Prvákom cez prestávky v škole premietajú SpongeBoba
Od nášho prváčika sme sa dozvedeli, že im v škole púšťajú rozprávky ako SpongeBob, Tom a Jerry a podobné, cez dlhšie prestávky, aj cez desiatovú. Je to dnes bežná prax na školách? U nás doma je SpongeBob zakázaný, je to príliš akčné a morálne nevhodné.
Drahá autorka odporúčam Roprávky Charles Perraulta... krásne vysvetľuje na konci každej klasickej rozprávky podstatu... sú plné agresie, amorálnosti, sexu... a vyrástli sme na nich všetci hádam od mala. Trápny SpongeBob je oproti tomu malina.
Nejdem teraz hodnotiť, či sú tieto rozprávky morálne alebo nie, len ma udivuje, že im to vôbec púšťajú. Veď cez prestávku sa majú najesť, poprechádzať a nie ešte ďalej sedieť a čumieť na obrazovku, keď toho majú dosť aj doma. Skôr mi príde, že učiteľky chcú mať pokoj od detí, aby nevymýšľali cez prestávku, nenaháňali sa, nevrieskali, tak ich uzemnia pri telke 😔
@hylary ako pg pracovník by si mala vedieť niečo o výchove detí. Pustiť deťom TV nie je výchova sakra! A ako pg pracovník by si mala vedieť aj to, aký účinok má tv na deti! Tvoj komentár, že deti sa aspoň nebijú neobstojí, pretože práve tv zvyšuje agresivitu u detí. O čom je Tom a Jerry? Veď sa tam stále bijú, naháňajú, robia si len naschvály a zákernosti. Akcia strieda rýchlo ďalšiu akciu. Mne ako matke by takýto prístup školy veľmi vadil.
@scila ani ja by som nechcela aby mi také učili deti.
@palicka ano, su to nevhodnr rozpravky. A ja sa cudujem, ze to treba vysvetlovat dospelemu osobe. To, ze dieta nieco chce, a vysvetluje sa mu,co nie je v poriadku, ci preco nie, je normalne. Na to sme rodicia, aby sme to vedeli zhodnotit.ale kazdy ma tu latku niekde inde. Bol raz jeden zivot je pekna rozpravka, zial s mizernym prekladom
@autorka zarucene to nie je v poriadku. Uplne cudna, az nepochopitelna praktika zakladnej skoly
Ja neviem o com Spongebob je, lebo som z neho videla 5* po 1 minute a je to cisty grc. Takze ak by toto ucitelky pustali mojmu dietatu, riesila by som to.
Celkovo nechapem, preco by deti mali pozerat v skolke, skole telku 😔 aj v nasej skolke pustaju.
ale toto je too much.
@hylary radsej by som tvoj komentar zmazala. Toto povie pedagogicky pracovnik? Asi nie si velmi dobra. Snad taki neucia a nemaju pristup k nasim detom
Aj mne sa zdaju tieto rozprávky nevhodne pre deti. Tiež by som to riešila keby škola púšťala mojim deťom rozprávky vhodné či nevhodné cez prestávky.
SpongeBoba si občas pozrieme a tiež ma prekvapilo pár výrazov (zmrd a podobne) na to, že sa vysiela na detských staniciach 👀
Vadilo by mi, keby deťom púšťali akékoľvek rozprávky počas prestávky, prestávka je na jedenie a na oddych, nie na čumenie na obrazovku. sťažovala by som sa.
u nás nepúšťajú, ja Spongeboba nemusím :D ale Tom & Jerry, to vážne? :D veď to sú rozprávky a nie po.no
No, klidek dámy, kľudne by to mohlo ísť len ako podmaz.. nikoho tam predsa nezaklinciju a nenanutia aby to pozeral.. kto chce tak chce, kto nechce tak nechce.. tak skludnite hormóny niektoré čo ste tu z toho urobili 3.svetovu vojnu.. ide o 10 minútovú prestávku, nie o 3 hodinové voľno.
TV do školy (škôlky??!) nepatrí a to nie len na prvý, ani na druhý stupeň. Deti sa majú učiť sústrediť, spolupracovať, udržať pozornosť na učenie a nie sa rozptyľovať a prestimulovávať TV.
Existujú audio rozprávky prinajhoršom, ale prečo im aj audio púšťať na dennej báze ak je tam učiteľ a vie im každý deň niečo pekné prečítať a prispôsobiť rozprávanie dňu napríklad.
Mňa zaráža aj to, že už na prvom stupni pchajú na niektorých školách deťom k výučbe tablety a pritom je dokázané, že z papiera a z knihy si deti zapamätajú omnoho viac. Komu vyhovuje že sú deti takto vygumované už odmala? Že je nedostatok personálu a tak sa deti učia ešte aj v škole pasívne príjmať zábavu a informácie? Potom že nevedia komunikovať, spolupracovať, sú agresívne, bezcitmé a neempatické. Televízor ani tablet nenaučí deti sociálnemu fungovaniu.
Ja som v 5tich rokoch pozerala Akty X. Mam 34 a ziadnu ujmu teda nemam...
Mna by skôr stvalo, ze im vobec nieco pustaju.
🤣 ja toto nepochopím ,ako človek dokáže urobiť problém aj tam kde nieje 🤣👍
Viem ,že sa to dá ale že až takto 🤦🤣

@nenne27 🥰👏
U nás chodia von za každého počasia cez veľkú prestávku
Tak o tomto som este nepocula. Necumia deti do obrazoviek dost? Este aj cez prestavky im pustime :D. Obsah SpogeBoba nepoznam. Ani ako podmaz, ani pre " divoke" deti. Za mna nepripustne. A cudujem sa ucitelkam, ze toto schvaluju.
Mne by sa toto nepacilo, ale asi je to len tema na rozputanie vasni. Deti si.maju cez prestavku oddychnut a nie cumiet na bednu, vtedy si oddychnu len pani ucitelky
@jakubrianka prosím, neber to ako vyryvanie, ale kde je dokázané tvoje tvrdenie o tablete a papieri? Celkom ma zaujima tento výstup. Bol robený nejaký výskum? Aká bola vzorka? Kde bol publikovaný?
@palicka Je toho kvantum, stačí čítať,
https://neurosciencenews.com/hand-writing-brain...
https://www.snexplores.org/https://www.scientif...
In a study published in January 2013 Anne Mangen of the University of Stavanger in Norway and her colleagues asked 72 10th-grade students of similar reading ability to study one narrative and one expository text, each about 1,500 words in length. Half the students read the texts on paper and half read them in pdf files on computers with 15-inch liquid-crystal display (LCD) monitors. Afterward, students completed reading-comprehension tests consisting of multiple-choice and short-answer questions, during which they had access to the texts. Students who read the texts on computers performed a little worse than students who read on paper.
@jakubrianka výskumy sa robia trosku ináč, nie jedným prečítaním textu. Chyba komplet cela metodika výskumu. Ide o ziakov 10. ročníka, čo je u nás stredná skola. Nie som zástancom PC, tabletov, s technikou nie som kamarátka, no pokial sa odvolavas na výskumy, musia byt vedecky overené. Toto je tak na úrovni seminárnej prace.

@skjatqo nepúšťajú a tiež by mi to vadilo. A Sponge Bob je poriadne blbá rozprávka. Videla som z toho pár krát kúsok a stačilo mi. A keby som tým mojim pustila Toma a Jerryho tak by sa za chvílu prizabili.
Som veľmi rada, že učitelky čo sa ozvali vyššie, neučia moje dieťa.