icon

Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu

27. sep 2025

Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?

Nepripravena na hodinu,nema DU z M.

mircalla
28. sep 2025
@anonym_0dbf9e

@eleanor2510 Tebe sef dava domace ulohy??? Urcuje ti, ako mas travit svoj volny cas PO praci a ked to nesplnis, tresta ta?? Lebo skola nemoze diktovat ziakovi a jeho rodine, ako maju travit svoj volny cas. Autorka ma pravdu, povinnost domacich uloh v tomto state neustanovuje ziaden zakon, je to len a len svojvolne rozhodnutie skol a rodicia (vacsina) sa nad tym nikdy ani nezamysleli a nezistili, aka je v tomto smere legislativa. Takze nie, ucitelka nem co davat poznamky/znamky za chybajuci domacu ulohu.

@anonym_0dbf9e Zrejme si to vysvetlujes po svojom. Je to v kompentencii skoly a zadavanie D.U.nie je zakazane. Ak sa skola rozhodne D.U. zadavat, ocakava sa jej vypracovanie

Opytam sa ine, aky mas tazky problem, ze dieta ma daku zodpovednost? Tvoje sedi na mobile po skole, ze chuda nema cas na ulohu? Chces ucit ziakov nemat povinnosti a ziadnu zodpovednost? Ved je to aj v zaujme dietata a rodica

natalka13
28. sep 2025
@3petka

@dskjhfdlkdjhl ja neviem prečo máte potrebu prekrúcať to čo človek napíše. Ak je to dievča svedomite a plní si úlohy, čo z autorkinho rozprávania je jasne, nemá prečo učiteľka dávať poznámku (pri neustálom opakovani sa ok) ale ak sa stane raz nech to povie žiacke aby si to urobila alebo napíše do chatu. Nie poznámku.

@3petka jediny kto tu nevie citat s porozumenim a prekruca si ty.

3petka
28. sep 2025
@mircalla

@3petka Skusim ti povedat, ze tak nie je. Konkretne skolsky poriadok toto neupravuje. Upravuje klasifikaciu priestupkov voci vnutornemu poriadku. Cely som ho presla. Info z netu nizsie
Takze nam poskytni dokaz svojho tvrdenia

@mircalla no vidíš nevhodný a lajdácky prístup o zabudnutej du tam nič nie je. Ale jasne je to o tom ako si to vysvetlíš. Pre mna jedna zabudnutá du nie je lajdácky prístup. No dnešné ucitelky si mysli že zožrali svet miesto toho aby deti učili, tak ich podceňujú, deptaju a za všetko karhaju.

3petka
28. sep 2025
@natalka13

@3petka jediny kto tu nevie citat s porozumenim a prekruca si ty.

@natalka13 a čo konkrétne prekrúcam? Poukazujem na iné možnosti riešenia to nie je prekrúcanie. Takze by ste sa mali zamyslieť ….

biba_18
28. sep 2025

@3petka fuuuha, za porušenie školského poriadku sa nedávajú napomenutia?

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2025
@3petka

@natalka13 a čo konkrétne prekrúcam? Poukazujem na iné možnosti riešenia to nie je prekrúcanie. Takze by ste sa mali zamyslieť ….

@3petka Skus sa aj Ty obcas zamysliet😉

tiika
28. sep 2025
@mircalla

@anonym_0dbf9e Zrejme si to vysvetlujes po svojom. Je to v kompentencii skoly a zadavanie D.U.nie je zakazane. Ak sa skola rozhodne D.U. zadavat, ocakava sa jej vypracovanie

Opytam sa ine, aky mas tazky problem, ze dieta ma daku zodpovednost? Tvoje sedi na mobile po skole, ze chuda nema cas na ulohu? Chces ucit ziakov nemat povinnosti a ziadnu zodpovednost? Ved je to aj v zaujme dietata a rodica

@mircalla chápem, že sa zadávajú, očakáva sa ich vypracovanie, podporuje sa žiak v príprave na predmet a ovládaní latky. Ako je to však s povinnosťou/nie očakávaním ju vypracovať? Ak žiak latku ovláda /splnil si prípravu do školy/ ale DU nemá. Ak ho ucitelka preskúša, učivo vie. Môže mu udeliť povinnosť tu DU mat a teda poznámku mu da oprávnene?
Som rada, že mi odpovedas, nechcem ani vŕtať, len tomu skutočne rozumieť.

arasidka123
28. sep 2025

@anonym_autor ja hovorím vždy len jedno...pokiaľ dieťa dokáže sedieť za mobilom a podobne, prípadne sa flákať po vonku celé dni, pár minút na úlohy by ho nezabilo...

mira0611
28. sep 2025

@anonym_autor to, ze hovoris svojej dcere, ze D.U.je nepovinna, jej davas pocit, ze ona nema povinnosti.

Ona ma iba prava.

Mame v rodine ucitela, vzdy hovorieva, ze ucitelstvo je dobra praca, dobre platena vzhladom na casovy rozsah prace...kopec volneho casu.
Hovorieva aj to, ze dieta je vizitkou rodica a problemovejsi su rodicia ako deti.
Ked ty tu taketo pises, absolutne mu pracu nezavidim.
Mozes sa hanbit, ze k tomuto ucis svoje dieta.

arasidka123
28. sep 2025
@betulinka1

@anonym_autor poznamka nie je známka. Ale to ti nebráni ist za ucitelkou a povedat jej svoj nazor. Moj maly minule doniesol tiez presne taku poznamku. Ale oni mali DU na takom extra papiery a robil si ju so mnou. Len si ju strčil do inej knihy. Nasiel papier az potom ako napisala poznamku ale ona tu poznamku nestiahla. Som ucitelke napisala na edupage, ze sa nemusi bat, lebo ulohy robi so mnou a na kazdu hodinu sa uci so mnou. To, ze ja ho musim doucovat kazde jedno ucivo , lebo jej výklad je na hovno, som uz nenapisla radsej 😉.

@betulinka1 ako ty vieš, aký má výklad?

tom_i
28. sep 2025
@anonym_autor

To ze neurobila ulohu neznamena ze neni pripravena na hodinu

@anonym_autor tak ju uč doma a nefňukaj za poznámky ... Koniec sveta nastal a zajtra dieťa vylúčia. Ako chceš dieťa učiť zodpovednosti keď si ani jednu úlohu nevie spraviť.

mircalla
28. sep 2025
@3petka

@mircalla no vidíš nevhodný a lajdácky prístup o zabudnutej du tam nič nie je. Ale jasne je to o tom ako si to vysvetlíš. Pre mna jedna zabudnutá du nie je lajdácky prístup. No dnešné ucitelky si mysli že zožrali svet miesto toho aby deti učili, tak ich podceňujú, deptaju a za všetko karhaju.

@3petka A co je teda neurobena d.u. a nepripavenost? Stale inak cakam, kde v skolkom poriadku je, ze za toto sa poznamky nedavaju? Najskor si ho precitaj a dovzdelaj sa. Narozdiel od teba som ho citala

biba_18
28. sep 2025

@tiika veď keď je dú súčasťou prípravy, tak asi sa očakáva plnenie. ja som to tu už písala - raz by za mnou prišli rodičia že dú nie sú povinné a že deti sú pripravené (ako tvrdíš), zisťovala by som pripravenosť 5-minútovkami a deti by som oboznámila čo ma k tomu kroku viedlo…

mircalla
28. sep 2025
@tiika

@mircalla chápem, že sa zadávajú, očakáva sa ich vypracovanie, podporuje sa žiak v príprave na predmet a ovládaní latky. Ako je to však s povinnosťou/nie očakávaním ju vypracovať? Ak žiak latku ovláda /splnil si prípravu do školy/ ale DU nemá. Ak ho ucitelka preskúša, učivo vie. Môže mu udeliť povinnosť tu DU mat a teda poznámku mu da oprávnene?
Som rada, že mi odpovedas, nechcem ani vŕtať, len tomu skutočne rozumieť.

@tiika V tej poznamke je,ze nebola pripravena. D.u. su o navykoch, zodpovednosti, precviceni uciva. Samozrejme maju byt primerane a nie za trest

3petka
28. sep 2025
@biba_18

@3petka fuuuha, za porušenie školského poriadku sa nedávajú napomenutia?

@biba_18 pokial viem až po niekoľkých opakovaných poznámkach.

3petka
28. sep 2025
@mircalla

@3petka A co je teda neurobena d.u. a nepripavenost? Stale inak cakam, kde v skolkom poriadku je, ze za toto sa poznamky nedavaju? Najskor si ho precitaj a dovzdelaj sa. Narozdiel od teba som ho citala

@mircalla a kde je v skp písané že domáca úloha je povinná a ak nebude vyhotovená bude poznámka alebo známka. Čítaj pozornejšie!!!!

baumka
28. sep 2025
@3petka

@3petka sťažuješ sa na dnešné učiteľky, tak by som ti priala zažiť tie za socializmu, keď sme sedeli s rukami za chrbtom celú hodinu, vyskúšaj si to občas, koľko vydržíš a cez prestávky sme sa točili dookola na chodbe, žiadne klebetenie , behanie po chodbách a o úlohách pomlčím....práveže teraz z 90% je to určite viac liberálnejšie vo všetkom. Je možné, že dcéra si dú zabudla aj predtým, možno ju učiteľka napomenula a ak sa to stalo opakovane, tak už dala poznámku.
Ak to takto nahlas riešiš aj pred deťmi doma ako tu v diskusii, tak sa nečudujem, že tie deti nechcú chodiť do školy, lebo majú kŕče z psychiky.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
viestta
28. sep 2025
@3petka

@viestta vieš ono sa niekedy stane i keď tebe určite nie že ľudia zabúdajú si predstav a keď zabudnes že máš úlohu asi sa zabudnes aj ospravedlniť z úlohy o ktorej si nevedel že existovala.
Proste sa stane, a keď už sme tak pri tom tak poznámky by sa po spravnosti mali dávať za porušenie školského poriadku.
A tu učiteľka proste šliapla vedľa, už keď vie napisat tu poznámku tak môže rodičom napisat aby dohliadli na potomka a jeho úlohy.

@3petka no a uz obracias. Najprv si tvrdila, ze ucitelka ma zistovat co sa stalo, preco nebola uloha a zrazu je to zabudlivost. Tak ako to je?

mircalla
28. sep 2025
@viestta

@3petka no a uz obracias. Najprv si tvrdila, ze ucitelka ma zistovat co sa stalo, preco nebola uloha a zrazu je to zabudlivost. Tak ako to je?

@viestta Nema to vyznam, to su ti rodicia, kde ich dieta je lietadlo, peklo su ti druhi a neni sanca, ze na vine nie je ucitel ci skola

viestta
28. sep 2025
@mircalla

@viestta Nema to vyznam, to su ti rodicia, kde ich dieta je lietadlo, peklo su ti druhi a neni sanca, ze na vine nie je ucitel ci skola

@mircalla tiez mam pocit, ze ucitel ma rodicom poslat ZDVORILE upozornenie, ze dieta ma DU a co sa ma naucit na druhy den. Ked tak nespravi je jeho chyba, ze ma na hodine nepripravenych ziakov

anonym_1db888
28. sep 2025
@mircalla
Odpoveď bola zmazaná

@mircalla preco pouzivas vulgarne slova a niekoho nazyvas tupym ,hlupym a pouzivas vulgarizmy?Nevies slusne diskutovat?Nahlasujem Ta,vo viacerych diskusiach si priam agresivna.

betulinka1
28. sep 2025
@arasidka123

@betulinka1 ako ty vieš, aký má výklad?

@arasidka123 stazuju sa rodicia roky dozadu na nu a aj v triede teraz. Deti maju z pisomiek 3 a horsie. Iba par deti ma 1- 2 lebo to deti ucime doma. Ale rodicia co chodia na smeny alebo robia proste 12 hodin alebo proste nemaju bunky, nemaju cas sa este kazdy den doucovat SJl. Cize priemer so SJL je v triede velmi zly. Tak to asi nebude len problem deti ale ucitelky. Som ucitelske dieta a viem svoje.

mircalla
28. sep 2025
@anonym_1db888

@mircalla preco pouzivas vulgarne slova a niekoho nazyvas tupym ,hlupym a pouzivas vulgarizmy?Nevies slusne diskutovat?Nahlasujem Ta,vo viacerych diskusiach si priam agresivna.

@anonym_1db888 Anonymne ma nahlas, anonym alias 3petka, sama si si o to tupelo koledovala, vsak si totalny demagog.

biba_18
28. sep 2025

@3petka veď o to ide - a ty tu vypisuješ o poznámke! nedostala napomenutie, dostala poznámku 🤦‍♀️

anita010
28. sep 2025

Moje deti v prvý týždeň pomedzi OŽZ už mali písomky. Neboli ohlásené vopred. Minulý týždeň boli choré, tak podostávali "a", že nepisali ďalšie písomky a tiež mi to trosku bije do očií, lebo to "a" mení priemer výslednej známky,čo by podľa mňa, nemalo. Ja som to robila naopak. Ak mal napísanú, dostal dobrý bod, alebo 1 so sníženou hodnotou. Deti to bavilo viac. Teraz už písomne úohy na doma nedávam a učia sa aj tak.

natalka13
28. sep 2025
@3petka

@3petka potrebujes vysvetlit tvoje vlastne prispevky? Tak si ich po sebe p o m a l y precitaj!

anonym_970155
28. sep 2025
@3petka

@mircalla a kde je v skp písané že domáca úloha je povinná a ak nebude vyhotovená bude poznámka alebo známka. Čítaj pozornejšie!!!!

@3petka keby hlupost kvitla,tak je z teba krasny ruzovy ker. Pre pana boha, kde sa uz podel zdravy rozum?

3petka
28. sep 2025
@biba_18

@3petka veď o to ide - a ty tu vypisuješ o poznámke! nedostala napomenutie, dostala poznámku 🤦‍♀️

@biba_18 o môj bože. Nekomentujte keď ani nevieš čo pises.

3petka
28. sep 2025
@natalka13

@3petka potrebujes vysvetlit tvoje vlastne prispevky? Tak si ich po sebe p o m a l y precitaj!

@natalka13 nepotrebujem viem čo píšem ale vám všetkým porozumenie iného názoru nič nehovorí.