Problém s prváčkou

27. okt 2021

Baby ja som už na nervy.... Dcérka mala odklad, išla o rok neskôr do školy....ale stále je taký polepetko...
majú taký iný ŠLABIKÁR, kde už od prvého týždňa čítajú veľké tlačené písmená....tie vedela, lebo sme sa to učili (trénovali sme očičko, tak v rámci toho sa naučila veľké tlačené písmená)...druhý týždeň už čítali slabiky.....píšu už A, M, E, L
to všetko ako tak zvládame....čítať vie....
horšie, keď jej poviem napíš mama....a ona mi napíše mm.....pritom to číta, keď opisuje, je to takisto OK....ale keď jej nadiktujem jednoduchú vetu, tak zostane na mňa pozerať....
poraďte čo mám robiť? chce to čas? ako ju to naučiť? v škole sa nebude pani učiteľka toľko venovať....
ja mám pocit, že po nej len kričím keď sa učíme....

nttnnt
27. okt 2021

ved je oktober a ty uz jej diktujes vety..co chces mat spisovatelku z nej za dva mesiace..pokial opise v poriadku aj precita tak nechapem kde tie decka nahanate

spadnutaslivka
27. okt 2021

neboj sa, je to v poriadku, len to chce čas. Kedy sa doma učíte? Či už nie je unavená... Ale inak sa aj ja trápim s mojou. A pritom je šikovná, ale len keď chce. Keď sa jej nechce a nesústredí sa, tak splieta piate cez deviate. Ale teraz ju mám doma, lebo má sople (nie, coronu nemá) a učí sa jej oveľa lepšie a aj rýchlejšie ako poobede. To už sa chce hrať. A hlavne závidí starším, že oni majú úlohy za pár minút a u nej je to aj na dve hodiny.

autor
27. okt 2021

@nttnnt ja ju nikam nenaháňam....ale pani učiteľka nám povedala, že po prázdninách už im bude diktovať a musia to napísať....

autor
27. okt 2021

@spadnutaslivka ja robím do tretej a hneď idem pre ňu...a ideme sa učiť....

je pravda, že ona je od malička taký spachtoš...ona by si cez obed určite rada pospala a keď ideme domov zo školy je taká umrmlaná....ale potom ju to prejde....

autor
27. okt 2021

@kittykat22 na logopediu sme chodili kvoli L a R....
naposledy sme boli asi cca pred polrokom, kedy videla, ze trenujeme doma,....
ked trenujeme L pouzivame....ked zacne sama rozopravat, tak na L kasle...

logopedicka nas vyradila, ze to proste u nej musi len nabehnut....

janushka_t
27. okt 2021

Nečítala som komentáre, ale podľa mňa zbytočná panika.

chichua
27. okt 2021

Môj je prvák a tieto vety LEN odpisujú.

renab
27. okt 2021

Bude im diktovat maximalne slabiky. Odpisat vetu je jedna vec, ale diktovat je vec druha... este je len oktober, toto vacsina prvakov nezvladne...

kittykat22
27. okt 2021

zaujimave. My tam stale chodime. Kazdych 14 dni a logopedka nas dookola riesi.

luccija
27. okt 2021

Pre prvaka je to obrovský nápor škola, sústrediť sa zvoľni troška🙂

autor
28. okt 2021

@kittykat22 my sme chodili 1 x za 2 mesiace....tiez by som bola radsej, nech chodime intenzivne....

autor
28. okt 2021

@luccija to mám povedať pani učiteľke nech trošku spomalí? či ako?

kittykat22
28. okt 2021

ano aj my sme mali tento problem, ze sme chodili malo a bolo to k nicomu. Potom nam to logopedicka natiahla

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denkatn
29. okt 2021

aj ja mam prvacku, ale teraz v oktobri pisu ma, me, mi, ucia sa spajat tie pismena ktore vedia, asi 6 pismen. a ty jej diktujes vety? nepredbiehas trochu? aj Komensky hovoril ze postupne od najlahsieho k najtazsiemu. nemozes jej diktovat vety, ked este nevie ani spojit slova, diktuj jej pismena.