icon

Návrat do školy 1.6.

nanka1986
21. máj 2020

Prosím o Váš názor.... Syn druhak, v triede počet detí presne 20. Mam to chápať tak, že ma pravo nastúpiť do školy aj keď žijeme v domácnosti, kde je osoba staršia ako 65r?
Ja som to tak pochopila, že sme síce riziková skupina, ale iba v prípade, že je plný stav. Teda, ak to kapacita dovoľuje, bude môcť ísť...?

jana_eyre_2
21. máj 2020

@sara07 áno ja viem ze je to tak, avšak 20 deti v triede Rusko mať nebude a v triedach budú určite aj keď sa budú snažiť byt čo najviac vonku..

stvura
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
21. máj 2020

Zijem v zahranici a moje dieta uz chodi tyzden do skolky. Nevedel sa dockat. Z 23 deti len 3 rodicia deti nechali doma. Ak by som mala skolaka, urcite by som ho poslala do skoly.

Je na kazdom, ako sa rozhodne. U nas bola volba jasna, nakolko ja uz chodim do prace, cestujem dopravou a pod, som denne medzi ludmi, cize mozem ten virus v podstate kedykolvek priniest domov. Skor sa asi dieta nakazi odomna, ako v skolke. Manzel sice pracuje z domu, takze by som syna mohla nechat aj doma, ale synovi velmi prospelo, ze sa uz vratil do skolky.

Pred nastupom do skolky sme podpisovali papiere, ze nemame doma osobu z rizikovej skupiny (dochodcu, tehotnu zenu, nikoho s respiracnym ochorenim, trombozou, hypertenziou...).

Co sa ma stat, stane sa. Virus tak rychlo nevymizne a cim skor sa s nim naucime zit, tym lepsie. Bohuzial, nemoze sa teraz zastavit cely svet na x mesiacov az rokov, musime sa vratit do normalu, aj ked mozno s urcitymi obmedzeniami.

amel
21. máj 2020

@stvura tolko vykricnikov som uz davno pokope nevidela😎
Ano, presne, preto to pisem, lebo nic z toho, co pises, sa ma naozaj netyka.
Rovnako neznevazujem rozhodnutie inych, keby som chodila do prace, riesim to inak.
Mam malu dcerku a som na materskej.
Drzim prsty, aby Vasa skola nefungovala provizorne, lebo nasa bude naozaj len na odlozenie deti.

sandrika1986
21. máj 2020

Skola nam vcera poslala cez edupage dotaznik, ohladom toho, ci pojde dieta od 1.6. do skoly alebo nie a ci sa bude stravovat v skolskej jedalni a ohladom rannej druziny a po vyucovani... Mali sme na odoslanie cas do stvrtka do 23h.
OCR nepoberam a deti od juna po uvazeni uz nedam.

kristiii
21. máj 2020

Ja som sa po zvažovaní rozhodla syna do školy poslať, len si nie som istá, či aj bude môcť nastúpiť, keďže mi učiteľka nevedela s istotou povedať, či ho tam bude môcť ráno priviesť babka 🤔

mirka17
21. máj 2020

@nanka1986 doteraz neviem pochopiť kde vznikol ten impulz ktorý spustil toto šialenstvo. Ešte som nevidela tak zmagorených ludí ako v sučasnosti, mam pocit že ludia doteraz žili v nejakej bubline nesmrtelnosti, s okamžitou platnosťou by som zakazala televiziu a iné media, pretože to čo dokážu je neskutočné. študoval si vôbec niekto kolko zomrie denne ludí na bežné choroby? keby každý den dávali v správach štatistiky o tom kolko zomrelo denne ludí na rôzne choroby tak by ste pochopili že korona je niekde uplne dole v rebríčku. nemôžem uveriť že sa zastavil život na slovensku, pripadam si ako v zlom sne, kde ludia veria všetkému čo sa píše. Niekto mudry napísal že korona tu bude do vtedy dokial ju budu media živit, Okrem toho korona nepriamo zabije viac ludí ako keby ju mali, tolko zanedbanej starostlivosti ktorá tu bola kvôli tejto pandemii ešte bude mať dôsledky, pripada mi smiešne ked sa niekto opýta či dá deti do školy, či nemá strach, a pritom denno denne ste dávali zasoplene, choré deti do školy a vôbec vas netrápilo či ma teplotu , kašel vtedy kde bolo vaše svedomie. keby sa škôlky nezatvorili moje deti by chodili či korona je alebo nie je, nie preto že sa ich chcem zbaviť, čo je u niektorých mamičiek oblubena fráza, ale preto že mi to príde ako jedna velká komedia. Pre mna choroba kde z 1500 pozitivnych ludi je už 1200 vyliečených bez liekov, nie je žiadna važna choroba kvôli ktorej by sa mal zastaviť život.

letfenixa
21. máj 2020

Mne na tom vadi, že sa síce ide do školy, ale nebudú sa učiť, bude to len dozor, a "normálne" učenie má prebiehať ďalej on-line.

midka
21. máj 2020

@letfenixa u nas je presne tento isty system vzdelavania,,,,preto ho nedavam do skoly,, denne ulohy a on -line pripojenia,, moze robit aj doma,,,, ak by to bolo normalne vyucovanie,, nastupil by do skoly

bubuliatkova
21. máj 2020

@mirka17 Úplný súhlas, len by som ešte doplnila, že do školy bez rúšok a litrov dezinfekcie, ktorá deťom aj dospelým len ničí imunitu.

aksunah
21. máj 2020

@veronika4495 úplne suhlasim

aksunah
21. máj 2020

@mirka17 súhlasím,moje slova

sara07
21. máj 2020

@mirka17 len problém je že teraz nemôže žiadna vláda ani krajina priznat zblbli sme, ja by som to prirovnala k splašenemu státu, zblbne jeden a strhne zvyšok a už sa rutia
ja sa len obavam čo tu bude cez zimu, lebo ano máme novy virus ale bude tu dosť dlho,pár rokov, však rodina chripkových virusov v rôznej podobe tu máme iba par storoči

mirka17
21. máj 2020

@sara07 dobrá správa je že čas všetko zahojí, zabudne sa, pôjde do stratena, zlá správa je že čas je relatívny a ja som strašne netrpezlivá

diewcatqoo
21. máj 2020

@mirka17 ked som pred mesiacom napisala nieco v podobnom duchu na MK, tak sa do mna mamicky pustili, aka som nezodpovedna a chamtiva a ze mi vobec nezalezi na ludskom zivote.
Niektori ludia sa vobec nedokazu realisticky pozriet na to, ako funguje svet. A dosledky tohto celeho cirkusu tu budu este dlho, pretoze kazdym dnom nejaka velka firma ohlasuje hromadne prepustanie.

sara07
21. máj 2020

@diewcatqoo ved to a do toho nedele ak zatvoria to je sedmina ludi v každom obchode prepustená, zmrazená stravna jednotka, zakaz kupovat potrviny na gastro listky , možno im to všetko dôjde inak aj tie opatrenia začnu vnimat inak
min, jesen bola v škôlke dost hnusna chripka alebo rotavirus neviem zvracanie, prehanie fakt celá trieda sa striedala 3 tyždne, nedoliečené dali tak nanovo, uč , rodičia detto a škôlku nezatvorili ani nahodou aby to aspon 7 dni prehrmelo. doliečili sa

nanka1986
autor
21. máj 2020

@mirka17 tak veru, preto zisťujem, či moje decko zas bude od niekial vyradené pretože žijeme v domácnosti s dôchodcom. Škôlkar bude doma, nevezmu mi ho 😈

mirka17
21. máj 2020

@nanka1986 nebol to utok na vás, bol to môj výlev, ja mam tiež skôlkarky, a som zaroven na rodičovskej, deti mi pravdepodobne nezoberu, ako zakaždým, kedže som na rodičovskej, ale momentálne som zistila ako niektoré škôlky budu riešiť tuto situáciu, v triede budu označené miesta napr. krížikom, budu sedieť v určitej vzdialenosti od seba, ráno dostanu určitý počet hračiek napr. 5 a celý den sa s nimi maju hrať, žiadne spoločne aktivity, kreslenie a podobne, jednoducho odloženie deti, ak to tak bude tak nemame čo lutovať

sara07
21. máj 2020

@mirka17 u nás písali že sa deti budu hlavne vonku hrat a aktivity riešit , kreslit sa bude , tak ako budu jest tak budu aj kreslit, aj tak ma dieta svoju stoličku, čiže budu na preskáčku

mirka17
21. máj 2020

@sara07 každá školka podla svojej fantázie,

daganov
21. máj 2020

@mirka17 totálna hlúposť, 5 hračiek a celý deň sedieť na označenom mieste - to už hraničí s týraním.
https://www.minedu.sk/data/att/16305.pdf

sara07
21. máj 2020

@daganov tak lego im asi nedaju to je jasné ale 5 hračiek na 15 deti ,🤒😖 hm to chcem vidiet

ktochytavzite
21. máj 2020

@jana_eyre_2 u nas naor nenosi ruska vonku nik deti sa hraju na ulici bez rusok a to cele obdobie.Zobzaviatku oar nosilo ale postuone uvolnili.Dnes slu na ihriska susedia,pochybujem ze na ihriskach budu deti v ruskach,jedine ak tam budu chodit oravidelne kontroly od policajtov.My dnes na vysetreni v nemocnici,sestricky maju sice ruska ale vela ich ma ken tak,dojonca aj sestra kt nas vysetrivala x krat mala rusko dole

mirka17
21. máj 2020

@sara07 5 hraciek na dieta orientacne

mirka17
21. máj 2020

@daganov slova riaditelky ms, a cely den urcite nie, tod aktivita vo vnutri, predpokladam ze von budu chodit tiez

jana_eyre_2
21. máj 2020

@ktochytavzite ja som za celý čas takmer stále stretávala ľudí čo pravidlá dodrzovali a dodrzovala a dodrzujem ich aj ja, pretože ešte stále su.. 🤷 myslím si ale že je riadny rozdiel nemať rusko v exteriéri a v interiéri..

stvura
Odpoveď bola odstránená
amel
21. máj 2020

@stvura no ja mam informacie od nas.... Ja nejako nepotrebujem nic riesit... Ina situacia by zrejme bola, keby som chodila do prace.

daganov
21. máj 2020

@sara07 lego aký je rozdiel medzi tým, či majú v ruke kocky lega alebo farbičky? To lego je na tom ešte lepšie, dá sa dezinfikovať, keď sa namočí do dezinfekčného roztoku, následne nechá vysušiť rozprestreté na slnku na nejakej plachte. Neviem si predstaviť dezinfikovať každú farbičku, ktorú dieťa chytí do ruky. V materských školách sa bude existovať s maximálnymi hygienickými opatreniami, ale deti nesmú byť v permanentnom strese z nezmyselných opatrení.

denka81
21. máj 2020

Moje dcéra ide a ide jej celá trieda. Ja nemám dôvod ju nechávať doma. A keďže som zdravotník, tak našťastie mi aj syna vezmú do škôlky.