icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

svetllana
26. jún 2012

@macamac Smutne to je velmi, ze take vyznamne a vzacne povolanie ako pedagogika je, je takto hanobene a podcenovane medzi ludmi. Ja to proste nechapem..resp. chapem a vidim chybu v tom, ze dnesni ludia nevedia pripustit, ze ich dieta nie je take vyborne, ako sa robi doma alebo im proste slepo doveruju, nakolko inak by si zlyhanie svojho dietata pripisovali za svoje vlastne zlyhanie a preto radsej zatvaraju oci pred realitou a obvinuju vzdy len ucitela. Schvalne pisem "dnesni" rodicia, kedze kedysi bol ucitel Pan Ucitel a uznavana autorita nielen pre deti, ale aj rodicov. Dnes skutocne casto sluzi ako taky pomyselny "fackovaci panak" :-/
Klobuk dolu pred nimi, ja by som medzi tymi "detickami" nevydrazala ani jeden den, drzi spratci, dobre vedia, ze taticko alebo mamicka sa z nich vzdy pokakaju, tak si o ucitela zvesela otieraju gamby! NIE VSETCI. Toto tu radsej zdoraznim, kedze vsimam, ze niektori nevedia dobre citat.

mirfa
26. jún 2012

@svetllana darmo zvyraznujes, aj @ursul zvyraznovala a prd pomohlo 😀 😀 😀 aj tak sa najdu taki, co nepochopia 😖

spachtos
26. jún 2012

@ursul prepac, ale v tvojom prispevku tiez necitam nic k veci, tiez nereagujes na povodnu otazku, ale na ine prispevky, tak?

ursul
26. jún 2012

@spachtos ja neviem,či aj ironiu treba vysvetlit ale tu asi hej...neviem nevidiš pointu???? 😉

zuzana2000
26. jún 2012

Môj príspevok s nikým tu nesúvisí, tak nech si nikto nemyslí, že na niekoho utočím....no aj jednotkárka a reprezentantka školy v recitovaní, v speve a neviem v čom ešte, môže byť riadna sviňucha....pred dvoma týždňami som z riaditeľkou riešila takéto dievča, ktoré nie len mojej dcére nadávala do pi.., kur... a štetiek.... a keby ste ju videli, tak dáte za ňu všetky peniaze sveta...najskôr som radila dcére, aby to odignorovala, keď nepomáhalo, tak je raz povedala, že je krava a odvtedy ju ohovárala pred všetkými deckami a poviem vám, že žiadne s tých detí si neoverí fakty a odvrátilo sa od mojej dcéry...nakoniec som to riešila s riaditeľkou, ktorá zavolala aj jej mamku...(inak moja dobrá kamarátka)...a aj decká, ktoré dosvedčili, že reprezentantka školy je naozaj vulgárna a používa voči deckám hrubé nadávky....
Ale ešte som nepočula, že by nejaká učiteľka takto riešila problém..buchnutím dverí...normálne mohla vysvetliť, že čas už mamička prešvihla a dohodnúť si náhradný termín....a ak aj dcéra niečo zlé spravila, tak jej to vysvetliť...určite to nebude za tri poznámky...to bude nejaký vážnejší problém, osobne si myslím, že učiteľia dnes musia mať veľkú dávku trpezlivosti, pretože deti sú úplne iné, ako bývali kedysi...a už keď dajú dvojku zo správania jednotkárke....tak ozaj musela niečo vyviesť...a ona sama sa stým bojí doma priznať.
Prajem nech nájdete riešenie, možno by som za učiteľkou vzala aj dcéru....nech sa to nediskutuje po za jej chrbát.

svetllana
26. jún 2012

@mirfa Taki, co nepochopia toto, by nepochopili ani ine 😉 A mne je jedno, ci to niekto nepochopi, napisala som len same pravdive veci , ktore kedykolvek zopakujem 🙂 😀

spachtos
26. jún 2012

@ursul ja som myslela ten tvoj prvy prispevok, neviem, co na tom bolo ironicke, ale ked myslis...

ursul
26. jún 2012

@spachtos 😉

minewka
26. jún 2012

@svetllana

Nie sú to vždy "spratci". V drvivej väčšine sú to nešťastné deti z rozvrátených rodín, práve prebiehajúcich rozvodov, ťažkých domácich pomerov, poruchami učenia, atď. A je ich oveľa viac, ako by si si myslela.

Často učiteľ nemá ani štipku pochopenia pre tieto situácie. A zaškatuľkuje ich ako spratkov.

Ale bez problémov sám svoje správanie ospravedlní "zlým dňom a že tiež je len človek."

Ako všade - nájdu sa aj oprsklí rodičia, arogantný, zbohatlíci - ale vôbec to nie je pravidlo. A rovnako nie je pravidlo o "pánoch učiteľoch s veľkým U".

Kedysi každý držal hubu a krok, sťažovať sa bolo nemysliteľné a tobôž na úradníka, učiteľa, lekára, policajta. Nepatrilo sa to. Ešte šťastie, že dnes je to už inak.

mirfa
26. jún 2012

@svetllana vies, mna len prekvapilo, aka burliva debata okolo tejto otazky a ziadna normalna odpoved... jediny, kto dal jasnu a zretelnu odpoved na otazku, bola podla mna @nanip... pride mi, ze ostatne odpovede, neboli k teme. boli obvinujuce aj obhajujuce, ale nic, na co by sa autorka bola pytala. proste nebudem obhajovat ucitelov, ani autorku, pretoze neviem, co je vo veci a kazdy pripad sa musi riesit individualne. jednoducho chela vediet postup, co ma robit 🙂 no a pozeram, ze ja uz duplom nepisem k teme 😉 😀 😀 😀 😀

svetllana
26. jún 2012

@minewka OK. Ty vies vzdy vsetko najlepsie..a vobec sa mi s Tebou nechce pustat do diskusie, lebo to by bol nekonecny pribeh. Iba jedna vec. Ja VELMI DOBRE viem, ze za spravanim cloveka sa ukryva nie vzdy lubezny zivotny pribeh... Tak isto viem, ze ne kazdy ucitel je super. Ale, Boze, co to tu rozpisujem, sak to je jasne, ze su aj taki aj taki...maj sa

zeleny_cajik
26. jún 2012

Skor,ako by som sa stazovala, dala by som sancu ucitelke ospravedlnit sa, resp. vysvetlit si veci. Lebo naozaj mohla mat zly den...kazdy ho obcas mame. A ano, tiez je len clovek. A vobec, kolkokrat nam prasknu nervy pri vlastnom dietati, ktore nekonecne milujeme. Co chudak ucitelka, ktora je denne vystavena vrtochom, vystrelkom a naladam desiatok cudzich deti... Jasne, vyvrsovat by sa na nich nemala, ale na zlu chvilku alebo zly den ma podla mna plne pravo 😉

minewka
26. jún 2012

@svetllana neviem síce, prečo tak protivne, ale ok.

A všetko určite neviem najlepšie, aj keď chcela by som. 😉

cecil36
autor
27. jún 2012

@macamac ty si zjavne nepochopila, na co som sa pytala 😒
Takze po A/ ja som nechcela na ucitelku, aby mi dala svoje skuromne telefonne cislo (pisala som to uz x krat na predchadzajucich stranach, stacilo citat), ale aby zacala pouzivat skolsky mail, inak sa s nou nema clovek ako spojit. B/ neriesim plesknutie dverami staznostou, riesim nekomunikaciu skoly a triednej ucitelky, ktora mi mala problem v skole pisomne oznamit, minimalne to pokarkanie riaditelom skoly. C/ Stazovat sa mozes na kohokolvek aj na policajta, ja som sa stazovala na inspekcii na policajta ked v mojej veci nekonal 1,5 roka 😉

@martina2001 my sme nemali dlhodoby problem, ja som sa dozvedela, ze nejaky problem je v den klasifikacnej a skoro ma vystrelo. Pri rodickach nam bol vzdy slubeny nahradny termin, no ten sa nikdy nekonal a kedze sa decko dobre ucilo, skola mi neposielala ziadne obsielky, ani v ziackej nic nebolo okrem tych troch poznamok, nemala som dovod nieco v skole riesit.

ani3012
27. jún 2012

ja som prečítala prvé dve strany a viem o čom @cecil36 píše
a vy sa tu na 7. strane pýtate všetko nanovo 😝

vejula
27. jún 2012

@jajka257 samozrejme, že učitelia si zaslužia uctu, ale ta isto rodič... Neviem si predstaviť pred hocikym len tak zabachnuť 2x dvere... Dalo sa vysvetliť, že bohužial momentalne nemam čas, dohodnuť iny termin, alebo dať na seba kontakt, že ked bude čas tak sa dohodneme. Ale nehnevaj sa ak je podla teba primerana reakcia, ak učitelka bez ucty a s posmechom 2x zabuchne pred rodičom dvere, tak je to podla mna vrcholne neslušne.

ivana82
27. jún 2012

@cecil36 ak mozem poradit, iste poznamky z hodiny ohladom spravania sa zapisuju aj do klasifikacneho harku dozadu. Skuste sa s manzelom opytat, ci nema nejake poznamky tam. Pretoze ak sa dieta na hodine sprava nevhodne, pisem poznamku do ziackej knizky, ak ju nema (co je uz asi pravidlom v dnesnej dobe - zabudlo a pod.vyhovorky na dennom poriadku), tak sme to zapisovali tam. Stalo sa mi, že žiak mal v žiackej knižke 5 poznamok, ale v klasifikacnom harku ich mal 26, my sme obsielky posielali po ziakoch, mnohokrat sa stalo, ze to ani nepriniesli naspat a potom sa pride rodic stazovat s tym, ze on nesuhlasi, aby mal jej syn znizenu znamku zo spravania, pretoze sa to odrazi pri jeho prijimani na SŠ - toľko osobna skusenost.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
martina2001
27. jún 2012

@macamac no nie sú to rozprávky, by si sa čudovala načo všetko sa sťažujú ľudia u policajtov, zamestnancov mestských a okresných úradov a lekári majú to isté. Posledná sťažnosť naa ktorej som sa u policajtov nasmiala, znela Sťažnosť na prístup pri ukladaní pokuty. Bola to banalita, ožatý vodič bicykla sa naháňal s policajtom, samozrejeme ten už toho mal dosť a sťažnosť nebola na riešenie problému, ale že sa mu policajt po zastavení nepozdravil Dobrý večer, ale hneď si vypýtal doklady. Chceš viac príkladov sťažností v inej sfére štátnej správy? Všade sa denne rieši x sťažností od vážnych a po úplne banálne.

martina2001
27. jún 2012

@cecil36 ani dieťa o ňom nevedelo?

bodka13
27. jún 2012

@cecil36 chápem,že si nahnevaná-prekvapená a chceš sa dozvedieť pravdu,ale nedá mi neopýtať sa prečo si tieto problémy neriešila priebežne počas celého školského roka-však s komunikáciou učiteľ/škola/rodič si nespokojná veľmi dlho...zdá sa mi,že ťa do boja nakopla až znížená známka zo správania 😒 ...ale držím palce,aby si dosiahla vysvetlenia nech sú akékoľvek,pretože mnohí rodičia ani len netušia a nechcú si pripustiť čoho sú schopné ich deti ak ich nemajú pod dozorom....netvrdím a ani neobviňujem,že je to tvoj=váš prípad 😉

vejula
27. jún 2012

Inak neviem ako je to teraz, ja môžem hodnotiť situaciu za našich maldych čias 😀 😀 😀
Môj mladši braško je dyslektik, ma to potvrdene psychologom, mama sa s nim musela hodiny učiť, nahravať mu na magneťak učivo. Bože, čo sa s nim natrapila. A na druhy den prišiel braško s gulou v žiackej. Bolo to dosť na nervy. A led mama prišla do školy, že braško ma dyslexiu, tak to bola len vyhovorka, len si ho zastava, a že on je neposlušny a lenivy a podobne. No ako nič prijemne teda 😖

katussska24
27. jún 2012

fuuha, tak tato diskusia ma zaujala. som velmi zvedava ako s atento problem vyriesi a kde je pravda.
faktom je, ze neznasam ked robia z dnesnych deti malych bozikov a rodicia ich obranuju ako nedoknutelne bytosti, to ucitelom nezavidim.....
na druhej strane, sama som mala rozne zazitky s pani ucitelkami (este ako ziacka) a napriek tomu,ze je tomu uz par rokov, tak mi z pamate tak rychlo nevymiznu....su ucitelia, kt. ucia aj napriek tomu, ze to v hlave nemaju celkom v poriadku, zial....spomeniem 2priklady:
1.ZS, prislo mi velmi zle (bol to zapal slepeho creva), tak som vysla z triedy hladat pani ucitelky. ta sa vykecavala pred triedou s druhou. ja som jej s placom hovorila, ze je mi strasne zle. obe na mna spustili krik, ze co robim po zvoneni na chodbe, ze mam poznamku. ja som sa rozbehla na wc, to uz som dovracala chodbu...nasledne po mna dosla sanitka, vecer som uz bola operovana. paradox? po prichode mi dotycna pani napisala poznamku do ziackej knizky, ze som po zvoneni behala po chodbach 😀 mamu skoro porazilo ked to videla...

2. gympel - ku koncu roka mi vyberali 4znamienka (3hrudnik, 1 stehno). kvoli stichom som bola ospravedlnena z telesnej, ale poctivo som sedela na lavicke kazdu hodinu. pred uzatvaranim znamok zahlasila nasa telocvikarka, ze kedze som neabsolvovala skok cez kozu na poslednych hodinach, dava mi dvojku. ja som nerozumela, ved som cvicit nemohla...ona, ze mozem ist skakat, ked chcem 1 .... no tu uz som mala dost rozumu, povedala som, ze idem za pani riaditelkou to riesit a zrazu -nebol problem 😉

takze asi tak. bolo toho viac, ale aj tak uz je tento prispevok pridlhy 🙂
ja osobne poznam nie jedneho ucitela a obdivujem ich. na toto povolanie by som asi nemala guraz v dnesnej dobe. no prave preto, ze uz su normalne taketo "privilegovane" deti, tak to ma ta hrstka normalnych a slusnych deciek o to tazsie...

cecil36
autor
27. jún 2012

@bodka13 ja som nemala problem s dietatom, nemusela som nic riesit. Ja som mal problem s komunikaciou s pani RNDr., ktora neovlada pocitac a nemam sa s nou ako skontaktovat ked napriklad dieta ochorelo, nahanala som riatitela alebo zastupcu, aby to milostivej oznamil. A nebola som jedina, ktora s nou mala problem. Ked sa mi s nou podarilo stretnut bola drza a arogantna, tekze toto bol moj problem nie dcerino spravanie ci prospech.

bodka13
27. jún 2012

@cecil36 nenapísala som nič v zmysle,že máš problém s dieťaťom 😉 ...hneď v úvode svojho príspevku som sa pýtala ,citujem sama seba : " nedá mi neopýtať sa prečo si tieto problémy neriešila priebežne počas celého školského roka-však s komunikáciou učiteľ/škola/rodič si nespokojná veľmi dlho...zdá sa mi,že ťa do boja nakopla až znížená známka zo správania" ...a to je rozdiel,ako si mi teraz odpovedala...ale aj tak som zvedavá čo vybojuješ 😉 držím palce

dari
27. jún 2012

toto je typicky priklad toho, ked ludia si nevedia vykomunikovat problem.....riesis tu cely den takuto hovadinu na fore, kto kedy mohol/nemohol.... v prvom rade ak ti nieco prekazalo mala si to riesit hned a nie na konci skolskeho roka a s dotycnou ucitelkou .... no ale vsetci od riaditela su neschopni....a maju chapat ze si prisla neskoro na stretnutie, a mas dieta a ci mas/nemas ho nechat doma
....preco nejdes najprv za ucitelkou? pripadne riaditelom? preco hned staznosti???? nechapem.....

cecil36
autor
27. jún 2012

A inak som spät zo skoly. Samozrejme, nebol tam ani riaditel (ten tam nie je nikdy, on je totiz ako colombova zena kazdy o nom vie a nik ho nikdy nevidel 😀 ), nebol tam ani zastupca (sak naco na koci roka....). Tak sme sa skontaktovali s ucitelkou (zas drze a arogantne spravanie), ktora za hrube porusenie skolskeho poriadku povazuje to, ze ju dcera nakreslila- ziadna karikatura, normal portret a pod nu nakreslila chalana, ktory sa jej pacil....Zobrala nas vsak zastupkyna, ktora uznala, ze pochybila skola vo viacerych veciach, bude sa to riesit a pochybila aj pani ucitelka, voci ktorej bude konanie, lebo okrem ineho je povinna aj pouzivat skolsky mail a komunikovat s rodicmi. Navyse staznosti tohto druhu bolo viacero. Takze podavame oficialnu staznost a uvidime co sa bude diat. Kazdpoadne, dceru preradim na inu skolu.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
spachtos
27. jún 2012

@matkamirko ked tvoj maly syn bude v osmej-deviatej triede, potom uvidis, ako sa dokazu niektori presadit a vyjadrit svoj nazor a myslim ze o tych par rokov a s takymto pristupom rodicov to bude este "lepsie"

matkamirko
Autor odpoveď zmazal