Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
@billy_jean A Teba to bavi citat a komentovat?
@dskjhfdlkdjhl ja to uz necitam. Na zaciatku som dala koment, teraz mi len chodia notifikacie a pozriem, ze uz 6ta strana. Pre mna tema uzavreta pri prvej strane.
@viestta podľa seba súdim teba? Nie ja rešpektujem školu a učím to aj deti ale proste ak ide niečo proti zdravému rozumu tak sa ozvem. A vydiskutujem si to.
@3petka nie, ja ucim svoje dieta plnit si povinnosti a pripravovat sa do skoly. Ak ju nenapise je to jeho chyba a necakam, ze mi bude ucitelka vypisovat ZDVORILE spravy aby zistila co sme robili, ked sme ulohy nenapisali.
A este mi neda napisat, zvlast tebe: Ked sa stane, z roznych objektivnych pricin, alebo len z lenivosti alebo zabudlivosti, ze ziak nema DU ma sa ist ospravedlnit skor ako sa DU kontroluju. Moze kludne povedat, ze im vypli elektriku a susedia im nepozicali sviecky (aby bolucitel informovany preco DU spravena nie je) alebo ze dosiel atrament v pere alebo hocijaku inu pravdivu alebo hoc aj blbu vyhovorku a necaka, kym sa na to pride pri nahodnej kontrole.
@eleanor2510 Tebe sef dava domace ulohy??? Urcuje ti, ako mas travit svoj volny cas PO praci a ked to nesplnis, tresta ta?? Lebo skola nemoze diktovat ziakovi a jeho rodine, ako maju travit svoj volny cas. Autorka ma pravdu, povinnost domacich uloh v tomto state neustanovuje ziaden zakon, je to len a len svojvolne rozhodnutie skol a rodicia (vacsina) sa nad tym nikdy ani nezamysleli a nezistili, aka je v tomto smere legislativa. Takze nie, ucitelka nem co davat poznamky/znamky za chybajuci domacu ulohu.
@anonym_0dbf9e wau, neverim tomu, co citam. Cize okamzite po opusteni brany skoly ma dieta automaticky zabudnut na vsetko, ziadna priprava na dalsi den, ziadne ucenie, lebo to zasahuje do jeho volneho casu??? Presne toto potrebujeme v nasom state, cim viac sprostych, arogantnych a lenivych ludi, to nas posunie dalej!!! Tlieskam ti za tento napad!
@anonym_0dbf9e wau, neverim tomu, co citam. Cize okamzite po opusteni brany skoly ma dieta automaticky zabudnut na vsetko, ziadna priprava na dalsi den, ziadne ucenie, lebo to zasahuje do jeho volneho casu??? Presne toto potrebujeme v nasom state, cim viac sprostych, arogantnych a lenivych ludi, to nas posunie dalej!!! Tlieskam ti za tento napad!
@eleanor2510 To niekde pisem? Je/malo by to byt podla nasej legislativy len na dietati a rodicoch. Ale je mi jasne, ze drviva vacsina spolocnosti su ovce bez schopnosti rozhodovat o sebe a za seba a na vsetko potrebuju niekoho ineho, kto im povie/prikaze co maju robit 🤣
@anonym_autor tlieskam ti milá autorka, dnešní učitelia to majú naozaj ťažké, ale všetci im závidia pracovný čas a veľa dovolenky😄toto je len jeden malinkaty dôvod z tisíce iných ako sú rodičia prepnutí...milá autorka keď dcéra nedokáže zvládnuť jednu domácu úlohu treba si s ňou sadnúť a učiť sa a nie sa tu sťažovať na chuda p.ucitelku...
@eleanor2510 To niekde pisem? Je/malo by to byt podla nasej legislativy len na dietati a rodicoch. Ale je mi jasne, ze drviva vacsina spolocnosti su ovce bez schopnosti rozhodovat o sebe a za seba a na vsetko potrebuju niekoho ineho, kto im povie/prikaze co maju robit 🤣
@anonym_0dbf9e prosim ta kolko casu mu zaberie v 6 triede spravit ulohu z matematiky..teda z hocicoho...nerobte tu tragediu z domacich uloh. Na strednej ani vysokej skole nebudu s mamickou riesit taketo veci.
Taketo ulohy som robila za pochodu pocas dna. Mama ani nevedela ze nejaku ulohu mam. Nerobte z tych deti chudatka.
Potom tu vyrasta generacia ktora ma stale depresie. Lebo mamicka povedala ze nemusim. Lebo premotivovana matka musi vsetko riesit za dieta. Lebo co ak ho nahodou niekto vyhresi. Potom pride do prace sef si ju zavola na stol lebo nesplnila pracu a ona sa zruti. Aj potom pride mamicka?
@anonym_0dbf9e prosim ta kolko casu mu zaberie v 6 triede spravit ulohu z matematiky..teda z hocicoho...nerobte tu tragediu z domacich uloh. Na strednej ani vysokej skole nebudu s mamickou riesit taketo veci.
Taketo ulohy som robila za pochodu pocas dna. Mama ani nevedela ze nejaku ulohu mam. Nerobte z tych deti chudatka.
Potom tu vyrasta generacia ktora ma stale depresie. Lebo mamicka povedala ze nemusim. Lebo premotivovana matka musi vsetko riesit za dieta. Lebo co ak ho nahodou niekto vyhresi. Potom pride do prace sef si ju zavola na stol lebo nesplnila pracu a ona sa zruti. Aj potom pride mamicka?
@anonym_578490 pozor na to, rodicia uz chodia aj za pedagogmi na VS a dokonca chodia s detmi aj na pohovory do zamestnania
@anonym_578490 neuveris, aj taku helikopterovu mamicku 35 rocneho synacika sme zazili. Dosla sa na nas sefovi stazovat, lebo sme nechceli robit robotu za jej synacika...
@anonym_578490 neuveris, aj taku helikopterovu mamicku 35 rocneho synacika sme zazili. Dosla sa na nas sefovi stazovat, lebo sme nechceli robit robotu za jej synacika...
@viestta dufam ze potom ste sa uvedomili a robili pracu aj za neho 🤣
U nas v skole DU aj znamkuju,to by si uz asi neprezila. Tak nemala domacu a co sa svet zruti? Nevychovavaj z dcery netykavku,pre jej dobro to urob a nechod kecat ucitelke do roboty. Nic hrozne sa nestalo.
@anonym_0dbf9e Ovce sme, hovoris. Ja som zazila take ako ty, co detom vstepuju robte si deticky, len to, co chcete. Nechce sa Vam pozdravit? No deticky ak sa na to necitite, tak vsak nezdravte. Idiotske alternativne sposoby vychovy, kde deti nemaju nastavene absolutne ZIADNE mantinely, lebo ich rodicia su prepnuti. Z tych deti sa stanu aj tak totalne nuly, ktore si ani nebudu vediet najst zamestnanie, lebo vsak im sa nechce. Poznam takych par a ani jedna z tych matiek v zivote nechodila do prace, lebo vsak je predsa pod uroven riadit sa nejakymi pravidlami a pokynmi, nie su ovce, tak sa nie niekom bud prizivuju alebo nieco zdelili. Deti naj na home schooling, vsak skola je hlupost a su tam pravidla
Inak slovo ovce s oblubou pouzivaju ludia ako Kotlar a podobni demagogovia,
@3petka To je hned jasnejsie-sice nevies, ako to je, ale si zasadne proti😉
@dskjhfdlkdjhl je to tak ako vyjadrujem svoj názor na prvotný príspevok. Iné má nezaujima.
@dskjhfdlkdjhl je to tak ako vyjadrujem svoj názor na prvotný príspevok. Iné má nezaujima.
@3petka No, hlavne, ze si sama so sebou spokojna.
@3petka nie, ja ucim svoje dieta plnit si povinnosti a pripravovat sa do skoly. Ak ju nenapise je to jeho chyba a necakam, ze mi bude ucitelka vypisovat ZDVORILE spravy aby zistila co sme robili, ked sme ulohy nenapisali.
A este mi neda napisat, zvlast tebe: Ked sa stane, z roznych objektivnych pricin, alebo len z lenivosti alebo zabudlivosti, ze ziak nema DU ma sa ist ospravedlnit skor ako sa DU kontroluju. Moze kludne povedat, ze im vypli elektriku a susedia im nepozicali sviecky (aby bolucitel informovany preco DU spravena nie je) alebo ze dosiel atrament v pere alebo hocijaku inu pravdivu alebo hoc aj blbu vyhovorku a necaka, kym sa na to pride pri nahodnej kontrole.
@viestta vieš ono sa niekedy stane i keď tebe určite nie že ľudia zabúdajú si predstav a keď zabudnes že máš úlohu asi sa zabudnes aj ospravedlniť z úlohy o ktorej si nevedel že existovala.
Proste sa stane, a keď už sme tak pri tom tak poznámky by sa po spravnosti mali dávať za porušenie školského poriadku.
A tu učiteľka proste šliapla vedľa, už keď vie napisat tu poznámku tak môže rodičom napisat aby dohliadli na potomka a jeho úlohy.
@3petka No, hlavne, ze si sama so sebou spokojna.
@dskjhfdlkdjhl áno som. Môžeš to povedať aj ty o sebe?
@dskjhfdlkdjhl áno som. Môžeš to povedať aj ty o sebe?
@3petka Samozrejme a dokonca opravnene😉
Ešte vás to baví? 😁
@anonym_autor pre info...DU z matiky ci Sj su na precvicovanie daneho uciva. Ako inak ma vyzerat priprava na Mat, ked nie urobit si ulohu? To nie je biologia, ze sa nieco naucim naspamat.
V skolskom poriadku maju urcite napisane, ze ziak ma chodit na vyucovanie pripraveny. Poznamka bola adekvatna. A ani nechapem, co tu vystrajas. Aj moji obcas dostali na Edu poznamku, ze nemali DU, lebo na nu zabudli. A co?! A pritom su jednotkari. Robis z komara somara! Uz teraz lutujem ucitelov takych deti 🤦♀️
@3petka ja čím viac ťa čítam tak tým viac rozmýšlam čo ty vlastne považuješ za poznámku a čo to vôbec podľa teba tá poznámka znamená…
@dskjhfdlkdjhl no vidíš tak je všetko tak ako má byt.
@biba_18 poznámka sa dáva za porušenie školského poriadku. A skús mi povedať že je to inak.
@dskjhfdlkdjhl no vidíš tak je všetko tak ako má byt.
@biba_18 poznámka sa dáva za porušenie školského poriadku. A skús mi povedať že je to inak.
@3petka Skusim ti povedat, ze tak nie je. Konkretne skolsky poriadok toto neupravuje. Upravuje klasifikaciu priestupkov voci vnutornemu poriadku. Cely som ho presla. Info z netu nizsie
Takze nam poskytni dokaz svojho tvrdenia
@3petka Skusim ti povedat, ze tak nie je. Konkretne skolsky poriadok toto neupravuje. Upravuje klasifikaciu priestupkov voci vnutornemu poriadku. Cely som ho presla. Info z netu nizsie
Takze nam poskytni dokaz svojho tvrdenia
@mircalla mna by zaujimalo, či sú domáce úlohy povinne alebo nie. Autorka už nepíše, no cela tato situácia vznikla z tohto dôvodu. Ako to je upravené v zákone a aké opravnenia ma skola?
Moja druhacka dostala už aj poznámku za to že si nedoniesla záložku do knihy 😃
@anonym_97279e Chudiatko.
@mircalla mna by zaujimalo, či sú domáce úlohy povinne alebo nie. Autorka už nepíše, no cela tato situácia vznikla z tohto dôvodu. Ako to je upravené v zákone a aké opravnenia ma skola?
@tiika Je v kompetencii skoly a je malo skol, zvacsa sukromnych, kde ich skola nezadava. Ak dostala poznamku, nebude to asi pripad danej skoly
Na Slovensku nie sú domáce úlohy podľa zákona povinné, pretože školská legislatíva pojem „domáca úloha“ neupravuje a rezort školstva túto problematiku legislatívne nerieši. Rozhodnutie o zadávaní domácich úloh a ich primeranom rozsahu je v kompetencii školy alebo učiteľa, ktorý si môže plnenie úloh započítať do hodnotenia predmetu.
@katulienkax obavam sa, ze ona to mysli smrtelne vazne. Takych caknutych tu beha celkom dost. Ucitelia by mohli rozpravat. V nasej skole minuly skolsky rok piataci vyvalili dvere z pantov. Doslova ich vytrhli z pantov. Ked sa to riesilo z rodicmi, tak z jednej podobnej matky vypadlo, ze mali tam dat take dvere aby ich deti nemohli vylomit, ona nebude platit vymenu dveri. Takze spratci su v pohodicke, na vine je skola, lebo nezabezpecila dvere odolne vandalom...
@viestta Ty sa tiež vráť na hodinu slovenčiny do ZŠ. Hlavne, že poučuješ iných o pravopise. 🤦
Tak tu poznámku ignoruj presne tak, ako si ignorovala domácu úlohu 🫰🤦♀️

@dskjhfdlkdjhl nečítam autorku. Reagujem len na prvotný príspevok.nemam kedy všetko čitat
@3petka To je hned jasnejsie-sice nevies, ako to je, ale si zasadne proti😉