icon

Štrajk učiteľov 13.9.2012

maznacik007
7. sep 2012

v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....

zuzanockamt
22. nov 2012

@eeffka ja sa vzdy divam len na cisty prijem, kedze z toho musim zit a to mi pride na ucet ... v septembri to bolo 439€ v cistom, v oktobri 474 € v cistom ... a som ucitelka

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy pozri si moju predchadzajucu odpoved ... a uvidis, ze ten ucitel dostava dost podobnu sumu, aku si mala ty

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt áno,čítam.no 420€ a 474€ je kúsok rozdiel.a smiem sa spýtať,za koľko hodín práce?ale myslím tým práce v škole,nie chystanie sa doma,keďže to som nepočítala ani ja.a tiež mi nik nezaplatil školenia cez víkend,čo normálne by malo byť v pracovnom čase a teda aj riadne zaplatené

eeffka
22. nov 2012

@huxy priemer 710 v h je 550v cistom

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt a inak chcem napísať,aby ste vedeli,že ja proti učiteľom nič nemám.viem si predstaviť,že majú veľmi náročnú prácu,hlavne s dnešnými deťmi.a vlastne ich obdivujem.
mňa len trošku hnevá,že sa stále sťažujú na príjem.to by mohol každý.ale nie každý si to môže dovoliť,lebo prísť o prácu by bolo oveľa horšie,ako dostávať menej peniažkov než druhí

huxy
22. nov 2012

@eeffka a pracovný týždeň učiteľa je 40 hodín,či menej?

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy ano, je to rozdiel, ale mozem sa opytat, ci mas VS vzdelanie? ... pracujem od 7:00 do 14:00 - ked pocitam cisty cas straveny v praci (ked je potrebne som tam aj dlhsie - rodicovske, konzultacie s rodicmi, priprava ziakov na sutaze, priprava a nacvik vystupeni )... doma denne este cca 2-3 hodinky navyse + praca aj cez vikend podla potreby - tvorba pracovnych listov, materialov, oprava pisomnych prac, priprava na vyucovanie, studovanie materialov a pod.

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy ucitelia maju pracovny tyzden pri plnom uväzku 37,5 hodiny

sorciera24
22. nov 2012

@huxy aj ja mam 450 v cistom....a preco ratas len pracu v skole? ked my robime aj doma, aj po sobotach a nedelach?.....to kde sme (sorry, inak kym napr. taky robotnik si uz 5 rokov zarabal)...ja som sa drvila v skole, aby som z toho vzdelania aj cosi mala....tiez chodime po skoleniach (podotykam po poobediach a cez vikendy...ja si dorabam maly dokrota, kt. mi plat mozno ani nezdvihne....)......mne by ani nevadil ten plat, keby sa tie peniaze nevylievali inde....o to ide......

eeffka
22. nov 2012

inak dnes som bola na rodicku a ucitelka zabila... ze ona chodi kazdy den domov o 17,00 😀 😀 😀 , hlavne ze ju vidim o 13,30 jak fici domov cez balkon 1.B, niezeby som smirovala ale nahoda je blbec. a tiez ma len 500plat cize rozumej 630 ako sa nam postazovala... nechcela som byt svina a zhodit ju tam verejne

zuzanockamt
22. nov 2012

@eeffka ved ked sa ti paci plat aj pracovna doba a zvysne bonusy, tak chod ucit 🙂

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt ja nemám vs vzdelanie.mne sa nejedná o to,že ja som mala dostávať viac peňazí za moju prácu,ktorá bola cca tých 50 hodín týždenne /čo je potom o cca 10 hodín viac,než učiteľ má úväzok/,a nerátam víkendy,a tiež domáce učenie sa,rozširovanie si znalostí.
mne ide len o to,že nie len učitelia by si zaslúžili viac za svoju prácu.určite by si zaslúžili,ale nie sú jediní.preto si myslím,že by si mali svoju prácu viac vážiť,a nie štrajkovať

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy aj ty mas pravo na strajk ... ked sa ludia spoja, tak to ide

huxy
22. nov 2012

@sorciera24 preto nepočítam čas cez víkendy a "po robote",lebo ja som to tiež robila.teda bola niekoľkokrát na školení v sobotu-čo už som tu písala,nik mi to nepreplatil.a taktiež som sa musela pripravovať doma do práce.takže to ani neviem spočítať,koľko hodín to vlastne bolo,ale teda určite viac,ako tých 50,čo bola moja čistá pracovná doba v robote

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy inak oficialne mozes robit max. 48 hodin za tyzden, viac ti zamestnavatel vykazat nemoze ... moj muz robi v nepretrzitej prevadzke 12-ky, cize 4 dni robi a tri ma volno, ked ho zamestnavatel poziadal, aby ostal hodinku nadcas, tak mu to nemohol vykazat, cize ani zaplatit, lebo viac robit nemoze

sorciera24
22. nov 2012

@huxy ale ved my vieme, ze si vsetci zasluzia viac.....ale preco si amme hlavy stale strkat do peisku ako v y?.... myslim, ze praca by mala byt ohodnotena aj podla vzdelania.....(nech sa nik nehneva......).....inak 50hodin nie je v sulade so zakonom...ak si robila viac ako 40hod., tak je to andcas (kt. ma byt podla zakona preplateny, alebo si ho mozes vziat v nahradnom volne...)...ak firmy nedodrziavaju zak. prace to uz nie je nas problem ale!

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt ja viem,že právo mám.ale už som tiež písala,že keby som vtedy bola štrajkovala,tak na druhý deň už ani nemusím ísť do práce.v kraji,kde žijem,je človek rád,ak nejakú slušnú prácu má.a riskovať jej stratu štrajkom by spravil len blbec.a keby sa aj viacerí spojili,to by nepomohlo.však by bol zástup ďalších,čo by čakali na moje pracovné miesto

huxy
22. nov 2012

@sorciera24 tak zas sorry,nevyjadrila som sa asi úplne presne.ja viem,že podľa zákona smiem odpracovať 40 hodín týždenne,týdh 10 bolo vždy nadčas.a tá výplata v čistom čo som udávala,bolo vrátane toho

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt tých 10 hodín bol vždy nadčas,ktorý som mala zaplatený,ale výsledok na konci mesiaca bol cca 420€ v čistom,VRÁTANE nadčasov.

svatava74
22. nov 2012

Prosim vas, zbytocna diskusia....ucitelia robia cirkkus s celym narodom pre cca 40 eur mesacne a tvaria sa, co oni vsetko musia robit atd.....lebo my vsetci sme lenivci, ktori nechodia do prace, nevstavame rano o 5,30, nemakame aj 12 hodin denne, soboty, nedele....chudaci su to naozaj, je mi ich luto....

ale najzaujimavejsie je, ze staci si precitat prispevky a hned clovek podla slov a velkej pusy spozna,kto je ucitel a kto nie.....a na zaklade tohto si mozeme utvorit obraz o nasich pedgogoch....chudaci ti slusni....ako sa vravi, mudrejsi ustupi, hlupejsi zostane....dufam, ze dostanete 10% a prestanete terorizovat cely narod...pre cca 35 eur mesacne.... 🙂

sorciera24
22. nov 2012

@huxy ale nemas VS a moj plat je o cca. 30EUR vyssi....(s VS)

zuzanockamt
22. nov 2012

@svatava74 no sme chudaci, to je pravda ... nehanbim sa za to a kludne sa priznam, ze mi aj tych 10% navyse pomoze, hoci pre niekoho je to smiesna suma ... bohuzial

huxy
22. nov 2012

@sorciera24 ano nemam vs.moj plat bol 420€ za 50 hod.týždenne,tvoj plat je 450€,a za koľko hodín týždenne?

sorciera24
22. nov 2012

@svatava74 normalne sa hanbim, ze si bola ucitelka, ale presne si to napisala, ze sudis podla seba....(lenze nie vsetci su taki ako ty......)...ak si takto ponizovala, tak je aj dobre, ze si odisla.....(ak zybtocna diskusia, tak sa nezapajaj a mas vybavene.....;)

zuzanockamt
22. nov 2012

@huxy ale nechapes, ze rozdiel medzi VS poziciou a SS poziciou 30€ je smiesny ?

sorciera24
22. nov 2012

@huxy ked to tak preratam...tak cca. 40-45....moc sa to nelisi...(tolko ja si odrobim.....beriem svoju pracu zodpovedne, na rozdiel od roznych vasich sused a znamych...)

eeffka
22. nov 2012

@zuzanockamt vie nejdem lebo by som deti pozabijala 😀 , ale som si toho vedoma.

ale neznasam ked mi 40r zena klame do ksichtu, a ked sme pri prepoctoch v cistom ma 500 robi tyzdenne 8-14,00 nech jej nekrivdim cize 6hod, skor tam nie je, smola hladala som ju prisla 7,57 (3x) takze fakt vyzeram ako stihacka 😀
takze 5*6=30hod tyzdenne priem mesiac ma 20dni, 500/20=25eur del 6hod 4,10 ciste hmm
u nas stredna administrativa v cistom , vs je standard 500e/20=25 eur/8,5 minimalne, to je 2,9
ziadne prazdniny, ocrky stisnuta rit ci nebude treba optimalizovat, o materskej sa len septom...

a ona sa musi vzdelavat, na kurzy chodit... ha ja mam zamestnavatela co mi povie zrob a nestara sa, a eva zrobi, si zisti sa nauci, bo jest treba... neviem preco my ostatni sa mame tak megasuperfasa... 😉

huxy
22. nov 2012

@sorciera24 no to je ale rozdiel 20-40 hodín mesačne,čiže je to podľa mňa dosť

huxy
22. nov 2012

@zuzanockamt lenže zas sa porovnáva len výsledná suma výplaty,a nik nepozerá na to,že jeden človek si odrobí aj 20-40 hodín mesačne viac,a aj tak dostane ešte menej