Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
@anonym_970155 no a z teba botanická záhrada. Začni trosku rozmýšľať.
@3petka
Ja narozdiel od teba rozmyslam, ale ked citam tvoje myslienkove pochody, normálne neverim, že neikto ma ozaj take odveci zmyslanie
@natalka13 nepotrebujem viem čo píšem ale vám všetkým porozumenie iného názoru nič nehovorí.
@3petka Konecne tomu rozumiem. Ty pozadujes, aby sme chapali Tvoj nazor, nie fakty. Lenze ak ten nazor je pomyleny, tak je jasne, ze s nim sotva niekto pri zmysloch bude suhlasit. Ale to neznamena, ze sme ten nazor nepochopili. To znamena len tolko, ze s nim nesuhlasime, lebo to ani nemusime.
@tiika veď keď je dú súčasťou prípravy, tak asi sa očakáva plnenie. ja som to tu už písala - raz by za mnou prišli rodičia že dú nie sú povinné a že deti sú pripravené (ako tvrdíš), zisťovala by som pripravenosť 5-minútovkami a deti by som oboznámila čo ma k tomu kroku viedlo…
@biba_18 tie 5-minútovky by boli zo všetkého asi najlepšie, ale nie z pomsty. Mne by bolo jedno, či si niekto spravil úlohu, ale zaujimalo by MŠ, ako na tom ziaci su, ci ovládajú učivo, kde maju nedostatky. Ak niekto nemá úlohu, ale z predmetu exceluje, alebo naopak niekto úlohu ma (s pomocou rodiča), avšak nezvláda základy, to je rozhodujuce. To je prípravenost na hodinu, aby sa dalo na vedomosti nadviazať. Súhlasím, že je potrebna systematická priprava, opakovanie, utvrdzovanie učiva, reflexia toho, čo ovládam, kde mam medzery, na com je potrebné popracovať. To je však individuálne. Pre nejaké nadané dieťa by bolo lepšie, keby bola úloha náročnejšia, pre iné, keby sa radšej utvrdí v základoch, aby sa mohlo posunúť.
Asi budem šiši matkou, lebo potrebujem vidieť zmysel, nestačí mi, že sa niečo “patrí”. 🫣
DU (ak su povinne) su skôr taký “donucovaci” prostriedok, čo aj chápem, ak sa inak nedá, lebo niektori rodičia by si mysleli, že skola vyrieši všetko a staci to, čo sa naucia tam. No nestačí. Aj ja sa potrebujem neustále vzdelávať, ale žiadny zamestnávateľ mi to nemusí prikazovat. Skôr by bolo potrebné otvorit tému ako na sebe pracovať, napredovať v škole ci mimo nej.
@tiika V tej poznamke je,ze nebola pripravena. D.u. su o navykoch, zodpovednosti, precviceni uciva. Samozrejme maju byt primerane a nie za trest
@mircalla čo znamená teda byt “pripravená”? DU je iba pomoc pri príprave, ale dôležité je, či ovláda latku alebo je dôležitejšia úloha (ktoru mohla opísať, pomohol jej niekto..) a to automaticky znamená, že je “pripravená”?
@anonym_1db888 Anonymne ma nahlas, anonym alias 3petka, sama si si o to tupelo koledovala, vsak si totalny demagog.
@mircalla ja nie som ta co jej nadavas do tupeli,teba si vsimam dlhsie ze nevies normalne diskutovat.
@eleanor2510 domace ulohy nie su povinne preto nesuhlasim
@anonym_autor co len z tvojej dcéry vyrastie, keď podporujes lajdáctvo? Tebe nevadí, že sa nepripravila na hodinu? To fakt?
@eleanor2510 To niekde pisem? Je/malo by to byt podla nasej legislativy len na dietati a rodicoch. Ale je mi jasne, ze drviva vacsina spolocnosti su ovce bez schopnosti rozhodovat o sebe a za seba a na vsetko potrebuju niekoho ineho, kto im povie/prikaze co maju robit 🤣
@anonym_0dbf9e uplne zle si si vysvetlila zakon. Domace ulohy nie su na ziakovi a rodicovi. Skolsky zakon domace ulohy neriesi, nema ich nijak definovane. Je na skole a ucitelovi, ci domace ulohy da ako dobrovolne. A ucitel ma pravo hodnotit domacu ulohu, ak nie je v skolskom poriadku napisane, ze domace ulohy nie su povinne, resp. ze su dobrovolne
Nenecham to tak aby nejaka ucitelka pisala take zbytocne poznamky
@anonym_autor troll
@3petka Konecne tomu rozumiem. Ty pozadujes, aby sme chapali Tvoj nazor, nie fakty. Lenze ak ten nazor je pomyleny, tak je jasne, ze s nim sotva niekto pri zmysloch bude suhlasit. Ale to neznamena, ze sme ten nazor nepochopili. To znamena len tolko, ze s nim nesuhlasime, lebo to ani nemusime.
@dskjhfdlkdjhl nepožadujem aby ste ho chápali ale načo mi ho vyvraciate. Môžme tu diskutovať donekonečna ale ja mám tento postoj a wn nezmením.
Poznámka nie je na to aby sa poukazovalo na neurobenie domácej úlohy, poznámka je na oboznámenie rodicov že žiak porušuje školský poriadok (tým že nemá du, žiadny školský poriadok neporušil) Ak má viacej poznámok po sebe ide napomenutie či už učiteľom alebo riaditeľom. Bodka
@tiika zisťovala by som pripravenosť na hodinu… zvyšok sa mi nechce rozoberať, nie som učiteľka takže ťažko písať, ako konkrétne by som ktorú situáciu riešila a ani ma to netrápi aby som nad tým vôbec mudrovala… ale táto učiteľka chce úlohy ako prípravu, tak by bolo dobré to rešpektovať… tak ako predpokladám že ty by si očakávala že budú rešpektovať tvoju metódu výučby či kontrolu pripravenosti…
@dskjhfdlkdjhl nepožadujem aby ste ho chápali ale načo mi ho vyvraciate. Môžme tu diskutovať donekonečna ale ja mám tento postoj a wn nezmením.
Poznámka nie je na to aby sa poukazovalo na neurobenie domácej úlohy, poznámka je na oboznámenie rodicov že žiak porušuje školský poriadok (tým že nemá du, žiadny školský poriadok neporušil) Ak má viacej poznámok po sebe ide napomenutie či už učiteľom alebo riaditeľom. Bodka
@3petka To je cisto tvoj subjektivny vyklad, ze poznamka je len na porusovanie skolskeho poriadku, nie fakt. Nebola si to doteraz schopna nijako dokazat toho tvrdenie. Ja sa drzim faktov
@anonym_1db888 Napises to aj pod vlastnym nickom? Asi nie, vsak?
@mircalla nahlasila som Ta pod vlastnym nickom,to uplne staci.
@3petka To je cisto tvoj subjektivny vyklad, ze poznamka je len na porusovanie skolskeho poriadku, nie fakt. Nebola si to doteraz schopna nijako dokazat toho tvrdenie. Ja sa drzim faktov
@mircalla no jasne že sa to nedá dokázať ani moje a ani tvoje tvrdenie. Lebo učitelia si myslia že zjedli všetku múdrosť sveta a môžu všetko (česť výnimkám). Niekedy im treba ukázať aj inú stránku myslenia len ako tu že môžu deti Drotár nezmyselnými a vymyslenými vecami, ktoré nie sú nikde zakotvené ale budeme tvrdiť že je to tak správne.
keby dostala 5, tak vtedy môžeš za ňou nabehnúť. Pretože úlohy sa neznámkujú. Ale známku nedostala, len info pre teba, že si dcéra neurobila úlohu, ktorá nebola dobrovoľná. Nie v učiteľovi treba hľadať chybu. Akurát si tak dobre poťuká po čele, keď odídeš.
@3petka Unika ti zasadna pointa, je v pravomoci skoly o tom rozhodnut, je k tomu x clankov. To, ze skolsky zakon je v tejto veci vseobecny, znamena tolko, je ze to ponechane na rozhodnuti skol. Ty v sebe chovas asi dost silnu nenavist k ucitelom podla vsetkeho
Staci respektovat pravidla, ak sa ti nepacia je dost sukromnych skol, kde si decka a rodicia robia, co chcu a nikomu to nevadi
@anonym_1db888 Nakolko inak sa to ani neda, hrdinka
@mircalla Mozno,ale aspon cudzim na dore nenadavam tu tupelov ak maju iny nazor ako ty.
@3petka Unika ti zasadna pointa, je v pravomoci skoly o tom rozhodnut, je k tomu x clankov. To, ze skolsky zakon je v tejto veci vseobecny, znamena tolko, je ze to ponechane na rozhodnuti skol. Ty v sebe chovas asi dost silnu nenavist k ucitelom podla vsetkeho
Staci respektovat pravidla, ak sa ti nepacia je dost sukromnych skol, kde si decka a rodicia robia, co chcu a nikomu to nevadi
@mircalla nie ja nemam prečo nemať niekoho rada. Rešpektujem ostatných ale nenechám so sebou a s mojou rodinou zaobchádzať ako s handrou. Keď sa mi niečo nepáči ozvem sa. Vidíš sama si potvrdila že to nie je nikde zakotvené a je to len ich rozhodnutie zbytočne dávať poznámky aby boli zaujímavý.
@mircalla nie ja nemam prečo nemať niekoho rada. Rešpektujem ostatných ale nenechám so sebou a s mojou rodinou zaobchádzať ako s handrou. Keď sa mi niečo nepáči ozvem sa. Vidíš sama si potvrdila že to nie je nikde zakotvené a je to len ich rozhodnutie zbytočne dávať poznámky aby boli zaujímavý.
@3petka by boli zaujímavý. To je nominatív množného čísla, je tam í
Ale ja celý čas tvrdím, že to je na rozhodnutí školy a nie je to nikde zakotvené. Ty tvrdíš, že dávať za toto poznámky je v rozpore so školským poriadkom a to nie je pravda.
@3petka vobec nemas pravdu, poznamky su aj na informovanie rodica o nepripravenosti ziaka na hodinu. Chrania ucitela, ked chce dat dietatu napr. 4,5 na vysvedceni, ze rodic bol pravidelne informovany o nepripravenosti ziaka na vyucovani a rodic nic v tomto aspekte nepodnikol.
@3petka No, tak stacilo, ze si nam to napisala raz, nemusi to byt 5-krat na kazdej strane. Ci si myslis, ze ked to budes opakovat, tak, ze sa to stane pravdou?
@tiika zisťovala by som pripravenosť na hodinu… zvyšok sa mi nechce rozoberať, nie som učiteľka takže ťažko písať, ako konkrétne by som ktorú situáciu riešila a ani ma to netrápi aby som nad tým vôbec mudrovala… ale táto učiteľka chce úlohy ako prípravu, tak by bolo dobré to rešpektovať… tak ako predpokladám že ty by si očakávala že budú rešpektovať tvoju metódu výučby či kontrolu pripravenosti…
@biba_18 píšeš, že tak by mali respektovat úlohy ako prípravu, rovnako ako metódu výučby a kontroly pripravenosti.
Keby napíšeš, že forma prípravy je na žiakovi a ucitel ju ma respektovat, tak tomu rozumiem, ale takto mi to akosi logicky nevychadza.
Veď to, že aspoň ta forma prípravy by mohla byt na žiakovi. Úlohou učiteľa by mohlo byt dať mu odporúčania. Podstatne je predsa, či ucivo ovláda.

@3petka keby hlupost kvitla,tak je z teba krasny ruzovy ker. Pre pana boha, kde sa uz podel zdravy rozum?
@anonym_970155 no a z teba botanická záhrada. Začni trosku rozmýšľať.