icon

Reakcia na školskú poznámku

4. apr 2025

Mám syna prváka, učí sa, je šikovný, nie sú s ním problémy. Reprezentuje ZŠ v športe a vyniká aj v jazykoch. V pondelok dostal poznámku, že cez prestávku vyliezol na poličku. On nám to doma vysvetlil, že sa hrali s kamošom.
My sme z toho doma nerobili vedu, povedali sme mu, že sa to nerobí a padla, nato ma dnes znosila kamoška, že som mu mala vytmaviť, že som z tej poznámky sklamaná, nahnevaná a či vie vôbec aké problémy mohol narobiť a ešte raz, tak to budem riešiŕ rázne.
Ako by ste reagovali vy?

Strana
z3
deti95060810
4. apr 2025

tak ako aj ty si reagovala...
kámoška nech sa stará o svoje deti...

kavasmliekom
4. apr 2025

Kamoške by som povedala, nech si tak rozpráva a vychováva vlastne deti.
Moja dcéra dostala raz poznámku, že hodila spolužiaka do smetneho koša 🤣 áno dobre čítate. Tiež zo srandy. Povedala som jej, že sa to nerobí, mohol si ublížiť, mohli niečo zničiť. A nech sa mu ospravedlní. Viac som neriešila, poznámku som podpísala.

sevrin
4. apr 2025

Kamošky si sa mala spýtať, či jej starý otec nebol náhodou gestapák, lebo tak by mi to pripadalo.

iwesska
4. apr 2025

Je to tvoje dieta,alebo kamoskine? Kamoska nech si vychovava vlastne. Neviem aj tak co znamena vyliezt na policku. Co ta policka bola v 2m vyske,ci?

andrejka1974
4. apr 2025

Jednoducho by som reagovala ako ty , mne raz doniesol syn poznámku nadával spolužiačky dohovorte mu , a ja mu vravím dohováral ti nenadávaj spolužiačky aspoň pred učiteľkou nech ti nedá poznámku , proste nikdy som neriešila takéto veci pokiaľ to nebolo niečo vážne, ale to sa rieši potom ináč

hopatko
4. apr 2025

V prvom rade mi je jedno co by povedala kamoska, urcite by som na zaklade toho nespochybnovala svoju vychovu a postup, ak som sa tak rozhodla. Ty vychovavas tvoje dieta, nie kamoska alebo ja.

hipuska
4. apr 2025

@andrejka1974 vy ste mu povolili nadávať spolužiačke rozumej muz-zene? Ale nech to nerobí pred učiteľkou? @autroka netreba z toho robiť vedu, treba syna naučiť správaniu. To, že repzrentuhe školu, to píšete hneď ako prvé. Doma sa tiež na nábytok nesplha a ani by ste to nedovolia. Ak by spadol, vážne si ublížil, čia by to bola vína? Ale, reakcia kamošky tiež nie je normálna....

autor
4. apr 2025

@iwesska tá polička je tak nešťastne, že sa na ňu vyšplhá z lavice, každé vyššie dieťa.

pribinak
4. apr 2025

Kamoška je kapanek hystericka. Zas netreba robiť zbytočnú dramu, je prvák nie siedmak

pribinak
4. apr 2025

@andrejka1974 😳😳😳😳

hopatko
4. apr 2025

@andrejka1974 toto zrovna nie je ukazka moralky a normalneho pristupu...

tiezjedna
4. apr 2025

Kúpila by som kamarátke prosecco....😎

althejka
4. apr 2025

Poznamky vzdy boli su a budu sucast zakladky, ide o to , ci ide o hlupost alebo naozaj nieco co treba riesit ,v tomto pripade ste to doma vyriesili normalne.

prasiatko30
4. apr 2025

Ja sa vzdy opytam co sa deje kedze viem, ze niekedy aj tie moje detvaky mozu nieco vyviest, ale pokial mi to dostatocne vysvetli tak uz sa mi stalo niekolko krat, ze som sa nad tym zasmiala a ditko dostalo ponaucenie viac menej vazne aby si uvedomilo co ma a co nema robit, ale vedu som z toho nikdy nerobila, prave preto, ze su to dobre detvaky a nedostavam pozdravy kazdy druhy den ohladom spravania

micicka
4. apr 2025

Kamaratka ma dieta? Ak ano, ake stare (ci uz bolo vo veku tvojho dietata)?

autor
4. apr 2025

@micicka rovesníci sú.

eliska13
4. apr 2025

Niekde uprostred by som reagovala.Policka môže niekomu spadnúť na hlavu, on mohol spadnúť s lavičkou.Nevrieskat, ale povedať mu aké to mohlo mať nasledky

angeli121212
4. apr 2025

Kamoška nech sa ti nestara do výchovy..

marsmykkok
4. apr 2025

No takto, keby z tej poličky spadne na zem asi by si nebola tak v pohode... A to sa mohlo stať ľahko, či už že pred celou triedou sa bude pozerať na spolužiakov a skočí vedľa alebo ešte pravdepodobnejšie poličky nie sú stavané na 20 kg váhu (predpokladám že to nebola železná polica do garáže s vysokou nosnosťou ale kancelárska polička na papiere) a mohlo sa zlomiť drevotrieska alebo upevnenie na stene a mohol skončiť na zemi. Prinajmenšom aj keby sa mu nič nestane, ak sa zaťaží kancelárska polička 20kg je dosť pravdepodobné že ju poškodil, možno nie viditeľne, ale tie skrutky v nej a tak ktovie v akom sú stave a ostane labilná... Teda že je to pre teba ok že si mohol ublížiť a nevhodným správaním poškodzuje školský majetok tak nemám slov.

zuzinka888
4. apr 2025

Reagovala by som rovnako ako ty. Uz to viac nerob prosim, moze to byt nebezpecne. Viac netreba. Zato bude treba kamoskinim detom terapeuta- zit s tym ze si sklamanim pre rodicov - pre uplne banality musi byt hrozne.🙈

zuzubb007
4. apr 2025

Zvýšeným hlasom by som oznámila, že takéto veci sa nerobia, čo keby sa zraní alebo iného, alebo porozbija veci, akože ja by som to riešila nech vie a nabudúce neskúša, nebola by som vôbec kludna

andrejka1974
4. apr 2025

@hopatko ale však ona mu začala nadávať prvá on sa len bránil poslal ju len do pedále , povedal jej chod do pedále nič iné tam nebolo

viestta
4. apr 2025

@andrejka1974 Oko za oko, zub za zub alebo aky pozic taky vrat. Hlavne nech to nevidi ucitelka. Aj tak sa da

andrejka1974
4. apr 2025

@viestta aj tak sa dá , ale neboj dostali aj tresty keď to bolo vážnejšie ale často učitelia sa radi schovávajú za poznámky , hlavne vtedy keď si nevedia urobiť poriadok v triede , taký vo to vedia tých je väčšina poznámky písať nikdy nemuseli

ukgirls
4. apr 2025

nieje normalne liezt na policku v skole-moze sa mu nieco stat .. iste by som to len tak nehodila za hlavu ale hodila rec aby sa to neopakovalo ... a myslim,ze aj kamoska to myslela tymto sposob a nie akym si to tu opisala ty ... kazdopadne tvoje decko..ak tebe nevadi,ze lozi kam nema ..

kandelabra
4. apr 2025

Tiez by som mu dorazne vysvetlila, ake dosledky mohlo mat jeho konanie a ze mohol sebe / inym ublizit. Bola to hra, nebol v tom zly umysel, len proste nedomyslel dosledky. Su to stale len deti.

euka210
4. apr 2025

Vysvetlila by som mu mozne dosledky, ak by policka spadla a on s nou. A ako Ty, ze take sa nerobi.
Zbytocnu dramu z toho robit netreba. Ale ucit deti dosledkom a trochu predvidat, lebo prvak este take konanie nema domyslene.

jesenzima
4. apr 2025

Ja som od začiatku sk.roka už prečítala toľko poznámok, čo dcéra dostala, že mňa už skôr prekvapí deň bez poznámky ... Ale vzhľadom na to, že o nič vážne nejde, neriešim, žiadna dráma sa kvôli poznámkam nekoná 🤷

tykat
4. apr 2025

Ako ty.
Ked dojde poznamka kamoske nech to riesi podla seba.

alan1234
4. apr 2025

mna by ako prve napadlo….ako tam vyliezol?😂

Strana
z3