icon

Podmienky nástupu do školy od 8.2.2021

6. feb 2021

Aké má podmienky vaša škola pri nástupe dieťaťa od pondelka? Požadujú kópiu neg.testu? Nikde som nezachytila, že je toto povinné. Jedine cestné prehlásenie. Ďakujem

Strana
z2
luba41
6. feb 2021

@dzina007 a ktorý zákon poruším? uved mi presne..kde sú spomenuté podmienky pre vstup žiaka do školy / nie na cestu do školy/..

autor
6. feb 2021

Takže upravuje to vyhláška. Teraz som to našla

lenka2710
6. feb 2021

Ale stále nechápem prečo niekomu robí problém ukázať test?? Alebo nechať kópiu, ved je tam meno, dátum narodenia a bydlisko, bežné údaje co každý poskytuje keď dieťa ide do školky, do tábora, školy, výlet a neviem ešte kde! Veď keď som raz otestovaný a negatívny, tak neviem kde je problém
Keď začnú testovať aj deti len preto, že sú rodičia tvrdohlavi, tak nech sa páči 🤦‍♀️

luba41
6. feb 2021

vo Vyhláške UVZ z 5.2. 2021 to nie je..

luba41
6. feb 2021

@lenka2710 doteraz chodili deti bez testov, či svojich alebo rodičov..do Vianoc ..

dzina007
6. feb 2021

@lenka2710 no problem maju ti ktori chcu dieta dat do skoly a netestovat sa...

dzina007
6. feb 2021

@luba41 v uzneseni vlady z 5.2.2021

C. obmedzuje
C.1. s účinnosťou od 8. februára 2021, ak nie je ďalej uvedené inak, podľa čl. 5 ods. 4 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov na území Slovenskej republiky slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 8. februára 2021 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, do odvolania, najneskôr však do konca núdzového stavu opakovane predĺženého týmto uznesením, teda uplynutím 19. marca 2021, pričom toto obmedzenie sa nevzťahuje na

16. cestu dieťaťa do a z materskej školy, žiaka prvého stupňa základnej školy, dieťaťa alebo žiaka špeciálnej školy do školy a školského zariadenia, a cestu späť, ak jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

obmedzenie zakazu vychadzania sa nevztahuje na cestu detata do a zo skoly... cestu dietata nie sprievod dietata... cize dieta nema pravo ist do skoly ak rodic nema negat test...

lenka2710
6. feb 2021

@dzina007 ved hovorím, tak to tu dopadne, že sa začnú sparat v nose deťom, to len bude vyhra
Keď sa nechceš testovať ostaň doma a hotovka

lenka2710
6. feb 2021

@luba41 situácia je zla, chcú nejako zabrániť šíreniu, a ako inak ako teda tým testovaním, tiež niesom nadšená, že sa mi budu každých 7dni sparat v nose, ale čo už! Chcem aby bola malá v škôlke, lebo jej chyba kolektív, tak kvôli nej idem

dzina007
6. feb 2021

@lenka2710 tak tak... len mozno matovic nebude taky zhovievavy a neda detom testy s 90% ucinnostou ktore nebolia ale da antigenove co mame my a potom sa moze frflat...

dzina007
6. feb 2021

@lenka2710 logicky staci aj kazdych 14 dni ak na striedacku chodia manzelia...

lenka2710
6. feb 2021

@dzina007 no niekde chcú test oboch rodičov, muž sa chodí každých 14 dní a do školky chodím iba ja s nou tak neviem, ako by to brali! Musim sa na to spýtať keď pôjdem v pondelok, či môže byť aj mužov test

dominushka23
6. feb 2021

ja som bola dnes na teste aj s manzelom a od oboch pytali ci nam deti chodia do skoly/skolky...a sme nahlasovali aj kam chodia a do ktorej triedy..skola si pyta len podpisane cestne vyhlasenie ale v nom sa nachadzaju kolonky ze kedy a kde som bola na teste........uprimne?nemam s tym vobe cproblem im dat aj kopiu keby nahodou ju ziadali

andrejka1974
6. feb 2021

Vsak ked ste negativny maju pravo ho vidiet u mna ho pytali vspecialnej skole vsak tam deti su bez rusok tak to treba mat istotu ide o nas vsetk, ch ked s tim nesuhladite tak majte dieta doma ja mam autistku a s tou byt foma take jednoduchenie je a preto sa testujeme aj ona uz bola dvakrat na testoch hoci ma vynimku

dzina007
7. feb 2021

tak dlho to netrvalo.... uz matovic chce testovat teda aj deti...
https://www.cas.sk/clanok/1085274/matovic-zatal...

luba41
7. feb 2021

@dzina007 a to sa dalo čakat.."Podáš prst a uchmatne ti celú ruku".☹.testovat všetko naokolo, dokola a bez zmyslu - že "v mene záchrany životov"? po pol roku chcú sťahovat Ag testy z nemocníc - lebo tam narobili viac škody ako účinku..

dzina007
7. feb 2021

@luba41 celu tuto katastrofu na Slovensku sposobili Antigen testy...

kym neboli...
kazdy kontakt sa hlasil siel do karanteny a na 5.-6. den na PCR... kamaratke dokonca aj po negativnom teste povedali ze musi dodrzat 10dnovu karantenu.

prisiel antigen...
clovek ak bol v kontakte... hned na druhy,treti den siel na antigen samozrejme vysiel negativny lebo v tom case by vysiel negat asi aj PCR... karantena nedodrzana... lebo ved clovek ma papier ze je negat a isiel si spokojne dalej do obchodu na trening k znamym na navsetvu... a roznasal... lebo mal papier ze moze...

luba41
7. feb 2021

@dzina007 ano..tí negativne testovaní z tých celoplošných špajchlovačiek / ten psychologický efekt negativneho testu je silný a oslobodzujúci/- to bola nahoršia pohroma..tým to všetko začalo - v tom novembri☹ a napriek tomu, že to bol hned po pár týždnoch jasné - napriek tomu sa tých testov držia až doteraz☹

Strana
z2