icon

Platíte ZRPŠ a triedny fond?

20. sep 2022

U nas je to 18€ a 20€ a to neratam ze minimálne 25€ na pracovné zošity..plus v škôlke krúžok 25€,plavecky 50€.. september je zaberak na peniaze

danculka25
22. sep 2022

Treba zaviest obalku a kazdy mesiac tam dat 2-3-4€ podla moznosti.
My sme platili za zosity 24€,plavecky 41€,obalv som iba zopar dokupila za cca 5€,obedy 28,60€ v auguste,od septembra uz 31,20€,skolsky klub 8€/mes a zrps este neviem,triedny fond nemame/neskladame sa.Ak je skolopovinnych deti viac,je to zaberak,ale vzdy sa daju napr zosity,niektore pomocky,ci ubor kupit skor

iveska
22. sep 2022

@lenkakravcova toaletak ,mydlo dcére kupujem do vrecúška. Je 8 ročník. Nikdy to nekupovala škola.

cinky16
22. sep 2022

Samozrejme,ze platim. Potom necakajte balicky pre vase deti na mikulasa,MDD,z penazi rodicov,ktori to platia!

inaemre
22. sep 2022

Samozjreme ze ano. Nenapadlo by mi nezaplatit.

elizita
22. sep 2022

hadam mate triedneho dovernika.. ja som triedny dovernik, mali sme stretnutie aj s riaditelkou a dostali sme normalne rozpocet kolko sa vyzbieralo a kolko a kam sa minulo

lulupulu
22. sep 2022

Baby to kde žijete pre pána toľké sumy. U nás od základnej po strednu je Zrpš max 15€ a triedny fond 1€ mesačne. Na 1. Stupni zošity dostávajú, na druhý stupeň je v každom ročníku cena 10€ za zošity. Toť vsjo

danculka25
22. sep 2022

@lulupulu to tazko.na 1.stupni zosity dostavaju,ale tento rok stali 24€ a hradili ich rodicia.tak si najprv zisti,az potom pis.Zrps bolo vlani 12€,tento rok este nepytali.Zbytocne sa vyjadrujes,ked ti deti do skoly nechodia

lulupulu
22. sep 2022

@danculka25 chodia mi tam súrodenci 🙂

zazalienka
22. sep 2022

My sme mali v utorok rodičovské, odsúhlasili sme 15 €, dva roky sme ale neplatili.. riaditeľka nám na plenárnom oznámila všetky investície mimo ZRPŠ, koľko sa minulo na školu, čo išlo z projektov, čo z fondov, čo dal štát, v triede nám potom triedna dala vyúčtovanie, kde sa čo minulo zo ZRPŠ, rozpísané všetky platby za výlety, vlaky, cez rok sme platili minimálne výdavky, lebo niečo ešte zostalo spred kovidu v pokladničke.. takže my sme info dostali . A 30€ sme platili za pracovné zošity, z toho 10 € ešte ide na výlet do Modry, idú pozrieť Štúra..

kvetka22
22. sep 2022

Nie, neplatím. Ak by šlo o skutočne združenie, od ktorého dostanem aj potvrdenie o prevzatí platby, viem si pozrieť na čo boli peniaze použité, nemala by som problém. Ale toto nefunguje na každej škole a viem o prípadoch, kedy sa tieto peniaze z obálky stratili v čiernej diere, nikto netušil čo sa za to vlastne kúpilo.
Ja radšej všetko zaplatím keď treba. Keď bolo treba doplatit za výlet, za zošity, pomôcky, balíček od Mikuláša atď, tak som zaplatila.. Ale platili aj ostatní rodičia, či už dali alebo nedali ZRPŠ

kikulienkadd
22. sep 2022

Ahoj,áno,platím všetko čo treba aj poplatok RZ aj triedny fond, je to pre moje deti a mám na to (musím na to mať). Vedela som,že tento rok budem potrebovať v septembri cca 1tis €, tak som si odkladala. Teraz zisťujem,že už som nad tou sumou...

dadka_bb
22. sep 2022

Ja ti napriklad rozumiem (autorke) ...tiez som sa cudovala na porade .kde nam oznamili ze z minuleho roku mame preplatok 3000 eur v zrps. Ale znizovat ho nejdu ,aby si rodicia nezvykli vraj. A smiech... bola som vtedy mamou prvacky, ostatni tam "uradovali" uz dlhsie. No normalne som žasla. Akože mikulaša mali štedreho. Na vylety nechodia, a ak chodia nejaki starsi ziaci tak to im akoze platime my vsetci?😊😊 ja tiez platim, nezabije ma tych 15eur ale škrie ma to . Ale takisto sme niesli kancelarsky papier, utierky, a peniaze dalsie na nakup hyg.potrieb. a to my rodicia mame zakaz vstupu do skoly.cize dcera tam trepe 10kg tašky plne pomocok sama ... treba ten september prežiť.
Spominam si,ako spominali aj nejakeho pana,ktory na konci roka prisiel pytat 15eur nazad lebo jeho syn nikde nebol,nic nedostal, a smiali a ponizovali ho. Tak mi bolo luto .... 🥴 proste tam to je divne v tej škole.asi ako v politike,na uradoch.a všade na Slovensku!

nikpa
22. sep 2022

A čo majú krúžky s poplatkami v škole a v škôlke? Pleties dve veci dokopy. Asi si chcela povedať, že začiatok roka je finančne náročnejší. Áno to je ale keď nemám na krúžky, tak deti nedám alebo nájdem lacnejší krúžok, niekde sa ušetriť musí 🤷 My platíme všetky poplatky, aj tie ,,vymyslené,, čo nie sú povinné. Zatiaľ na to mám, keď nebudem mať, zaplatím len čo bude nevyhnutné. My zatial platíme len škôlky, tam vidím, že tie peniaze sú investované do detí. Či už cez pomôcky alebo na výlety. Možno v škole to už bude iné, to nás len čaká...

bimbambim
22. sep 2022

My sme mali pondelok rodičko ohľadne toho koľko budeme platiť ti zrps.A jeden z rodičov čo je v školskej rade tak sa vyjadril že nie je to povinné platiť.Ze väčšinou za to sa kupujú pre deti ktoré chodia súťažiť za školu dáke perá atď.Ze je to rodičov ako dar škole.A vravel že za to sa dieťa vevyluci zo školy keď to nezaplatí.a na to naša riaditeľka zahlásila ,že to sa ešte uvidí 🤦.tak som zvedavá akoby chcela vyhodiť školopovinné dieťa za to že rodič nezaplatí desať euro.My z toho nemáme nič .Lebo všetky hygienické veci ako toaletak hygienické vreckovky a utierky na ruky kupujem ja .Takisto veci na výtvarnú a zošity kupujem ja.Moje deti za školu nesutazia takže tých desať eur ide na iné deti

prasiatko30
22. sep 2022

@cinky16 u nas tak boli viaceri pohorseni ked zistili, ze zrps plati orlu a pohostenie na zaverecnu minislavnost pre konciacich ziakov - bolo to 60€ na ziaka a boli z toho poniektori pekne vytoceni. Ked neplatili tak boli uplne v pohode🤷‍♀️

veronicka1901
22. sep 2022

Mám tri deti, dve školáčky. Na začiatok roka troška odkladám už od mája a dá sa to nejako zvládnuť. Z krúžkov má staršia jazykovku a výtvarnú v ZUŠ a mladšia tie výtvarnú a gymnastiku. Bohate to stačí 😊. A teda platím všetko, čo treba 🙂.

negymama
22. sep 2022

baby nam zaciatok skolskeho roka odhryzie z rodinneho rozpoctu cca 600 eur, casto aj viac. Mame styroch! skolakov. dve na strednej, dvaja na druhom stupni ZS. Snazim sa vela veci pokupit uz cez prazdniny, prezuvky, teplaky, pomocky. I tak je vzdy september zaberak... zrps x 4, plus aj v zus a jazykovke. Polplatky za zus za polrok, sportovy kruzok, najstarsej na gymnazii vypytali 100 eur za nejaky 3 dnovy seminar fin. gramotnosti. Vraj sa to bude naspat vraciat ale i tak... Prac. zosity, tu poplatok tam poplatok. Je to kazdy rok, ale i tak ma vzdy ten september sokne...
Kym sa otrasieme, pridu Vianoce😎

dudart
22. sep 2022

Štátna Škôlka má výjde mesačne 25€ školné + 35€ strava... v septembri som musela vyplatiť stravu 2x, lebo aj mesiac vopred, takže paráda. Krúžky pre drobca neriešim lebo je v škôlke 1. Rok aj to mu stačí 😢🤫
Dcéra- škola mesačne- zrpš 6€, škd 15€, strava 27€ +plávanie a iné ešte len zahlásia
Hudobná 20€ na rok(v septembri),18€/ mesačne
Karate 20€/ mesačne ak vyplatíš 3mesiace vopred
V škole majú krúžky po 3€, ale nie vždy som spokojná

diky
22. sep 2022

Syn chodí do školy u nás, je prvák a na ZRPŠ sme sa skladali 5€ do triedneho fondu 2€, zošity, a školské pomôcky dostávali prvý deň v škole, boli sme milo prekvapení, vraj prispela obec, takže nás to nestálo skoro nič..a nám to veľmi vyhovovalo, keďže manžel nastúpil tento mesiac po roku maródky do práce(úraz doma)😏

danculka25
22. sep 2022

@lulupulu ak sa bavime o 1.stupni,tak 1 surodenec.a to,ze prvacik doma povie,ze im dala zosity pani ucitelka,je pekne,ale mama ti potvrdi,ze za ne okolo 20€ platila 😛

euka210
22. sep 2022

Ano, jasne ze platim...z t.fondu kupia na 1.stupni kladky na skrinky, obrusy...ale viac ako 10e to nikdy nie je...piatak platil par eur len.
Zrps dalsie dieta napr.uz len 7e platilo, najstatsi asi 20e min.roku.
Min.rok co zvysilo zo zrps, tak napr.mali vylet zadarmo, ci platili menej.

gab1sol
22. sep 2022

Máme dve deti - staršia je teraz prváčka a platili sme - 40e školský fond, 70e triedny fond (sú v tom aj pracovné zošity a pod.), 25e strava na mesiac, 28e réžia jedálne do decembra, 38e družina (kde bude mať krúžky v rámci školy), 60e korčuľovanie.
Mladšia je škôlkárka - 50e školné, 30e strava na mesiac, 28e réžia, 100e triedny fond, 100e angličtina v škôlke (na rok), 100e tanečná v škôlke (na rok), 90e korčuľovanie, 110e športový krúžok (na polroka). Ak som správne spočítala, tak 870e sme zaplatili v septembri (a to ešte som neprípočítala školské pomôcky - peračník, zošity, pastelky,…). Ak by sme na to nemali, škrtám z krúžkov, najskôr mimo školy/škôlky, potom školské… Kupujeme deťom a sebe iné blbosti, na ktorých vieme ušetriť. A neplatiť z princípu (však zaplatia iní?)? Toto ja nepochopím. Ale možno je to preto, lebo ja vidím, kam tie peniaze v škole/škôlke idú… Ak to nie je vidno, treba sa pýtať, informovať. Ak boli financie použité na niečo iné ako mali, treba to riešiť.

elenka.k
22. sep 2022

áno aj ja platím obom triedny fond, zrpš, aj ta pracovné zošity som dala už cez 32 € jednému a 28 € druhému, za obedy - 48 € obom. / krúžky, venček ževraj zadarmo 😝 .... / Lyžiarsky, výlety, už sme dali 12 € na divadlo - bude koncom novembra. Plus pomôcky, hygienu, veci na telesnú ... Ozaj kľúč od skrinky - 2 X po 7 €.
Ozaj info od učiteliek /zatiaľ oficiálne nepotvrdené/ že piatkami bude vyučba online z domu, pre šetrenie energií školy 😲 aby sme s tým rátali.

cinky16
22. sep 2022

@prasiatko30 to pohostenie musia schvalit triedny dovernici, tak nech sa informuju u nich.a preco nedat tym detom, ved je to z ich penazi, na to je to urcene
niektori rodicia ako keby zili v dobe kamennej.
Ale viem si predstavit, ze najmudrejsi rodicia su ti, ktori za za 9 rokov neukazu na rodicovskom a furt budu mudrovat

cinky16
22. sep 2022

@gab1sol pekne napisane, palec hore.
nikto to nema lahke, kazdy len lamentuje, tak nech si setria v lete, ked vedia rodicia, ze september je narocnejsi

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
gab1sol
22. sep 2022

@cinky16 priznám sa, tiež nás september zaskočil, lebo nejako sme si neuvedomili, keď sme peniaze poslali na kreditku a na sporenie, že bude treba najskôr iné poplatiť. Tak som to riešila (aby sme nemuseli vyberať zo sporenia), požiadala som ich, že zaplatíme o týždeň, dva neskôr, keď príde výplata. Nikto s tým nemal problémy, dokonca mi navrhli, že ak potrebujeme, môžeme aj po splátkach. Našťastie, fakt to bolo len o tom, že sme na úvod zle rozdelili peniaze. Ale potvrdilo sa mi, že vždy sa dá aj dohodnúť.

mmoni89
22. sep 2022

Áno. 50€ triedny fond prvák, 30€ tretiak, zrps 15€ každý

darinka7991
22. sep 2022

Veď sa spýtaj učiteľky/riaditeľky, kde idú tie peniaze, keď ťa to zaujíma. Ak ti je trápne pýtať sa na rodičku, choď za nimi osobne...trochu otvorenej komunikácie 🤷‍♀️