icon

Syn je prvák a ja chcem, aby pekne písal

15. sep 2022

Myslíte že to preháňam?
Syn má sedem chodí fo prvej triedy a lipnem nad tym aby pekne pisal. Lenže on to hocako kreslí, hovorí že sa snaží ale jednoducho je to katastrofa. Máme cvičný zošit kde mu dávam úlohy naviac, aj som mu písanku preskenovala a cvičí stále. Jednoducho katastrofálne píše.
Chcem ho dať na dva krúžky nech má nejaké koníčky. Do krúžku chodiť nechce, rozmýšľam že mu vybavím doučovanie, mama hovorí že to preháňam ale bohužiaľ, škola je dôležitá a na tom trvám.

Strana
z8
petamich
15. sep 2022

ano prehanas, je prvak 🤷‍♀️ myslim, ze bude mat dost casu na to, aby si ten styl pisma este vycibril, uprimne to som este nepocula, ze prvaka, chce dat niekto na doucovanie pisania 😳 akurat tak z toho (a teba) bude mat traumu, uz teraz ma ulohy navyse a zenies to do extremov, dolezite je v prvom rade vediet pisat nie krasne pisat

dzulli1980
15. sep 2022

Prvákovi doučovanie? ... a načo? ... si kus premotivovaná, či?

horalka1986
15. sep 2022

Prehanas. 🤷‍♀️

jaskolka
15. sep 2022

Absolútne nechápem...
Chodi do prvej triedy? Čiže tetaz nastúpil?
A ty chceš, aby písal ako? Veď to ešte len trénujú čiarky, lastovičky, škola je par týždňov......na doučovanie? Prvaka? Po 2 týždňoch školy? Na 2 krúžky?
Preháňas a poriadne... Trochu pribrdzi

janka2927
15. sep 2022

Toto riešiš po dvoch týždňoch?

patka06
15. sep 2022

Preháňaš, nie každý má nadanie na pekné písmo.
Rozhodne mu nedávaj úlohy navyše, učenie mu len sprotivíš.
Krúžky /pre začiatok by stačil aj jeden/ by som vybrala podľa toho čo ho baví, nie podľa toho čo chceš ty.
Nechaj mu voľný čas aj na hru a zábavu.

marca12
15. sep 2022

Prehanas,je prvak este si len cvici ruku a nesmies ho zatazovat. Prvak sa nedokaze sustredit tak dlhy cas,tak ho prosim netyraj. Daj mu cas a zlepsi sa to.

7miriam77
15. sep 2022

Podla mna prehanas. Ani učiteľky nevyzaduju,aby dieťa hned písalo uhladne a perfektne...ved sa len zacal učiť. Nakoniec sa prestane snazit a potom budeš mať problém. Dieťa treba chváliť.. nie ho furt naháňať s úlohami. . Ja mam tiez prvacku a toto by som jej veru nerobila

janka95
15. sep 2022

Nechaj ho chúďatko. Aj ja mám prváka a je to hrôza. Ale ešte len začínajú, je tam na to aby sa to postupne naučil. Ty mu takýmto prístupom akurát tak zhnusíš školu, že tam bude za chvíľku chodiť s plačom a cítiť sa neschopne.

matullienka
15. sep 2022

Prepáč ale ty si celkom mimo, ved on si chudák ešte ani nestihol zvyknúť na školu a ty už chceš po 8 dňoch mu dat doučovanie? Koľko z tých 8 dní sa reálne už učil 5 dni? S tvojim prístupom mu školu akurát tak dobre sprotivis

doriiis
15. sep 2022

Chuda dieta

evabb35
15. sep 2022

Netrénovali som vôbec písanie v prvom ročníku. Žiadna pomocná písanka u nás nebola, všetko rovno do školského zošita sa písalo a to bolo všetko. V prvom ročníku bola dôležitá pre mňa matematika a čítanie - to sme trénovali. Písanie som vôbec neriešila. Dnes dieťa píše veľmi pekne. Viaže si šnúrky? Vraj to pomáha a myslím, že aj u môjho dieťaťa sa písanie zlepšilo v čase, keď sa naučilo viazať šnúrky.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
januska12323
15. sep 2022

Si na hlavu, dieťa má vedieť písať čitateľne a nie dokonalo, po dvoch týždňoch!?

autor
15. sep 2022

@matullienka v škôlke bol najšikovnejší čo sa týka zošita čo mali. Ale v škole, jedna katastrofa, budeme mať rodičovské tak sa popýtam asi čo ešte môžem urobiť. Každý mi vraví že ak bude škaredo písať tak to nevadí, ale VADÍ to preboha 🤦

horalka1986
15. sep 2022

Co na tom vadi preboha??? Na co mu to bude? Ma sa ucit, vzdelavat a nie malovat si pismenka. 🤦‍♀️

anjelicek26
15. sep 2022

Po dvoch tyzdnoch skoly riesit doucovanie kvoli krivym ciaram, tam premotivovana je asi slabe slovo 🙄 Chudak dieta pod takym tlakom o dokonalost.

evabb35
15. sep 2022

No áno, škaredo písalo aj moje dieťa v prvom ročníku, ale som to vôbec neriešila a keď si začalo viazať šnúrky, tak začalo aj krajšie písať.

doriiis
15. sep 2022

Autorka....si na hlavu.

matullienka
15. sep 2022

Vadí? A čo na tom vadí? Bude kvôli tomu menej inteligentný alebo menej pekný? Videla si už niekedy ako píše doktor? Ty si fakt zrelá na psychiatra. Riešiť toto po 5 dňoch učenia

anjelicek26
15. sep 2022

btw. tvoje - skola je dolezita ... najdolezitejsie v 1-4tej triede je, aby sa tam dietatu pacilo a rado sa ucilo, nie po skole este od maminy prescanovanu pisanku a cvicit do nemoty...znechutis mu to skor ako poriadne zacne.

zuzubb007
15. sep 2022

No chudak dieta, doucovanie prvaka to je vtip? To budes prva, neviem co budes robit neskor, len mu to skus zhnusit, aby chytil odpor ku skole

mamula20
Odpoveď bola odstránená
evabb35
15. sep 2022

Krasopisne sme trénovali len číslice, ale písmenká nie. Ani s tými číslicami sme to nejako netrénovali príliš, len si muselo dať viacej záležať na číslach ako na tých písmenkách.

mogaa
15. sep 2022

a čo keď bude škaredo písať? budeš ho ľúbiť menej? preháňaš a veľmi....chúďa dieťa v prvej triede 2 krúžky a doučovanie.....dopraj mu šťastné detstvo, nie dril len preto že chodí do školy🙂

poopsie
15. sep 2022

Aj ja mám prvacku a dostali sa po prvú čiarku 🙈píšeš ako keby už robili slučky...

espritka29
15. sep 2022

Z toho moze dostat “do daru” rozne bloky, strachy do dalsieho zivota. Jedna vec je ucit sa s dietatom, naviest ho, ak potrebuje, ale nepremietat don svoje predstavy a ambicie, ako by to rodicia chceli mat. Je potrebne pochopit, ze on je samostatna bytost a tyka sa to jeho. Aj to, ako zvlada ulohy, povinnosti atd., nie ako to chcu rodicia. Tí predsa majú toto obdobie za sebou. To iste aj s kruzkami, sledovat dieta, akym smerom sa ubera a netlacit na pilu

autor
15. sep 2022

@poopsie nerobia len rovné čiary už. Chcela som už aj dopredu čo majú sa venovať ale furt len to isté

vulka
15. sep 2022

Ty neuveriteľne preháňaš.V škole bol zatiaľ necelé dva týždne a Ty už hodnotíš, že sa nesnaží a pekne nepíše. A naviac si vôbec neuvedomuješ ako sa zmenila dnešná doba. Väčšina detí už píše tlačeným a ani zo strany škôl sa nekladie dôraz na krasopis. To bolo kedysi.

doriiis
15. sep 2022

Boze tieto prepnute matky🤮🤮

Strana
z8