Štrajk učiteľov 13.9.2012
v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....
@huxy este raz ti to zopakujem a idem spat...ja som makal na VS ( a dost som do nej vrazila)...aby som mala skara vyssiu vyplatu ako ty.....(co ju nemas)!......
@sorciera24 presne o tebe som pisala....
@huxy tak si dorob VS a chod ucit, budes mat viac za menej hodin - podla tvojej retoriky ... a vec vyriesena 🙂
@zuzanockamt ok tak prepac 6t dovolenku, ja mam uz! kedze som stara baba 😀 5t, nic v zlom ale zvysne tyzdne ked akoze niektori sedia v skole tak asi hraju passians s pavukmi, lebo u nas na skole nebolo do 20.9 urobeni rozvrh
co ako robili v lete?
@eeffka no divnu skolu tam teda mate, to je fakt
@svatava74 dakujem, mne by stacilo;)...a ja nikde nepisem, ze ostatni su lenivci....(trafena hus vzdy zagaga...esteze si sa ozvala....)....zabudol uz vol, ze telatom raz bol 😉
@zuzanockamt ja som nikde nepísala,že ja chcem viac,vôbec si ma nepochopila.ja som to len používala ako príklad.a nie raz som tu napísala,že ja som bola vďačná za tú prácu,čo som mala,a za takú mzdu akú som dostávala.
určite by som učiteľkou byť nechcela.viem,že tá práca je náročná.a mňa by to nebavilo,takže nie je o čom.no keby ma to bolo bavilo,tak určite že by som šla doštudovať 🙂
joj a este jedno co ste take namyslene na nejaku vysoku skolu, ja mam tiez a kazdeho kto ma oslovi pani Inzinierka povazujem za ritoleza, si uvedomte ze casy ked mal VS ucitel a pan farar v dedine su ta tam. VS je standard, nic extra.
@sorciera24 ako neviem síce ako to bolo predtým,teda keď si študovala,či učitelia dostávali takú supiš výplatu.ale myslím,že potencionálni učitelia mohli vedieť,do čoho idú a aké platy budú dostávať
ja sa nerozčuľujem,tak sa nerozčuľuj ani ty
@sorciera24 🙂 ja ucim stale...a som rada, ze nemusim rodicov vydierat cez ich deti....pekny vecer dievcata....dakujem
@eeffka takze by ti bolo ejdno, keby ti hocikto bez vzdelania ucil dieta?
@svatava74 jasne, ekd i od nich zdrhla(od nas...)...joooj, vtedy by boli vsetci mudri!!!len skoda, ze stale nie si natolko chapava, o co v tom strajku ide! (vela rodicov sa k nam pripojilo....velmi vela......zjavne to pochopili...a chcu lepsie vzdelanie pre svoje deti, lebo to chceme v prvom rade....)
@svatava74 ja by som im nedala nic!!!! 😝 vybrali si to povolanie vybrali,tak nech drzia hubu a krok! nech sa vymenia s takou predavackou ktora musi byt v robote ci je sviatok,alebo piatok a nikoho to nezaujima ze zaroby 300e 😝 alebo taka sestricka v nemocnici ta si zasluzi ktory ucitel sa tolko namaka ako oni ????ani jeden a toho vona kolko maju...no uz racej nepisem nic...bola by som sprostaaa... 😝 😝 😝
@sorciera24 nerozumiem otazke, reagujem na neviem koho ....ja som sa drela v skole... a ty nemas vysoku skolu.... no aby sa dotycna neposr... z VS, najtrapnejsie je mi z ludi co sa biju do prs ze oni maju VS a za extra debilov mam ludi co si po Bc. daju zmenit obciansky.
hmm a vies ze napr moja spoluziacka z gympla, 3karka, ziaden jadrovy technik, robi ucitelku 1-4 v istej dedine na vychodnom slovensku potom ako si dorobila jazykovy kurz a nejake ucit.minimum... OMG vyhnut sa sirokym oblukom. Toz a veru ani neviem ci vsetky nase ucitelky maju titul, nasa triedna ma to som si ista ale ostatne 1-2.roc omrknem na dverach az pojdem.
@sorciera24 ja ucim deti---len som isla do risku ....ale som SZCO.....cize som to zobrala do vlastnych ruk a nechala moj vysoky plat inej ucitelke.... 🙂
@huxy pozri ja sa nerozculujem, ani nestazujem, ja z toho dokazem vyzit......len opravujem vase mylne predstavy.....a stale tvrdim, vsetci maju malo.....ale s touto naturou to malo aj ostane (aj vam...)......a naposledy aj pre menej chapavych.....precitajte si vsetky body strajku (uz nielen tie platy)...a potom sa mozeme bavit dalej...dobru noc!
inac na pluske ide teraz diskusia k strajku 😉
drzat hubu a krok...ako vsetci,....ovce. sk 😉
@marcovka1 ufff 🤐
@marcovka1 my nemozeme byt sproste....na to tu maju papier ine.... 🙂 je mi to luto....al eak niekto nepochadza napr z ucitelskej rodiny a nevyrastal v tom prostredi asi nesiel robit ucitela ako poslanie.....ucitel- poslanie....
VS neznamena dnes nic.....soc pracu koncia kadernicky, aby mali v salonoch mgr pred menom na dverach prevadzky....
@sorciera24 tak neviem potom prečo sa všade hovorí len o tom zvyšovaní,a prečo teda ani za svet nestačí zvýšenie o 5%,ale keď nebude 10% tak sa nedohodnú ???
Rodičia,potom budeme štrajkovať my,nedáme deti do školy...môj bude šťastný ako blcha. 🙂 Nechcem znevažovať,štrajkovali lekári a neverím že ani jeden učiteľ nevykrikoval ako nás tým ohrozujú,sestričky majú súdne platy zmrazené,môj manžel odrobí z mesiaca 24-26 dní a výplatu má 470eu,celý svet je biedny.
@marcovka1 nehnevaj sa, ale porovnavat predavacku s ucitelom ,ktory vzdelava tvoje deti je silna kava nie ? tak to potom mozme rovno porovnavat upratovacku s jadrovym fyzikom 😀 o zodpovednosti nevravim.... a ked to takto pojde dalej vsetci dobri ucitelia pojdu robit ine profesie a ucit nase deti bude hocikto kto sa naucil aspon citat a naratat do 10 , krasna predstava 🤐 a mimochodom vazim si kazdu profesiu od upratovacky po jadroveho fyzika pre tych co by mali pochybnosti 😀
Nech strajkuje hocikto, nech ma strajk akekolvek body, bezny slovak furt len peniaze vidi, srat na nas mily ucitelia, sestricky, lekari, tak zavistlivy a tupy narod si nezasluzi, aby mal skolstvo a zdravotnictvo na urovni. Stacia nam super tv farmarske a ine reality sou a veeeela supermarketov!!!! Do boja slovac za slobodu mysle a nezavislost penazeniek....
Mám škôlkara a školáka,zo škôlky ma v kuse prenasledujú či si malého nechám doma ked má starší jesenné,zimné,jarné,veľkonočné prázdniny a ja musím stále vysvetľovať že 10r. má viac možností ako 5.r. Teraz sa im tiež nepozdáva že som zaškrtla že od 2,1,príde do škôlky,ale čo mám robiť ked si posledné 3 dni dovolenky miniem na štrajk?
@helencek
@lauritka ved ako keby mali zo svojho davat, ludia nepochopili, ako ich ovladaju. Tvaria sa, ze nepridaju na plate, lebo vacsina slovakov nesuhlasi a potom zase, ze nepridaju, lebo ani tym a onym nepridali, lebo ved slovaci nechceli a co vlastne slovaci chcu? Ved dajako uz vyziju, naco zvysovat minimalnu mzdu, ved aj aki vzdelanci ako ucitelia a lekari nemaju viac, tak co chces ty obycajny dohodar... Nevidia si dalej od nosa, ale pracovnici sudov dostanu pridane. Jeden obycajny spor sa taha roky ale ucitelia sa ulievaju, lebo maju prazdniny a sestricky su ufrflane....
Riesite len to, co vam fico s kamaratmi podsunu a ako vas nasmeruju....

@eeffka tak prazdniny nemame ani my