Riešenie problémov s nevhodným správaním dcéry
Ahojte ani neviem ako začať až mi to je trápne 😔 možno má niektoré pochopíte , niektoré odsudite že čo napíšem ale asi mám chorú dcéru na 🧠 totiž to tvrdím už určitú dobu nieje prvá ako dieťa takže takýto vek či chovanie mám za sebou u prveho dieťaťa robí mi také veci že sa pozastavy rozum asi aj u mladšieho dieťaťa od nej . Začnem niečím takým že skoro normálnym u chlapcov. Ona vie urobiť bordel behom jedného / dvoch dní a nerobí jej problém obchádzať to aby sa dostala do postele , veci zo školy či čo má na doma hodí pred skriňu , posteľ , stôl a prekračuje to . Keď ju pošlem upratať izbu je tam aj 2/3 hodiny a nepohne z ničím , pomalí non-stop cigáni a potom sa čuduje že jej neveríme keď hovorí pravdu . Miesto toho aby sa naučila básničku nepovie nič a donesie 5 však sa len vyvadim a dám zaracha . Je strašný legmatik, fakt všetko má u prdele . A jedno z toho čo je asi najhoršie jej lenivosť prešla až k tomu že keď telo dáva signál na to že treba ísť na veľkú ona na to .... A pustí časť alebo ako do nohavičiek.nievo utre a vyhodí na záchode a tak potom chodí v tých za 💩 nohavičkách celý deň . Nemá problém si ich schovať pod madrac , stolík, do skrinky za knižky atď trvá to už dlho . Keď som na to prišla vysvetlila som že keď sa stane nehoda že čo treba urobiť , no ona to mala u prdele . Som už na konci síl s trpezlivosťou už som jej aj pohrozila že ak sa nespamäta pôjde k dr kde jej strčia palec do prdele ani to nepomohlo .po novom som jej pohrozila že pôjde na psychiatriu a my zvyšok rodiny na dovolenku k moru .prešiel týždeň a ona dnes znova pri kontrole mala nohavičky od 💩. Samozrejme bol plač lebo som kričala vadila . Na konci som jej ukázala názornu ukážku pohár mojej trpezlivosti a koľko je aktuálne preliate a že ak už sa preleje ešte zas viac vody už budem nekompromisná. Je pekná chudá .nádherné husté dlhé vlasy a ona sa správa a chová ako 2,r dieťa
@sterea no o tej inteligencii neviem aj o ľuďoch čo sú ľaváci že sú múdri no uvidím čo bude keď bude mať viac rokov 😬 no skôr by som sa tomu vyšetreniu u nej vyhla 🙈 akože ok za dr som odhodlá už zájsť ja už v tomto som zúfalá to aby som nikam nemohla ísť lebo čo ak sa ....
Ja som nikde nenapísala že sa nestaras a nevenujes. Skús si môj príspevok precitat ešte raz a bez naštvania..
Ty mas moju dceru doma?😃 a teraz vazne, ano, mali sme vsetko toto. Ako tu uz bolo spomenute poradene- samostatne pranie nohaviciek nepomohlo. Nohavicky skoncili v kosi- chodila bez nohaviciek - kde je problem? (Podla jej logiky). S ulohami- ucitelke tvrdila, ze doma nestiha, lebo musi vela pracovat (domace prace) a mne, ze ucitelka casto chyba - az na konci roka som prisla na to, ze si robi dobry den ako zo mna, tak aj zo skoly a ucitelky, ako dobre ju okabatila a mala rok veget-leharo. Zmenilo sa to vymenou triedneho a nasim dialogom (lebo sa ucitelky konecne aj zaujimali, ze preco dieta nema ulohy...)- zaviedol sa "ulohovo-pisomkovy zosit" a musi denne podpisovat ulohy ucitelka, aj ja. Akonahle 2 dni nie je moj podpis v zosite, ucitelka mi vola. S 💩 sme presli na cikanie🙄 Vysetrenia u lekarov na 1tku- jej sa nechce, na zachod nepojde (vcas)- totalny flegmatizmus. Znicene nohavicky hadze do kosa a ked nema ziadne, chodi bez🫣 momentalne sme to vyriesili antikontinencnymi vlozkami- nohavicky ma, lebo ich potrebuje. Pri upratovani davam motivaciu prespavanie kamosiek- je upratane, mozu k nam prist/prespat. Nie je, hold mas smolu. Plus dostane trochu viac domacich prac- vynesenie smeti, pracku nalozit, vylozit, ulozit do skriniek veci, umyvacka, povysavanie (a ja tu izbu popracem na oplatku). Krik nepomoze, i ked zo zufalstva,sem tam kricim aj ja. Kto si to nezazil, ze chodis ako stopovy pes, lebo sakris nejake veci pocikane/pokakane tu niekde su, a dieta ti este vehementne do oci klame, nepochopi....
@autorka - nebudem ti pisat vela, lebo toto co je tu napisane potrebujem predychat aj ja ako dospela, no vsimla si si najdolezitejsiu vetu celej tej dvojstranovej svojej vypovede?!?
''Na to mi povie že učiteľka nechce púšťať že už musia vydržať celú hodinu že na to slúžia prestávky .''
Neviem ako dlho to pokakavanie trva, ani ci sa dialo pred nastupom do skoly, no pre dieta musi byt extremne negativnym zazitkom to, ze nemoze na WC vtedy ked citi potrebu, bavime sa o detoch na prvom stupni! A ona je de facto nutena sa pokakat a potom nutena to doma schovavat, lebo nema nikde oporu.
Skus si spomenut a nemusis tu, ze sa tym budes obhajovat, ale skus si spomenut na svoje slova pre nu, ked takto prisla po prvykrat, ked si to prvykrat nasla schovane doma, co bolo to, co si jej povedala? Ako si na nu vtedy reagovala?
Skus si to sama pre seba vybavit.
Myslim, ze by ste si zasluzili nechat tak, bez moznosti ist na WC ty aj ta ucitelka! Prepac, ale normalne dospely clovek, ked potrebuje na WC, tak ide, nepyta sa, normalne tam odkraca a predstav si a kludne to daj precitat aj vyucujucej tvojej dcery, aj dieta je len clovek! Tiez by malo mat moznost na zakladne potreby. Ano, ja chapem, ze hodinu si potrebuje ukocirovat ale snad vidi, ci je to dieta, co sa prechadza 5x za hodinu alebo niekto, komu sa to stane obcasne. Okrem toho, ze je nedostatok WC, na taky pocet deti a su deti, ktorym je zima a su deti, ktore to vyuzivaju i na to, ze si ulavia emocne, takou prechadzkou....to stale nie je dovod na to, nepustat deti na WC. Sme tu fakt v minulom tisicroci.
Velmi smutne.
To, ze to nieco robi aj s malym telickom, bruskom, ze potom dieta nemusi verit svojmu usudku a tomu, ze citi ze potrebuje ist, pretoze je v tom ''spochybnovane'' dospelym prostredim v jeho blizkosti...to je dalsia vec.
A za tym, ze to schovava si ty. Je to sprava pre teba, ze si na to nikdy nezareagovala normalne, preto to robi. Divim sa, ze si to nevies precitat. A ty miesto toho, aby si sa spamatala, jej hrozis prstami v zadku a psychiatriou. Parada!
@lujza123 sexuálne zneužívaná 🙈 toto napísať niekomu kto má dieťa stále na dohľad nieje s nikým sám 🙈🙈🙈🙈 áno povedala som už o palci a psychiatri lebo som vybuchla lebo každá ktorá toto píšete si úplne viete predstaviť aké to je riešiť. Čo tak si to len pred očami keby vaše dieťa toto robilo
@iwesska presne to isté aj moja .schválne púšti rev keď zakážeme telefón keď zistím že má neporiadok a kým nebude upratané tak že ho nedostane a ona miesto toho aby to mala za hodinu , dve popratane to trvá aj deň a pol . To mám v pláne zabehnúť k nej tento už týždeň po včerajšku som sa presvedčila že už je neskoro a musím to riešiť
@zorkahorka ďakujem 🙏. Nevyhrážala som sa jej takto vôbec to niesom ha no včera to šlo ako nejaká lavína . Bordel už má našťastie zastavený to už chodím kontrolovať 2 x za deň zatiaľ to funguje až teda na pár smeti ktoré len ukážem a ide pozbiera a je . No nohavičky 🙈🙈🙈🙈🙈
Nevyhrážaj sa lekármi, lekár je na to aby pomohol nie ju nejak trestal. Hneď zajtra vybav vyšetrenia. Musíte prísť na to prečo to robí, ona to ešte nevie vysvetliť.
Akoze,asi som jedina,co ta chape. Ja skor nepochopim,ako ta tu osocuju,ale ja suhlasim s tebou. Nema dva roky,ale 10,toto chovanie je absolutne neprimerane jej veku. Pokial to ine deti nerobia a iba ona ano a dostali primeranu vychovu,co asi dostali,lebo keby nie,tak kasles aj ty na os.ate nohavicky a na ten bordel,tak za mna tam problem bude. A asi by som uuuuplne v pohode skusila detskeho psychologa,lebo jedna vec je mat zdravotny problem a neudrzat 💩,ale druha vec je,aby taka slecna tie spinave gate skryvala kade tade. A to,ze podla niektorych sa mas liecit ty,lebo sa ta boji?no necudujem sa,ze uz aj kricis,lebo ak to trva dlho a nie a nie si to vysvetlit,tak by kazda buchla ako Etna…akurat,mohla si skor hladat psychologa a ak ten na nic nepride,tak za mna je potom tvrdohlave,flegmaticke,drze decko,s ktorym treba jednat asi “drsnejsie”. Rozumej povedat,ze ak este raz urobi to a to,ty jej zakazes to a to,ziadne vyjednavanie a ani obmakcovanie,urobit to a dodrzat to,kym si nezapamata….ale prv skus psychologa a lekara,ci ozaj za tym nieco nebude. A pevne nervy
Určite choď za lekárom, nebráň sa tomu, nie je to hanba, treba prísť na príčinu aby z toho naozaj nemala neskôr vážnejšie psychické problémy , lebo príde deň keď jej to vadiť začne, do toho prirátaj, že za chvíľu dostane aj prvú MS , pre ňu ďalší problém. Ten bordel v jej veku nieje problém, to je bohužiaľ bežný problém v mnohých rodinách, z toho vyrastie a bude sa raz o svoju domácnosť starať tak ako to videla doma u svojej mamy.
@milanemila No super,mat brata pubertaka a vychovavat vlastneho to je fakt jedno a to iste. Ako sestre ti to urcite vadilo tak, ako to vadi rodicom,ktori z neho chcu vychovat chlapa,po ktorom nebude musiet zena zbierat trenky a ponozky. Takze nie je to to iste. A ano,ocakavam,ze taka zakladna vec,ako su hygienicke navyky zvladne uz dieta v tomto veku bez podmienok,vyhrazok a trestov = bez zbytocnej diskusie. Ked to budes opakovat 10 576x, tak tiez budes mat na to iny nazor.
Podľa mňa sa tá malá cíti veľmi nepochopená a necíti v nikom oporu. Tak mi to príde.
Skús sa spýtať, či ju niečo netrápi.
A ako spomína @atinkaa, ak v škole nemôže ísť na WC, tak sa možno naučila nepočúvať potreby svojho tela, a preto možno naozaj si nemusí uvedomiť, že jej treba, lebo sa naučila to ignorovať.
Neporiadok a flákanie školy sú veci, čo bežne robí aj mnoho zdravých detí, to netreba nijako špeciálne riešiť. Iné je to so špinením bielizne. Podľa mňa kľúčová informácia je, že špinavé nohavičky schováva a hľadá aj tie najextrémnejšie spôsoby, ako to zatĺkať (roztrhnúť šál a zabaliť doň). Toto jasne svedčí o tom, že nie je žiadny flegmatik. Určite má problém - buď medicínsky alebo sa nevie utrieť. Zatĺka lebo sa buď hanbí, alebo sa ťa bojí. A ty namiesto toho, aby si jej pomohla, na ňu najačíš, že jej lekár bude strkať prsty do zadku... fakt chudák dieťa. A to ti ešte sama povedala, že nestíha na záchod...
Nájdi si chvíľu času, keď sa s ňou v kľude medzi štyrmi očami porozprávaš. Že si si hľadala rady na internete a prišla na to, že jej možno krivdíš. Že jej chceš pomôcť a musíte spolu prísť na to, kde je problém a spolu ho vyriešite. Že jej budeš oporou a čo chceš od nej na začiatku je len to, aby sa po zašpinení osprchovala, dala si čistú bielizeň a špinavú prepláchla. Následne to riešte s lekárom. Ale, či po tvojom necitlivom prístupe bude schopná zasa ti dôverovať je dosť otázne.
@akvi ako sa to vezme . Nemá problém zaspať v aute čo sa ide 20 minút len . Takto o spánku nieje to každý deň .podľa mňa to je vždy keď jej zakážeme telefón kým upratala a tak že proste šla si upratať a hodinu bolo ticho šla som na kontrolu a ona si spí alebo keď som hej kázala sa ísť do izby učiť a že za hodinku ju vyskúšam . Snažím sa viesť k samostatnosti čo pri staršom dieťati bolo už v prvom ročníku samo sa učilo , písalo úlohy všetko bolo typ top dokonale bola som pyšná na tú že to ide bez pomoci dospelého . Keď Nastalo jej učenie bolo to niečo hrozne vedeli sme že to nebude ako pri staršom dieťati . Stále sme sedeli pri nej čo to šlo no niekedy to bolo o držku nakoľko bolo miminko
@majada35 neviem ako docieliť aby mala vyprázdňovanie ráno alebo keby aspoň po obede že si to človek ustriehne . .. začínam si pomalí myslieť že asi mám veľké nároky na upratovanie 🙈 no ja som taká nebola vždy bolo všetko tam kde malo byť keď sa mi nechcelo položila som to do skrinky už hoc kde a jasné že raz za dva týždne sa upratali už keď mama zdvyjla varovný signál . No ja v 10 rokoch som pomáhala doma pásla kačky , nosila drevo .umývala riad . Neskôr boli kozy a ešte neskôr krava v 12 som pomáhala s mladším bratom .ale nič také od mojich detí nechcem len čo majú na robote vyprázdniť myčku, a možno sem tam pozametať ak urobia oni mi dole na prízemí bordel
@betulinka1 vie že sa má nemusí báť keď sa to stane . Bolo jej povedané že čo má urobiť a nebudeme sa vadiť. Aj prizvukovane lebo aj napriek tomu že to vie to tak neurobí . Áno viem že v tom hnevu som povedala jej veci čo som nemala ale už toho bolo moc už to presiahlo . Každá sudite no skúsiť sa vžiť len pre predstavu čo by ste a ako by ste reagovali je ťažké. Ja som už bola na konci toho a buchla som . Potom v kľude som jej ukázala príklad pohár s vodou
Moja kamarátka v čase keď sme boli deti,vo veku tvojej dcéry kakala do kabelky (kakala,nie sr*la ako sa vyjadrujes ty..).. a vieš prečo?pretože navonok slušná,usporiadaná rodinka a jej matka ju terorizovala podobným štýlom ako ty, doteraz ju jej matka dokáže zhadzovať a ponižovať a to máme dávno po 30tke,chuda stále má komplexy..obhajujes sa tu ale chyba je v prvom rade v tebe..takže najlepšiu radu tu máš napísanú niekoľko krat- vyhľadaj TY psychologa
@vevesh ty brdo akože presne toto moja akože to začalo z ničoho nič a tiež sa prišlo na to lebo sa našli schováte . A to 💩 prestalo či ešte pretrváva ? Boli ste u dr či ešte nie ?
Má 10rokov - pochval ju aj keď si to možno až tak nezaslúži,vezmi ju do cukrárne,spravte si deň len pre vás dve,staň sa jej kamarátkou..už len to ako ju v úvode opisujes je otrasné
Ako takto- s bordelom nemala nikdy problem, a uz aj ako dieta jej nevadila pokakana plienka cely den. Boli sme u lekarov, vsetko na 1*. Cize po lopate povedane, totalna flegma na ntu s vysokym nadpriemernym IQ. Boli uz aj napady, na usetrenie casu rano, aby spala vo veciach do skoly🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a ano, su fazy. Kako preslo, ked nemala nohavicky- v nohaviciach to neskryjes tak lahko, ako v nohavickach (a nohavice nevyhodis a nekupis tak lahko ano nohavicky). Ale zase teraz mame cik- ako som uz spomenula, pouziva inkontonecne nohavicky. A robim vymenu prac- neurobis izbu, urobis ine. Neurobis toto, urobis tamto. A skola sa riesila s ucitelkami....
"schovava svačinu za dverami už zelená , fľaše hračky , ceruzky proste niečo hrozne za 4 dní čo som nebola u nej príďte cez celú izbu a ona prekračovala to ."
Ty si v izbe tvojej dcery nebola cele 4 dni?
Bavime sa o 10 rocnom dietati? To ako zijete?
Aj moja 10r.ma bordel v izbe,kazem upratat ale nikdy to neni upratane tak ze odlozene a vsetko ma svoje miesto. Proste sa jej nechce. Beriem to ako zacinajucu pubertu ked je hnila,vsetko mi ofrfle atd.
A ked som docitala po tie spinave nohavicky, to ma zarazilo...napisem to mozno hnusne,ale urcite nie je kompletna. Skonzultuj s pediatrom ci bude lepsie psycholog ci psychiater. Ale ked pises ze v rodine niekto ma psych.diagnozu tak myslim ze je to jasne. Keby sa 💩💩nahodne,trapi ju to. Toto robi cielene. Par krat sa to stalo aj mojej dcere ked bola ale ovela mladsia,prisla povedala,osprchovala som ju,oprali nohavicky a vybavene. Ziadna veda. Ale aby nieco vyhodila,schovala a este aj chodila v 💩💩nohavickach tak to uz mi nepride normalne. Aj keby sa ta bala,tak si ich nejak operie sama alebo co,aby mama na to neprisla a nebol krik,ale urcite by nechodila 💩💩cely den. Nieco neni v poriadku v hlave😇
@atinkaa tak mi povedala ona že učiteľka povedala . Zisťovať či je či nieje pravda som neskúšala . riešiť s učiteľku túto tému moc nechcem predsa je to chúlostivé ...
Keď som na to prišla prvý x tak som sa nevadila pýtala som sa čo to a tak lebo neboli tam 1 ale boli tam 3 . Až neskôr o pár dní znova som našla a nie len to ale aj ponožky od toho vedela už z prvej komunikácie že čo má robiť že nikto sa nebude vadiť ...
Prizvukujem jej to po každým čo som jej skontrolovala ktoré ma na seba a vždy boli od . . A plus boli aj schováte. Na otázku prečo nejde sa umyť a nedá čisté a tie špinavé neoperie vždy poviem neviem . Tému 💩 keď opýtam sa jej vždy hneď zahanbene nechce o ton rozprávať vždy to ide ako z chlpatého deky
@number19 ako cigáni čo ti poviem a to nič ešte mi tu dobytok spí v obývačke na gauči a na kuchynské mám od nich 💩 psi a mačky jedia zároveň somnou z jedného taniera
Prepac ale neist 4 dni do izby 10 rocneho dietata je pre mna nepredstavitelne.
Ale tak kazdy zijeme inac...
@number19 máme rodiny dom . Deti majú vrch . Keď mám povinnosti .varím , venujem sa jej pri úlohách a medzi tým venujem aj mladšiemu dieťaťu plus beriem prácu domov tak je jasné že človeku sa nechce ísť hore schodami tak som tam najviac nebola 4 dní . Nič nenormálne nevieš koľko mám toho na krku kolo domu , kolo domácnosti nakoľko som sama viac menej na deti tak je normálne že som unavená a som rada že sa osprchujem a ľahnem a nejdem hore. No teraz už tam chodím 2x aj keď ma bolí koleno idem hore . Nesúdi keď vieš ....
@taminka1986 ju to netrápi vôbec ona si funguje ako keby nič úplne . Svokra je flegmatik tiež ale nie až taký .
@iwesska diskusia a vyhrazky/tresty nie je to iste, chapem uz tvoje nazory kedze medzitymto nevidis rozdiel :D a nie netvrdit, ze mat brata v tom veku a dieta je to iste, ale vie clovek o com je spravanie a burenie pubertiaka.
Dcera autorky ma evidentne nejaky problem, lebo jedna vec je lenivy pubertiak a druha vec je ak 10 rocne dieta vykonava velku potrebu do gati (este ani realnu tu pubertu nema) a samozrejme, ze to schovava, kedze namiesto riesenia problemu sa jej od matky dostane hulakanie a vyhrazok.
Naozaj si myslim, ze je tam nejaky psychlologicky problem, kt autorka neriesi a jej postoj je katastrofa.
@milanemila presne, podľa mňa je neporiadok úplne nepodstatný, ale veľká potreba do nohavičiek a schovávanie prádla - evidentne nieco nie je v poriadku, to znie ako výrazný problém, ktorý sa nemá riešit tak ako to rieši autorka...

@ivik4 snažila som sa všelijako držala som sa ako sa dalo aj teraz 2 týždne no keď jej človek prízvukuje že čo robí nie je správne a aj napriek tomu to urobí tak už fakt som vybuchla už to bolo na mňa veľa .ja neviem či ju mám kontrolovať každú hodinu keď je doma alebo čo. Nemá písané práveže o úlohách nikde . Čo má vždy sa urobí kontrolujem jej to . Už sa stalo že nemala aj úlohu lebo neoznačila ale iné veci nepovie vôbec že čo učiť