Nezaplatené ZRPŠ
Prosím skúsil niekto aj nezaplatiť ZRPŠ?
Ak áno, ako sa vás to dotklo resp. vašich detí? Viem že napr. dávajú deťom na mikulášske darčeky, alebo prispievajú do kina.
Moje dieťa do kina nemôže nikdy, ani divadla, do školy chodí pomerne sporadicky - kvôli zdr. stavu.
Boli na vás ako rodičov vyvíjané aj nejaké tlaky? Alebo ste sa kvôli tomu dohádali s vedením školy?
Mne sa stalo minuly rok ze som zrps neuhradila,uplne som nato zabudla,deti neboli vobec nijak "vyclenene" kedze nemali zaplatene ...3 dni pred koncom sk.roka mi bolo povedane ze to nemam uhradene...tak som im len povedala, ze preco mi to hovoria teraz, ze to mohli mat v januari alebo februari uhradene, ze im to nezaplatim 3 dni pred koncom skoly ...tento rok som si dala nato velky pozor a vyplatila to este skor 😁
Zalezi ci ide o ZRS v skolke alebo skole. V skole som nezaplatila minuly rok, nikto ma nenahanal. Pri kazdej akcii ak deti niekam isli, vzdy bolo oznamene, ze deti, ktore uhradili ZRS maju napriklad zlavu (autobus alebo vstupne), pretoze sa im to uhradilo z fondu a ostatne deti, ako tie moje, si doplatili. Je to tak v poriadku. Na skole mame dobre vedenie a informovanie o cerpani, takze nemam vyhrady. Tento rok mame uhradene 🙂 v skolke to je ine kafe. Riaditelka odmieta robit vyuctovanie, lebo ona nema cas to rozpisovat po polozkach, takze mame len taky sumar za 1/2 rok - napr. divadielka 640 eur, pracovna - 230 eur, kancelarsky a vytvarny material - 580 eur a podobne....kto chce, sa vraj moze prist pozriet na blocky 🙈 nezaplatila som este za 2. polrok (mame to 50 eur za prvy a 50 eur za druhy polrok) a uz sa mi dnes vyhrazala, ze dieta, ktore nebude mat uhradene zrps nebude pustene na - pozor - dobrovolny hrnciarsky workshop, ktory nam robi externa lektorka a rodicia si ho uhradili samostatne! Pravidelne pred terminom pocuvam otazky, kedy uhradim, lebo sa uz "odovzdavaju peniazky" a "treba uhradit objednane divadielko" akoby sa prave na tu moju cast cakalo....ak nemam rozpocet, predsa neobjednavam....nejde ani tak o financie, ale o moj osobny postoj, kedze mam vyhrady k cerpaniu fondu, jednaniu s rodicmi a sikanozne spravanie pani riaditelky....
@mirushka1983 pani riaditeľka nemá čo riešiť financie ZRPS, nato je tam predseda rady rodičov, ekonóm a samotní rodičia, zväčša ma každá trieda zástupcu. Potom z pedagógov je tam jeden zástupca, ktorý zabezpečuje kontakt medzi MS a radou rodičov. RR ma svoje stanovy a malo by im záležať na jasnom deklarovani financií rodičom, ktorí zaplatili. Príspevok je dobrovoľný, nikto vás nemôže vydierať, ale ináč nútiť. Ja ako učiteľka to beriem ako fakt a s rodičmi o tom nevediem diskusiu. Ako pedagogický zástupca viem ako RR funguje, robili sme presnú tabuľku vydávkov, ktorá sa čítala na plenárnej schôdzi, všetci sme to podpisovali. Ako rodič v rámci RR tiež mám prehľad o výdavkoch,pretože o nich rozhodujeme my. Sú jasné pravidlá ako RR funguje ale vidím, ze sa môžu rôzne vysvetliť.

@rachel36a účet je na meno rodiča? Alebo? My sme to mali na vkladnej knižke, no tie sa rušia v sl. sporiteľni, teda musíme robiť zmenu.