icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

pink_lady
Odpoveď bola odstránená
andrejka1983
26. jún 2012

a taka podotázočka....rieši sa tu že učitelka zle zareagovala, že nemala čas hned ako maminka pískla...ano zareagovala troška neprimeranie svojmu postaveniu, ale nech si maminky nemyslia že všetci učitelia musia byt v pozore kedy kto zaklope na dvere alebo zavola na telefon...učitel ma právo na prestávku,ktoru može travit ako chce...žial bohu prestavku trávi zas len prácou kedy vypisuje triedne knihy,dava dokopy papiere, prefocuje material na dalšiu hodinu a pod...tak nečakjte že taka učitelka ma ešte chuť na výlevy mamičky dieťaťa s ktorým su problémy ale budiš-.... 😝
......no na druhej strane prečo rodič nie je ochotný spolupracovat so školou???? prečo ked učitelka povie aby rodič došiel do školy, že sa potrebujeme s nim porozprávat tak odpíše alebo odkáže po svojom decku ,že nemá čas, že je pracovne vyťažený....ak žiakovi poviem: ved počkaj zavolam si maminu a poviem jej 😎 a on mi na to...že: kludne,ona aj tak nepride , nema čas...tak o čom to je????rodič si čas na vlastne dieťa nevie najsť ale my máme byt v pohotovosti nonstop?????

lili_mia
26. jún 2012

reaguje na svetlo? pustiť do ďalšieho ročníka .. realita na istej košickej SOŠ

matkamirko
Odpoveď bola odstránená
maminuska
26. jún 2012

@bubutko nuž možno tá predavačka tam v pohode robí už roky preto že sa každý bojí rázne konat.
Pozri , ja podnikám a o svojich klientoch si myslím niekedy kadečo ale skutočne za každých okolností sa snažím chovať korektne , preto lebo chcem a aj musím , existuje tu komora kde sa človek môže stažovať, potom tu ide o moje dobré meno a kopec ďalších vecí .
Preto nemám pochopenie pre takéto správanie.

zuzanockamt
26. jún 2012

@matkamirko myslim, ze tie dobre mienene rady, ktore tu rozdavas @pink_lady by si mala aplikovat najskor na sebe 😀

pink_lady
26. jún 2012

@zuzanockamt dakujem 😉 okrem stlacenia vykricnika "neurazaj, neprovokuj" adminom pani uz nemam co povedat 😝

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
bubutko
26. jún 2012

@maminuska to je jasne a chapem to. a schvalujem a zaroven obdivujem, tak isto ked nie som spokojna s jednanim napr. v restauracii tak uz sa tam tazko vratim - chapem co tym mas na mysli. len tu ide hlavne o to dieta - tu musi ist nejaka mamickina hrdost bokom. ja by som hlavne premyslala nad tym, ci za toto tu ucitelku vyhodia (podla mna to neni ziadne hrube porusenie prac.discipliny-podla MNA), takze moze dostat pokarhanie atd, ale zostane tam ucit a to bude pre to dieta deprimujuce potom. myslim si ze ta ucitelka (nic proti nej) ale moze sa stat ze uz sa na neho nebude pozerat objektivne. nestalo by mi to za to. radsej by som sa mala snahu ja s nou osobne stretnut a slusne si to medzi sebou vysvetlit a az keby to ani tak neslo, tak hlavne jej prvej by som naznacila ze je mi to luto ale budem to musiet eskalovat vyssie (mozno by hned aj zmenila nazor) ak mi ona nemoze vyjst v ustrety. vies, nepaci sa mi ked sa ma zlost oplacat zlostou - iba preto ze boli oni na mna zli, tak ja mozem byt tiez a este horsia.

cecil36
autor
26. jún 2012

@trish31 asi si pozorne necitala moj uvodny prispevok, ja som s nou bola dohodnuta, takze hadam vie ked sa s niekym dohodne, ze dotycny pride. Boli sme dohodnute, ze pridem po druhej alebo tretej vyucovacej hodine, lebo ONA ma vtedy cas na mna. Takze naco som jej akoze mala volat? A kam som jej mala volat ked nemam jej telefonne cislo ani mail ? (odmietla poskytnut jedno i druhe celej triede). Dva dni som ju nahanala, kym sa mi ju podarilo zohnat na cisle skoly (jedinom, ktore maju).

trish31
26. jún 2012

@cecil36 naozaj si ymslis,ze toto je dovod na staznost?

drabantovazuzana
26. jún 2012

@pink_lady vôbec nie je podstatné, kde si študovala, podstatné sú tvoje skúsenosti, ktoré už máš, aby si vedela adekvátne zhodnotiť situáciu... Také vyrypovanie nejakej premúdrelej paničky si ani nevšímaj, pretože je to pod tvoju úroveň. Dotyčná očividne nemá šajn, o čom sa točí... A čo sa týka Tvojho vzdelania, keď už si to tu rozpísala, klobúk dolu - zrejme si tiež "večný študent" 😀

zuzanockamt
26. jún 2012

@cecil36 a preco si nevolala do skoly? ... ved ucitel NIE JE POVINNY poskytnut svoje osobne telefonne cislo a mail rodicom svojich ziakov ... a o aky problem islo, ktory ste isli riesit? - kvoli tomu sa chces stazovat? ... alebo len kvoli tomu, ako sa ucitelka zachovala v danej situacii?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
cecil36
autor
26. jún 2012

@drabantovazuzana meskala som preto, ze ma nepustila dnu vratnicka a odmitla mi povedat, kde ucitelku najdem. Ja som prisla vcas, dokonca s casovou rezervou. To preboha nebola predsa moja chyba... 😝

pink_lady
26. jún 2012

@drabantovazuzana dakujem 🙂 jasne ze nejde o vzdelanie, a ani som to nemala v plane sem pisat a aj poziadam adminov nech to zmazu len ma ta poznamka o Tn U uz trochu ...... . 😀
ale pred tebou smekam klobuk ja, lebo špecialna pedagogika to fakt vyzaduje mega davku trpezlivosti, empatie, ohladuplnosti, tolerancie a ...atd... 🙂

maminuska
26. jún 2012

@drabantovazuzana ani vzdelanie ani osobné skusenosti nikomu nezaručia adekvátne zhodnotenie situácie, osobná skusenost je neprenosná.

drabantovazuzana
26. jún 2012

@pink_lady a vieš čo, nie je to až také ťažké... ja osobne si momentálne neviem predstaviť, že sa postavím pred 25 žiakov a začnem "vyučovať" 🙂 Mne tí moji Downi tak neskutočne prirástli k srdcu, vytvorili sme si vlastný jazyk, bolo to fajn obdobie a bude mi za tým strašne smutno. Jediné, čo ma na tej robote ubíjalo, bolo to, že na vyplnenie úväzku som musela pracovať pár hodín aj v A-variante, ktorý bol čiste cigánsky... Kopanec do brucha v 11.tt snáď hovorí za všetko, potom som s tým sekla... a stala som sa rasistom ☹

drabantovazuzana
26. jún 2012

@maminuska nehovorím o osobnej skúsenosti, ktorá by sa týkala pôvodného príspevku, o ktorom tu už dávno nie je reč 🙂 🙂 🙂 Reagovala som na príspevky @pink_lady týkajúce sa jej skúseností s fungovaním školstva, či už verejného alebo súkromného - a tých, vyzerá, že má dosť...

sorciera24
26. jún 2012

@matkamirko ja ti poviem len tolko, ze az ked si ty osobne vyskusas pracu ucitela....potom sa mozeme spolu bavit......alebo s ostatnymi ucitelkami.....jedna vec je, ze ucitelka sa spravala neprimerane a nevhodne...to je fakt.....ale druha, ze teda fakt maloktoreho ucitela (vacsinou tych pred dochodkom) som videla sediet len na zadku a ucit.....btw. ja by som napr. svoje dieta nedala nikdy na sukromnu skolu.....uroven maju najnizsiu sukromne skoly (nie sme v zahranici....*)....viem, ako tam zaici prechadzaju (vsak si za to platia...tak musia prejst 😀 ).....sukromne gymnazium je oproti statnemu uplne na nule...a pozor....ucitelmi to nie je (ti su vsade rovnaki)....je to systemom....cele zle....nas sk. system......dnesne deti nebudem ani spominat (aky otec, taky syn....a fakt to plati...).....dufam, ze si moje dieta nikdy nedovoli k ucitelovi (aj inej dospelej osobe) to, co si dovolia dnesne deti!!! a posledna vec....cecil som pisala IP a viem, co je vo veci.....a aj som jej dala patricnu radu;)

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
cecil36
autor
26. jún 2012

Takze uvediem to na spravnu mieru Co sa tyka ucitelky, nejdem sa stazovat na to, ze sa spravala absolutne nevhodne a keby pracovala v sukromno sektore, uz davno je nezamestnana. Ale ona pracuje v statnej sprave a preto si ju skoly prehadzuju medzi sebou a nik ju nechce vyhodit. Ani na tejsto skole nie, lebo je jedina matikarka. Stazovat sa idem na to, ze pocas celeho roka bola schopna spravit jedine rodicko na ktorom nam oznamila, ze mobil nedava, sukromny mail nema, a skolsky sice ma, ale nevie ho pouzivat, tak nan nechodi, aby sme jej tam nic neposielali. Jedina moznost je volat do riaditelne kde po a/ je problem sa dovolat b/ kym ju zozenu tak to trva vecnost (mne dva dni). Pocas roka ked som bola za nou je arogantna a drza.Pra dni pred koncom sk. roku zacala byrerat ZRPS 20 eur lebo na to cely rok prdela ako na vsetko ostatne. Ale hlavnym dovodom je to, ze moja dcera s ktorou neboli nikdy problemy a aj vo vyssich rocnikoch ma same jednotky na vysvvecku (rovnako aj tento rok) dostala v den klasifikacnej porady do ziackej zapis, ze ma navrh na dvoju zo spravania. Nema neospravedlnene hodiny, nie je grazel a v ziacej ma za cely rok tri poznamky (dva krat sa otocila na spoluziaka a cosi mu odpovedala a tretiu za to, ze pila na hodine). Nic viac, kontrolujem aj fyzicku knizku aj internetovu. Ked som sa jej dovolala, povedala, ze na tristvrte roka jej udelili pokarhanie riaditela. Nik mi nic neoznamil (co podla skolskeho poriadku mal). Bola som v soku a spytala sa, ze preco to nik ani len do ziackej nenapisal. Odpoved: Vraj asi sa na to zabudlo. A rodicka neboli....Takze teraz nerozumiem za co moje decko, ktore sa vyborne uci, sla do okresneho kola na hviezdoslavovom kubine (za co mala paradoxne pochvalu riaditela skoly za reprezentaciu) ma dvojku zo spravania. Nik totiz so mnou nekomunikuje. Riaditel tam nikdy nie je a zastupca toho ma nad hlavu...A ucitelka mi tresla dvere pred nosom. Netvrdim, ze moje dieta nemohlo nieco spravit (aj ked neviem co), viem, ze niekedy je mudra ako radio (ale zas, ktory pubertiak nie je), ale rada by som vedela za co ta 2-ka a preco som o tom nedostala oznam na tristvrte roka, ze sa nieco udialo.

anjelicek26
26. jún 2012

@cecil36 - preco ti to tvoje jednotkarske uzasne nekonfliktne dieta doma nepovedalo same 😕 😕 😕 Toto uplne mimo toho, ze ti to skutocne mali oznamit pisomne, to suhlasim.

sorciera24
26. jún 2012

@matkamirko sorry uz na teba reagovat nebudem....o, pani, prepacte mi to, ze som si to dovolila, ale je to diskusia, tak preto.....ked diskutovat nechces, tak nereaguj......mna len nastval prispevok, ze ty z pocutia tvojich znamych usudis, ze ucitelia v podstate nic take svetoborne nerobia....ja , mila moja, nemam prestavky...lebo kazdu prestavku su u mna deti, kt. riesia so mnou take veci ( co by mali riesit s rodicmi...kt. na ne nemaju cas).....to nik nevidi.....a po druhe....vyskusala som si kadejake roboty...od manualnej, cez sukromny sektor az po toto skolstvo ( v kt. som preto, ze ma praca bavi, bavi ma ucit...ale nie sediet na zadku...to by ma nebavilo, kebyze chcem sediet...tak idem do kancla, ja sa nestzujem, ze nesedim, ale viem na nasrdit, ked niekto tvrdi, ze hej.......)

cecil36
autor
26. jún 2012

@andrejka1983 tak po prve, s mojim dietatom neboli nikdy problemy a nebola ani problemovym deckom, uci sa vyborne, reprezentuje skolu, do skoly som na rodicko chodila (ked boli) o to viac ma prekvapilo to, co som vyssie pisala. A po druhe, samozrejme, ucitel ma pravo robit cez prestavku co chce, ale v tom pripade si nema dohadovat stretnutia, ak si ich dohodne a maju take pravidla (mozno ich maju, mozno nie, interne veci skoly neviem), ma to oznamit vratnicke, aby navstevu pustila, nie aby navstevu celu prestavku drzala ako soplave decko na vratnici.

anjelicek26
26. jún 2012

@cecil36 - v prvom rade si sadni s dcerou a dozvies sa viac, aspon tam pojdes uz z jej verziou pribehu, nie, ze ti tam povedia nieco uplne ineho. Mozno ti povie rovno nieco, co celu situaciu vysvetli a uz ani nebude treba nikam chodit.Aj bezproblemove dieta moze zvladnut urobit paradny pruser, ver tomu....

sorciera24
26. jún 2012

@anjelicek26 ano, ale tr. ucitelka to ma oznamit rodicom!!!(tu ta ucitelka chybu spravila)

anjelicek26
26. jún 2012

@sorciera24 - ved ano, pisala som vyssie, ze tam spravila skola chybu. Na tom, ze dieta pravdepodobne 2x hrubo porusilo skolsky poriadok za pol roka to ale asi velmi nic nemeni.

matkamirko
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
26. jún 2012

@anjelicek26 jj 😉 len maminka by sa rada dozvedela, ze ako porusila ten sk. poriadok......