Prvák a narodeniny
Ahojte žienky, mam prváčika a bude mať narodky budúci týždeň. Spomenula som si, my keď sme mali v škole sviatok sme nosili deťom drobnosť nejakú, rozdávali sme. Ako je to teraz ? Co nosia deti do školy? Aj učiteľke sa nosí?
Nemám sa v okolí koho spýtať
Aj moje štyri deti nosia...a to mám aj 14r.chlapca...podľa mňa to je pekné veď spolužiaci zagratulujú a detj sa učia že je pekné pogratulovať niekomu kto má sviatok a do budúcna si to zapamätajú a určite potešia svoje okolie že na nich nezabudli...určite to je lepšie ako o pól noci niekomu poslať sms ako je to teraz moderné
Ja som piekla muffiny. Syn má veľa intolerancii. Takže bez Laktózy, s ovocím a plnkou. Všetci si pochutili. Robím tak od škôlky , už je 2 hák a decká sa tešia kedy bude mať sviatok😉
Moja dcera kazdy rok nosi muffiny, pre celu triedu, aj triednej a družinárke, vzdy sa mi pochvali, ze kazdemu chutilo, ucitelky si pytaju recept, ona myslim jedina v trieda donesie pecene z domu takze to cela trieda oceni a vzdy chybaju aspon 2kusy este😃 syn to neriesil ale mal spoluziaka, ktoremu mama tortu doniesla do družiny a tiez sa sfutrovala🍰
@majulino toto "milujem" tiež, ale našťastie mam rozum 😀
@finett u nás tiež nesmú na desiatu sladkosti, len ovocie 🙂 ja to schvaľujem
@nika_17 tak to už je moc 😀 ze si decka spravia doma oslavu s kamošmi nech sa paci, ale do školy takéto veci robiť. Ja osobne doslova neznášam týchto naspeedovaných rodičov. Naši budú mať teraz imatrikulacie a mame každý rodič priniesť 30 ks niečoho a budú im z toho v škole robiť balíčky. Ja som kúpila napr gumy, ved to každý školák minie/použije, a uz som videla ze nosia kadejaké hračky auta plysaky, ved keď to stoji len 3 eura ,čo niekedy určite aj viac tie plysaky tak to je 90 eur. Trochu prehnane
Nas na rodicovskom upozornili na tieto veci, ziadne yorty,ziadne vymyslanie- cukrik, lizatko, tie balene cukricky ci cokoladky...ze sa postavia do radu a rozdaju pri gratulovani... vsetko by malo byt hyg.balené
Nasusit jabĺčka, spraviť čipsy a nadavkovat do vrecúšok😊
Ano nosime.. keksíky,lizatka.. niekedy upeciem muffiny.
U nás deti nosia, aj na meniny aj narodeniny. Budúci týždeň ma meniny ale ten deň budú rozdávať 4 deti, čiže berie tie male bueno... to som kúpila dva balíky a bude pre celú triedu. Alebo sme uzkupovali kinder čokolády a rozdelili.
my tiez zvykneme kupit but tie minibalicky PEZ cukrikov alebo z Lidlu tie velke balenia sladkosti, v ktorych su jednotlivo balene sladkosticky (gumene medvediky, "bounty", "twix"...). Ucitelke triednej prip. vychovavatelke tiez. Akoze niektori nosia ucitelke nieco specialne velke typu kava a velke dezerty (bomboniery, merci...), ale to mi uz pride prestrelene. no nech kazdy robi ako uzna za vhodne
buď lízatká, keksu a dezert p.u.
mas velmi mudreho syna. Ale tvoja odpoved nemola mudra. Ze ich pohosti? Koho? Hostim toho, koho som pozvala. Nase deti nenosia do skoly nic. So skolky som upiekla mini muffiny a bolo vybavene. V skolke to aj riadne oslavia a oslavenec dostal vzdy maly darcek. V skole uz neoslauju nic.
@nika_17 matildo svätá 🙈
Niektoré matky sú v tomto smere fakt jeblé.
Ja najnovšie riešim, že dcéru každá druhá spolužiačka pozýva na narodeninovú oslavu. Ale jej nepríde nikto lebo ma narodky na Silvestra... pred narodeninami sa oslava robiť nedá lebo Vianoce a potom už sú "všetci" na lyžovačke, návšteve u starých rodičov atď ..
napr. velke baliky a darceky u nas (co sa tu spominaju imatrikulacie ci co, napr. mikulas a pod) sa ku nas riesi z triedneho fondu.
@majulino u nas napodobne. Mladsia dcera ma tiez narodky koncom decembra, to ani ziadne party nerobievame. Starsia dcera ma v juli, tesne pred koncom sk. roka (u nas je sk. rok. aj do konca jula/zaciatku augusta) a tiez sme sa uz na to vykaslali, lebo to uz casovo nevychadza a vsetci su vlete rozbehani po svete. Tak sme oslavili AZ jeden krat (jej 7. narodeniny) a viacej nebudeme. Az ani sama nechce. Radce pozve kamosky len tak na playdate. Nepotrebuje kopu hluposti, co jej decka prinesu a ja nemam starosti nieco organizovat. A ona deti pozvala a len jedno jedine dieta z tych 10tich ju pozvalo pozvalo na vlastne narodeniny. A vieme, ze aj ostatne deti oslavovali a pozyvali deti (vsetko spoluziaci z triedy). Tak to aj ona pochopila a radsej ideme niekde, kde a co ma ona rada. A ani nenosi nic do skoly.
Ahoj. Ja nedavam detom sladkosti. Mam nervy, ked donesie domov lizatko, aci hnusny lepivy cukrik, co nici zuby. Dcera minuly rok chcela upiect susienky, tak si doniesla tie. Syn doniesol bublifuk, potom male mydielka na umyvanie ruk, peknu gumu na gumovanie, atd. Inspiracii je dost. Ja som za to, aby to bolo orakticke, a nie lapac prachu, ci nieco vyslovene nezdrave
moj je uz piatak a stale si nosia sladkosti...ucitelke poslem dezert a detom nejake cokoladky..uvidim co kupim v metre..nasich je 26 v triede, tak kupime rovne celu krabicu niecoho
@simca06022011 tiež som sa čudovala, prečo to nejde z triedneho fondu
Čo tak pripravit so synom ovocny oblozeny tanier, taky jednorazovy co je lahky a nemusi ho nosit domov. Pekne naukladat rozne druhy ovocia, obalit tanier foliou a p ucitelka im moze na desiatu ponuknut 😉
u nas dcera dostala take, ze kupili nalepovacie oci a nalepili na banan, jablko, pomaranc a spravili "priserky". Ja zvyknem kupovat balik v lidli (je to mix banankov v cokolade, margotiek a pod. a potom este pre deti s intoleranciou mlieka- co nemozu cokoladu tak lizatka.)alebo nejake drobnosti cez aliexpres - len to treba na to mysliet 2 mesiace vopred. U druhaka sa im pacili spidermani nalepovaci na okno - postupne sa zosuvali. Taka vtipna hracka to bola. Alebo male hlavolami do ruky.
tak nie kazda matka je naspeedovana, ked chce spravit radost spoluziakom. Ved treba si najst a nemusi ta to vyjst ani len 30e na triedu. Farebne ceruzky napr....
@yanni no ved mne to pride od veci davat nieco specialne ucitelke. Akoze kavu a pod.
Nase na 1. stupni ucitelke dali to co detom (jeden minibalicek gumakov nas financne nezruinoval a pani ucitelka mala s detmi pekny vztah, aj na zmrzlinu pozvala celu triedu a pod., ale ona celkovo bola detom takou "kamaratkou" - co ale neznamena, ze nemala respekt, to isto nie - v zmysle, ze ju mali radi a ona ich ), takze deti jej automaticky chceli dat tiez sladkost.
Na 2. stupen uz ucitelkam nenosili, lebo ved to co predmet, to iny ucitel.
@annamivo presne ako u nás, len niektoré mamičky hundrali za koláčiky, lebo ich deti potom aj doma chcú, aby piekli koláče
Spomínam si ako mi moja mama pripravila do škôlky celú tašku lentiliek. Písal sa rok 1975. Každý spolužiak mal dostať jednu krabičku. Vychovávateľka to ale zhodnotila že je to veľa pre deti tak nakoniec každému dala po jednej lentilke a zvyšok som priniesol domov. Alebo to už neviem ako to skončilo.

Lízatka sme brali alebo pez cukríky hocičo od pokladne