Klauha ubezpečovala, že zaujímajú sa, Myju.
Idem sa tak anonymne vyzúriť z prístupu učiteľky v škole. Včera sa učili na prvouke o chuti. Dostali za úlohu priniesť si obľúbené potraviny. Syn si potraviny doniesol , ale ochutnávať nechcel ( mali sa navzájom kŕmiť rôznym jedlom , jeden mal mať zaviazané oči a hádať čo mu spolužiak vložil do úst) . Syn to robiť odmietol. Už 4 roky bojujeme s jedlom, má pár jedál čo zje a dovidenia, nemá vôľu ani ochutnať, ak sa náhodou stane , že ochutná, natiahne ho na zvracanie a na dva dni s jedením skončil úplne. Doniesol mi v žiackej knižke domov päťku lebo nespolupracoval na hodine. Triedna učiteľka ich ešte ani neznámkuje, dáva iba motivačné nálepky a tuto pani učiteľka mu hrdo tresne päťku do žiackej cez dva riadky. Syn z toho veľmi smutný. Písala som jej cez edupage, vysvetlila čo je vo veci a spýtala som sa či mu nemohla dať robiť niečo iné na hodine miesto tej päťky. .dnes ráno mi odpísala " mohla som, ale rozhodla som sa takto " . Tak akože ďakujem pekne za taký prístup. A tiež takú sprostú úlohu vymyslí. Si viem živo predstaviť svoje mladšie dieťa o pár rokov v škole ako mu niekto dá takto ochutnať vajcia alebo orechy a ja budem letieť na pohotovosť s vážnou alergickou reakciou.
Aj naši robili v škole toto isté, dcéra sa nezúčastnila, lebo tiež zje "iba niečo" ... Známku nedostala.
Ja by som učiteľke napísala, vysvetlila, ale 5 ku by som neriešila. Je to len známka, ešte k tomu, keď vieš ,za čo je 🤷
@silvia2013 to máš pravdu.. ale chlapčekovi by to.zdravotne ublizilo. Nema pravo ucitelka dieta tlacit do niecoho co mu nedovoluje zdravie alebo svedomie
@silvia2013 keď to nebolo takto tak povedz ty ako to bolo 🙂
@oblecenie99 nemusis so mnou suhlasit, je to moj nazor, a nepresvedcis ma. Pekny den.
@autorka, verim tomu, ze prehanas, mozno si viac neštastna z toho, že syn dostal 5 🙂) Pekny den aj tebe, anonym.
@martinmmartin stymto nazorom suhlasim,,aj to hovorim mojim detom ze zivot sa netoci len okolo vas.....ale tiez som nazoru toho ze dieta nutit do niecoho co mu nieje prijemne,mi pride cez,,,osobne by som ani ja nic nezjedla so zavianymi ocami,,uz len nato pomysliet je mi ztoho zle.... isto by som to riesila u riaditela,,to nieje spravny pristup ucitela aj s jeho vyucbou
Za toto znamku urcite nemohla dat. Nie je to spravny pristup ucitelky. Cize za mna staznost na riaditeľku a školskú inspekciu. Akoze vazne si netreba davat skakat po hlavách od šialených ucitelov. Lebo potom to kazí povesť tym dobrým ucitelkam. A este odpoved, lebo ona sa tak rozhodla 🙈🙈🙈 kde ma napisane, ze dieta, ktore odmietlo jest moze oznamkovat, aka je to kvalifikácia uciva. Okrem toho ucitel ani netusi, ze ci dieta nema na nieco alergiu alebo nemoze slane, lebo ma problem s ladvinami alebo srdcom alebo špeciálnu dietu.
@silvia2013 mňa naštve päťka, ale prístup učiteľky. Žiacka knižka sa na konci školského roka vyhodí do zberu bez ohľadu na to či by tam tá 5 bola alebo nie, ale to ako k synovi učiteľka pristupovala ma mrzí, lebo to si moje dieťa zapamätá.
My sme pred nástupom prváka vypisovali či má dieťa alergiou,intoleranciu... Pokiaľ si aj ty poskytla tieto informácie pred nástupom do školy , je tá 5 neopodstatnená . Ja by som sa opratila na riaditeľa školy zo žiadosťou okamžitej nápravy a ospravedlnenia učiteľky . Plus nech si ju preškoli .
No a presne pre toto sú dnešné deti také, ake sú. Nepoznajú žiadnu úctu už ani k učiteľom, ktorí ich mimochodom učia, pretože rodiča iné už nevedia len kydat na učiteľov, a majú stále blbé poznámky na nich. Všetko vedia lepšie, ako učiteľ. A takto robia zo svojich detí len chudáčikov. A debilkov (s prepáčením). Toto je ta nova doba. Mali by ste myslieť nato, co z vašich detí takto vyrastie. A učiteľ si robí len svoju prácu. Aj vám diriguju do vašej práce cudzí ľudia?
@bielasovicka no už len tento komentár o dnešných deťoch... Dnešné deti sú presne také isté ako sme boli my ako deti. Akurát k nim rodičia inak pristupujú. Prečo by si rodič nemohol povedať názor na niekoho prácu? Ty si môžeš povedať, že rodičia vedia len nadávať . ... Debilka z dieťaťa urobíš tak, že ho naučíš slepo poslúchať všetko čo sa mu povie . Nie je nič horšie ako dospelý človek bez vlastného názoru, ktorý sa za seba nedokáže postaviť... Koľko ľudí trpí totálne nezmyselný šikanu na pracovisku len preto, že sa "autorite neodvráva"...
@bielasovicka ak mi niekto povie, aj cudzí, ze niekomu svojou činnosťou a tvrdohlavosťou zdravotne ci psychicky ubližim, dám si poradiť a nerobím to aspoň pred tým,.čo mu to ubližuje. Tebe by sa páčilo, kebyze by niekto ohrozil tvoje zdravie?
@bielasovicka tvoj komentár je úplne mimo ... Áno, treba mať úctu aj rešpekt, ale treba aj vedieť povedať nie, keď je niečo už cez. A to, čo urobila táto učiteľka, je cez. A nemyslím tým tu známku .
Ja nechapem.niektore. to neviete čitat? Chlapčekovi taký pokus robi zdravotne zle! Nejde o nejaku citlivku mamičku. Milujúci rodič nedovolí predsa, aby niekto jej dieťa takto ohrozil ako tá učiteľka
@bielasovicka a teda ja som názoru, že úcta a rešpekt má byť vzájomná. Úprimne ti poviem, že moje dieťa má úctu ku každému kto k nemu spravodlivo a úctivo pristupuje. Nebudem niekoho rešpektovať len na základe toho, že je starší, alebo je učiteľ, lekár alebo riaditeľ zemegule. Ak mi moja svorka povie, že som sprostá tak za jej postavím a nie poďakujem len preto že má 70 rokov a z toho 45 učila deti v škole.
@bielasovicka ty o čom píšeš? Vieš citat? Príspevok autorky si videla? Chlapec ma problém s príjmom potravy tak trochu. Hold, nie sú všetky deti rovnaké. Prekvapuje ta to, že? Že aj takýto problém môže existovať je asi mimo pochop tvoje hlavičky sovicka.
Mne keby niekto zaviazal oči a chcel dať niečo do ust, hned viem, že je drbnuty a odmietnem to. Ty nie, ok, aj také musia byt.
Táto učiteľka je chudera, už len podľa toho ako “chápe” detskú dušu a podľa následnej odpovede matke. Úbohá chudera ktorá nemá deti učiť.
Riešiť treba s riaditeľom. Učitelia je asi zaspata v komunizme
Myslím si ze do ničoho nema byt dieta ani dospelý nikdy nútení.........vždy je právo povedať nie...a mat na to svoje dôvody......nech su akekolvek........autorita to ma akceptovať.....nemala to oznamkovat....dieta ma svoje nálady a emócie, ktoré dospelý musi akceptovať, pretože to je práve zdravý prístup k osobnosti človeka. Nech to znie akokoľvek pritiahnuté za vlasy, asi by som poziadala učiteľku aby do budúcna moje dieta nenutila robiť činnosť....ktorú z akéhokoľvek dôvodu odmietne
@bielasovicka nuž, učitelia si mali dávno zvyknúť - nežijeme v tyranii, kde je úcta ku komukoľvek vynútiteľná silou postavenia. I keď je pravda, že dnes rodičia často prehnane chránia deti a nadávajú na učiteľov neoprávnene, toto nie je ten prípad. Toto je prípad učiteľky, čo šla učiť asi preto, lebo inde ju nevzali. Tu zlyhala hneď na niekoľkých frontoch. To že nejakou fornou alergie dnes trpí snáď každý tretí-štvrtý človek je len začiatok. Pokračuje to ďalším zdravotným rizikom - hygienou (a ešte teraz v chrípkovom období). Z môjho osobného pohľadu je tu najväčší problém, že absolútne neprimeraným spôsobom zasahovala do telesnej integrity žiakov - toto má byť úloha na plne dobrovoľnej báze. A po tom, čo úplne nepedagogicky dala päťku prváčikovi, to ešte zaklincovala tým, že keď ju s odstupom času konfrontovala matka, premárnila príležitosť uvedomiť si, ako hlúpo konala a ospravedlniť sa za to.
Chlapec dostal cennú lekciu, a ak to matka dobre uchopí, môže z toho vyťažiť veľa. Mne sa niečo také udiať, dieťa pochválim, že dobre odhadlo, kedy autorita prekročila svoje právomoci a kedy malo dieťa morálne právo odporovať (samozrejme, je to šesťročný chlapec a ešte má pred sebou dlhú cestu, aby naozaj získal cit pre to, kedy je správne vstať a rebelovať). Následne by som kontaktovala riaditeľa a spolu s dieťaťom šla na stretnutie, kde by som stála ako opora pre dieťa, ktoré by samo malo obhajiť svoje konanie. Dieťa sa tak naučí hneď niekoľko vecí- 1. slepá poslušnosť nie je správna, 2. život nie je vždy férový, 3.proti neférovosti sa treba ohradiť a snažiť sa ju napraviť.
Autorka, tu je zbytočné rozčuľovať sa. Rieš to s kompetentnými. Bola to nie dobre vymyslená aktivita. Ja tu vidím aj iný problém. Kľudne sa môže stať, že medzi tými deťmi je alergik a keď so zavretými očami zje arašidy napr., tak je to zbytočný problém.
@bielasovicka Ty si jasná! Ty si vyrástla v akého človeka? V empatickeho určite nie.
@bielasovicka ano, aj cudzi ti diriguju do prace-hlavne klienti v slubach, ci podriadeny/nadriadeny, ak nieco je proti ich presvedceniu. To nie je o tom, ze sa pristavi neznamy jozko z ulice a ide ti hovorit, ako mas pracovat. Tu sa riesi chyba pani ucitelky voci ziakovi a toto ako rodic mas pravo okomentovat, postazovat sa ci ohradit. To je dost rozdiel. A autoritu si musi vypestovat ucitel sam - aj my sme boli "spratkovia" ako dnesne deti, rozdiel bol, ze vtedy nebola pg-cka skola, kde ide kazdy, lebo ho nikde inde neprijali (cast mini-vynimkam z tohto poctu)...
@autorka, z mojich skúseností - je to na tebe. Tu to nevyriešiš. Vyriešiť to môžeš jedine v škole - ísť za učiteľkou alebo vyššie a trvať na zmazaní nezmyselnej pätorky. Do môjho takto pchali šalátik v škôlke lebo MUSÍ aspoň ochutnať. No tak sa im tam dogrcal. Odvtedy už nemusí ochutnávať šalátiky. O rok ide do školy. Vychovávateľky samozrejme upozorním, že šaláty neje a že ho zo šalátov napína, ale nebudem sa čudovať, keby tam bola niektorá zas múdrejšia, ako mater, ktorá decku "ofukuje prdel", či ako to tu zaznelo. Ak dostane pätorku za takúto debilinu, pôjdem do školy a budem trvať na vymazaní a ak nepochodím u učiteľky, pôjdem vyššie. Z pozorovania v okolí som si všimla, že nepríjemné a asetrívne matky dosiahnu zázračne v škole svoje a ich deti sú prekvapivo rešpektované, nikto na nich "nesedí". Lebo dotyčná matka by zas prišla do školy a spravila rošambo.
@bielasovicka 👏🏻👏🏻si fakt hviezda 🤦🏻♀️
Autorka napíš prosím že to posunies ďalej k riaditeľke, lebo snáď ani nezaspím. Príšerný prístup učiteľky. A to som sama učiteľka a viem všeličo pochopiť, ale toto nie