze" a podfuky - ze nech su veci len papierovo ok a radsej som odtial odisla... 🙂 ale nebudem ti brat tvoj nazor o sukromnych skolach, je pekne mat taky nadherny nazor o nich...nechcela som ti ho poskrvnit 🙂

bubutko
26. jún 2012

@maminuska ver mi ze ta predavacka v tom tescu tam v pohode robi uz roky a neda sa povedat ze by mala aj dobre dni, ja som len chcela svojim prispevkom naznacit tej mamicke co tuto diskusiu zacala, ze skor nez rozbehne hon na tu ucitelku, nech sa najprv skusi na chvilu vzit do jej situacie a zamyslet sa nad tym ci fakt toto je az taky vazne porusenie jej povinnosti - ci je nutne zachadzat tak daleko. moze sa jej to este stat osudnym ze aj tak nic neziska iba to, ze ucitelka tam bude aj nadalej ucit, ale ak si to s nou najprv nevysvetli slusne zoci voci tak mozu vzniknut iba neprijemnosti pre to dieta (ja byt tym dietatom by som asi odmietla potom chodit na jej hodiny zo strachu a z ponizenia). Ja by som to proste neriesila hned tak razne, ale dala by som jej druhu sancu, dohodla druhe stretnutie a naznacila jej ze by asi bolo vhodne sa ospravedlnit a jednat slusne s ludmi. A az podla toho ako by sa spravala potom, by som sa este zamyslala ci je az taka zla (mozno je, ale z jedneho stretnutia to hned usudit?)

zuzanockamt
26. jún 2012

@pink_lady presne, sestra uci na sukromnom SOU a vsak preco by nemali vsetky deticky prejst, no nie? ... ved nieco vedia, tak sa to nejako spravi 😀

matkamirko
Odpoveď bola odstránená
matkamirko
26. jún 2012

@bubutko mamina v uvodnom prispevku pisala, ze ma na skolu, ucitelku viacej staznosti, ale vraj sa to neriesi. Cize to nie je len o jednom stretnuti..